Плюсове и минуси на инвестирането в Tezos XTZ, ще бъде ли производител на милиони?

Предимства и недостатъци на Tezos Investing

Плюсове и минуси на инвестирането в XTZ: Въведение

Разглеждате Tezos (XTZ) като инвестиция? Разглеждате потенциала му като производител на милиони? Ако се интересувате от Tezos и неговия инвестиционен нюх, тогава трябва да се запознаете с всички предимства и недостатъци на инвестирането в XTZ.

Продължавайте да четете, за да научите повече за Tezos – един от най-иновативните звънци в сферата на криптовалутите – и решете сами дали потенциалните награди надвишават възможните рискове.

С набор от образователни материали и интерактивни курсове, ние от Trading Education сме тук, за да ви подкрепим във вашето пътуване към криптовалута към успех. Кой знае: инвестирането в XTZ може да е първата ви стъпка към превръщането в следващия крипто крал!

Какво е Tezos?

Tezos е иновативна платформа, базирана на блокчейн, която поддържа трансгранични транзакции, интелигентни договори и децентрализирани приложения, известни също като dApps.

Предложено през 2014 г. от Артър и Катлийн Брайтман, Tezos стартира през 2018 г. след умопомрачително първоначално предлагане на монети (ICO). ICO на Tezos се проведе през 2017 г .; продължи 13 дни, през които бяха получени 232 милиона долара.

Сега, само няколко години след първоначалното си пускане, Tezos е един от водещите крипто бегемоти по отношение на пазарните настроения и пазарната капитализация. Имайте предвид, че Tezos в момента е на 19-то мястоти, Според CoinMarketCap.

tezos историческа ценова графика

Подобно на други криптовалути, Tezos разчита на децентрализирано управление на мрежата – което също прави XTZ чудесна алтернатива на традиционните банкови и финансови системи.

Но не само децентрализираният му характер и усъвършенстваната технология правят Tezos изпъкнали: Tezos направи своята инфраструктура още една стъпка, която позволява на потребителите да гласуват за предложените ъпгрейди в действителната блокчейн.

Както е посочено на официалната му уеб страница, „Tezos е блокчейн протокол с отворен код за активи и приложения, подкрепен от глобална общност от валидатори, изследователи и строители.“

Отбележи, че Родната криптовалута на Tezos е XTZ, често наричани tez или tezzie. По време на писането един XTZ се търгува на $ 2,10.

И така, сега, когато знаете тънкостите на Tezos, нека разгледаме плюсовете на търговията с XTZ – модерна самоизменяща се криптовалута.

Бихте ли помислили да инвестирате в Tezos XTZ?

инвестирайте в tezos

Плюсове за инвестиране в Tezos

плюсове на пулсации

Какви са ползите от инвестирането в Tezos?

Tezos има многобройни предимства пред други цифрови гиганти, включително Ethereum, EOS и Cardano; предимства, които карат инвеститорите да вярват, че този гъвкав алткойн може потенциално да се превърне в печелившо финансово начинание.

По-долу са някои от основните плюсове на Tezos:

✅ Tezos е повече от криптовалута:

Tezos е силно мащабируема платформа, базирана на интелигентни договори. Предвид факта, че Tezos е не само криптовалута, но и иновативна блокчейн платформа, някои инвеститори смятат, че Tezos има обещаващ потенциал за растеж. Tezos може да се използва във всякакъв вид бизнес, включително игри, която е една от най-големите и бързо растящи индустрии в света.

✅ Tezos има впечатляващо управление по веригата:

Едно от най-големите предимства на Tezos е фактът, че той има впечатляващо управление по веригата. Това означава, че всички притежатели на монети Tezos могат да предлагат и да гласуват за промени, създавайки общност, където всички потребители могат да бъдат изслушани и елиминирани решенията отгоре надолу. За разлика от други крипто, Tezos е вградил вземането на решения в мрежата от потребители, така че Tezos не трябва да разчита само на разработчици и майнери. Демократичният му характер също така позволява непрекъснати промени да се прилагат без радикални хард форкове.

✅ Tezos е самоизменяща се блокчейн:

Tezos е изключително гъвкав и има автоматизирано надграждане, често наричано самоизменящо се. Чрез самоизменяща се природа това означава, че надстройките се случват, без да се налага да се разделят на две различни блокчейн вериги. С други думи, тъй като промените се решават от потребителите, появата на твърди разклонения се елиминира. Тази изгодна характеристика всъщност елиминира стагнацията и подобрява прилагането на подобрения при появата им.

✅ Tezos разчита на иновативен процес, известен като печене:

Описаният по-горе процес на управление на уникалната мрежа се нарича печене. Tezos описва печенето като „акт на подписване и публикуване на блокове в блокчейна Tezos.“ Печенето е многоетапен процес, който изисква от потребителите да направят депозит и да заложат ролка от 8 000 XTZ. Процесът на печене е не само достъпен, но и чудесен начин за генериране на доходи, като печелите награди в XTZ, което е страхотен професионалист за инвестиране в XTZ.

✅ Tezos използва подобрен механизъм за проверка на залога:

Tezos съчетава най-доброто от традиционните доказателства за участие и делегирани доказателства за участие. Пекарите, които участват в Tezos система за консенсус за доказателство за участие, могат да генерират не само награди, но и да допринасят за мрежата. Тук трябва да отбележим, че традиционното доказателство за залог е, когато възлите заключват свои собствени токени, за да валидират блокове, докато делегираното доказателство за залог позволява да имат думата и по-богатите потребители. Tezos позволява на хлебопроизводителите да приемат делегирани жетони, позволявайки на потребители с по-малки притежания също да участват.

✅ Сигурен език за програмиране на интелигентен договор:

Tezos използва език, наречен Michelson, който позволява официална проверка на интелигентните договори. Най-важният аспект е, че Майкълсън може математически да докаже верността на кода, управляващ транзакциите. Това официална проверка – често се използва в критични за мисията настройки (напр. космическа) – може също да предотврати появата на грешки в системата. Като такъв, този език за програмиране е и по-сигурен и гъвкав от другите езици.

Сигурна и надеждна система:

Чрез включване на език, който подобрява официалната проверка, Tezos се счита за безопасен проект. По отношение на коректността на кода, Tezos е идеален за случаи на висока стойност и осигурява съпротива срещу нападатели и крипто измами.

✅ Tezos е ценен актив сред инвеститорите:

Поради своите иновативни технологии и идеология, Tezos е високо ценен сред инвеститорите. За да даде пример, когато Tezos възникна, той спечели големи инвестиции от фирми като PolyChain Capital. Tezos е сключил и разнообразни партньорства с големи финансови институции, като например една от водещите банки в Бразилия, Banco BTG Pactual. Интересното е, че рисковият капиталист Тим ​​Дрейпър е един от инвеститорите, които вярват в XTZ.

✅ Нарастваща общност на поддръжниците:

Един от най-добрите професионалисти на Tezos е фактът, че екипът предлага щедри безвъзмездни средства за разработчиците, за да проучат платформата. Те работят с университета Кингсланд, за да осигурят обучение за тези, които се интересуват от XTZ, а също така са активни в социалните медии. Според статистиката, предоставена от Hacker Noon, Tezos има повече от 1600 абонати на Facebook, 25 000 последователи в Twitter и 22 600 членове на Reddit.

Недостатъци на инвестирането в Tezos

минуси на пулсации

Докато Tezos има многобройни предимства пред други крипто, познаването на недостатъците на инвестирането в Tezos е жизненоважно, за да помогне на инвеститорите решете сами дали Tezos може да доведе до задоволителна възвръщаемост.

Ето някои от най-големите недостатъци на инвестициите в Tezos:

Tezos ICO е последвано от забавяния, бой и съдебни дела:

Успешното ICO на Tezos през 2017 г. бе последвано от множество разногласия и съдебни дела, което все още се разглежда като голям недостатък. Например, фондацията Tezos и Breitmans претърпяха многобройни конфликти, тъй като фондацията Tezos не сътрудничи за използването на набраните средства за подобряване на блокчейна. Всички вътрешни конфликти доведоха до забавяне на издаването на символи, което доведе до разследвания на XTZ и различни съдебни дела.

❌ Намаляване на популярността му:

Поради вътрешните си проблеми популярността на Tezos пострада. Всъщност Tezos все още се счита за незряла платформа от някои инвеститори, които предпочитат да се придържат към големи играчи, като Ethereum и Bitcoin. Въпреки че Tezos успя да възстанови публичния си имидж, с Tezos, достигайки рекордния си рекорд в средата на февруари тази година, платформата трябва да извърви дълъг път по отношение на масовото приемане.

❌ Tezos е млада книга:

Въпреки впечатляващата си технология, Tezos е все още млад и липсва търговска подкрепа. Въпреки че XTZ е привлекателна инвестиция, тези, които искат да използват своите крипто за ежедневни транзакции, трябва да помнят, че Tezos не е широко подкрепен в търговски сделки. Платформата не е достигнала капацитета си и все още трябва да се справя с бъдещи такси за транзакции, скорост и делегиране, тъй като мрежата продължава да расте.

Добра инвестиция ли е Tezos?

инвестирайте в тезос

Сега, когато знаете плюсовете и минусите на Tezos, можете също да попитате дали Tezos е добър актив, в който си струва да се инвестира. Истината е, че всички инвестиции се свеждат до прост фактор: така нареченото съотношение риск-възнаграждение или ако потенциалните ползи надвишават възможните рискове.

Tezos крие някои рискове, вярно! Все още има дълъг път по отношение на търговската подкрепа и приемане в сравнение с пазарни конкуренти, като EOS, NEO и други блокчейн платформи, които поддържат интелигентни договори и dApps.

В същото време Tezos има впечатляваща технология и е успял да се утвърди като една от водещите крипто на пазара. Всъщност, поради някои проблеми с мащабируемостта, с които в момента се занимава Ethereum, Tezos има чудесна възможност да стане лидер в областта на инвестициите в криптовалута и дори следващият цар на интелигентните договори.

С възможността да поддържа управление по веригата и ниво на залог от над 80%, разпределено между 450 валидатори и 13 000 делегата, Tezos определено е добра инвестиция.

Така че, ако сте готови да инвестирате в XTZ, не се колебайте да направите свое собствено проучване и да инвестирате в управление на риска. Просто защото XTZ инвестирането може наистина да работи и за вас!

Само не забравяйте важна мантра във финансовия сектор: никога не инвестирайте повече, отколкото можете да си позволите да загубите, и никога не рискувайте повече от 1% от сметката си за една сделка.

Готови да започнете да инвестирате в Tezos XTZ?

инвестирайте в tezos

Ще стане ли Tezos производител на милионери?

С пазарна капитализация от $ 1,586,468,102, в известен смисъл Tezos вече е производител на милиони.

Тъй като винаги е добре да сравнявате монета с биткойн, безспорната криптовалута №1, можем да кажем, че Tezos не само се представя добре в сравнение с BTC, но има и голямо развитие на цените. Например, на 1 януариул, 2019, един XTZ беше $ 0,47, докато на 1 януариул, 2020 г. той достигна $ 1,35 (увеличение от + 186%).

сравнение на цените на криптовалутите

Източник: Хакер обяд

Стойността на Tezos вероятно ще се увеличи още повече, тъй като протоколът стане все по-широко приет.

Предвид предимствата му пред другите криптовалути, експертите смятат, че Tezos е печеливша инвестиция. Въз основа на задълбочен технически анализ, Wallet Investor прогнозира, че инвестициите в Tezos в дългосрочен план могат да доведат до възвръщаемост от около + 318,51% през следващите пет години. С други думи, настоящата инвестиция от $ 100 може да достигне $ 418,51 до 2025 г..

Въпреки неравен пътя си към успеха и някои лоши връзки с обществеността, Tezos има потенциала да скочи в светлината на прожекторите и скоро да стане една от топ 10 на криптовалутите. Според капитан Altcoin, ако Tezos достави планирания продукт и създаде стабилна потребителска база, той има потенциал да нарасне до 10-100 пъти повече от предишния си рекорд.

