Защо ETH и XRP ще експлодират през 2021 г.?

Разберете защо Ethereum и Ripple ще експлодират през 2021 година

2020 г. беше положителна за криптовалутите. Криптопространството непрекъснато се разраства през последните няколко години, след неприятностите от 2018 г. Валутите като Ethereum и Ripple са се увеличили ценово през целия 2020 г. И двете криптовалути са имали драстичен ръст на интересите на дребно и институциите през последната една година. Инвеститорите са нетърпеливи бичият мандат да продължи и през 2021 г. Какво ще стимулира растежа им през 2021 г.?

Нека първо разгледаме Ethereum

Защо Ethereum ще експлодира през 2021 г.?

Ethereum е една от най-старите криптовалути. Това е втората по големина криптовалута както по пазарен дял, така и по популярност, на второ място след биткойн. Платформата Ethereum използва интелигентни договори, за да позволи на потребителите да извършват напълно сигурни транзакции. Родната валута на Ethereum, Ether, не е ограничена, което прави Ethereum много по-мащабируема от своите връстници. Експертите обаче вярват, че два основни фактора ще стимулират растежа на Ethereum. Това са предстоящото пристигане на Ethereum 2.0 и Децентрализирано финансиране.

Какво е Ethereum 2.0? Стартирането на Ethereum 2.0 се счита за най-значимото събитие след Биткойн. Ethereum 2.0 ще разгледа дългогодишни проблеми, пред които е изправен Ethereum, по-специално проблеми с мащабируемост и сигурност.

И така, какво е Ethereum 2.0? Известен също като Serenity или Eth2, той ще обърне внимание на мащабируемостта, скоростта и ефективността на мрежата Ethereum. Актуализацията също така ще позволи на платформата да обработва повече транзакции, като елиминира тесните места в мрежата.

Ethereum 2.0 ще види Ethereum да премине от механизъм за консенсус за доказателство за работа към механизъм за консенсус за доказателство за залог. Доказателството за залагане ще доведе до постепенно премахване на добива, повишаване на ефективността и остаряване на скъпите ASIC. В система за доказателство за работа, миньорите се съревновават помежду си, използвайки изчислителна мощност за решаване на сложни математически задачи и валидиране на транзакции. След като проблемът бъде решен и транзакцията е валидирана, той ще бъде добавен към блокчейна и съхранен заедно с другите транзакции, съставляващи блокчейна.

Майньорите получават възнаграждение за усилията си под формата на генериран етер, когато транзакциите се добавят към блокчейна. Проблемът с този подход е, че е енергоемък и изисква огромни изчислителни мощности, което води до концентрацията на добива в ръцете на няколко.

Доказателството за залог работи по различен начин. Вместо миньори, валидаторите залагат част от своята крипто, за да спечелят правото да проверяват транзакциите в блокчейна. Валидаторите предлагат блок въз основа на тяхното крипто и времето, за което са го имали. Други валидатори трябва да потвърдят, че са видели блок, след което блокът се добавя към блокчейна. Когато блок се добави към блокчейна, валидаторът се възнаграждава под формата на Ether.

Ethereum 2.0 също ще види адресирани проблеми с мащабируемостта на Ethereum. Надстройката обещава да обработи до 100000 транзакции в секунда чрез внедряването на шардинг.

Децентрализираните финанси (DeFi) също са готови да засилят растежа на Ethereum през 2021 г. DeFi помага на хората да теглят заеми, да депозират пари по сметки и да търгуват с финансови продукти, всички без посредници или документи. Ethereum е платформата, на която е изграден DeFi. Ethereum използва интелигентни договори, които са програми, работещи на децентрализирана блокчейн.

DeFi на Ethereum зависи от мащабируемостта на Ethereum. Проектите DeFi съставляват голяма част от екосистемата Ethereum. DeFi е забелязал невероятен растеж и растежът е преплетен с развитието на Ethereum.

Растежът на Ethereum и DeFi може да промени начина, по който се използват парите. DeFi на Ethereum има потенциала да промени начина, по който функционира финансовият свят.

Прочетете още: Ethereum VS. Ripple: Кой трябва да бъде във вашето портфолио?

Перспективи за растеж на Ripple

Защо Ripple ще експлодира през 2021 г.?

Ripple е платформа за криптовалута и валута. Протоколът Ripple е проектиран да позволява бързи и евтини транзакции. Ripple създаде множество партньорства с някои от най-големите компании в света. Тези партньорства са в съответствие с усилията на Ripple да настояват за основното приемане на нейната родна валута, XRP. От началото на годината Ripple сключи няколко партньорства.

Ripple вече е предпочитаната платформа, когато става въпрос за трансгранични транзакции. XRP може да се нарече мостова валута. Той не прави разлика между традиционните фиатни валути или други криптовалути. Това прави изключително лесно обмена на една валута с друга.

Ripple вече се предлага в повече от 40 държави и е обвързан с над 200 финансови институции. Ripple даде възможност на банките да предлагат плащания на нови пазари, които преди бяха трудни за достигане. Финансовите институции имат значителни стимули да се свържат с Ripple. Той им предлага нов източник на приходи, като им дава достъп до нови пазари. Транзакционните разходи са по-ниски и имат по-малко изисквания за ликвидност.

Ripple наскоро обяви партньорство с ETH Zurich, Ryerson University и Instituto Tecnologico Autonomo de Mexico (IATM). Платформата работи заедно с Университета в Цюрих, за да създаде първия в света интердисциплинарен изследователски център в екосистемата DeFi.

XRP също е готов да забележи нарастващ растеж благодарение на дългоочакваното излитане, насрочено за 12 декември. Обмяна на валута Coinbase предостави подкрепата си за излъчване, като потребителите, които държат XRP, получават искрови токени от борсите. Повечето експерти прогнозират, че Ripple и XRP ще отбележат значителен ръст през 2021 г..

eToro – Купете Ethereum и Ripple с 0% комисионна

eToro се доказаха като надеждни в крипто индустрията в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

Виртуалните валути са силно нестабилни. Вашият капитал е изложен на риск.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me