Топ 9 криптовалути за търговия през 2021 г. (задълбочен преглед)

Искате ли да пропуснете прочетеното и да стигнете до нашите най-добри снимки? Най-добрата криптовалута за търговия през 2021 г. за повечето търговци е Биткойн или Ethereum.

Биткойнът е създаден повече от десет години. Сатоши Накамото мистериозно е създал биткойн, но с всеки ден става все по-голям и по-голям. До днес трябва да споменем, че Биткойн предхожда списъка като първата криптовалута във всеки аспект.

Но това не означава, че трябва да останем с биткойн. Има много други криптовалути, с които можем да търгуваме. Ако сте от хората, които не са търгували с криптовалути, но мислите да го направите и не знаете с коя да започнете, тук в Trading Education ние представяме първите 9 криптовалути за търговия през 2021 г..

Топ 9 криптовалути за търговия през 2021 г .:

 1. Биткойн (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Bitcoin Cash (BCH)
 4. Litecoin (LTC)
 5. Звезден лумен (XLM)
 6. Tron (TRX)
 7. Йота (MIOTA)
 8. Tezos (XTZ)
 9. Кардано (ADA)

1. Биткойн (BTC)

Биткойн е една от най-добрите криптовалути за търговия през 2021 г. BTC дума, която виждате толкова много от десетилетие. „Пионерът на блокчейн“ е начина, по който биткойн обикновено се нарича, тъй като той предхожда списъка с най-мощните монети. Първите биткойни ‘се появиха на бял свят’ през януари 2009 г. Започнаха да растат малко по малко, но това не означава, че биткойнът плавно се движи оттогава.

Приживе биткойнът е преживял възходи и падения. Биткойн придоби слава през декември 2017 г., когато цената му почти достигна $ 20 000. По-късно Биткойн загуби 65% от стойността в рамките на един месец, от януари до февруари 2018 г. По този начин много критици казват, че не си струва да се инвестира в биткойн, тъй като преживява внезапно голям спад на цените и е изключително нестабилен.

Тъй като този колапс се случи, Биткойн започна да се подобрява от ден на ден, започна да се покачва и достигна рекордното си ниво от 41 941 долара на 8 януари 2021 г. В момента Биткойн доминира над криптовалутния пазар с 63%.

2020 г. беше вълнуваща година за биткойните, тъй като големите известни компании като Microstrategy направиха големи инвестиции. Биткойнът всъщност превъзхожда златото и акциите и се смята за запас от стойност от инвеститорите и за хеджиране срещу инфлацията.

Създателят на Stock to Flow (S2F), план B каза, че биткойнът може да достигне 100 000 долара до декември 2021 г. По време на писането цената на биткойн е 31,747 долара. С други думи, Биткойн показа през цялата си история на съществуване, че е една от най-добрите криптовалути за търговия.

Прочетете повече: Прогноза за прогноза на цените на биткойн

2. Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH), наричан още Ether, има различни функции от други криптовалути като Bitcoin, Litecoin или Ripple. Етерът идва след биткойн и основната философия зад него е децентрализацията.

Ether се превърна във виртуална валута на пазара. Следователно това е втора валута след Биткойн с най-голямо влияние, постигайки пазарна капитализация от 161 милиарда долара. Самата платформа стана много популярна и Ethereum спечели толкова много привличане напоследък от търговци по целия свят.

„Развитието на класа активи продължи да се затвърждава. Ethereum има същите линии като запазващата се сила, която има биткойн “, каза управляващият директор в Grayscale Investments Майкъл Соненшайн. „Нараства убеждението около Ethereum като клас активи“, добави той.

Прочетете още: Прогнози за цените на Ethereum

3. Биткойн кеш (BCH)

Bitcoin Cash е вилица на Bitcoin. Таксите за транзакции представляват истински проблем в блокчейна за криптовалути и за този начин някои разработчици на Биткойн искаха да намерят цялостно решение за това и излязоха с идея. Те предложиха резолюция за изтриване на всички данни във всеки блок, но не всички приеха този вид решение. По този начин те създадоха изцяло нова монета, наречена Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash е създаден през август 2017 г. и се състои от блокове, съхраняващи 8 MB данни, позволяващи по-бързи и чести транзакции с по-малко такси от Bitcoin (BCT). Това беше нестабилно, показвайки, че е добър крипто актив за търговия. Според Digitalcoin, Bitcoin Cash може да достигне $ 755 до март 2021 година.

Прочетете повече: Анализ на цената на пари в биткойн за 2021 г. (задълбочен преглед)

4. Litecoin (LTC)

Litecoin е криптовалута с много прилики с Bitcoin. Основателят на Litecoin искаше да създаде „ролята на среброто на златото на Bitcoin“ и затова Чарли Лий създаде Litecoin през 2011 г., монета, която има много функции Bitcoin с някои криви. Транзакциите на биткойни отнемат до 10 минути, за да извършат превода, но Litecoin отнема по-малко от три минути. Общото циркулиращо предлагане на Litecoin е 84 милиона. В момента в обращение са 66 милиона LTC, което е 79% от максимума.

Колко сигурни можем да бъдем за Litecoin? Франклин Ричардс, основател на Litecoin, в интервю каза, че има много планове за Litecoin.

„Litecoin и криптовалутата подобряват тази ситуация чрез намаляване на таксите и скорост на трансфер на пари през границите. Тъй като няма граници, това е децентрализирана мрежа. Нашата цел е да го направим възможно най-невидим за потребителя и точно там ще прекарваме много време. Това е основната ни движеща сила “, каза той.

Digitalcoin прогнозира, че до юни 2021 г. цената на Litecoin може да достигне $ 219.

Прочетете повече: Анализ на цените на Litecoin за 2021 година

5. Звездни лумени (XLM)

Настоящата цифрова валута на Stellar е Lumens. Stellar се основава на Ripple, когато е създаден, но работи в различни форми, а не в майнинг. Транзакциите не изискват много време за извършване и имат ниска такса. Това е причината търговците като Stellar.

Съществуват твърде много прилики между Stellar и Ripple, но има съществена разлика и между тези две криптовалути. Основната разлика е, че Stellar изглежда иска да опрости плащането за своите потребители.

Stellar стартира през 2014 г., наречен Stellar, но е преименуван през 2015 г., превръщайки се в Stellar Lumens. През ноември 2020 г. цената на Stellar беше 0,10 долара при обем на търговия от 691 733 206 долара в рамките на 24 часа.

Wallet Investor вярва, че през 2021 г. цената на Stellar може да достигне 0,30 долара.

Прочетете повече: Прогноза за звездна цена

6. Tron (TRX)

„Разликата в Tron в сравнение с други крипто и блокчейн – ние искаме да обслужваме по-добре потребителите. През последните дни повечето от децентрализираните блок-вериги са просто общности, самоуправлявани. ” Това каза Джъстин Сън в интервю. Сън е само на 28 години и той е основателят на Tron.

Tron има своята платформа, наречена Tronix, където създателите могат да монетизират своето съдържание и въпреки че Tron няма да свали Netflix, това е отлично теоретично начинание за инвестиция.

Моментната цена на Tron е $ 0,030, а рекордът му за всички времена беше $ 0,300 на 5 януари 2018 г. Тази година изглежда добра година за Tron, тъй като тя достигна разумна цена и стана по-висока за точно една година.

Trading Beasts направи прогноза за нарастването на Tron през 2021 г., казвайки, че може да постигне цената от 0,036 долара.

Прочетете повече: Прогнози за цените на TRON

7. Йота (MIOTA)

Основната цел на IOTA е да участва в Интернет на нещата като икономически слой. IOTA е създадена от четирима души, Дейвид Сонстебо, Доминик Шийнер, Сергей Иванчегло и Сергей Попов през 2015 г..

Животът на IOTA започна като хардуерен проект, чиято цел беше да разработи евтини процесори с общо предназначение.

IOTA достигна най-високата си цена за всички времена при $ 5,69 на 19 декември 2017 г..

Digitalcoin прогнозира, че IOTA може да достигне 0,68 долара още през февруари 2021 г., което може да се счита за консервативен подход, тъй като не е твърде далеч от текущата цена.

Прочетете повече: Прогноза за прогнозиране на цените на IOTA

8. Тезос (XTZ)

Tezos е интелигентна платформа, която не включва копаене на монети. Анализаторът на Morgan Stanley, Arthur Breitman е основател на Tezos. Tezos е посочен като 20-та криптовалута в списъка на Coinmarketcap. За първи път беше представен през 2017 г..

В момента цената на Tezos е $ 2.84. На 13 август 2020 г. високата цена на Tezos за всички времена беше $ 4,48, което всъщност ни казва, че 2020 г. е очарователна година за Tezos, донасяйки висока възвръщаемост за търговците.

Една от най-големите кризи, които Tezos преживя, беше през март 2020 г., заедно с останалите криптовалути, дължащи се на пандемията от коронавирус.

Анализаторите смятат, че 2021 г. може да е добра година за Tezos. Digitalcoin прогнозира, че Tezos може да достигне 4,81 долара през 2021 г..

Прочетете още: Прогнози за цените на Tezos

9. Кардано (ADA)

Въпреки че Cardano е последният ни избор, без никакво съмнение, това е една от най-добрите криптовалути за търговия през 2021 г. Чарлз Хоскинсън, основателят на ADA,

наскоро заяви, че популярността на ADA нараства, тъй като екипът на ADA полага огромни усилия.

„Хората вземат своите залози. Хората разглеждат науката, хората разглеждат екипа, погледнаха вече постигнатия напредък, разгледаха философията, начина, по който вършим бизнеса си и заложихме, че Кардано изглежда претендент ,” той каза.

За момента Cardano (ADA) струва $ 0,35, а най-високата му цена за всички времена беше $ 1,33, достигната на 4 януари 2018 г. Както бе споменато по-горе, Cardano става все по-популярен и става по-привлекателен за търговците, както се доказва да бъде печеливша монета.

Digitalcoin прогнозира, че цената на Cardano през 2021 г. може да достигне 0,55 долара.

Предварителните биткойни са по-оптимистични, като прогнозират, че цената на Cardano ще достигне 2,19 долара до декември 2021 г., което би било огромно постижение за инвеститорите.

Прочетете повече: Прогноза за цените на Cardano

eToro – най-доброто място за търговия с криптовалути

eToro е социална платформа за търговия, където потребителите могат лесно да започнат да търгуват с криптовалути, тъй като има лесна за ползване платформа. eToro е основана през 2007 г. и има повече от 18 милиона потребители от различни страни по света.

eToro – Търгувайте най-добрите криптовалути сега

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Ключови точки

 • Топ 9 криптовалути за търговия през 2021 г. са Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Stellar, TRON, IOTA, Tezos и Cardano.
 • Биткойн предхожда списъка, като е първият. В момента Биткойн доминира на крипто пазарната капитализация с 63%.
 • Ethereum идва след биткойн и основната философия зад него е децентрализацията.
 • Според Digitalcoin, Bitcoin Cash може да достигне $ 755 до март 2021 година.
 • Транзакциите на биткойни отнемат до 10 минути, за да извършат трансфера, докато Litecoin отнема по-малко от три минути.
 • Stellar стартира през 2014 г., наречен Stellar, но е преименуван през 2015 г., превръщайки се в Stellar Lumens.
 • Tron има своята платформа, наречена Tronix, където създателите могат да монетизират своето съдържание.
 • Анализаторите смятат, че 2021 г. може да е добра година за Tezos. Digitalcoin прогнозира, че Tezos може да достигне 4,81 долара през 2021 г..
 • Предварителните биткойни прогнозират, че цената на Cardano може да достигне 2,19 долара до декември 2021 г., което би било огромно постижение за монетата.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me