Топ 10 на най-важните криптовалути, различни от биткойн

В това ръководство ще обсъдим и идентифицираме водещите криптовалути, различни от Биткойн.

Интересувате ли се от инвестиране в криптовалута, но имате достатъчно шум около биткойн? Тогава това е точното място за вас! В тази статия ще идентифицираме и обсъдим водещите криптовалути, различни от Биткойн.

Биткойн може да е най-популярната криптовалута на пазара, но в никакъв случай не е единствената ви възможност за инвестиция. Всъщност, в зависимост от вашия стил на търговия и банкрола, инвестирането на биткойн може да не е най-добрият избор за вас.

Ако инвестирате в криптовалута за първи път или искате да разширите портфолиото си, тогава трябва да разберете сложността на търговията с алткойни и да научите повече за някои важни криптовалути, които потенциално биха могли да доведат до огромна възвръщаемост.

Ако искате да се потопите в крипто пазара бързо и лесно, проверете eToro борса!

И така, кои са най-добрите криптовалути за инвестиране, различни от биткойн? Кои са другите най-важни криптовалути, които могат да генерират големи доходи, различни от биткойн?

И каква е най-добрата алтернатива на биткойн? И ще се покачат ли някакви криптовалути, както биткойн? В тази статия ще обсъдим и идентифицираме водещите криптовалути освен биткойн.

Топ 10 на най-важните криптовалути, различни от биткойн:

 1. Ethereum
 2. Litecoin
 3. Биткойн Кеш
 4. Пулсации
 5. Кардано
 6. Тире
 7. Binance Coin
 8. NEO
 9. Тезос
 10. IOTA

Тук ще намерите най-популярните и важни алтернативи на Bitcoin, които също са печеливши криптовалути:

1. Ethereum (ETH)

Ethereum е алтернатива номер едно на Биткойн, която се нарежда на второ място след Биткойн по пазарна капитализация.

С пазарна капитализация от $ 69 604 579 809 и 24-часов обем на търговия от 26 493 964 879 долара, не е чудно, че много инвеститори виждат Ethereum като една от най-важните криптовалути освен биткойн и страхотна дългосрочна инвестиция.

Ясно е, че Ethereum има предимство по отношение на технологиите, както и впечатляваща подкрепа от водещи в бранша компании.

Тук трябва да отбележим, че Ethereum е създаден през 2015 г. не само за да служи като дигитални пари, но като децентрализирана платформа, която може да поддържа децентрализирани приложения (dApps) и интелигентни договори. Блокчейнът Ethereum може да се използва за създаване на нови токени и стартиране на проекти за децентрализирано финансиране (DeFi).


Не е изненада, че, както беше посочено по-горе, Ethereum е получил подкрепата на големи финансови организации. Това е вярно! Ethereum поддържа Amazon Web Services, Microsoft Azure и дори помогна за пускането на цифровата монета на JP Morgan.

Не само това, но Най-големите фенове на Ethereum вярват, че мрежата ще формира основата на нов, децентрализиран интернет, който ще направи революция в социалните медии, финансовата индустрия и защитата на данните. Всъщност Ethereum вече трансформира игралната индустрия. Всички помним една от първите базирани на блокчейн игри Crypto Kitties, нали?!

Независимо дали сте решили да търгувате с ETH или да инвестирате в Ethereum в дългосрочен план, ще се радваме да разберем, че според някои ценови прогнози Ethereum може да се радва на стабилен растеж през следващите няколко години.

Всъщност мнозина вярват, че стартирането на Ethereum 2.0, който ще се фокусира върху залагането, може да се превърне в огромен бичи фактор в бъдещето на тази важна криптовалута. Ethereum е отлична възможност за инвеститори за първи път.

Готови да инвестирате в ETH?

2. Litecoin (LTC)

Често наричан сребро за златото на Биткойн, Лайткойн определено е една от най-важните криптовалути, които трябва да се вземат предвид освен Биткойн.

В интерес на истината Litecoin е един от най-утвърдените играчи в крипто пространството. Създаден през 2011 г. от възпитаник на MIT и бивш инженер на Google, наречен Чарли Лий, Litecoin е децентрализиран реер-до-реер срурtосurrеnsu и отворен ѕоurсе софтуер.

Технически е много подобен на биткойн, тъй като позволява трансгранични плащания и служи като дигитални пари в брой.

Това каза, Litecoin има четири пъти по-бързо време за обработка от Bitcoin и не е толкова ресурсоемка, което прави таксите за транзакции по-ниски.

На всичкото отгоре алгоритъмът на Litecoin Scrypt е по-привлекателен за миньорите, отколкото алгоритъмът SHA-256 на Bitcoin, което също е фактор, който може да повлияе на инвестициите.

Въпреки че шумът около Litecoin е намалял значително през годините, истината е, че Litecoin е една от най-широко приеманите криптовалути във финансовия сектор и е тук, за да остане.

И така, мислите ли това Litecoin е добра инвестиция?

3. Биткойн кеш (BCH)

Bitcoin Cash е несъмнено една от 10-те най-големи монети, които трябва да се вземат предвид освен Bitcoin.

Всъщност, Bitcoin Cash е един от най-популярните вилици на Bitcoin, създаден през 2017 година за да се разрешат проблемите с мащабируемостта на Биткойн, проблеми, предизвикани от собствената популярност на Биткойн.

Ако сте нов в крипто пространството, не забравяйте, че разклоняването се отнася до всички основни промени в протокола на блокчейн мрежата.

И ако вие, почитатели на крипто, се чудите какво е името, тогава не забравяйте, че въпреки че Bitcoin Cash има някои проблеми с марката, Bitcoin Cash има много важно разграничение от Bitcoin. Bitcoin Cash въведе 8 пъти по-големи блокове, които бяха допълнително увеличени до 32 MB.

Както знаем, по-големите блокове позволяват да се обработват повече транзакции, което в резултат води до по-ниски такси и по-бързо време за обработка.

Освен това Bitcoin Cash обединява поддръжниците на първоначалната визия за Bitcoin като дигитални пари. Bitcoin Cash се приема от над 5000 локации в световен мащаб и може да се използва и за онлайн плащания и покупки.

Употребите му не спират до тук! Bitcoin Cash дава възможност за дарения за популярни платформи като WordPress и Point of Sale (PoS) решения за организации.

И като най-популярен привърженикът Роджър Вер – биткойн Исус – туитва: „Биткойнът може да замени златото. Bitcoin Cash може да замени fiat. “

По този начин, с пазарна капитализация от $ 8 040 705 458, Bitcoin Cash е популярен актив сред търговците на крипто ден и инвеститорите. Всъщност цената на Bitcoin Cash е скочила с над 200% в сравнение с най-ниското си ниво през 2020 г. и скоро може да се премести над психологичното ниво от 500 долара.

Според някои оптимистични прогнози BCH може да достигне 700 долара до юли 2021 г..

4. Пулсации (XRP)

Класиране # 3 по пазарна капитализация, няма съмнение, че Ripple е една от водещите криптовалути, различни от Bitcoin.

Ripple е едновременно крипто и мрежа, която се използва за придвижване на пари по целия свят, без да са необходими трети страни. Всъщност Ripple е една от най-широко използваните криптовалути за изпълнение на трансгранични плащания.

С бързо време за обработка от около 3-5 секунди и ниски такси за транзакции, Ripple е един от основните конкуренти на настоящата система SWIFT, използвана от централните банки и големите финансови институции.

Страхотната новина е, че Ripple е нает от над 100 финансови институции в 40 държави; а според някои източници гиганти като VISA и Western Union скоро биха могли да приемат и Ripple.

Родната валута на Ripple XRP (с краен брой валута 100 милиарда) се търгува на $0.617. Имайте предвид, че за разлика от повечето други криптовалути, Ripple не е необходимо да се добива.

Някои спекуланти смятат, че Ripple може да удари 25 долара монета до 2023 г. По този начин Ripple е чудесна възможност за търговците да купуват ниско и да продават високо в бъдеще.

В крайна сметка, доброто инвестиране е всичко за оценка на рисковете. В идеалния случай искате да сведете до минимум излагането на риск, като същевременно максимизирате потенциала за награди. Пулсации отговаря перфектно на сметката. Сега можете да инвестирате в тази глобална платежна мрежа в реално време за по-малко от 0,70 долара на монета. Така че за няколко стотин долара можете да добавите значително количество Ripple към портфолиото си. И когато можете да си купите големи обеми на такава цена, дори и скромно бичане би довело до добри печалби.

Добре си струва една пънт!

5. Кардано (ADA)

Ако търсите уникална криптовалута, в която да инвестирате през тази година, след това поставете Cardano в списъка си за наблюдение.

Cardano е първата рецензирана платформа, базирана на блокчейн, която има за цел да подобри проблеми като мащабируемост, оперативна съвместимост и приемане на крипто маса.

Разработката на платформата стартира през 2015 г. от Джеръми Ууд и Чарлз Хоскинсън, които всъщност са работили върху екосистемата Ethereum. Действителната платформа, кръстена на математика Джероламо Кардано, излезе през 2017г.

Заради твърдото си състояние изследователски фондации, Cardano съчетава разнообразие от технологични иновации. Не е изненада, че по време на първоначалното си предлагане на монети екипът успя да събере 63 милиона долара.

Неговата двуслойна мрежа, например, е една от характеристиките, които правят Cardano да се откроява. Имайте предвид, че слоят Cardano Settlement Layer (CSL) може да се използва за уреждане на плащания и транзакции, докато контролният слой може да се използва за внедряване на интелигентни договори.

Движещата сила на Кардано е Уроборос. Не, не древният дракон, който хапе опашката си, а неговият алгоритъм! Ouroboros използва протокол за доказателство за участие, който е по-малко енергоемък и по-демократичен.

Тук трябва да отбележим, че за разлика от моделите за доказателство за работа (PoW), които изискват от миньорите да решават сложни пъзели въз основа на това колко мощни са техните устройства, моделите за доказателство за залагане (PoS) разчитат на рандомизиране и на това колко потребители са заложили.

С многобройни предимства пред други крипто, Cardano често се споменава като криптовалута от трето поколение. Много експерти смятат, че Cardano може да изпревари гиганти, като Bitcoin и Ethereum, крипто от първо поколение и крипто от второ поколение, съответно.

Трябва да отбележим, че местната монета ADA на Cardano е кръстена на математика Ада Лавлейс. ADA достигна рекордни рекорди през януари 2018 г., когато достигна $ 1,22 на монета.

Много експерти вярват, че ADA ще продължи да расте. Според Capital, например, ADA ще се търгува на $ 1 тази година.

Мислиш ли Кардано си струва да се помисли?

6. Тире (DASH)

Dash е друга криптовалута, която си струва да се обмисли. Dash се описва като криптовалута, която „ви дава свободата да премествате парите си по какъвто начин искате. Вземете кафе, разделете чек или платете телефонната си сметка. Dash премества парите навсякъде, на всеки, незабавно, за по-малко от цент. “

На всичкото отгоре, според неговата бяла хартия, Dash има за цел да подобри биткойните, като работи за подобряване на скоростта и поверителността.

Трябва да отбележим, че Dash стартира през 2014 г. като вилица на Litecoin. И все пак, Dash успя да се отдели и да расте, като включи функции, като например двустепенна мрежа с стимулирани възли и децентрализирано управление на проекти.

Интересното е, че Dash първоначално се нарича XCoin, който е променен на Darkcoin. Въпреки това, за да запази имиджа си положителен и несвързан с Dark Web, монетата е преименувана на Dash, от „цифрова“ и „парична“.

Това не е толкова изненадващо, тъй като, както знаем, някои криптовалути са били използвани за извършване на незаконни операции и подхранване на Пътя на коприната, който беше затворен през 2013 г..

Въпреки че понастоящем Dash не е сред Топ 10 на криптовалутите, изброени на CoinMarketCap (по отношение на пазарната капитализация), много дневни търговци, инвеститори и ентусиасти на блокчейн намират Dash за изключително впечатляващ.

Неговата уникална архитектура, която разчита на мрежа от мастерноди, е основна магнитна сила. Неговата архитектура също улеснява функции, като например PrivateSend и Chainlock.

През 2020 г. Dash Core Group заяви, че целите им са да продължат да подобряват своята екосистема, потребителски опит и брандиране още повече.

Не е изненада, че DASH откри 2021 г. с положителна нотка. Много експерти вярват, че тя ще продължи да се увеличава. Според CoinSwitch например цената на Dash може дори да се увеличи до 950 долара през 2021 г. и може да достигне 2 822 долара до края на 2025 г..

Бихте ли обмислили Тире?

7. Binance Coin (BNB)

Ако търсите други важни криптовалути освен Биткойн, помислете за Binance Coin. Binance Coin е символът на борсата Binance – една от най-големите борси за криптовалути в света.

