Топ криптовалути и техните предизвикателства

Възможности за крипто търговия, предизвикателства & Перспективи

Кои са най-добрите криптовалути, управляващи крипто света? Какви са техните предизвикателства и перспективи?

Светът на технологията за криптовалута и блокчейн идва с различни възможности … но и многобройни предизвикателства. Дори най-добрите криптовалути там имат своите препятствия. Научете как да преодолеете предизвикателствата, възпрепятстващи крипто търговията днес!

Ние от Trading Education можем да ви помогнем да разберете света на криптовалутата и блокчейн технологията. Просто се запишете за един от нашите онлайн курсове за търговия, който ще ви помогне да придобиете тонове информация за най-добрите криптовалути и техните предизвикателства и да възприемете ефективни търговски умения и навици.

Какво трябва да знам за най-добрите криптовалути & Техните предизвикателства?

Чудите се защо трябва да знаете за най-добрите криптовалути и техните предизвикателства и перспективи? Е, в случай, че все още не сте го разбрали, ние живеем в дигиталната ера. Въпрос на време е нещо толкова важно и фундаментално като парите да станат напълно дигитализирани.

The покачване на криптовалутите започна още през 2009 г. със създаването на биткойн, въпреки че това със сигурност не е първият опит за цифровизиране на парите. Поради високия потенциал на криптовалутите и технологията на блокчейн, стигнахме до точка, когато има повече от 5000 криптовалути там, с пазарна капитализация от над 460 млрд. Долара, според CoinMarketCap.

Търговията с криптовалути, по-специално, привлича все повече хора от цял ​​свят. За да станете успешен крипто търговец обаче, трябва да знаете повече за основните идеи, стоящи зад криптовалутите и предизвикателствата, пред които са изправени в днешната финансова среда.

И така, нека разгледаме основите. Криптовалутата е децентрализирани дигитални пари. Няма монети или бележки, всичко се съхранява дигитално. Криптовалутите нямат централен компютър или сървър. Вместо това те се разпределят в мрежа от хиляди компютри. Ето защо ги наричаме „децентрализирани“ цифрови пари.

Криптовалутите се предават от един човек на друг онлайн. Няма ангажирани банки, PayPal или Facebook. Страните се занимават директно помежду си. Не е необходимо да давате никаква лична информация, за да използвате или притежавате криптовалута; никой не може да ви каже дали сте квалифициран или не да ги притежавате или използвате.

Всичко, от което се нуждаете, за да съхранявате, получавате или изпращате криптовалути, е портфейл за криптовалута. Повечето монети имат официален портфейл, но някои портфейли са създадени за повече от една монета. Портфейлът за криптовалута ще съхранява „публични адреси“ (специфични за криптовалутата номера), които могат да се използват за получаване на определен тип криптовалута. Например, ако искате да получавате биткойн, имате нужда от биткойн адрес, който може да бъде споделен публично.

Трябва също да споменем, че всички криптовалути използват технология на разпределената книга (DLT), за да премахнат необходимостта от посредниците. DLT, който повечето криптовалути използват, се нарича блокчейн технология. Първата блокчейн технология е проектирана от Сатоши Накамото, който е признат за създаването на биткойн. Тук трябва да отбележим, че блокчейн технологията може да революционизира света далеч отвъд финансовия сектор.

Кои са най-добрите криптовалути и какви са техните предизвикателства?

топ криптовалути

Биткойн


Когато говорим за най-добрите криптовалути там, трябва да признаем, че биткойнът е най-популярната и високо ценена криптовалута, която имаме до момента. Това също е най-приетата крипто. Разработен през 2009 г., биткойн оспори традиционното възприятие, което имаме за пари и финансови плащания. Пазарният дял на биткойн е повече от 60%, което го прави доминиращата сила на пазара за крипто търговия.

Една от причините, поради които BTC е на върха на крипто пазара, е, че това е най-старата монета, с най-голямата общност от разработчици и инвеститори, които подкрепят по-нататъшния й растеж. Също така е доста лесно да закупите биткойн, дори и за начинаещи. Постепенно биткойнът вече се възприема в основната икономика, като компании като Bloomberg, Microsoft и много други приемат плащания в BTC.

Има обаче някои предизвикателства, за които трябва да говорим. Ако скоростта е нещо, което цените, може да сте малко разочаровани, когато разберете, че Биткойн – един от най-добрите криптовалути – е изправен пред реални предизвикателства. Вярвате или не, биткойн транзакция може да отнеме до 10 минути. Мрежата може да обработва само около седем транзакции в секунда.

Друго предизвикателство, пред което е изправен биткойн, е енергийната ефективност, нещо, което експертите в момента се опитват да подобрят. Копаенето, което е една от най-важните дейности за повечето криптовалути, стана изключително енергоемко. Вече можете да копаете биткойн само със супер мощен хардуер, който използва много електричество.

Не на последно място, Таксите за биткойн транзакции също са доста високи, което може да бъде в тежест за търговците на криптовалута.

Ще преодолее ли биткойн предизвикателствата си и ще остане крипто номер 1?

Трябва ли да инвестирате в Биткойн?

Ethereum

Втората най-ценна криптовалута след Биткойн е Ethereum. Тази топ крипто е създадена през 2015 година.

Всъщност Ethereum е много повече от просто цифрова валута. Ethereum е базирана на блокчейн платформа за интелигентни договори. Интелигентните договори са следващото голямо нещо във вселената на криптовалутите.

Ethereum също така позволява на потребителите лесно да използват блокчейн технологията и да разработват децентрализирани приложения (dApps). Например, ако имате идея за проект или приложение, можете да започнете, без да е необходимо да разработвате своя собствена блокчейн.

Всъщност Ethereum е чудесна платформа за ICO (Initial Coin Offerings) за блокчейн проекти. В сравнение с биткойн, Ethereum има скорост на транзакция от само няколко секунди.

Въпреки че Ethereum е истински променящ играта в света на криптовалутата, ние също трябва да говорим за някои от предизвикателствата, пред които е изправена в момента. Ethereum поддържа само един език за кодиране, Solidity. Разработчиците трябва да го научат, което може да бъде огромна бариера за влизане.

По отношение на конкуренцията, Ethereum в момента се конкурира с NEO и Cardano, които предлагат подобни, но подобрени технологии и алгоритми. Несъмнено Ethereum трябва да засили играта си, за да остане една от най-добрите криптовалути днес.

Още нещо, което трябва да споменем, е, че подобно на Биткойн, Ethereum използва a Доказателство за работа алгоритъм за проверка на плащания и транзакции, които в наши дни се считат за силно остарели. Ethereum също изисква много електричество – проблем, който експертите продължават да работят доста активно.

Надяваме се, че скоро ще станем свидетели на нов и подобрен Ethereum.

Трябва ли да инвестирате в Ethereum?

Пулсации

Нека поговорим за друга доста интересна криптовалута: Ripple. Ripple е една от най-добрите криптовалути в света на крипто активите. Той е много уникален, тъй като се фокусира върху решаването на проблеми, свързани с международни преводи на плащания.

Трябва да отбележим, че Ripple е основана през 2012 г. с една цел – да направи международните транзакции бързи и възможно най-евтини. Това, което прави Ripple една от най-добрите криптовалути, е фактът, че човек може да направи международен паричен превод за секунди, вместо да чакате около седмица!

Ripple е сред малкото криптовалути, които са тествани в реалния свят. Ripple също успя да създаде силни връзки с големи финансови институции, като American Express и Santander.

Таксите също са относително ниски, в сравнение с това, което банките или други криптовалути начисляват. С Ripple случаят е ясен и целенасочен; международни плащания, ниски разходи и бързо време за обработка!

Въпреки това има многобройни крипто предизвикателства. Трябва да отбележим, че Ripple се различава от останалите топ криптовалути. За разлика от повечето криптовалути, има централен орган, който държи по-голямата част от монетите Ripple: Ripple Labs, компанията, която стои зад Ripple.

По този начин, основната критика, с която Ripple се сблъсква сега, е относно нейната централизирана страна. Тъй като основната идея на криптовалутите е да бъде децентрализирана, Ripple не следва изцяло тази идея.

Друго предизвикателство, с което Ripple ще се справи в следващите години, е възможните крипто услуги, стартирани от централните банки. Имайте предвид, че банките и други финансови институции, които са най-големите потребители на Ripple, започнаха да работят върху собствените си криптовалути, за да подобрят международните плащания. В един момент Ripple може да остарее.

Ще разреши ли проблемите си? Само времето ще покаже.

Трябва ли да инвестирате в Пулсации?

EOS

Що се отнася до криптовалутите, EOS със сигурност е една от най-добрите криптовалути там. Така че, нека поговорим за тази сравнително нова сила на пазара!

EOS стартира през 2017 г. чрез ICO и сега е пряк конкурент на Ethereum и NEO. Имайте предвид, че по време на своята ICO EOS събра около 700 милиона долара. Интересното е, че все още има текуща ICO, която се отваря за кратки периоди.

Най-голямото предимство на EOS е неговата платформа за разработчици, която може да се използва за изграждане на децентрализирани приложения и интелигентни договори. EOS представя подобрена среда и голям напредък в технологиите. Казано по-просто, EOS общността работи усилено върху представянето на една мащабируема dApp платформа за ежедневния потребител. EOS също поддържа множество езици за кодиране, включително C++.

Освен това по подразбиране платформата EOS няма да изисква никакви микроплащания, така че крайните потребители няма да трябва да плащат, за да изпращат транзакции или да изпълняват каквито и да било други задачи в блокчейна. Индивидуалните разработчици на приложения ще определят начина, по който потребителите ще плащат такси за транзакции.

Добрата новина е, че усъвършенстваният механизъм, който EOS използва за проверка на транзакциите, е способен да постигне около 100 000 транзакции в секунда.

Въпреки предимствата му, има някои реални проблеми. Някои от предизвикателствата, пред които е изправена EOS, са свързани с грешки и уязвимости. Дори след официалния просрочен старт и натрупаното вълнение в общността на криптовалутите, хакерите продължиха да докладват за грешки.

Предвид големия бюджет на EOS, много хора започнаха да се чудят защо толкова много критични уязвимости продължават да се появяват, което води до стартирането на основната мрежа на платформата. EOS все още има много работа, за да направи EOS 100% сигурен и да преодолее предизвикателствата си.

Още нещо, което трябва да споменем за EOS, е, че освен Ripple и Bitcoin Cash, EOS е може би най-поляризиращият проект. Конкурентите твърдят, че EOS е централизирана поради нейния консенсусен механизъм, при който 21 производители на блокове проверяват транзакциите на EOS.

Тепърва предстои да видим какво ще се случи, след като излязат на бял свят нови подобрения.

Трябва ли да инвестирате в EOS?

Litecoin

Litecoin е създаден през 2011 г. от бивш служител на Google, на име Чарли Лий, с надеждата да подобри Bitcoin. Въпреки че Litecoin не предоставя платформа за интелигентни договори, той успя да издържи теста на времето.

Точно така – Litecoin съществува от повече от девет години и все още се смята за една от най-добрите криптовалути там.

Една от най-ценните характеристики на Litecoin е неговата висока скорост. Лайткойн транзакциите отнемат около три минути (в сравнение с биткойн транзакциите, които могат да отнемат до 10 минути).

Таксите за транзакции на Litecoin също са относително ниски, особено в сравнение с други криптовалути.

И все пак има много предизвикателства, които Litecoin трябва да преодолее. Основен проблем, с който Litecoin се сблъсква днес, е свързан с добива. Много експерти по криптовалута работят усилено, за да направят добива по-евтин и по-достъпен. И все пак, с Litecoin, добивът все още е доста скъп и е ограничен за хора, които имат много мощен хардуер.

О, и още нещо! В един момент Litecoin беше високо ценена опция за криптовалута сред крипто ентусиастите. Независимо от това, в наши дни, с появата на различни алткойни, Litecoin трябва да се пристегне и да се бори яростно по отношение на поверителността, международните плащания, интелигентните договори и други крипто предизвикателства.

Трябва ли да инвестирате в Litecoin?

Кои са някои от другите най-добри криптовалути там?

Светът на технологията за криптовалута и блокчейн се развива с бързи темпове и както беше споменато по-горе, има над 5000 крипто, които можете да купувате, гледате и избягвате там. Въпреки че Bitcoin все още е водещ на пазара на криптовалути, други монети бързо набират популярност поради подобрените си технически характеристики и перспективи.

В допълнение към гореспоменатите топ играчи в крипто играта, със сигурност има доста други обещаващи крипто, които трябва да гледате. Някои от тях включват:

Уверете се, че сте направили своето проучване и внимателно проучете плюсовете и минусите на всяка криптовалута, преди да решите да инвестирате, търгувате, купувате или я добивате.

За щастие, има много опции за търговия и реномирани брокери там за да отговарят на вашите цели и очаквания.

Въпреки това, докато крипто търговията може да предложи някои впечатляващи финансови възможности, крипто светът като цяло все още трябва да преодолее многобройни предизвикателства по отношение на скоростта, енергийната ефективност, мащабируемостта, поверителността и дигиталната собственост.

На всичкото отгоре, въпреки че технологията блокчейн има широк спектър от приложения в различни сектори (включително игралната индустрия), крипто светът все още е изправен пред множество социални заблуди. Тъй като крипто са използвани за незаконни дейности и крипто измами, на обикновените хора е трудно да повярват, че дори най-добрите криптовалути могат да преодолеят собствените си предизвикателства и да заменят фиатните пари.

Вижте също: Криптовалутна борса или CFD брокер?

Защо крипто индустрията стана толкова популярна в наши дни въпреки предизвикателствата си?

защо криптовалутите станаха популярни

И все пак, въпреки всички предизвикателства и митове, циркулиращи в света на криптовалутите, няма съмнение, че крипто и блокчейн технологията могат да революционизират целия свят.

Но защо точно? Защо в толкова относително кратък период толкова много хора се заинтересуваха да станат част от крипто общността? Нека разберем!

  • Без посредници: Криптовалутите обещават по-лесен начин за прехвърляне на средства директно между две страни. В транзакции не участват банки или компании с кредитни карти.
  • Ниски разходи: Преводите на средства се извършват с минимални или почти никакви такси.
  • Безопасност: Технологията Blockchain е предназначена да предотврати хакерски атаки и да направи процесите на плащане по-ефективни.
  • Анонимност: Нито едно централно правителство, орган или друга корпорация не може да получи достъп до вашите средства или да получи вашата лична информация.
  • Достъп: Докато имате достъп до Интернет и компютърно устройство, можете да станете част от общността на криптовалутите. Можете дори да започнете да търгувате с криптовалути само с $ 100.

Финални мисли за перспективите и предизвикателствата за търговия с криптовалути

Може да се каже, че криптовалутите са тук, за да останат. Монетите продължават да се появяват, така че тепърва предстои да видим дали нарастващата среда днес може да се справи с настоящата конкуренция.

Ние от Trading Education разгледахме накратко някои от най-добрите криптовалути там, техните позитиви, както и някои от основните предизвикателства, пред които са изправени днес. Вярваме, че тази информация ще ви даде някои ценни прозрения и ще ви помогне да изберете най-добрата криптовалута за търговия.

Въз основа на информацията по-горе, можем също да заключим, че бъдещето на криптовалутите се крие в това, че позволява на потребителите да имат краен контрол над парите си. Бързи глобални транзакции, най-високи нива на сигурност, малко или никакви такси за транзакции и по-лесно копаене!

Въпреки, че крипто устройствата трябва да извървят дълъг път, преди да могат действително да заменят кредитни карти и да разменят пари, бъдещето на криптовалутата е светло и е на път да промени коренно нашия икономически пейзаж.

Ако искате да станете част от този нов финансов свят, запишете се за един от нашите курсове за търговия. Ние от Trading Education можем да ви насочим през лабиринта на крипто търговия и да ви помогнем да преодолеете всяко крипто предизвикателство.

Ключови точки:

  • Въпреки относително кратката си история, криптовалутите имат потенциал да революционизират целия финансов свят.
  • Въпреки че има повече от 5000 криптовалути, някои от най-добрите криптовалути включват Bitcoin, Ethereum, Ripple, EOS и Litecoin.
  • Други популярни монети включват Dash, IOTA, Bitcoin Cash, Stellar и Monero.
  • Някои от основните предизвикателства, с които криптовалутите са изправени днес, са насочени към неприкосновеност на личния живот, енергийна ефективност, безопасност, мащабируемост, дигитална собственост и социални нагласи.
  • И все пак, криптовалутите са на път да променят нашия икономически пейзаж; като търгувате с крипто, можете да станете част от тази промяна.

Сега знаете най-добрите криптовалути и техните предизвикателства. Ако се чувствате вдъхновени да започнете да търгувате с криптовалута, може би ще се радвате да знаете това еторо предоставя възможност за закупуване на крипто активи до 90+ криптовалути. Крипто трейдърите могат да изградят разнообразно портфолио с най-популярните монети.

→ Щракнете тук, за да разгледате някои от най-добрите криптовалути

Бихте ли инвестирали в криптовалути? Коя от най-добрите криптовалути бихте избрали? Какви предизвикателства намирате за най-страшни? Уведомете ни в коментарите по-долу.

Също така, ако нашата статия ви е харесала Топ криптовалути и техните предизвикателства. Възможности за крипто търговия, предизвикателства & Перспективи, моля натиснете бутона за харесване и споделете с всеки, който може да го намери за интересен.

Отказ от отговорност: Криптовалутите са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск и миналото представяне не е индикация за бъдещи резултати.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector