Плюсове и минуси на инвестирането в Cardano, ще бъде ли производител на милиони?

Плюсове и минуси на инвестирането в Cardano, добре ли е да инвестирате в Cardano?

Научете повече за плюсовете и минусите на инвестирането в Cardano, които ви тласкат напред, за да разберете дали е добра идея да инвестирате в Cardano.

Cardano просто може да е липсващата част от инвестиционното ви портфолио. Ето защо може да помислите за инвестиране в Cardano, плюсовете и минусите и какво точно да търсите.

Преди да инвестирате в Cardano, от жизненоважно значение е да разберете в какво се захващате. Cardano не е просто друга форма на криптовалута, като Ethereum или Bitcoin, а нов вид децентрализирана платформа, базирана на блокчейн.

Така че нека научим повече за Cardano – една от водещите криптовалути, които си струва да гледате тази година. Но какво е Cardano на първо място?

Какво е Кардано?

Преди да анализираме ползите и недостатъците от държането и инвестирането в Cardano, трябва да обясним повече за действителната монета. Cardano е децентрализирана публична платформа, базирана на блокчейн, която също е една от първите мрежи с отворен код и рецензирани в съществуването.

Cardano има за цел да предостави разширени функции, базирани на строг научно-изследователски процес. Основателите на Cardano – с отговорник Чарлз Хоскинсон – възлагат на академици и специалисти от различни образователни институции задачата да прегледат протокола на Cardano.

Основната цел беше да се създаде платформа от трето поколение, която може да подобри внедряването на интелигентни договори и да разреши проблемите с мащабирането на Bitcoin, монета от първо поколение. Нищо чудно защо много експерти вярват, че ако Cardano изпълни обещанията си, може да замени Ethereum, монета от второ поколение.

Cardano използва двуслойни: един за уреждане на транзакции и един за интелигентни договори; съответно слоят Cardano Settlement (CSL) и контролния слой.

Сърцето на Cardano е неговият алгоритъм за доказателство за залог, наречен Ouroboros. За разлика от протоколите за доказателство за работа, протоколът на Cardano е по-малко енергоемък и по-достъпен. Доста странно, Уроборос е древен образ на дракон, който яде опашката си.

Как работи Cardano?

Cardano има уникална двуслойна архитектура. Както беше посочено по-горе, едната се използва за обработка на транзакции с минимални такси за транзакции, другата се използва за изпълнение на интелигентни договори и децентрализирани приложения.

Забележително е, че за разлика от протоколите за доказателство за работа, веригите за доказателство за залог не изискват огромно количество електроенергия и са повече природосъобразен.


Още, протоколът Ouroboros е доста различен от другите алгоритми за доказателство за залог. Блокчейнът е разделен на епохи, които са направени от фиксирани периоди, наречени слотове.

Има слот лидери, които са отговорни за добавяне на блокове. Те трябва да създадат 50% блокове транзакции в рамките на една епоха, с блокове, одобрени от входни одобрители чийто избор се основава на техните залози.

За да осигури безпристрастно участие и справедливи процеси на валидиране, Cardano използва многопартийна изчислителна система, която действа като хвърляне на цифрова монета.

Икономическите награди се разпределят между одобряващите входящи ресурси, заинтересованите страни от многопартийните изчисления и лидерите на слотове.

Източник: BraveNewCoin

Със своя мащабируем механизъм за консенсус, моделът на Cardano позволява също така да се обработват повече транзакции в секунда, което му помага да остане конкурентоспособна с традиционни платежни системи, като Visa.

Какво е ADA?

Родната монета на Cardano се нарича ADA. ADA има ограничено предлагане на 45 милиарда монети. Понастоящем в обращение има 31 112 484 646 монети.

Интересното е, че ADA получава името си от математика и писателка от 19-ти век Ада Лавлейс (дъщерята на лорд Байрън), която предлага първия механичен компютър.

Като децентрализирана валута, ADA е привлекателен актив за различните отрасли, тъй като осигурява повишена прозрачност и процедурна ефективност.

Засега компанията зад Cardano, Вход Изход Хонконг (IOHK) предлага различни услуги, включително Atala SCAN, която има за цел да защити потребителите от фалшиви стоки и неоторизирани фармацевтични продукти; Atala PRISM, която осигурява защитена от фалшифициране екосистема за академични сертификати и издаване на удостоверения; Atala Trace / EMURGO за сертифициране на продукти в селскостопанския сектор.

Разбира се, ADA може да се използва и като метод на плащане или инструмент за гласуване в екосистемата.

Но какви са другите предимства на инвестирането в Cardano през 2021 година?

Свързани: 3 причини, поради които Cardano може да удвои парите ви тази година

Бихте ли помислили да инвестирате в Cardano ADA?

Плюсовете на инвестирането в Cardano

плюсове на пулсации

Какви са ползите от инвестирането в Cardano?

