Tether чудесен избор за инвестиция ли е за 2020 г.?

Tether е добър избор за инвестиция за 2020 г.?

В това ръководство нека поговорим дали Tether е добър избор за инвестиция за 2020 г..

Tether бързо се издигна, за да се превърне в една от най-популярните и добре познати криптовалути през последните няколко години.

Накратко, Tether е криптовалута, която е обвързана с щатския долар. Макар да звучи като съвсем прост проект, Tether е всичко друго, но не и ясен.

Преди се смяташе, че е подкрепен от 100% резерв, поредица от противоречия разкриха друго.

Разумен избор ли е да инвестирате през 2019 г.? Е, нека просто кажем, че нещата са много, много сложни.

Искате ли да научите как да търгувате с криптовалути като професионалист? Вземете нашите курс за криптовалута!

Tether: стабилна валута, обвързана с щатския долар

връзване, обвързано с usd

Tether е по същество стабилна валута, обвързана с щатския долар. Символът му е USDT и първоначално се наричаше Realcoin, но през 2014 г. беше ребрандиран и започна да се търгува през 2015 г..

Стойността му е обвързана с резерва, който те имат в банковите си сметки и всяка монета Tether е приблизително равна на един щатски долар. Всеки път, когато се инвестира USD, a Tether монета е създадена.

Причината Tether да бъде разработена е, защото борсите не искат да се занимават с щатски долари, тъй като това включва много американско законодателство което може да усложни нещата.

USD обаче се използва като индикатор за цената по целия свят. При търговията е стандартна практика да се измерват нещата спрямо щатския долар.

Tether е много полезен за борси, които често имат проблеми при прехвърляне на пари в щатски долари, като правни проблеми с банки. Това се е случило с няколко борси за криптовалути.

Много банки избират да не работят с борси за криптовалути, така че може да им е трудно да депозират и конвертират средства.

Като се използва Tether, борсите могат да намалят рисковете и да ускорят транзакциите.

Борсите също могат да оценят своите монети в щатски долари вместо в щатски долари, защото им е по-лесно да се движат около стойността без потенциални проблеми и такси.

Tether е много полезен и за търговците, които искат да съхраняват стойност в нещо сигурно, когато пазарите са нестабилни.

Друг проблем, който търговците могат да преодолеят, е този за таксите. Всеки път, когато конвертират криптовалута във фиат, те се таксуват и обратно.

Използвайки Tether, търговците могат да съхраняват печалбата си в нещо, свързано с щатския долар, без да бъдат таксувани.

Tether може да се използва на Binance, Bittrex и Poloniex, което също улеснява придвижването на средства между борсите.

Разбира се, Tether не е без проблеми. Tether е централизирано, управлява се от Tether Limited, която е регистрирана на Британските Вирджински острови.

Това ще отблъсне ентусиастите на криптовалутите, които вярват, че криптовалутата трябва да бъде децентрализирана.

Можете да прочетете повече за това как работи Tether от Tether Бяла хартия.

Какво е стабилна валута?

какво е stablecoin

Стабилният валута е криптовалута, която е проектирана да не е променлива.

Волатилността често се цитира като една от основните причини криптовалутата да не може да бъде приета от масите.

Например, Биткойн е най-променливата налична криптовалута и варира от цени до 2000 долара в началото на 2017 г. до максимуми от 10 000 долара през ноември.

В известен смисъл тя се превърна в инструмент за инвеститори, а не в алтернатива на фиатните пари. За идеалистите на криптовалутите това е отблъскващо.

Stablecoins, като Tether, имат най-голям шанс да бъдат приети от основния поток, тъй като премахват нестабилността от уравнението.

В повечето случаи стабилните монети са обвързани с цената на друг актив. В случая на Tether USD.

Има ли шанс Tether?

Подобна монета може да бъде много привлекателна за американските законодатели, защото е обвързана с нещо, което те виждат като истинско.

Той също така премахва нестабилността от криптовалутата, което може да направи по-вероятно да се търгува и използва в реалния живот.

Tether се използва предимно от борсите, но търговците също използват Tether за да запазят своята криптовалута в безопасност по време на висока волатилност.

Например, ако цената на биткойн изведнъж стане твърде нестабилна, за да търгувате, можете да замените биткойна си с Tether, за да съхранявате стойността временно.

Те са много прозрачни относно своите резерви, които се показват открито на техния уебсайт.

По време на писането, Tether твърди, че има 4 133 885 779,54 долара в щатски долари и 40 001 800,00 евро в евро.

Плюс това, според CoinMarketCap, Tether е 8-мата по големина криптовалута с пазарна капитализация от $ 4 059 590 126 USD по време на писането и оборотна доставка от 4 039 892 173 USDT.

Къде може да се съхранява Tether?

Има няколко портфейла на Tether, които търговците могат да използват. Някои от най-използваните включват:

 • OmniWallet. Това беше оригиналният портфейл за съхранение на Tether.
 • MyEtherWallet. Изключително популярен портфейл за токени, базирани на Ether.

Tether наистина имаше официален портфейл, но след голям хак, той беше изведен офлайн. Те все още трябва да заявят кога ще се върне.

Противоречие

използване на монета за връзване

Tether е покрит с противоречия от самото начало. Въпреки че монетата работи и е една от най-използваните монети днес.

Реален ли е резервът им?

Както е споменато по-горе, Tether по-рано се твърди, че са 100% обезпечени от резерва си.

Някои не са сигурни дали Tether има всички пари, за които твърдят, че разполагат. Това може да е основен проблем, защото, ако много хора трябва да изтеглят щатски долари, ще могат ли да го направят?

Може да се случи, че много парични преводи ще трябва да бъдат задържани.

Някои хора твърдят, че са виждали резервните сметки и казват, че парите са налице. Никога обаче не можем да бъдем напълно сигурни.

Фактът, че някои от резервите са подкрепени в евро, показва, че Tether не винаги може да бъде обезпечен с щатски долари, което следователно може да повлияе на това колко добре е обвързан с щатския долар.

Съвсем наскоро бе разкрито от адвокатите на Tether, че Tether токените са само 74% подкрепени от fiat (най-вероятно щатски долари и евро) и други резерви.

Те също така разкриха, че някои от резервите им се състоят и от биткойн.

Това, което влошава ситуацията, е това Tether никога не е бил одитиран правилно. През 2018 г. Tether прекрати отношенията си с одитор Friedman LLP.

Някои твърдят, че биха направили това само ако не им хареса това, което откриха одиторите.

Трябва да се спомене обаче това може да не е напълно възможно одиторът да провери дали всички пари са там.

Всичко това доведе до липса на доверие на Tether. Ако могат да нарушат важни обещания като тези, какво друго са в състояние да направят?

Tether не са истински пари

Tether също каза, че Tether не е истински пари и те не обещават да ви върнат обратно в щатски долари. Те нямат договорно право да го правят.

Това е много притеснително, защото теоретично те биха могли просто да изберат да не ви възстановят сумата, ако искат. Ако има голямо изселване от Tether, те могат просто да откажат всички.

Те си запазват правото да ви отхвърлят, ако нарушите условията им за ползване.

Подозрителна връзка с Bitfinex

връзка между Tether и Bitfinex

Повечето от противоречията около Tether се отнася до Bitfinex. Bitfinex не притежава Tether, въпреки че те имат много близки отношения.

Двете са сестрински компании, собственост на компанията майка iFinex, а Bitfinex притежава припокриване на миноритарен дял на Tether. За това знаем само заради райските вестници.

Хората бяха наясно с връзката от самото начало, но не бяха сигурни как тя може да повлияе на нещата.

Не след дълго Tethers бяха откраднати от портфейлите на Bitfinex и трябваше да извършат спешно надграждане, за да замразят откраднатите пари.

Нещата се влошиха през май 2015 г., когато Bitfinex загуби 1500 биткойни.

След това през юни 2016 г. CFTC глобява Bitfinex, за да плати $ 75 000 за предлагане на незаконни извънборсови финансирани стокови сделки на дребно и неспособност да се регистрира като фючърсен комисионер.

Не много по-късно през август 2016 г., Bitfinex беше хакнат за почти 120 000 биткойни, на стойност близо 75 милиона долара по това време.

Но всичко това е само върхът на айсберга. Оттогава и сега се случи много повече.

Записани са много сенчести практики и партньорства с известни измамници в опит да се отворят банкови сметки.

Цялата тази драма оказа голямо влияние върху стойността на Tether.

Съвсем наскоро, през 2019 г., беше обявено, че Bitfinex беше разследван от прокурора на щата Ню Йорк.

Те искат да разгледат по-отблизо взаимосвързаните компании в рамките на Bitfinex, включително iFinex и Tether Holdings Limited.

Това се дължи на потенциална измама, която се случи на 850 милиона долара.

Предполага се, че Bitfinex е използвал средствата от Tether, за да покрие 850 милиона долара загуби на клиенти, произтичащи от потенциална кражба или лошо управление на средства от платежния процесор Крипто капитал.

Crypto Capital обаче твърди, че не са могли да изпратят средствата, тъй като са били иззети от регулатори в САЩ, Великобритания, Полша и Португалия.

Главният прокурор на Ню Йорк не вярва, че парите са запорирани.

След това, през март 2019 г. iFinex взе назаем 900 милиона от Tether.

Някои вярват, че това е направено, за да се купи биткойн и да се увеличи цената, за да се върне това, което трябва да платят.

Никой обаче не може да бъде напълно сигурен дали това е вярно. Има някои, които теоретизират, че това винаги е бил смисълът на Tether; да се използва като инструмент за изкуствено изпомпване на цената на биткойн.

Някои дори обвиняват Tether, че отпечатва пари, когато цените на биткойните са намалели, за да манипулират цената.

Не след дълго на пазара бяха инжектирани 850 милиона Tethers.

Ако Tether се сблъска с правни проблеми, може да има сериозни последици

Проблемите, пред които е изправен Tether, са много сериозни и не засягат само самия Tether. Има много други лица, борси и други криптовалути, свързани с Tether.

Роджър Вер участва в Crypto Capital, платежният процесор, загубил Bitfinex $ 850 милиона, и това може да създаде проблеми за Bitcoin Cash, ако се разкрие, че той има по-дълбоко участие.

Друг ключов човек, участващ в Tether, е Джъстин Сън, който стои зад криптовалутата Tron. Tron издава Tether на блокчейн Tron.

Това може да означава, че Tron може да загуби важна част от своята инфраструктура и всички средства, затворени в Tether.

въпреки това, най-големият губещ може да бъде Binance, на който е най-големият притежател Tether.

Binance е най-голямата борса за криптовалута и ако се сблъска с проблеми, може да разтърси целия свят на криптовалутата.

Освен това, за да се влошат нещата, според някои източници до 80% от цялата търговия с биткойни се извършва с Tether.

Възможно ли е да спечелите от търговията с Tether?

търговска връзка

Разбира се, това е труден въпрос и не могат да бъдат дадени уверения.

Все още е много рано да се каже какво ще се случи и дали Tether ще бъде полезен за търговия и нищо не може да бъде обещано.

Стабилните монети нямат волатилност на други криптовалути и така в известен смисъл е по-скоро като търговия с валута.

Струва си обаче да се спомене, че в бъдеще би могло да бъде много възможно стабилните монети да бъдат новият форекс, ако правителствата се преместят да приемат криптовалута.

Както бе споменато по-горе, въпреки че Tether се опитва да остане обвързан с щатския долар, той се е отклонил на моменти, особено когато противоречията засягат монетата.

Така че, въпреки че търговците може да не могат да реализират толкова големи печалби от Tether, колкото търговията с други криптовалути, може да е много полезна криптовалута, която да обмислите да използвате.

Tether изглежда много опасно да се инвестира поради драмата около тях и Bitfinex. Вероятно ще бъде много по-разумно да изчакате нещата да се уредят, преди да помислите да се включите.

Въпреки това има ключови неща, за които трябва да внимавате при търговията с Tether.

Най-общо казано, когато пазарът на криптовалута пада, Tether обикновено оскъпява спрямо долара. Това е така, защото много търговци преместват средствата си в Tether, за да запазят стойността сигурна.

А цените са склонни да падат, когато има новини, свързани с Bitfinex или когато има проблеми относно платежоспособността на Tether.

Подобни проекти

Има няколко подобни проекта на Tether, които търговците и борсите могат да използват вместо това, ако търсят стабилна валута, подкрепена от фиатни пари. Ето само няколко:

 • Anchor USD – обвързан с щатския долар
 • Stasis Eurs – обвързан с еврото
 • Авгминт – обвързан с еврото
 • Долар Близнаци – обвързан с щатския долар
 • PAX – обвързан с щатския долар
 • TrueUSD – обвързан с щатския долар
 • Монета в щатски долари – обвързана с щатския долар

Ключови точки

Ако си спомняте нещо от тази статия, направете това ключови моменти.

 • Tether е стабилна валута, обвързана с щатския долар. Полезно е за търговци и борси
 • Ако пазарът на криптовалута падне, Tether вероятно ще се оправи. Всъщност може дори да процъфтява.
 • Tether и Bitfinex са собственост на iFinex Inc.. Има проблеми във връзката им, по-специално по отношение на изчезналите от Bitfinex 850 милиона долара и Tether, отпускащи подобна сума на Bitfinex.
 • Изключително вероятно е Tether не е напълно разтворим. Ако инвестирате в него, е много възможно да не получите обратно това, което сте платили в щатски долари, ако има извънредна ситуация.

Научете се да търгувате Tether с нашия курс за криптовалута

Искате ли да научите повече за други криптовалути и как да ги търгувате? След това се регистрирайте в нашия курс за търговия с криптовалути!

Ако ви хареса да прочетете тази статия от Търговско образование, моля, дайте му харесване и го споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Търгувайте Tether с

Търгувайте с увереност на водещата в света платформа за социална търговия

Сега знаете защо Tether е добър инвестиционен избор за 2020 г. Ако се чувствате вдъхновени да започнете да търгувате с криптовалути или тази статия е предоставила допълнителна представа за съществуващите ви познания за търговия, може би ще се радвате да знаете, че etoro предоставя възможност за търгувайте с крипто активи и CFD на до 90+ криптовалути.

Ако ви харесваше да четете Tether е добър избор за инвестиция за 2020 г., моля, дайте му харесване и го споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Отказ от отговорност: Криптовалутите са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск

Анализът на търговията не е надежден индикатор за текущо или бъдещо представяне, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете някакви инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me