Прогноза за приемането на криптовалута през 2020 г. – Ще нараснат ли търсенето на пари в институциите и корпоративното хазна през 2021 г.?

Светът видя нарастването на криптовалутите да скочи през 2020 г. Биткойнът, например, известен като световен блокчейн и постоянен предсказващ фактор за по-широкия крипто пазар, нарасна в стойността си към края на 2020 г., за да достигне своя връх за всички времена и в Освен това, продължава да поддържа своето място и днес.

След тази година на виден успех, световната аудитория е буйна относно потенциала за 2021 г. и е нетърпелива да види кога е подходящият момент да се присъедини. Вече не се чудим дали правителствата ще влязат в ажиотажа, а по-скоро колко дълбоко в следващия бик ще се получи крипто.

Нека да разгледаме къде криптовалути като Биткойн предстоят за 2021 г., кои са движещите сили за приемане на крипто и защо повече хора инвестират.

2020 Накратко

Криптовалутите набират скорост. В началото на 2021 г. видяхме, че Bitcoin се равнява на около $ 42 000 за монета. Въпреки че нарастването на биткойните през 2017 г. се дължи предимно на истерията на покупките, ралито през 2020 г. беше силно повлияно от институционални инвеститори. Не само ескалиращите темпове на големите институционални инвеститори, които говорят открито за и инвестират в биткойни като портфейлен актив, потвърждават позицията на биткойн и други монети в портфолиото, но и грабват интереса на други заинтересовани страни.

С това трябва да се отбележи, че биткойнът постигна забележителни осиновявания до края на 2020 г. от корпоративни каси като MicroStrategy и MassMutual, след като купи големи количества биткойн в резерви на активи според Форбс. MassMutual похарчи 100 милиона долара в биткойн на 10 декември, което Wall Street Journal Маркира своя „последен признак за масово приемане.“ Освен това MassMutual закупи дял от малцинствения дял в NYDIG на стойност 5 милиона долара, по-рано известен като New York Digital Investment Group, също показващ признаци на основно одобрение за приемане на криптовалути.

PayPal, водещата компания за виртуални плащания, подкрепи приемането на крипто през октомври 2020 г., когато обяви добавянето към своята мрежа от Bitcoin, Ethereum, Litecoin и Bitcoin Cash. Това вече позволява на 361 милиона потребители на компанията да купуват, продават и държат една от тези монети чрез приложението PayPal. Crypto ще получи достъп до приложението за плащане на партньори Venmo на PayPal по-късно тази година и PayPal обяви плановете си да направи крипто достъп до своите 28 милиона търговци на дребно по целия свят като средство за финансиране на транзакции тази година.

Освен това през 2020 г. видяхме новаторски напредък в крипто данъчното облагане, когато Служба за вътрешни приходи на САЩ изпрати на всеки американец набор от въпросници за криптохолдингите, докато специални доклади по този въпрос бяха публикувани от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Купуването на криптовалута никога не е било по-лесно. В света има не само няколко силно регулирани и контролирани крипто борси, но броят на акаунтите в тези онлайн борси се е увеличил драстично, от само 5 милиона през 2016 г. на повече от 100 милиона през 2020 г..

Вълна от институционално осиновяване

Дори некрипто ентусиастите могат да кажат, че връзката между криптовалутите и правителствата не е най-добрата. До 2020 г. е имало само основополагаща основа за сътрудничество между големи криптовалути и финансови институции. Успехът на криптовалутите, разгръщащи се по начини, които не сме виждали досега, може да принуди правителствата да помислят два пъти какво пропускат.

Нарастващият институционален интерес е сред много от ключовите фактори, за които се прогнозира, че ще стимулират цените на криптовалутата през следващите години. Институционалните инвеститори досега поддържат тясна връзка със златото в продължение на десетилетия, а сега стойността на златото в момента е най-висока. Съживяването на крипто обаче спечели инвалидизиращ удар върху цялостната позиция на златото във финансите, удар, който ще се развихри с времето, твърдят анализатори от JP Morgan. Вече има признаци на теглене на пари от златни фондове, тъй като дигиталното финансиране поема много от същите инвеститори.

Блумбърг също потвърди, че биткойнът се консумира възможно най-лесно от по-голямата част от инвестиционните посредници, а списъкът с милиардери и други влиятелни технически ръководители в подкрепа на крипто актива напоследък се разраства все повече и повече. Собственикът на лондонската инвестиционна компания Blu Family Office, Кристиан Армбруестър, израства вярата си в цифрови активи, като отбелязва, че тяхното място в разнообразно портфолио е спечелено.

Майкъл Хейнър, главен изпълнителен директор на платформата за цифрови разплащания Metal Pay, казва, че „Биткойнът е достигнал рекордни рекорди през последните няколко месеца и с този метеоричен възход институциите, хедж фондовете и големите корпорации започнаха да добавят цифрови активи към своя баланс лист.” Той посочва, че криптовалутите, по-специално позовавайки се на Биткойн, се използват като сигурно убежище срещу инфлацията на фиатните валути, тъй като навлизат в четвъртата си вълна на приемане. Той определя първите три вълни като изобилие, спекулация, полезност и приемане в разговор с писателя на Форбс Бенджамин Пирус.

Драйвери за приемане на криптовалута през 2020 г.

Очевидно е колко голяма роля играят правителствата и институциите в трансформацията към цифрова валута. Главният изпълнителен директор на Ternio, Даниел Гулдман вярва, че не простото често използване на биткойни ще стимулира приемането на крипто, а по-скоро повишеното внимание върху CBDC, дигиталните валути на централната банка, които ще продължат напред.

CoinDesk заявява, че големи правителствени институции и банки като ЕЦБ и Федералния резерв може да бъдат изправени пред нещастна съдба, ако сега не се възползват от възможността да се доберат до криптовалути, преди да се потопят в света на електронната търговия.

Освен единствените американски институции, много други части на света са стимулирали приемането на криптовалути през 2020 г., включително Източна Европа, Китай и Венецуела.

Според доклад, публикуван пред Fortune за крипто производителността през 2020 г., Украйна и Русия са на първо място за най-високи нива на приемане на крипто, като биткойн. Приемането на крипто включва извлечени, търгувани и съхранявани крипто валути по отношение на измерванията. В допълнение към това, Източна Европа представляваше 12% от глобалната активност в цифровата валута през 2020 г. Роман Сахников, специалист по киберсигурност, отбелязва, че източноевропейците като цяло са много технически ефективни хора, което може да обясни високите нива на използване на крипто в региона.

За много страни от Източна Европа, а именно Русия и Украйна, пандемията COVID-19 стана двигател за приемане, тъй като пандемията удари и двете икономики доста жестоко. Трябваше да останат вкъщи в изолация, принудиха хората да мислят предварително за своите финанси и по този начин ги подтикваха да обмислят инвестиции в крипто.

Китайската народна банка работи за създаването на напълно финансирана цифрова фиатна валута от 2014 г. и се очаква да стане първата национална централна банка в света, която емитира официална цифрова валута. В докладите се посочва, че през 2020 г. Китай разкрива отток на капитал в криптовалута над 17,5 милиарда долара. Сумата предполага увеличение с повече от 50 процента от средната стойност за 2019 г., която възлиза на 11,4 милиарда долара. Въпреки че подходът на правителството към биткойн остава антагонистичен, тъй като той има за цел да ръководи глобалната блокчейн сцена, Китай приветства приемането на цифрова валута и блокчейн и дори насърчава нейното приемане. Въпреки че се прогнозира, че Китай може да пусне своите цифрови юени до края на тази година, Фед и ЕЦБ е малко вероятно да наваксат поне до следващата година.

Нарастването на приемането на крипто във Венецуела е обяснено с обичайната практика да се използва за спестявания и равнопоставена търговия. Ръководителят на научните изследвания в ChainAnalysis, Ким Грауер отбелязва в статия от CoinDesk че „Хората във Венецуела не искат непременно да посещават криптовалути, защото това е интересно или страхотно нещо, а защото търсят стабилен източник на стойност“

Какво можем да очакваме от блокчейн през 2021 година

След като видяхме една чудовищна година с високо летящи крипто цени, които хванаха светлината на прожекторите, нека да разгледаме какво очаква цифровите монети през 2021 г..

Биткойнът, най-голямата криптовалута в света в момента, отбеляза скок, удвоявайки предишния си връх през 2017 г. Стойностите на BTC се стабилизират през 2020 г. от многогодишен спад оттогава, достигайки новия си рекорд от 40 000 долара, засилвайки славата и устойчивостта му . Това поражда надежди за монетата, като се мисли не само какво предстои през следващата година, но и какъв потенциал може да започне за крипто пазара като цяло.

Тази нова вълна на осиновяване позволява пробив на бариерите по целия свят, от индивиди до институции. Камбоджа и Бахамите вече са внедрили базирани на блокчейн технологии за федерална употреба, сред високите нива на крипто използване от други държави, споменати по-горе.

Nasdaq отбелязва, че за да направят луди прокламации за бъдещето на крипто, много играчи сега се хващат, прогнозирайки, че биткойнът може да поскъпне с 25 пъти през следващите няколко години.

Световният икономически форум прогнозира, че институционалното осиновяване може да се увеличи през 2021 г., под формата на директни инвестиции или практическо внедряване, като се позовава на инвестициите, направени от MassMutual и Square. Освен това те посочват, че ефектите от COVID-19 са доказали нуждата ни от цифрова трансформация в международните и националните финанси.

Като цяло биткойнът и по-голямата част от алткойните не се привеждат в съответствие с шоковете на търсенето, предизвикани от здравни и икономически кризи. По този начин, докато основният сектор и други бъдещи инвестиции са в неравностойно положение от състоянието на икономиката, бизнесът също може да просперира от предимството на диверсификацията на портфолиото на криптовалутите, потенциалната ефективност и ликвидността.

Друга нарастваща тема е дали Ethereum може да премине Bitcoin през 2021 г. Въпреки че има много малки шансове това да се случи, възможността все още съществува. И кой знае какво предстои за 2021 г..

През последните няколко дни на декември мощният скок на Биткойн кулминира вече добрата година и генерира годишен успех от 300 процента, далеч извън останалите макросъстояния, въпреки че все още изостава със забележителните 470 процента от ETH. На 5 февруари Ethereum, втората по големина дигитална монета в световен мащаб по пазарна стойност, се изкачи до цена от 1756 долара, достигайки нов рекорд за всички времена, според Coinmarketcap. С това надлежно отбелязано всичко може да се случи през предстоящата 2021 година.

Прочетете повече: Какво е бъдещето на криптовалутите – трябва ли да инвестирате в криптовалути?

Заключение

Неща като нарастващото институционално приемане, разрастването в развиващата се световна икономика и процъфтяващата ангажираност на разработчиците означават, че появата на цифрови валути оказва значително влияние през следващите години по отношение на растежа на цифровите активи. С това казано, справедливо е да се предвиди, че 2021 г. може да представлява допълнителни печалби за крипто света, независимо дали е финансова, технологична или нещо друго, което предстои.

eToro – най-добрата платформа за криптовалута

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Ключови точки

  • Нарастването на биткойни през 2017 г. се дължи предимно на истерията на покупките, а ралито през 2020 г. беше силно повлияно от институционални инвеститори.
  • Биткойн постигна забележителни осиновявания до края на 2020 г. от корпоративни каси като MicroStrategy и MassMutual.
  • PayPal, водещата компания за виртуални плащания, подкрепи приемането на крипто през октомври 2020 г., когато обяви добавянето към своята мрежа от Bitcoin, Ethereum, Litecoin и Bitcoin Cash.
  • Съживяването на крипто е спечелило изтощителен удар върху цялостната позиция на златото във финансите, според JP Morgan.
  • Криптовалутите, като Bitcoin и Ethereum, се използват като сигурно убежище срещу инфлацията на фиатните валути.
  • Украйна, Русия, Китай и Венецуела са сред четирите най-добри страни, насочени най-много към осиновяване в края на 2020 г..
  • Световният икономически форум прогнозира, че институционалното осиновяване може да се увеличи през 2021 г., под формата на преки инвестиции или практическо разгръщане.
  • Ефектите на COVID-19 доказаха нуждата ни от цифрова трансформация в международните и националните финанси.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me