Макар да правят прогнози за цените, особено за нови и променливи активи, остават спекулативни и трябва винаги да се приемат с известна доза сол, някои експерти твърдят, че Tezos може да достигне 1000 долара през следващите години.

Всъщност не бива да забравяме, че проектите с доказателство за участие като Tezos могат да причинят следващия пазар на крипто бикове. Това е вярно! Това е механизмът за залагане на Tezos, който може да се превърне в основен двигател на цените и да помогне на Tezos да се измъкне от предизвиканите от коронавирус финансови сътресения, с които икономиките се борят сега.

Независимо от това, не забравяйте, че цените на криптовалутите също зависят от принципите на търсене и предлагане, разпоредби, приемане и крипто новини, така че Tezos и всяка друга крипто инвестиция остават непредсказуеми, следователно рискови!

Ключови точки

  • Tezos е една от най-иновативните базирани на блокчейн платформи, използвани за онлайн плащания, интелигентни договори и dApps.
  • Въпреки че Tezos започна грубо, белязано от множество вътрешни проблеми и съдебни дела, в техническо отношение Tezos е силно привлекателен за инвеститорите: предлага подобрен механизъм за доказване на залог, сигурност на интелигентните договори и процедури за самоизменяне.
  • Един от основните плюсове на инвестирането в Tezos е неговият демократичен характер, който позволява на дори по-богатите потребители да участват в процеса на вземане на решения и гласуване с цел подобряване на цялата екосистема.
  • Tezos също има подкрепяща общност и справедливо количество пекари – фактор, който може да помогне на Tezos да се превърне в доминиращ актив в крипто пространството.
  • В момента един XTZ се търгува на цена от 2,10 долара, което също го прави достъпна инвестиция за начинаещи.
  • С пазарна капитализация от $ 1,586,468,102, Tezos има потенциала да стане производител на милиони през следващите години.
  • Някои експерти твърдят, че XTZ може да достигне $ 1000 през следващите няколко години.

Сега знаете плюсовете и минусите на инвестирането в XTZ. Ако се чувствате достатъчно вдъхновени, за да започнете да инвестирате в Tezos, или ако тази статия е предоставила допълнителна информация за съществуващите ви търговски познания, може би ще се радвате да знаете, че eToro предоставя възможност за търговия с крипто активи, включително XTZ и CFD на до 90+ криптовалути.

eToro – Най-добрият брокер за закупуване на Tezos XTZ

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Смятате ли, че наградите на Tezos надвишават неговите неуспехи? Уведоми ни!

Ако нашата статия ви е харесала Плюсове и минуси на инвестирането в Tezos (XTZ), ще бъде ли Tezos производител на милионери? моля, споделете го с всеки, който може да се интересува и от инвестиции в криптовалута.

Често задавани въпроси

Tezos по-добра инвестиция ли е от Ethereum?

От техническа гледна точка Tezos може да се счита за по-добра инвестиция от Ethereum. Tezos е блокчейн, който винаги е работил в рамките на екосистема за доказателство за участие, което го прави по-стабилен от настоящия консенсус за доказателство за работа на Ethereum. Независимо от това, по отношение на пазарната капитализация, приемането и пазарната капитализация, Ethereum – често наричан цар на интелигентните договори – все още е втората по големина криптовалута след биткойн.

Струва ли си да инвестирате в Tezos?

Да, Tezos е достойна инвестиция сред продължаващата пандемия. Въпреки че по време на писането на Tezos се търгува на $ 2,10, което не може да се сравни с други водещи крипто, Tezos отвори вратата за делегирано участие и има солидна позиция по отношение на ликвидността. Някои експерти твърдят, че XTZ може да достигне $ 1000 през следващите няколко години.

Колко ви е необходимо, за да изпечете XTZ?

За да се изпече XTZ, е необходим ред XTZ или минимум 8000 XTZ. Колкото повече XTZ имате, толкова по-големи са шансовете за валидиране на блокове и печелене на награди. Въпреки това, тези, които нямат достатъчно капитал, могат да делегират своя дял на пекар, който ще бъде произволно избран от други пекари.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me