Познаването на плюсовете на инвестирането в Cardano е от съществено значение, за да ви помогне да решите сами дали ADA е добра и потенциално печеливша инвестиция. Така че ето един бърз поглед към плюсовете на инвестирането в Cardano.

✅ Страхотен екип за разработка:

Основано от Чарлз Хоскинсън и Джереми Ууд, съоснователи на Ethereum, Cardano спечели голяма популярност след официалното му пускане през 2017 г. Cardano също е рецензиран, за да се гарантира, че в протокола няма слабости. Имайте предвид, че за предотвратяване на грешки и хакове, Cardano тества различни протоколи и разработва усъвършенствана блокчейн.

✅ Cardano използва множество слоеве:

Това е едно от основните предимства на Cardano. Чрез прилагане на сетълмент и изчислителен слой, Cardano осигурява неограничена мащабируемост и бързи транзакции. Той също така позволява извършването на актуализации, без да пречи на плащанията и транзакциите.

Platform Платформа с отворен код:

Потенциалът на Cardano като напълно отворена платформа с код, написан в Програмиране на Haskell език също си струва да се помисли. Тук трябва да отбележим, че Haskell е функционален език, който се отнася до функции и блокове, които изпълняват задачи, когато е необходимо.

Block Трето поколение блокчейн:

Cardano е обявен за блокчейн от трето поколение. Смята се, че е по-надежден от другите криптовалути, тъй като ADA продължава да преодолява предизвикателствата, с които са се сблъсквали други платформи. Той също така е по-мащабируем от Ethereum и по-децентрализиран от Bitcoin, тъй като се мащабира хоризонтално (чрез своя протокол Ouroboros Hydra).

✅ Cardano е защитен:

Cardano е протокол за доказателство за залог, който гарантира математически доказана безопасност. Като се има предвид увеличеният брой кибератаки в крипто сектора, няма съмнение, че сигурността е от решаващо значение. Имайте предвид, че системата на Cardano има несравними планове за управление на сигурността и поверителността.

✅ Cardano може да предостави цифрова идентичност:

Подобно на другите криптовалути, Cardano разчита на децентрализация. Добрата новина е, че Cardano може да предостави цифрова идентичност на небанкираните граждани по целия свят, особено в развиващите се страни по света. Всъщност Cardano започна да си сътрудничи с над 54 държави. Имайте предвид, че според данните населението на света без достъп до финансови услуги е над 1,7 милиарда.

Недостатъците на инвестирането в Cardano

минуси на пулсации

Докато Cardano има някои впечатляващи предимства пред други монети, както търговци, така и инвеститори трябва да са запознати с минусите при инвестиране в ADA, за да вземат информирано решение.

Както всяка инвестиция, влагането на парите ви в Cardano не е безрисково. Ето някои сериозни недостатъци на инвестирането в Cardano:

❌ Cardano все още се развива:

Въпреки че Cardano е известен като академичната блокчейн, която е претърпяла основен преглед и тестване, истината е, че Cardano все още се развива и се развива бавно. Докато се опитва да бъде в крак с конкурентите и технологичния напредък, Cardano ще отдели време да се развива. В момента Cardano губи позиция сред Ethereum и EOS, тъй като все още се справя с непълни стандарти за интелигентни договори и символи.

В резултат на това е трудно за хората, които искат да стартират своите първоначални предложения за монети (ICO) на платформата. Също така, Cardano все още работи върху аспекта си на мащабируемост и докато криптоси като Ripple могат да обработват 1000 транзакции в секунда, Cardano може да обработва само 257 транзакции в секунда.

❌ Cardano иска да приложи система за гласуване:

Въпреки че наличието на отворена система за гласуване, при която могат да се предлагат подобрения и гласуването за / против е привлекателен фактор, това е един възможен недостатък. Просто защото притежателите на токени не винаги са технически интелигентни и могат да гласуват за неразумно решение! Изследователят на Ethereum за доказателство за участие Влад Замфир твърди, че гласуването по веригата може да бъде опасно и да наложи промени на пълните възли.

Проблеми с неговата синхронизация между дневниците:

Въпреки че Cardano е внедрил уникален алгоритъм, някои критици твърдят, че предположенията на Cardano, че дневниците ще бъдат синхронизирани във всеки даден момент от времето, са нереалистични за глобална блокчейн. На всичкото отгоре мнозина казват, че все още са възможни двойни разходи или 51% атаки. Вносителите на входни данни, например, могат в крайна сметка да одобрят едни и същи транзакции от два лидера на слотове.

Заключение: Кардано също е добра инвестиция?

Да, въпреки всички критики, Cardano е добра инвестиция. Всъщност Cardano е повече от добра инвестиция.

Класира се # 7 както съобщава CoinMarketCap.

Тъй като общият брой на жетоните е ограничен, рискът от инфлация също е ограничен, тъй като търсенето на монетата продължава да расте. Има и много технически предимства, като децентрализираната природа на Cardano и слоестата архитектура, които правят Cardano добра инвестиция.

