Плюсове и минуси на инвестирането в Ripple, ще бъде ли производител на милионери?

Плюсове и минуси на инвестирането в Ripple, добре ли е да инвестирате в Ripple?

Научете повече за плюсовете и минусите на инвестирането в Ripple, които ви тласкат напред, за да разберете дали е добра идея да инвестирате в Ripple.

Ripple може би е липсващата част от инвестиционното ви портфолио. Ето защо може да помислите за инвестиране в Ripple, плюсовете и минусите и какво точно да търсите.

Преди да инвестирате в Ripple, от жизненоважно значение е да разберете в какво се захващате. Ripple не е просто друга форма на валута, като Litecoin или Bitcoin, а нов вид протокол за плащане, предназначен да рационализира международните и трансграничните плащания по целия свят.

Ripple не е средната ви криптовалута. Вместо това предлага нещо съвсем различно от всеки друг вид цифрова валута. И докато това представлява солидна инвестиционна възможност, жизненоважно е да разберете какво е Ripple, какво прави и всички потенциални червени знамена, за които да търсите като спекулант.

Ако искате да купите или инвестирате в Ripple XRP бързо и лесно, с 0% комисионна, проверете eToro борса!

Какво е Ripple?

Пулсации

Ripple е технология, която действа като криптовалута (XRP) и цифрова платежна мрежа за финансови транзакции. Той е съосновател на компютърните програмисти Крис Ларсен и Джед Маккалеб и пуснат през 2012 г., въпреки че базираната в САЩ компания Ripple Labs Inc.

Системите, които обработват финансови плащания, често са прекалено сложни и фрагментирани. Това означава, че плащанията могат да бъдат скъпи, отнемащи време и ненадеждни. Ripple предлага алтернативна платформа, която може да улесни трансграничните плащания, които са 100% сигурни, незабавни и практически безплатни. Освен това Ripple може да улесни плащанията във всеки вид пари, включително криптовалути.

Готови да инвестирате в Пулсации?

Само година след като пусна XRP, Ripple Labs беше обявена за една от 50-те най-умни нови компании от изследователи от университета MIT, който се смята за един от най-добрите частни изследователски университети в света.

След това през 2013 г. банките и други финансови организации започнаха да проявяват интерес към използването на платежната система на Ripple. Пет години по-късно над 100 финансови института са възприели част от технологията на Ripple. Днес усъвършенстваната блокчейн RippleNet се използва от нарастваща мрежа от над 300 доставчици, обхващащи 40 държави на 6 континента.

Някои от най-големите производители на имена на Ripple включват American Express, Santander и базираната в САЩ компания за парични преводи MoneyGram / Нещо повече, има шепоти, че VISA и Western Union сериозно обмислят да преминат към платформата Ripple в не толкова далечното бъдеще.

За много крипто и финансови анализатори Ripple има потенциала да замени SWIFT като мрежа номер едно за сигурни, стандартизирани и надеждни глобални плащания. Всъщност., Точно към това се стремят основателите на Ripple. В интервю по-рано тази година, съ-създателят на Ripple Крис Ларсен каза:

"XRP може да бъде заместител на тази неефективна (SWIFT) система … Ще отнеме известно време, понякога ще изглежда разочароващо, но мисля, че ще стигнем там. “

Така че, за да ви помогнем да вземете информирано решение за следващия си пазарен ход, ето плюсовете и минусите на инвестирането в Ripple.

Плюсовете на инвестирането в Ripple

плюсове на пулсации

Какви са ползите от инвестирането в Ripple?

Много крипто-анализатори и спекуланти смятат, че Ripple има голямо бъдеще, което го прави привлекателна опция за нови и утвърдени търговци. Така че ето един бърз поглед към плюсовете на инвестирането в Ripple.

✅ Това е достъпно

В момента Ripple се търгува по $ 0,26 за монета. С други думи, това е евтино в сравнение с предишното си високо ниво през 2018 г.! Можете да вземете сериозна сума Ripple за по-малко от няколкостотин долара. докато дори малък пунт от $ 50 ще ви донесе повече от 200 монети.

Ripple достигна рекорден връх над 3,10 долара през 2018 г., но някои пазарни анализатори смятат, че ще надхвърли бариерата от 1000 долара през следващите 10 години. Други прогнози са далеч по-оптимистични. Така че, като се има предвид ниската му цена и нарастващата популярност, привличането на някои Ripple е относително нискорисков вариант с потенциал за голяма възвръщаемост на инвестицията.

Решава проблеми и създава възможности

Ripple решава проблеми за големи финансови институции. Също така ускорява потока на капитала, което е отлично за икономиката. Но Ripple може да работи и за собствениците на малък бизнес. Ако стане широко приет, платформата Ripple ще осигури на милиони еднолични търговци и предприемачи достъп до световната икономика.

✅ Пазарна капитализация на Ripple

С пазарна капитализация от 25,9 млрд. Долара, Ripple е третата по големина криптовалута в света. Голямата пазарна капитализация е силен знак за доверие на инвеститорите и прави актива по-устойчив на нестабилни пазарни цикли или спадове.

✅ Ripple не е просто поредната криптовалута

Ripple е нещо повече от криптовалута или технология; това е пълноценна компания. Ripple Labs Inc има над 500 работодатели на пълен работен ден, включително специалисти по връзки с обществеността и маркетинг, които популяризират технологията пред банки, инвеститори, нови потребители и обществеността.

Не пропускайте: Какви Топ 10 криптовалути ще експлодират през 2021 г.?

Недостатъците на инвестирането в Ripple

минуси на пулсации

Както всяка инвестиция, влагането на парите ви в Ripple не е безрисково. И така, ето какво трябва да знаете за рисковете от инвестирането в Ripple.

❌ Няма да има повече нови Ripple

Само някога ще има 21 милиона биткойни. И докато количеството Ethereum е неограничено, производството с времето ще се забави. Това ограничено предлагане може да стимулира търсенето в бъдеще, което ще доведе до големи увеличения на цените и по-големи печалби за ранните инвеститори. Пулсацията е различна. Всички монети XRP са предварително добити и вече са в обращение.

Ripple притежава огромен дял от XRP

Председателят на Ripple Крис Ларсен притежава около една трета от всички XRP. Изпълнителният директор на Ripple Брад Гарлингхаус също държи значителна сума, както и другите старши членове на борда. С толкова много XRP, концентрирани само в няколко ръце, има шанс цената да бъде прекалено завишена.

Не е децентрализирано

За блокчейн пуристите XRP не е „истинска“ криптовалута. Мнозина твърдят, че това противоречи на принципите на децентрализация и икономическа автономия. За разлика от биткойните, които се добиват и след това се обменят анонимно между потребителите, Ripple е специално проектиран за банковата и финансовата индустрия. Основната му цел е да решава проблеми в банковата индустрия, вместо да революционизира начина, по който обикновените хора обменят или съхраняват стойност.

Разпределение на алткойни

За разлика от Ethereum и Bitcoin, всички монети XRP на Ripple са предварително определени, което означава, че повече монети няма да бъдат пускани на пазара. Това доведе до това, че разработчиците му притежават значителен процент от тях (председателят на Ripple, Крис Ларсен, понастоящем държи почти една трета от всички XRP), което е притеснително, тъй като противоречи на идеята за децентрализация, която е в основата на философията на криптовалутата.

❌ Силно съперничество

Най-големият съперник на Ripple е SWIFT, в момента най-голямата международна платежна мрежа и предпочитаният избор от около 11 000 финансови институции. Ripple ще трябва да убеди прословутия банден сектор Luddite, че неговите протоколи за плащане предлагат по-добро, по-бързо и по-безопасно решение от SWIFT.

Заключение: Така и Ripple е добра инвестиция?

Повечето инвестиции се свеждат до фактора риск срещу награда. С други думи, потенциалните ползи надвишават ли възможните последици от рисковете?

Ripple със сигурност има някои рискови фактори. Основателите държат голям брой монети, все още е далеч от предизвикателството на основния си пазарен съперник и не е най-популярната технология за блокчейн пуристите.

Мислили ли сте да инвестирате в Пулсации?

От друга страна, Ripple става все по-масово и има подкрепата на някои големи финансови институции.

Плюс това, текущата цена е ниска бариера за навлизане на крипто новодошлите, както и добра възможност за утвърдени инвеститори да диверсифицират портфолиото си, без да изваждат голяма стойност от други активи.

Казано по-просто, Ripple е нискорискова инвестиция с много потенциални награди. Това е нещо, което определено трябва да направите, преди да помислите да го добавите към портфолиото си.

Истинският въпрос за инвестиране в Ripple, наистина ли работи? Ако сте готови да инвестирате време и енергия, тогава за вас може да се справи.

Ще бъде ли Ripple Millionaire-Maker?

В известен смисъл вече е така – XRP има пазарна капитализация от 33,33 милиарда долара по време на писането и, както обсъждахме, това продължава да се увеличава, тъй като прилагането на неговите платежни протоколи става все по-широко възприето.

Като ограничен ресурс, стойността на Ripple вероятно ще се увеличи още повече, тъй като недостигът има тенденция да стимулира растежа на цените. Моля, не забравяйте, че всяка инвестиция включва известен риск. Затова инвестирайте само това, което можете да си позволите, и направете възможно най-много изследвания, преди да вземете окончателно решение.

Сега знаете плюсовете и минусите на инвестирането в Ripple. Ако се чувствате достатъчно вдъхновени, за да започнете да инвестирате в XRP, или ако тази статия е предоставила допълнителна информация за съществуващите ви търговски познания, може би ще се радвате да знаете, че eToro предоставя възможност за търговия с крипто активи и CFD върху до 90+ криптовалути.

eToro – Купете Ripple XRP с 0% комисионна

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Ако ви харесваше да четете Плюсове и минуси на инвестирането в Ripple статия, моля да я харесате и да я споделите с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Допълнителна информация:

Прогнози за пулсации: Колко струва Ripple през 2021 г. и след това?

Дали Ripple е добра инвестиция и трябва ли да инвестирам в Ripple?

Най-популярните криптовалути във Великобритания

10 криптовалути за разглеждане през 2021 г.

Ethereum VS. Ripple: Кой трябва да бъде във вашето портфолио?

Най-популярните криптовалути в САЩ

Отказ от отговорност: Криптовалутите са силно нестабилни.

Източници:

[1] https://strategictechinvestor.com/acq/pros-cons-investing-ripple/

[2] http://money.cnn.com/2018/01/02/technology/what-is-ripple-cryptocurrency/

[3] https://www.bitcoinmarketjournal.com/top-10-altcoins/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me