Binance Coin позволява на потребителите да търгуват бързо и сигурно с всички видове крипто. Също така, той може да се използва за плащане на такси за обмен на транзакции на Binance. Интересното е, че потребителите, които плащат такси за транзакции в Binance coin, след това имат право на отстъпка след 5 години на платформата.

Заслужава да се спомене, че Binance Coin стартира през 2017 г. Монетите първоначално бяха издадени като ERC-20 токени в мрежата Ethereum, но през 2019 г. бяха преместени в основната мрежа на Binance Chain.

Имайте предвид, че Binance Blockchain използва механизмът за консенсус на византийската толерантност към грешки (BFT), което означава, че BNB не може да се добива. Binance Coin има обращение от 144 406 561 BNB монети и максимално предлагане от 176 406 561 BNB.

Binance Coin има пазарна капитализация от $ 4,644,364,612 и а 24-часова обем на търговия от $ 711 002 309.

8. NEO (NEO)

NEO е основана от компютърни програмисти Da Hongfei и Erik Zhan през 2014 г. Често наричана китайски Ethereum, NEO автоматизира управлението на цифрови активи чрез интелигентни договори. Той също така цели да създаде разпределена система за интелигентна икономика, в която потребителите да могат да купуват, продават и търгуват, без да са необходими посредници. И NEO има голямо конкурентно предимство на китайския крипто пазар. Той е специално създаден, за да приеме строгите финансови разпоредби на Китай, които вече са забранили биткойните, първоначалните предложения за монети (ICO) и борсите за криптовалута.

NEO е друга монета, която трябва да гледате. NEO, по-рано наричан Antshares, е основана от компютърните програмисти Да Хонгфей и Ерик Джан през 2014г.

Често наричан китайски Ethereum, NEO автоматизира управлението на цифрови активи чрез интелигентни договори. Той също така цели да създаде разпределена система за интелигентна икономика, в която потребителите да могат да купуват, продават и търгуват без необходимост от посредници.

Може би основният фактор, който привлича инвеститори от цяла Азия, е фактът, че NEO има голямо конкурентно предимство на китайския крипто пазар: NEO е специално проектиран да приеме строгите финансови разпоредби на Китай.

Нека не забравяме това Китайските власти вече са забранили биткойните, първоначалните предложения за монети (ICO) и обмена на криптовалути.

Не само това, но NEO е впечатляващо пъргав и може да обработи до 10 000 транзакции в секунда.

NEO позволява два токена: NEO и GAS, и двата ограничени на 100 милиона токени. Един NEO се търгува на $ 19,29 по време на писането.

Мислили ли сте някога да търгувате NEO?

9. Тезос (XTZ)

Tezos е децентрализирана блокчейн технология. Подобно на Ethereum, той е проектиран да улесни интелигентните договори. Tezos обаче отвежда идеята за интелигентни договори още една стъпка, като позволява на потребителите да контролират директно правилата на мрежата. Тази гъвкавост прави Tezos непрекъснато развиваща се система, което означава, че е добре позиционирана да отговори на всички бъдещи изисквания. Цената на Tezos достигна рекорд през тази година, което доведе до подновяване на интереса към потенциалната стойност на инвестицията.

Tezos е сред първите 10 най-важни крипто по причина. Tezos е децентрализирана блокчейн технология, която беше предложена през 2014 г. от Arthur и Kathleen Breitman и стартирана през 2018 г. след успешна ICO, която за съжаление бе последвана от множество правни вражди.

Подобно на Ethereum, Tezos е проектиран да улеснява равнопоставени транзакции, интелигентни договори и проекти на DeFi.

въпреки това, Tezos отвежда идеята за интелигентни договори още една стъпка, като позволява на потребителите да контролират директно правилата на мрежата, без да разклоняват протокола.

Потребителите могат да бъдат активни участници в управлението на мрежата чрез процес, известен като печене. Тази гъвкавост прави Тезос непрекъснато развиваща се система, което означава, че е добре позициониран да отговори на всички бъдещи изисквания.

В началото на 2020 г. Tezos достигна рекорд за всички времена, което доведе до подновяване на интереса към потенциалната му инвестиционна стойност. Според някои прогнози Тезос има положително бъдеще и може да достигне $ 20 на монета през следващите пет години (според Coinpedia)

10. IOTA (MIOTA)

IOTA е една от най-впечатляващите монети, различни от Bitcoin. Докато повечето криптовалути са базирани на блокчейн технология, IOTA е първата, която се възползва от устройствата, които са свързани към Интернет на нещата (IoT).

За тези, които се интересуват от впечатляващите му технически характеристики, IOTA използва насочена ациклична графика (DAG), наречена Tangle. Tangle всъщност може да подобри мащабируемостта – проблем, с който Биткойн продължава да се бори.

IOTA е основана през 2015 г. като крипто, която може да се превърне в гръбнака на IoT екосистемата. Както знаем, има тонове устройства, които са свързани чрез сензори и други технологии към Интернет; и всички тези устройства генерират и обменят ценни данни.

IOTA може да се използва и за изпълнение на микроплащания без прекомерни такси. Защо? Тъй като няма миньори, а вместо това се мащабира почти безкрайност.

Нищо чудно, че много големи компании, като Bosch и Volkswagen, проявяват интерес към платформата и нейната полезност сред устройства, свързани към IoT.

Тази разпределена книга използва крипто, наречена MIOTA. По време на писането, MIOTA има пазарна капитализация от $ 1,187,496,232 и продължава да показва признаци на подобрение.

Според TradingBeasts MIOTA ще достигне 0,50 долара през 2021 г. и 0,62 долара през 2022 г., което е примамлив ръст за инвеститорите. DigitalCoinPrice, от друга страна, предполага, че MIOTA ще достигне $ 1,34 през следващите няколко години.

Най-добрите криптовалутни алтернативи на биткойн: Обобщение

Няма съмнение, че Биткойн все още е създателят на тенденции в крипто сектора. Въпреки огромния брой нови цифрови валути, Биткойн ще продължи да доминира в крипто сферата за дълго време напред.

И все пак биткойнът в никакъв случай не е единствената игра в града. Както можете да видите, има много важни криптовалути, които са пълни с потенциал; по-важното е, че много от тях дори не се опитват да заменят биткойн.

Вместо това те са проектирани за различни цели, за да помогнат на крипто да стане по-разпространен. А тези, които успеят да постигнат тази цел, вероятно ще бъдат плодотворни дългосрочни инвестиции.

eToro – най-добрата криптовалутна платформа за инвеститори

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Монети Алтернативи на биткойн – Ключови точки

Докато биткойнът все още е крал в света на криптовалутите, има редица други във възход, които инвеститорите може да искат да разгледат.

Когато става въпрос за топ 10 на най-важните криптовалути, различни от Биткойн, опитайте и запомнете следните точки:

 • Повечето алтернативи на Bitcoin предлагат нещо много различно от Bitcoin, включително технология, поверителност и мащабируемост.
 • Ethereum е може би най-големият съперник на Bitcoin. Той разполага с модерна технология, която се фокусира не само върху транзакциите, но и върху интелигентните договори и dApps. Като такъв Ethereum има висока ползваща стойност и е подкрепен от някои от най-големите финансови компании в света.
 • Тъй като е приет от големите финансови институции, Ripple също има потенциал да се повиши като биткойн. Въпреки че е наистина евтин в сравнение с биткойн, експертите прогнозират растежа му през следващите 5-10 години.
 • Litecoin е може би най-подобната криптовалута на Bitcoin. И все пак Litecoin е по-бърз и много по-евтин, което прави Litecoin отлична отправна точка, ако търсите алтернатива на Bitcoin, в която да инвестирате.
 • В крайна сметка крипто инвестирането не е игра, която взема всички победители. Има много криптовалути с потенциал да спечелят стойност, включително Monero, NEO и Chainlink, така че не е нужно да залагате с една единствена монета, за да спечелите.

Допълнителна информация:

Топ 10 криптовалути, които да инвестирате през 2021 година

Подценени криптовалути за закупуване

Най-добрите криптовалути за инвестиция в Австралия

Криптовалути, които да купувате, гледате и избягвате

Как да търгувате с криптовалута със $ 100

Най-популярните криптовалути във Великобритания

Сега знаете т10 най-важни криптовалути, различни от Биткойн. Ако се чувствате вдъхновени да започнете търговия с криптовалути, може би ще се радвате да знаете това eToro предоставя възможност за търговия с крипто активи и CFD на до 90+ криптовалути. Крипто трейдърите могат да изградят разнообразно портфолио с най-популярните монети.

Готови ли сте да започнете да търгувате с криптовалута? В коя от първите десет алтернативни криптовалути бихте помислили да инвестирате?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector