Прогноза за цената на биткойн: Колко ще струва биткойн през 2021 г. и след това?

Ще се повиши ли Bitcoin или ще се срине? Прочетете нашите прогнози за цените на Bitcoin BTC

На лов за биткойн прогноза 2021 – 2025? Вие сте на правилното място. Ще споделяме най-добрите прогнози за цените на биткойни за 2021 г. и след това. ние разглеждаме Bitcoin BTC, за да разберем какво казват експертите за бъдещото му представяне и колко ще струва Bitcoin през 2021 г. и след това.

Биткойн (BTC), така нареченият цар на криптовалутата, не се нуждае от представяне. Още през октомври 2020 г. споделихме някои от най-добрите прогнози за цените на биткойни за 2021-2025 г. – но след като активът скочи рязко през декември, съществуващите прогнози бързо остаряха. В тази статия ще ви преведем през последните прогнози, за да отговорите на въпроса „ще поскъпне ли цената на биткойн?“

Независимо дали сте съществуващ или бъдещ инвеститор, вероятно сте наблюдавали натрапчиво скорошното представяне на Биткойн. С текуща пазарна капитализация от 642 238 803 752 долара и цена от 34 620,45 долара, биткойнът далеч надмина предишния си рекорд от всички времена (ATH) от 20 000 долара, който постигна през 2017 г. Бичият му старт започна в началото на ноември, като се повиши от 13 824 до 15 463 долара пространство от само една седмица. Оттогава цената му не се забавя. Всъщност това беше средно дневен темп на растеж от почти $ 1000 на ден преди края на 2020 г..

От както Биткойн дойде на нашите компютри през 2009 г., светът на криптовалутата е трудно да се предскаже. Някои хора вярваха, че крипто никога няма да излети, докато други смятат, че това ще замени фиатните пари в рамките на няколко години. Нито един от тези резултати все още не се е случил – но ние видяхме цената на Биткойн да скочи и да падне много пъти през последното десетилетие.

Защото биткойнът е известен летлив, прогнозирането на цената му с всякаква точност може да бъде сложно. Добрата новина обаче е, че има много крипто експерти, които са в добра позиция да правят информирани (и потенциално точни) прогнози за цената му през следващите години.

В тази статия ще разгледаме някои от най-добрите прогнози за цените на биткойни за 2021, 2022 и след това. Независимо дали сте опитен инвеститор, който иска да победи пазарите, или случаен търговец, който иска да е в крак с най-новите тенденции в криптовалутата, прочетете, за да научите повече за прогнозата за цените на биткойните днес.

Ако искате да купите или инвестирате в Bitcoin BTC бързо и лесно, с 0% комисионна, проверете eToro борса!

И така, устойчиво ли е това ниво на растеж? Вие сте на точното място, за да разберете. Събрахме някои от най-убедителните прогнози за цените на биткойни за 2021-2025 г., като ви помогнем да идентифицирате потенциалните перспективи на първата криптовалута в света.

Contents

Краткосрочна прогноза за цената на биткойн: 2021

Прогнози за цените на биткойни за 2021 година

Какво прогнозират крипто експертите за биткойн BTC през 2021 година?

Поглеждайки напред към 2021 г., много експерти по биткойни са направили оптимистични прогнози за предстоящата година.

След нестабилността на 2020 г. много инвеститори се надяват, че последният бичи биткойн ще продължи и през следващата година. Пазарът на криптовалути обаче е известен с изменчивост – и като се има предвид, че цената на биткойните драстично се е повишила и паднала в миналото, няма гаранция, че нейните високи лихви ще продължат.

Първата ни краткосрочна прогноза за цените на биткойн идва от DigitalCoinPrice. Ако се надявате, че впечатляващото представяне на Биткойн ще продължи през цялата нова година, това е обнадеждаваща новина от тази крипто платформа. Нека да разгледаме неговите прогнози:


Етикетите на вертикалната ос на графиката на DigitalCoinPrice трябва да ви казват всичко, което трябва да знаете – платформата не очаква цената на биткойните да падне под $ 70 000 по всяко време през 2021 г. Всъщност тя смята, че бичият биткойн е далеч от над. До края на 2021 г. DigitalCoinPrice очаква цифровият актив да струва зашеметяващите 87 723,88 долара. Това е повече от четири пъти предишния му ATH и $ 50 000 по-висока от сегашната му стойност.