Въпреки това, за да отговорим дали ADA си струва да се държи, трябва да разгледаме широк спектър от фактори и потенциални рискове. Успехът на Cardano зависи също от броя на интелигентните договори и dApps, които би бил в състояние да хоства. Въпреки че неговата рецензирана природа го прави сигурен, има какво още да се развива.

Можем само да кажем, че ADA има добри шансове да получи справедливия си дял в крипто инвестиционния сектор.

Тя се движи нагоре и постоянно окупира Топ 10 на CoinMarketCap по отношение на пазарната капитализация и обема на търговията.

Ниското ниво на входно ниво го прави привлекателна инвестиция за търговци и начинаещи, както и за дългосрочни инвеститори. ADA също е правилният избор за хора, които просто искат да разнообразят портфолиото си.

Казано по-просто, Cardano е нискорискова инвестиция с много потенциални награди. Това е нещо, което определено трябва да направите, преди да помислите да добавите ADA към портфолиото си.

Истинският въпрос за инвестиране в Cardano тогава, наистина ли работи? Ако сте готови да инвестирате време и енергия, тогава за вас може да се справи.

Колко да инвестирате в Cardano?

търговско кардано

Ако смятате, че предимствата на Cardano надвишават недостатъците му, което го прави добра инвестиция както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, тогава може да искате да знаете колко да инвестирате в ADA.

Както беше посочено по-рано, текущите цени на ADA го правят привлекателен актив както за начинаещи, така и за опитни търговци.

И все пак, само защото инвестирането в Cardano е изключително достъпно, не означава, че трябва да рискувате всичките си спестявания. Човек никога не трябва да инвестира повече, отколкото може да си позволи да загуби.

Не забравяйте, че криптовалутите са силно нестабилни и инвестирането в ADA може да бъде рисковано.

Но ето една малка част: закупуването на ADA може да бъде лесно. С eToro можете да купувате и продавате ADA и да търгувате CFD с до 90+ двойки крипто.

Готови да инвестираме в Cardano ADA?

Дали Кардано ще бъде производител на милиони?

С пазарна капитализация от $ 9,672,163,390 (към момента на писане), можем да кажем, че Cardano вече е производител на милиони.

Интересното е, че въпреки че Bitcoin е най-голямата монета по отношение на пазарната капитализация, ADA превъзхожда Bitcoin през последните месеци. Cardano е нараснал с над 500% нарастване!

Общата възходяща тенденция сега прави печеливши инвестиции и водещи монети като ADA.

Повечето прогнози са съгласни, че ADA ще продължи да се увеличава сред бичия импулс в крипто сектора. Мнозина вярват в това кризата с коронавируса ще доведе до засилено използване на крипто и блокчейн технология, което може да доведе до увеличаване на стойността на ADA.

Тук трябва да отбележим, че високата стойност на ADA за всички времена се е състояла на 4 януари 2018 г., когато ADA достигна $ 1,33.

Ако Cardano успее да се утвърди като оператор на интелигентен договор, възможно е ADA да достигне $ 1,5 – $ 2 през следващите няколко години.

Експертът Адам Уеб предполага, че Cardano има потенциал да надскочи над 10 долара на монета през следващите пет години.

Прочетете нашата статия за прогнозите за цените на ADA тук.

eToro – Най-добрият брокер за закупуване Cardano ADA

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Ключови точки

  • Cardano е една от водещите блокчейн платформи в сектора на криптовалутите.
  • Децентрализираната природа и слоеста архитектура на Cardano са само няколко от предимствата, които правят Cardano добра инвестиция.
  • Собственият токен ADA на Cardano отбеляза впечатляващо увеличение в сравнение с други цифрови гиганти, така че някои експерти твърдят, че стойността му може да достигне над 2 долара през следващите години.
  • Въпреки това инвестирането в Cardano остава рисковано финансово начинание, като развиващата се система е един от основните минуси при инвестирането в ADA.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Смятате ли, че плюсовете на Cardano надвишават неговите минуси?

Ако нашата статия ви е харесала Плюсове и минуси на инвестирането в Cardano, след това, моля, споделете го с всеки, който може да се интересува от криптовалута и блокчейн технологии.

Често задавани въпроси

Cardano (ADA) по-добър ли е от Ethereum (ETH)?

Въпреки че Cardano има по-ефективен механизъм за залагане от Ethereum – с Чарлз Хоскинсън, който твърди, че Cardano има най-добрия код в сектора на криптовалутите – Cardano все още се развива, така че е твърде рано да се каже. Докато Cardano има обещаващо бъдеще, данните показват, че Ethereum все още е лидер в сектора за интелигентни договори и внедряване на dApps, като в момента се нарежда на второ място по пазарна капитализация и обем на търговията.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector