Ръководство за начинаещи за Bitcoin Cash и съвети за инвестиране в него

Bitcoin Cash (BCH) е както мрежа от криптовалути, така и онлайн транзакции за разплащане. Той е основан през декември 2017 г. като резултат от твърда биткойн вилица, с намерение да увеличи размера на транзакциите за по-малък времеви прозорец.

Няма съмнение, че децентрализираните, равностойни електронни ценни книжа са полезен инструмент за икономическа независимост и няма съмнение, че Bitcoin Cash (BCH) ще ви помогне да стигнете до там. Винаги обаче е важно да бъдете информирани и информирани за всичко, което трябва да знаете за BCH.

Какво е Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) държи рамката на платежна мрежа, но е и криптовалута. Това се случи от хард форк с биткойн през 2017 г. за увеличаване на капацитета и скоростта на транзакциите. Той е напълно децентрализиран, без централна банка и не изисква намеса на трети страни.

Тъй като Bitcoin Cash беше изведен поради вилица с Bitcoin, често срещан въпрос е каква е разликата между Bitcoin Cash и Bitcoin? Така че, нека да разгледаме.

Bitcoin Cash VS Bitcoin:

Размер на блока

Биткойнът, както е известен с това, че е първата монета, има своите недостатъци. Времето на процеса на транзакция е доста бавно и целта с Bitcoin Cash беше да се премахне това. Една от основните причини за неговата скорост е размерът на блока. Има ограничение за размера на всеки блок Bitcoin – 1 MB, докато при създаването на Bitcoin Cash той има ограничение от 8 MB. Днес тя е увеличена до 32 MB, което я прави една от най-бързо обработващите монети и позволява транзакциите да бъдат завършени с по-голяма скорост.

Алгоритми

Bitcoin и Bitcoin Cash се различават по своите алгоритми. Това предполага, че репликацията вече не е възможна между двете блокчейни. Съществува механизъм за повтаряне и унищожаване, ако Bitcoin Cash се счупи в бъдеще. С това се предполага, че всички вериги ще съжителстват с минимални неудобства за участващите, ако се случи разклонение.

Регулиране на аварийни трудности (EDA)

Биткойн кеш използва съвременен алгоритъм, който има за цел да гарантира редовната работа на мрежата, ако броят на миньорите се промени драстично. Това продължава да придава на криптовалутата по-голяма стабилност.

Откъде започна Bitcoin Cash?

BCH е стартиран от биткойн миньори и разработчици, които по същия начин са загрижени за потенциала на криптовалутата и нейния капацитет за успешен растеж. През август 2017 г. те започнаха това, което се нарича хард форк, което накратко създава нова валута. Това създаде нова и уникална блокчейн за BCH със собствени спецификации.

Както бе споменато по-горе, най-атрактивната характеристика на Bitcoin Cash беше размерът на блока му в сравнение с Bitcoin, което привлече вниманието на инвеститорите от всички краища. Сравнителната оценка разкрива, че докато биткойн блоковете обработват 1000 до 1500 транзакции на блок, до 25 000 транзакции на блок могат да бъдат обработвани от Bitcoin Cash.


Криптовалутата преживя още една вилица през ноември 2018 г., което по този начин създаде Bitcoin Cash ABC и Bitcoin Cash SV (Satoshi Vision).

От въвеждането си един от най-популярните разклонения на Bitcoin е Bitcoin Cash. Известен инвеститор и възприемач на биткойни, Роджър Вер е ентусиаст на биткойни, описвайки го като „истинския биткойн.“ Вер беше известен защитник на биткойните още през 2011 г., като начин за насърчаване на икономическата независимост, широко наричан „биткойн“ Исусе.

Скептици за биткойн кеш

Волатилността винаги е в списъка с притеснения, когато искате да инвестирате във всяка криптовалута. Няма категоричен отговор на този въпрос, когато се разглежда нестабилността на криптовалутите, включително Bitcoin Cash. Инвестирането в криптовалути може да избърше парите за нула време и да ги удвои за минути.

Трябва да сте сигурни, че вземате всички предпазни мерки поради рисковете, свързани с BCH инвестирането. Не давайте повече пари, отколкото можете да си позволите, за да загубите и да следвате надеждни професионалисти и крипто ентусиасти по всяко време. С оглед на основния потенциал, Bitcoin Cash може да бъде дългосрочна инвестиционна възможност; BCH обаче не остава толкова актуален, ако оригиналният биткойн продължава да се занимава с всичките си проблеми, свързани със закъснения и разходи за транзакции.