Ако тези прогнози за цените на биткойни са верни, това означава, че ще трябва да изпитаме безпрецедентно ниво на растеж през следващите няколко седмици. Може да си помислите, че това ниво на оптимизъм е крайно, но предвид факта, че инвеститорският интерес е на рекордно високо ниво, не е напълно невъзможно. Поглеждайки напред към останалата част от годината, DigitalCoinPrice вярва, че биткойнът ще достигне връх на годишния връх от 103 563,76 долара през май, преди да спадне обратно до 73 970,84 долара през юни.

През всяка друга година срив от над 30 000 долара вероятно би бил най-лошият кошмар на инвеститора. Но тази графика далеч не обезсърчава. Дори най-ниските прогнози на DigitalCoinPrice са зашеметяващо високи в сравнение с текущата цена на биткойн, така че докато не купите актива, когато цената му е на върха на дъгата, краткосрочните му перспективи са добри.

За второто ни прогнозиране на цените на биткойн се обръщаме към WalletInvestor. Според техническия анализ на WalletInvestor, биткойнът е малко вероятно да достигне стойностите от $ 100 000 +, предвидени от DigitalCoinPrice. Въпреки това перспективите му все още са изключително положителни за всеки, който се чуди „ще продължи ли биткойнът да расте?“

Според WalletInvestor прогнозира, че цената на биткойните ще достигне нов връх за всички времена от $ 43 120,60 преди края на декември 2021 г. Въпреки че очаква цената леко да падне между януари и февруари, прогнозите му все още са преобладаващо възходящи, като нищо не предполага, че Представянето на биткойн през последните няколко седмици беше случайност.

И двете прогнози са оптимистични, но са почти консервативни в сравнение с прогнозите на Citibank. Още през ноември 2020 г. a изтече доклад от Citibank съдържаше зашеметяващата прогноза, че цената на биткойн може да достигне 318 000 долара до декември 2021 г..

Старши анализатор на Citibank, Том Фицпатрик, посочи биткойните като „злато от 21-ви век“, което е отражение на статуса на актива като „цифрово злато“. Той идентифицира факта, че цената на биткойн се радва на три бичи през последното десетилетие и предположи, че този модел може да поддържа дългосрочна тенденция.

Характеризирайки се с „немислими ралита, последвани от болезнени корекции“, ценовата история на биткойните може да показва, че на хоризонта е друг връх. Тъй като цената продължава да се покачва, претенциите на Фицпатрик придобиха значителна легитимност, откакто той направи своята прогноза за първи път. Въпреки че в момента 318 000 долара може да изглежда зашеметяваща сума, бързият темп на ескалация може да подскаже, че не е толкова екстремен, колкото изглежда първо.

И така, какво следва за Биткойн сега, след като се възстанови от такава бурна година? Джон Макафи може да са направили дивата прогноза, че цената на биткойните ще достигне зашеметяващите 1 милион долара преди края на 2021 г., но по-голямата част от прогнозите са малко по-скромни.

Криптовалутният канал в YouTube ‘The Moon’, който се управлява от Карл Ерик Мартин, взе Twitter за споделяне на графика, която следва бичия ход на Биткойн през 2017 г. – отново последствие от намаляването наполовина на 2016 г. Както можем да видим на графиката по-долу, това показва, че ако Биткойн следва същите ценови движения вследствие на намаляването наполовина на май 2020 г., цената му ще достигне максимум 318 438 долара до октомври 2021 г..

Според Cryptopolitan един фактор, който може да повлияе на цената, е Биткойн наполовина което се случи през май.

Половяването на биткойни е събитие, което се случва с цел да се контролира циркулацията на биткойн токени и да се направи криптовалутата по-мащабируема. Тъй като максималното предлагане на биткойн е ограничено до 21 милиона, наполовина (понякога известен също като „намаляването на половината“) се очаква да настъпи след 210 000 блока, което се равнява приблизително веднъж на всеки четири години.

Този процес намалява наполовина наградата за добив на нови блокове, с идеята, че това ще забави скоростта, с която се генерират нови биткойн токени.

След последното намаляване наполовина през 2016 г., цената на биткойните отбеляза невероятно 93% увеличение през останалата част от годината. Ако този път криптовалутата следваше подобен модел, бихме могли да видим цената на биткойните да се повиши до над 75 000 долара преди края на 2021 г..

Като се има предвид, че само през януари вече наблюдаваме рязко увеличение, само времето ще покаже колко точна е тази прогноза.

движение на цените на биткойни

Готови да инвестирате в Биткойн BTC?

Колко ще бъде цената на биткойн през 2021 година?

Ще се повиши ли биткойн през 2021 г.?

Анализаторите от Citi прогнозират цената на биткойните на ниво от 300 000 долара в самия край на 2021 година.

Според Stock-to-Flow (S2F), система за прогнозиране на цените на биткойн, BTC / USD ще достигне $ 100 000 до декември 2021 г..

Анализаторът Майк Макглоун от Bloomberg си поставя за цел $ 70K през 2021 г. и $ 180K за един BTC през 2022 г..

Също така Citigroup каза на своите институционални клиенти, че вижда потенциала цената на биткойните да нарасне до $ 318 000 до края на 2021 г..

JPMorgan, банката, която някога наричаше Bitcoin измама, сега очаква цената на Bitcoin да достигне $ 146 000 през 2021 г..

Карл Ерик Мартин, който е собственик на Youtube „Луната“, смята, че цената на биткойните ще достигне 318 438 долара до октомври 2021 г..

Бившият партньор на Adaptive Capital Willy Woo очакваше цената на биткойните да достигне 200 000 долара в края на годината 2021.

Според WalletInvestor цената на биткойните може да достигне нов връх за всички времена от $ 93 120,60 преди края на декември 2021 г..

Платформата DigitalCoinPrice очаква цената на биткойните да струва $ 87,723 до края на 2021 година.

Райън Селкис очакваше цената на биткойните да достигне най-високото ниво от 318 000 долара за монета до края на 2021 г..

Воденият от Илон Мъск Тесла обяви в своята декларация за SEC, че са закупили биткойни на стойност 1,5 милиарда долара. Веднага след като новината излезе, цената на BTC веднага реагира и достигна нов рекорд от 48 000 долара за всички времена.

BNY Mellon Bank поддържа криптовалута, каза BNY Mellon bank: "нарастващото търсене на клиенти за цифрови активи" както и "подобряване на регулаторната яснота." Той отбеляза а "огромна възможност за нас да разширим настоящите си услуги в тази нововъзникваща област,"

Mastercard Mellon сигнализира, че подкрепя криптовалутата. Радж Дамодхаран, ръководител на дигитални активи, каза: Виждаме как този факт се разиграва в мрежата на Mastercard, като хората използват карти за закупуване на крипто активи, особено по време на скорошния скок на стойността на биткойн. Също така виждаме, че потребителите все повече се възползват от крипто картите за достъп до тези активи и ги конвертират в традиционни валути за харчене."

С толкова диво различни прогнози може да е трудно да се разбере какъв е най-вероятният резултат (точно затова инвестирането в криптовалута е толкова рисковано начинание!). Можем да обобщим тези разнородни прогнози за 2021 биткойн, като кажем, че в момента се смята, че потенциалното увеличение на цените е много по-драматично от потенциалното намаляване на цената, но това не означава, че намаляването е по-малко вероятно да се случи.

Биткойн прогнозите за 2021 г. са невероятно разнообразни. Ако предпочитате дългосрочна инвестиционна стратегия, нека да разгледаме прогнозите за цените на биткойн за 2022-2025.

Дългосрочна прогноза за цената на биткойн: 2022-2025

Какво прогнозират крипто експертите за биткойн BTC през 2022 г. и след това?

Много търговци и инвеститори искат да знаят какво може да има в следващите 5 години за цената на биткойн. Ако търсите прогноза за цената на биткойн 2025 или дори се чудите „трябва ли да инвестирам в биткойн?“, Продължете да четете – ние сме събрали някои от ключовите теории от крипто експерти и платформи за търговия.

За да видим какво казват анализаторите, нека погледнем напред към 2022-2025 г., за да видим дали бичият ход на актива вероятно ще продължи в бъдещето.

Първото дългосрочно прогнозиране на цените на биткойн идва от италианската платформа за криптовалута Previsioni Bitcoin. Използвайки своя вътрешен алгоритъм, Previsioni Bitcoin стигна до следната прогноза, представена на тази графика:

През 2022 г. Previsioni Bitcoin очаква цената на Bitcoin да достигне най-високата цена от $ 226 020,1208. Въпреки че това не е равно на височините, които Том Фицпатрик прогнозира в изтеклия доклад на Citibank, това все още е много обнадеждаваща стойност.

Платформата очаква цената на активите на Биткойн да достигне 100 000 долара през януари 2022 г., преди да скочи до 200 583,77 долара до април 2022 г. – невероятен темп на растеж от над 100% за по-малко от четири месеца! Според тази прогноза, през ноември 2022 г. цената ще падне обратно до 146 077 долара, въпреки че ще се покачи до 182 414 долара преди края на 2022 г..

И така, как тази прогноза се сравнява с другите на пазара? Според Prime XBT очакванията на Previsioni Bitcoin изглежда са на път.

Техническият анализ на Prime XBT поставя цената на биткойн на над 400 000 долара до края на 2025 година.

Ако това се окаже вярно, това ще означава, че крипто е станало първото в света, постигнало еквивалентност на златото. Това означава, че пазарната капитализация на биткойн ще бъде равна на пазарната капитализация на златото.

Всъщност платформата смята, че цената на биткойните ще бъде $ 110,00 през 2021 г., като ще се повиши до $ 217 403 до края на 2022 г., $ 290 000 до края на 2023 г., $ 345 000 до края на 2024 г. и впечатляващите $ 462 000 до края на 2025 г..

Тази перспектива може да изглежда забележително оптимистична, но PrimeXBT не е единственият анализатор, който предвижда подобен ръст. В интервю за YouTube канала „Altcoin Buzz“, Марк Юско, изпълнителният директор на Morgan Creek Capital Management, също заяви, че смята, че е „напълно логично“ цената на биткойните да достигне еквивалент на златото в дългосрочен план.

Като дългосрочна инвестиция той проектира, че биткойнът може да се представи много добре. Според неговите прогнози стойността на биткойн може да се повиши до 75 000 долара до самия край на 2021 г., като се покачи до 1350 000 долара през 2022 г. и ще постигне средна цена от 320 000 долара до 2025 г..

Друго дългосрочно прогнозиране на цените на биткойн идва от DigitalCoinPrice. Връщайки се към крипто платформата, как се сравняват очакванията му за 2021 г. с прогнозите за 2022-2025?

Според прогнозите на DigitalCoinPrice, цената на биткойн ще достигне своя връх през 2023 г. на 130 000 долара. През следващите две години и ще продължи да се изкачва, преди да падне отново в периода до 2026 г. Платформата вярва, че цифровата монета ще достигне следните годишни върхове:

2022: 121 871,73 долара

2023: 130 315,66 долара

2024: 190 010.12 долара

2025: 289 109,95 долара

2026: 325 026,87 долара

Тази перспектива в крайна сметка е комбинация от добри и лоши новини. За всички инвеститори, които се притесняват, че бичият биткойн ще предшества масивен и внезапен срив, който ще го върне към цените му преди декември, това е обнадеждаващ знак.

Въпреки че DigitalCoinPrice наистина вярва, че биткойнът ще започне да намалява, това няма да се случи за една нощ – и като цяло 5-годишната му перспектива все още е приблизително два пъти по-голяма от сегашната му стойност! Недостатъкът обаче е, че предполага, че Биткойн няма да постигне глобалното поглъщане, което според някои анализатори може да е на картите.

Връщайки се към Trading Beasts, можем да видим, че сайтът има доста по-предпазлив подход от много други предсказатели, които сме виждали. До края на годините 2022 и 2023 той прогнозира следната прогноза за минимални и максимални цени на биткойни 2022 и 2023:

 • Декември 2022: Минимална цена на биткойн = $ 21 873,556, максимална цена на биткойн = $ 45 461,111
 • Декември 2023: Минимална цена на биткойн = $ 33 683 600, максимална цена на биткойн = $ 70 122.941

Тези цифри са много по-ниски от някои от най-оптимистичните прогнози за пазара. Например телевизионният водещ Макс Кайзер твърди, че биткойн скоро ще достигне 88 000 долара, като през следващите пет години ще достигне невероятни 400 000 долара.

С подобен бичи подход, защитникът на биткойн и рисковият капитал Тим Дрейпър прогнозира, че цената на биткойните ще достигне цени от 250 000 долара до 2023 г. – прогноза, която той направи за първи път през 2018 г. и оттогава се придържа. Дрейпър вярва, че биткойнът има светло бъдеще като сериозен претендент към традиционната фиатна валута, и вярва, че скоро бихме могли да видим връщане към рекорда на биткойн (ATH) от 20 000 долара в края на 2017 г..

Но дори тези прогнози не са най-амбициозните. Раул Пал, главен изпълнителен директор на изследователска услуга за инвестиционна стратегия, наречена The Global Macro Investor, вярва, че икономиката на Съединените щати има мрачно бъдеще – и предполага, че интелигентните инвеститори трябва да се хеджират както със злато, така и с биткойн. Той прогнозира зашеметяващо увеличение на цената от 10 710%, като цената на биткойните достигне стойности от 1 милион долара до 2025 г.!

Като цяло тогава какво трябва да отнемем от тези прогнози за цените на Биткойн? Ако все още се чудите „добра биткойн ли е добра инвестиция?“, Може да се почувствате успокоени от факта, че много крипто инвеститори вярват, че токенът е настроен за светло бъдеще. Общият консенсус сред експертите е, че цената на биткойните вероятно ще се повиши през следващите няколко години – и в дългосрочен план може да скочи стремително.

Според прогнозата му за биткойн за 2025 г. пазарната капитализация на BTC има потенциал да достигне 3 трилиона долара за 4 години; това би довело до цена на биткойн от около 140 400 долара.

Въпреки това, предвид прогнозите за цените на биткойните в тази статия, никога не е късно да инвестирате в биткойн и да се възползвате изцяло от неговата волатилност.

Мислили ли сте да купувате Биткойн?

Другите прогнози за цените на биткойн (BTC) за 2023 – 2025 включват:

Прогнози за цените на биткойн 2023:

Търгуващи зверове: $ 52 417 873

Криптограунд: 15 795 долара

Прогноза за лира: $ 43145

Прогнози за цените на биткойн 2025:

Cryptonewsz: 100 000 долара

Cryptoground: $ 25589

Прогноза за лира: $ 118 365

Заключение: Прогноза за прогнозиране на цената на биткойн

По-долу цифрите за прогнозиране очертават някои от Потенциал високи и най-ниски прогнози за прогнозиране на цените на биткойн през 2021, 2022, 2023, 2024 и 2025 г., предлагани от технически анализатори и експерти от бранша.

Година Високо Ниска
2021 120 000 долара 21 400 долара
2022 156 000 долара 45 000 долара
2023 г. 225 000 долара 60 000 долара
2024 315 000 долара 115 000 долара
2025 450 000 долара 85 000 долара

Как се е променила цената на биткойн с течение на времето?

За всеки инвеститор, който се чуди „ще поскъпне ли цената на биткойн?“, Един от най-важните фактори, който трябва да се вземе предвид, е миналото представяне. Това ще ви улесни много да контекстуализирате текущите тенденции в криптовалутата и в крайна сметка да се опитате да направите най-точните прогнози за цените на биткойн.

На тази графика можем да видим историческите промени в цените на биткойните, публикувани от сайта за крипто данни Nomics.com:

След пускането си през 2009 г. Биткойн се появи за първи път на борсите за криптовалути през 2010 г. През по-голямата част от тази година цената му се колебаеше между 0,06 и 0,30 долара – това е над 100 000 пъти по-ниска от текущата му цена! В крайна сметка той достигна $ 1 през февруари 2011 г. Но едва през 2012 г. цената на биткойн започна да се покачва по-последователно, като в крайна сметка надмина $ 100 през август 2013 г..

Първият му голям скок на цените се случи през ноември 2013 г. В рамките на само един месец цената му се увеличи от 280 на 979,45 долара, което беше зашеметяващ скок предвид досега бавния му напредък. За съжаление не трябваше да продължи и до 2014 г. цената му падна до 350 долара. Вторият му голям скок на цените ще се окаже далеч по-голям пробив.

Биткойнът достигна своя ATH от $ 20 000 през 2017 г. след период на бърза инфлация. По това време този растеж беше безпрецедентен; сега видяхме това да се случи два пъти. Въпреки че през 2018 г. цената на биткойн катастрофата се понижи до $ 3300, тя никога не се е върнала на нивата си преди 2017 г. (същото не може да се каже за много алткойни).

Както показват историческите графики на цените, бичи и мечи пробези е малко вероятно да бъдат напълно линейни. Текущата цена на биткойн от 34 620,45 долара е невероятно впечатляваща, но дори и това вече не е неговият ATH (BTC постигна зашеметяващите 41 000 долара в последния си пик). Твърдението на Том Фицджералд, че напредъкът на Биткойн се характеризира с цикъл от „немислими ралита, последвани от болезнени корекции“, е лесно да се види – така че въпреки оптимистичните прогнози, включени в тази статия, инвеститорите винаги трябва да бъдат подготвени да видят стойността на BTC. Както се казва: подгответе се за най-лошото, надявайте се за най-доброто!

Какви фактори влияят върху цената на биткойните?

Цената на Bitcoin BTC може да се променя в зависимост от различни фактори. За да направите най-точните прогнози за цените на биткойн 2021-2025 и да отговорите на въпроса „добра биткойн ли е добра инвестиция?“, Най-добре е да знаете тези фактори от самото начало. Това наистина ще улесни прогнозирането на периоди на растеж или спад въз основа на тенденциите в криптовалутата и други събития, които могат да повлияят на цената на BTC.

1. Покритие на медиите

Покритието в медиите е изключително важно, когато става въпрос за засилване на инвеститорския интерес към криптовалутата. Още през 2017-2018 г. подновеният интерес към BTC (заедно с останалата част от крипто пазара) беше до голяма степен обусловен от медийна лудост. Колкото повече покритие получават стремително растящите цени, толкова повече хора започват да инвестират. Това създаде дисбаланс между търсенето и предлагането, което накара цената на биткойните да скочи.

В края на 2020 г. видяхме това отново. Когато мрежата за плащания PayPal обяви, че ще позволи на хората да съхраняват BTC в своите портфейли PayPal, Биткойн отмъсти заглавията, давайки на много потенциални инвеститори тласък, необходим за добавяне на BTC към портфолиото си. Фактът, че биткойнът набира реални приложения, се противопостави на притесненията, че е твърде непрактично да се конкурира с фиатната валута.

2. Пазарна конкуренция

Друг фактор, който потенциално може да повлияе на цената на биткойн, е пазарната конкуренция. Когато нови алткойни излязат на пазара или други високопоставени криптовалути започнат да привличат високи нива на инвеститорски интерес, това може да накара търговците да започнат да се фокусират върху алтернативни форми на крипто. Това е особено вярно, когато става въпрос за Bitcoin Cash (BCH). Биткойн хардфоркът е крипто валута от трето поколение, която според много хора превъзхожда BTC, тъй като е създадена да реши някои от проблемите, които тормозят царя на криптовалутата.

Добрата новина обаче е, че биткойнът е много по-устойчив на пазарната конкуренция от повечето алткойни. За повече от 10 години тя никога не е губила статута си на „цифрово злато“, въпреки факта, че новите криптоси може да са технически по-здрави или мащабируеми. Всъщност промените в цената на биткойн често предсказват подобни движения в цялата индустрия като цяло. Много анализатори са забелязали, че бичи или мечи BTC пробези се отразяват плътно от други крипто, въпреки че обратното изглежда не е вярно.

3. предлагане и търсене

Подобно на всяка ограничена стока, търсенето и предлагането на биткойн оказва значително влияние върху цената му. Цената на биткойн се повишава, когато търсенето на нови токени е по-голямо от предлагането – нещо, което обикновено се случва след всяка наполовина биткойн, което кара някои инвеститори да мислят за това като форма на изкуствена инфлация.

Този фактор ще стане по-малко нестабилен, след като бъде издадено максималното предлагане на биткойни. Съвременните прогнози обаче прогнозират, че това ще се случи едва около 2140 година.

4. Регламенти за криптовалута

Светът на криптовалутата е до голяма степен нерегулиран в целия свят, но поради нарастващия държавен натиск той става все по-строго контролиран. Това създава ниво на дългосрочна несигурност, тъй като някои инвеститори се притесняват, че новите регулации ще доведат до намаляване на търсенето на биткойн (и други криптовалути). Това може да е резултат от бъдещи данъчни мерки или нови ограничения.

5. Намаляването на биткойните

Удвояването на биткойни (понякога известно и като „халвиране“) е събитие, предназначено да контролира циркулацията на биткойн токени и да направи криптовалутата по-мащабируема. Тъй като максималното предлагане на биткойн е ограничено на 21 милиона, наполовина е настроено да се случва всеки път, когато към блокчейна се добавят 210 000 нови блока, нещо, което приблизително се равнява на веднъж на всеки четири години. Този процес означава, че наградата за добив на нови биткойн блокове е намалена наполовина, забавяйки темпото, с което ще увеличим максимално предлагането. Понастоящем има 18,5 милиона BTC в обращение и текущите прогнози показват, че ще достигнем 21 милиона през 2140 година.

През 2016 г. при първото наполовина биткойн цената на BTC се увеличи с невероятните 93% през останалата част от годината. Преди последното наполовина да настъпи през 2020 г., инвеститорите отбелязват, че ако криптовалутата отново последва подобен модел, можем да видим как цената на биткойните нараства до около 15 000 долара преди края на годината. Разбира се, ние го направихме!

Ключови точки

 • С текуща пазарна капитализация от 642 238 803 752 долара и цена от 34 620,45 долара, биткойнът далеч надмина предишния си рекорд (ATH) от 20 000 долара.
 • DigitalCoinPrice не очаква цената на биткойните да падне под $ 70 000 във всеки един момент през 2021 г. и вярва, че биткойнът ще достигне връх на годишния връх от 103 563,76 долара през май.
 • WalletInvestor прогнозира, че цената на биткойните ще достигне нов ATH от $ 43 120,60 преди края на декември 2021 г..
 • A изтече доклад от Citibank съдържаше зашеметяващата прогноза, че цената на биткойн може да достигне 318 000 долара до декември 2021 г..
 • През 2022 г. Previsioni Bitcoin очаква „кралят на криптовалутата“ да достигне най-високата цена от 226 020,1208 долара. Очаква активът да достигне 100 000 долара през януари, преди да скочи до 200 583,7728 долара до април.
 • Техническият анализ на Prime XBT поставя цената на биткойн на над 400 000 долара до края на 2025 г., което означава, че BTC ще достигне „златна еквивалентност“.
 • Според прогнозите на DigitalCoinPrice, цената на биткойн ще достигне своя връх през 2023 г. През следващите две години цената му ще продължи да се покачва, преди да падне отново в периода до 2026 г..
 • Факторите, които могат да повлияят на цената на биткойните, включват медийно отразяване, пазарна конкуренция и редовното намаляване на биткойните наполовина.
 • Изготвянето на прогнози за цените на биткойн може да бъде невероятно трудно поради непредсказуемостта на пазара
 • Биткойнът може да бъде изключително нестабилен
 • Според Търговия с животни, Октомври 2021 г. може да види максимална цена на биткойн от 55 121,582 долара и минимум 22 282 676 долара. Това дава средно $ 12 097 266
 • Телевизионният водещ Макс Кайзер, наред с други, заяви, че биткойнът скоро ще достигне 48 000 долара, като през следващите пет години ще достигне златния еквивалент от 400 000 долара
 • Цената на биткойн беше невероятно турбулентна през последното десетилетие, достигайки максимуми от $ 20 000 през 2017 г.
 • Някои от най-големите фактори, влияещи върху цената на биткойните, включват търсене и предлагане, пазарна конкуренция и регулации

Ако сте търсили надеждна прогноза за цените на биткойни за 2021, 2022 и след това, надяваме се, че сте намерили тази статия за полезна. Въпреки че е невъзможно да се предскаже с пълна точност, анализът на миналите резултати на крипто е ключов начин, по който експертни инвеститори могат да правят бъдещи прогнози.

Независимо дали обмисляте да добавите биткойн към портфолиото си или сте съществуващ инвеститор, неотдавнашният бичи старт накара много хора да се чудят „ще продължи ли биткойнът да расте?“. Според по-голямата част от тези прогнози перспективите са изключително положителни. Нито една от прогнозите, които сме включили в тази статия, не очаква да види период на бърз спад в близко бъдеще, като само DigitalCoinPrice прогнозира, че цената на биткойните ще падне след 2023 г..

Ако нашата статия ви е харесала Прогноза за цените на биткойни: Колко ще струва биткойн през 2021 г. и след това, моля, дайте му харесване и споделете с колегите си търговци.

Ако се чувствате вдъхновени да помислите търговия с биткойн, или тази статия е предоставила допълнителна информация за съществуващите ви познания за търговия, може да се радвате да знаете, че etoro предоставя възможност за търговия с крипто активи, включително BTC и CFD на до 90+ криптовалути. Крипто трейдърите могат да изградят разнообразно портфолио с най-популярните монети.

eToro – Купете биткойн с 0% комисионна

търговия с биткойн

Регистрирай се за eToro и започнете да търгувате с биткойни или да копирате топ BTC инвеститори без допълнително заплащане. Няма включени такси за управление или други скрити разходи.

еторо брокер

Допълнителна информация:

Топ 15 най-добри криптовалути за закупуване този месец

Биткойнът е добра инвестиция & Трябва ли да инвестирам в биткойн?

Прогнози за пулсации: Колко струва Ripple през 2021 г. и след това?

15 причини да инвестирате в криптовалути

Най-популярните криптовалути във Великобритания

Топ криптовалути за инвестиране в Австралия през 2021 г.

Как да търгувате с криптовалута със $ 100

Най-важните криптовалути, различни от биткойн

Най-популярните криптовалути в САЩ

Прогноза за цената на биткойн – често задавани въпроси

Биткойнът е добра инвестиция?

Според почти всички прогнози биткойнът изглежда добра инвестиция (както в краткосрочен, така и в дългосрочен план). Неговият бичи пробег изглежда малко вероятно да се забави скоро.

Въпреки че инвестирането в криптовалута винаги е рисковано, Bitcoin обикновено се счита за добра инвестиция в индустрията. Неговата висока волатилност означава, че можете да го използвате, за да се опитате да осребрите краткосрочните колебания на цените, докато общото движение на сектора нагоре също означава, че може да бъде и голяма дългосрочна инвестиция.

Какво ще струва биткойн през 2030 година?

Прогнозите варират, когато става въпрос за въпроса „какво ще струва биткойн през 2030 г.?“. Въпреки това, според възходящите тенденции, много експерти смятат, че биткойнът може да види възвръщане на ATH от $ 20 000 от 2017 г. Някои дори вярват, че ще достигне тази стойност по-близо до 2025 г., достигайки почти еквивалент на златото до 2030 г..

Мога ли да инвестирам 100 долара в биткойн?

Да! Добрата новина е, че не е нужно да купувате цели биткойн токени, които струват почти 13 000 долара по време на писането. Напълно възможно е да закупите малък процент от един жетон, което означава, че можете да инвестирате толкова или толкова малко пари, колкото искате.

Ще умре ли някога биткойнът?

Последният биткойн токен ще бъде издаден около 2140 г. Никой не е сигурен какво ще се случи, преди това да се случи. Това е толкова далеч в бъдещето, че теоретично биткойн може да е изпаднал в немилост, преди да достигнем този етап. Като алтернатива, промените в биткойн мрежата могат да революционизират предлагането на биткойн и да променят напълно перспективите му.

Колко биткойн жетони са останали?

Броят на биткойн токените, които вече са добити, е над 18,5 милиона (точният брой се променя на всеки 10 минути). Тъй като общото предлагане е 21 милиона, това означава, че остават по-малко от 3 милиона жетони, които трябва да се добият.

Ще удари ли биткойн $ 40k?

$ 40k може да е два пъти по-висок от предишния ATH на актива, но очевидно е на обсег. Биткойнът достигна $ 40 000 за първи път през декември и въпреки че беше краткотраен, много прогнози смятат, че ще се върне към тези висоти през 2021 г..

Ще удари ли биткойн $ 100k?

Със сегашния си темп на растеж, Биткойн може да бъде на път да достигне $ 100 000 през следващите няколко години. Най-оптимистичните прогнози смятат, че това може да се случи през 2021 г., докато други очакват BTC да пробие бариерата от 100 000 долара между 2022 и 2025 г..

Отказ от отговорност: Криптовалутите са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск и миналото представяне не е индикация за бъдещи резултати. Прогнозата и анализът отразяват възгледите на различни външни и вътрешни анализатори по всяко време и подлежат на промяна по всяко време. Освен това те не могат да представляват ангажимент или гаранция от страна на Trading Education.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector