Китовете на крипто океана

Винаги, когато чета статии или мнения за китовете в интернет, откривах, че това е доста противоречива тема. По принцип опитни търговци познават ролята на китовете и знаят, че е добре да ги следвате. Има и много отзиви за китове, които идват особено от начинаещи, които са купили скъпа валута и са изгорели заради китовете. Все още са писани статии за китовете, но всички тези статии ми изглеждат повърхностни. Тази статия ви показва китовете точно такива, каквито са.

Но какво е кит? В конкретния език на Crypto Market, кит е човек, който има значителни количества фиат или Bitcoin сметка. С тези суми от фиат или биткойн, китът може да измести тенденцията в положителна (при покупка) или отрицателна (при продажба) тенденция. Портфейлите не са непременно физически лица. В категорията китове могат да влизат спекулационни фондове, хедж фондове и дори банки.

Китовете също могат да бъдат класифицирани по техния размер. Може да са бебешки китове ($ 100k-500k USD), средни китове ($ 500k-2 милиона USD), големи китове (над $ 2 милиона USD). Разбира се, тази класификация е показателна. Сега нека да влезем малко в теорията за формиране на тенденции и да видим точно ролята на китовете в движението на цените и формирането на тенденции.

Както всички знаем, движението на цените на изброената валута се дължи на търсенето и предлагането, налични на пазара по това време. По-точно цената ще се колебае поради ценови разлики между поръчките оферта и заявка.

И все пак, това е опростено обяснение на движението на цените. Всъщност това, което кара цените да се движат нагоре или надолу, е настроението на пазара. Накратко, ако пазарът е оптимистичен, цената ще се увеличи, ако пазарът е песимистичен, цената ще намалее. Всъщност емоциите на търговците са тези, които карат цената да се покачва или спада. Когато настроението на пазара е оптимизъм, търговците ще отидат и ще купуват монети директно от цената на Askers. Това бавно, бавно ще увеличи цената. Когато пазарът е песимистичен, търговците продават своите монети директно на цената (офертата) на купувача. Това се забавя бавно, когато цените падат. Сега, след като знаем, че емоциите на търговците са тези, които управляват търсенето и предлагането, нека стигнем до китовете.

ПРОЧЕТЕТЕ Най-добрите монети с доказателство за залог (POS) 2021

По принцип всеки кит изгражда стратегията си за покупка и продажба на два етапа: натрупване и разпространение.

Какво означава фазата на натрупване? Във фазата на натрупване китовете купуват големи количества евтини пари. За целта те използват различни трикове. Един от триковете е поставянето на поръчка за “продаване на стени”. Поставянето на тези търговски стени на пазара има двоен ефект. По този начин другите големи и малки купувачи са сплашени и все още не купуват. В същото време има категория начинаещи, които вече са купили валутата и са на малка загуба. Те се плашат от тези, които продават стени и продават. Лесно китовете купуват големи количества монети от „слаби ръце“. По-късно, когато натрупаните количества монети са достатъчни, китовете повдигат стените на продажбите.

Изображение понякога казва повече от 1000 думи. По-долу имате изображение, което обяснява фазите на „балон“.

китове вълни

Кои са китовете на тази снимка? Е, китовете са Интелигентни пари и институционални инвеститори. Разбира се, в категорията Smart money има и малко количество малки и средни инвеститори, които имат опит на този пазар и знаят възможностите за покупка. След като стените бяха взети от отделни, лесни китове, бе закупена категорията Институционални инвеститори.

Скоро валутата идва на вниманието на медиите. Статиите се появяват в блогове или дори в класическата икономическа преса. Също така тази валута може да привлече вниманието на телевизионните канали и каналите в YouTube. И така, тази валута идва на вниманието на широката публика. Хората, които гледат подобни предавания и четат икономическата преса, ще започнат да купуват валутата. Най-новите купувачи ще бъдат тези, които нямат представа за валутата или Crypto Market, но са чували от приятели или познати, че биха могли да спечелят пари, ако го купят.

По време на това увеличение на цените, китовете ще се намесят, когато е необходимо. Като цяло китовете ще купуват големи количества крипто монети за продажба. Портфейлите ще купуват тези мини-стени за продажба. Купувачите със среден или среден размер ще могат да купуват поръчки с нормален размер. Е, когато таксиметров шофьор в Ню Йорк ще ви каже, че знае добра възможност да печели пари и ще уточни това валута, знайте, че е време да продадете. Bubble е близо.

READ Ripple стартира нова кампания за осведоменост за марката, #RunsOnRipple 

Каквото и да започнат да продават китовете. Ще започне фазата „разпределение“. Продажбите на китове обикновено са агресивни, ако целта им за печалба е постигната или ако усещат, че пазарът показва признаци на слабост. Голямо значение в стратегията за китолов е управлението на парите. Всичко е много точно. Портфейлите знаят точно колко могат да купят по време на нарастващото състезание, след като са закупили големи количества евтини монети. Като цяло техният план работи и дава много добри резултати. Съществува митът, че китовете никога не губят пари. Това е просто мит. Те могат да загубят пари, когато на пазара се появят специални събития с отрицателно въздействие. Има и малък кит „без радар“, който произволно плува в Крипто океана.

Тук има и други проблеми. Крипто пазарът е пълен с монети. Горният сценарий се отнася до топ 10 монети на Crypto Market. Един кит не може да движи тези монети. Необходима е китоловна банда, за да се придвижите нагоре в горната монета (BTC, ETH, XRP, BCH). Валутата може да бъде преместена много по-лесно, когато първоначалната емисия на монети е ниска и валутата е евтина. Много монети на Crypto Market редовно се изпомпват и изхвърлят от един или два кита. Тези монети никога не попадат в вниманието на телевизионни канали или класически медии, но се обсъждат на различни форуми или в различни канали в YouTube.

Всеки ще направи своите изводи, след като прочете тази статия. Сигурно е, че китовете са тези, които инициират тенденцията и често й помагат да се движи нагоре. Те също са отговорни за агресивните продажби. Ако следваме китовете и няма да сме против тях, те ще изкарат хубави пари. Всеки път, когато купувате, трябва да погледнете историческа диаграма на валутата, която искате да купите, и да се запитате дали цената е скъпа или евтина. Правилото „купувайте по-евтино и продавайте скъпо“ ще ви попречи да се противопоставите на китовете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me