Прочетете още: Заслужава ли си да инвестирате в BCH през 2021 г.?

Защо да инвестираме в Bitcoin Cash?

Има множество причини защо трябва да инвестирате в Bitcoin Cash.

1. Устойчивост и безопасност

BCH е сравнително безопасен и има изключително защитени блокчейн технологии, противопоставени на други силно непредсказуеми криптовалути, което избягва всякакви нарушения на данни или загуба на средства.

2. Децентрализация

Bitcoin Cash е изграден върху децентрализирана партньорска мрежа, подобно на Bitcoin и Ethereum, което гарантира, че нито един доминиращ човек няма прекомерно количество власт и влияние върху цифровата валута.

3. Икономически ефективни

BCH предоставя такси за транзакции, които са основно нулеви. Това предполага, че без да се замислят за прекомерни разходи за услуги, хората могат да изпращат и получават каквато и да е сума пари.

4. Специални кампании

Тъй като BCH изключва банковите такси от изчислението, използвайки този алтернативен механизъм за плащане, доставчиците могат да предоставят по-добри цени, отстъпки и промоции.

5. Скорост

Bitcoin Cash използва по-големи блокове – 32 MB, където майньорите могат да обработват повече транзакции с по-бързи темпове по надежден и безопасен начин.

И така, какво можем да очакваме от Bitcoin Cash в бъдеще? Общият модел на приемане с Bitcoin Cash като форма на онлайн плащане досега отразява приемането на криптовалути в платежната индустрия като цяло, което означава, че е ограничено.

Bitcoin Cash е една от четирите криптовалути, които можете да купите в Paypal. Услугите за криптоплащане като BitPay, Coinify и GoCoin също го поддържат. Роджър Вер обяви откриването на екосистемен фонд на стойност 200 милиона долара през ноември 2019 г. за стартиращи компании, целящи да създадат софтуер и технологии на върха на Bitcoin Cash.

Също и предприемачът Ким Дотком каза в Twitter, че хората трябва да се включват в Bitcoin Cash.

Когато разглеждаме графиката, виждаме, че през последните няколко месеца цената на BCH се е повишила значително. Сега се бори да се изкачи над границата от $ 500. Той остава над пълзящите средни стойности, които изглеждат по-тесни и по-широки. Все още е малко под максимума от $ 497 миналата година, въпреки че мярката за натрупване и доставка продължава да нараства. В краткосрочен план обаче цената на BCH може да започне да се покачва, тъй като биковете целят силни 500 долара за следващата съпротива.

Техническа диаграма за Bitcoin Cash (BCH). Източник: Prime Investing Cube

Прочетете повече: Анализ на цената на пари в биткойн за 2021 г. (задълбочен преглед)

Как да инвестираме в Bitcoin Cash?

Най-лесният начин да инвестирате в биткойн пари е чрез дигитална размяна на активи, като eToro. Можете да купите други криптовалути като Bitcoin, Litecoin или Ethereum за това или можете да използвате местната фиатна валута, за да купите Bitcoin пари.

Ако искате да инвестирате в Bitcoin Cash, важно е да се отбележи, че Bitcoin Cash е цифрова валута. Не е като да купувате акции от BCH и да получавате дивиденти; обменяте фиатната си валута за криптовалута Bitcoin Cash. Целта е да се увеличи стойността на Bitcoin Cash, като в този случай ще замените монетите обратно с долари (от някой, който иска да размени).

И така, откъде да започнем? Можете да инвестирате в Bitcoin Cash с крипто борси. eToro е най-доброто място, където можете да закупите Bitcoin Cash. eToro предлага евтина и приятелска платформа за подобряване на вашето крипто изживяване.

Готови да инвестираме в Биткойн Кеш BCH?

Съвети преди да инвестирате в Bitcoin Cash

1. Поддържайте вашия BCH защитен с цифров портфейл

По същество цифровите портфейли са малки хардуерни устройства, където хората съхраняват своите криптовалути. За тези, които възнамеряват да носят по-големи суми, е умна идея да вземат портфейл за съхранение. Всеки портфейл ще има частни ключове, до които само вие ще имате достъп, гарантирайки тази защита. eToro пусна своя автентичен портфейл eToroX където можете да съхранявате монетите си безопасно.

2. Не се насочвайте твърде далеч към стадиона

Винаги е здравословно да се има предвид, че не трябва да харчите повече от това, което можете да си позволите да загубите, особено когато искате да инвестирате в Bitcoin Cash. Въпреки че цените могат да се повишават и стойността на BCH да расте, в рамките на минути тази стойност може да падне внезапно и може да ви остави в нежелана финансова позиция. Всички криптовалути са известни с внезапните си колебания, така че пазете спешните си средства там, където трябва да бъдат, и когато моментът е подходящ, инвестирайте разумно.

3. Мислете дългосрочно

Освен ако не сте някой, който планира да влезе в дневна търговия, е разумно да потърсите дългосрочно скриване на вашите BCH. Това представлява по-малък риск и ви позволява да очаквате високи повишения в стойността. С положителните прогнози за Bitcoin Cash може да си струва да спечелите малко търпение за някои по-високи награди.

4. Бъдете в течение

Една от най-важните практики за крипто инвестирането е да се следи за тенденциите и знаците. Знаците ще ви уведомят, че може би е подходящ момент да се подготвите да инвестирате. Пазарните тенденции ще помогнат да се определи как може да бъде представянето на BCH във времето и в близко бъдеще. Добре е обаче да имате предвид и външните фактори.

Има определени показатели, които също влияят на цените на BCH. Covid-19 може да бъде използван като добър пример тук. Докато първоначално крипто пазарът се ограничи през март 2020 г., светът видя славата му да се повиши, тъй като мнозина се страхуваха от рискове от инфлация в резултат.

5. Вземете под внимание правните аспекти

Понастоящем има законови рамки по отношение на инвестирането в криптовалути в САЩ. Те попадат под капиталовите печалби и в случай, че спечелите от размяната на вашите BCH, има данъчни закони, които се прилагат. Капиталовите печалби също зависят от това колко дълго сте държали активите си, така че не забравяйте да съхранявате своя BCH, за да обърнете евентуални проблеми в бъдеще.

Една от най-новите опции за криптовалута, отворена за потребителите, е Bitcoin Cash. Въпреки че е свеж, той все още е изцяло базиран на биткойни. Стана известен обаче, защото с течение на времето внезапно стана лесно да се достигне – така че продължете да имате предвид това, когато искате да инвестирате. Знайте, че има прилично ниво на риск, ако мислите за инвестиране в Bitcoin Cash. Когато цената се повиши, единственият начин да се възползвате от нея е да я продадете.

Започнете да инвестирате в Bitcoin Cash с eToro

Ако искате да започнете да инвестирате в биткойн пари, eToro е най-доброто място за това. eToro е лесна за ползване и евтина платформа, предоставяща отлично изживяване за крипто инвеститорите.

eToro – Най-добрият брокер за закупуване на Bitcoin Cash BCH

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Ключови точки

  • Bitcoin Cash е основана през декември 2017 г. като резултат от твърда биткойн вилица.
  • Най-голямата разлика между Bitcoin и Bitcoin Cash е размерът на блока.
  • Биткойн блоковете могат да обработват 1000 до 1500 транзакции на блок, в сравнение с 25 000 транзакции на блок за Bitcoin Cash.
  • Bitcoin Cash е изграден върху децентрализирана равнопоставена мрежа, подобно на Bitcoin и Ethereum.
  • Цената на BCH може да започне да се покачва, тъй като биковете целят силни 500 долара за следващата съпротива.
  • Роджър Вер обяви откриването на екосистемен фонд на стойност 200 милиона долара през ноември 2019 г. за стартиращи компании, целящи да създадат софтуер и технологии на върха на Bitcoin Cash.
  • Цифровите портфейли са от решаващо значение за съхраняването на вашия BCH.
  • Направете план и обмислете данъчни задължения, когато инвестирате в Bitcoin Cash.

Ако мислите за инвестиране в Bitcoin Cash, не забравяйте, че има невероятно висока степен на риск.

Планирате ли да купувате или продавате Bitcoin Cash?

Как да закупите Bitcoin Cash – Ръководство за начинаещи

Какво ще стимулира цената на пари в биткойн през 2021 г.?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector