10 Platform Pertukaran Cryptocurrency Terbaik tahun 2020

Nampaknya anda sedang mencari tempat terbaik untuk membeli cryptocurrency.

Saya mesti mengatakan bahawa anda berada di tempat yang betul.

Di TheMoneyMongers, kami mempercayai penyelidikan dan cadangan yang teliti. Dan kali ini juga kami telah memahami keperluan anda dan terus menggunakan banyak pertukaran cryptocurrency dalam beberapa minggu terakhir.

Setelah mengatakan bahawa kami telah menyediakan senarai pertukaran cryptocurrency yang boleh dipercayai untuk pemula dan pengguna maju.

Tetapi sebelum berkongsi senarai itu, kami ingin memberitahu anda, apa yang perlu kami simpan dalam semua parameter untuk memilih pertukaran ini dan berikut:

 • Tukar masa operasi & waktu henti
 • Reputasi syarikat & pasukan
 • Bayaran & struktur diskaun
 • Kecairan pertukaran
 • Sistem sokongan pelanggan dll.

Oleh itu berdasarkan perkara-perkara ini, kami telah memilih senarai pertukaran ini di mana anda boleh membeli / menjual cryptocurrency dan altcoin dengan pelbagai cara.

Tanpa tambahan lebih lanjut berikut adalah senarai:

PS: Buat akaun di 3-4 bursa menggunakan senarai ini walaupun anda berencana untuk berdagang hanya di salah satu dari mereka kerana kadang-kadang kerana kemasukan pengguna baru yang besar pertukaran ini menangguhkan pendaftaran baru, mempunyai akses ke beberapa pertukaran adalah pilihan yang baik.

Pertukaran Crypto Popular Pautan Beli Pantas
CEX.io (Semua negara) Cuba sekarang
bitFlyer [EU, Jepun, AS] Cuba sekarang
Pangkalan Wang Syiling (UK, Amerika Syarikat, Eropah, Kanada, dll) Cuba sekarang
CoinSwitch (Semua negara) Cuba sekarang
Changelly (Semua negara) Cuba sekarang
Coinmama (Semua negara) Cuba sekarang
Wirex (Eropah & UK) Cuba sekarang
Binance.je (UK & Eropah) Cuba sekarang
Binance (Kecuali USA) Cuba sekarang
Bitcoin tempatan (Semua negara) Cuba sekarang
Bitit (AS, UK, Eropah, Australia, Kanada, dll.) Cuba sekarang

Kajian Pertukaran Cryptocurrency Teratas

# 1. CEX.io

Pasangan Dagangan Terdapat Di Fiat
Bitcoin BTC / USD
Ethereum ETH / USD
Hebat XLM / USD
XRP XRP / USD
Litecoin LTC / USD
Zcash ZEC / USD
Tunai Bitcoin BCH / USD
Sengkang DASH / USD
Emas Bitcoin BTG / USD

CEX.io adalah salah satu pertukaran cryptocurrency tertua yang beroperasi di ruang ini sejak 2013. CEX berpusat di London, UK yang dipercayai persekitaran yang lebih santai untuk cryptocurrency.

Saya mula menggunakan CEX pada tahun 2016, dan sejak itu menjadi pertukaran saya untuk membeli cryptocurrency popular untuk fiat atau BTC.

Anda juga boleh membeli BTC dalam pelbagai mata wang fiat dari CEX.

Tetapi untuk memulakan CEX, anda perlu terlebih dahulu mendaftar menggunakan ID e-mel anda dan mematuhi peraturan AML-KYC mereka. Pengesahan pos (yang boleh memakan masa sehingga 24 jam), anda bebas membuat deposit dan berdagang menggunakan mata wang fiat seperti USD atau EUR.

Satu perkara yang sangat saya sukai mengenai CEX adalah, ia membolehkan anda membeli cryptocurrency secara langsung melalui Visa / MasterCard anda tetapi sebelum itu, anda perlu mengesahkan kad anda (biasanya memerlukan beberapa jam untuk mengesahkan). Juga, mereka berusaha secara proaktif untuk mengembangkan Platform Perdagangan Margin Bitcoin mereka.


Selain itu, CEX sama selamatnya dengan Coinbase dan mempunyai ciri keselamatan yang sangat baik seperti pengesahan 2 faktor dan sokongan pelanggan 24/7.

Daftar di CEX Secara Percuma

# 2. bitFlyer

bitFlyer adalah salah satu pertukaran cryptocurrency tertua di dunia. Mereka beroperasi di ruang ini sejak 2014 dan telah melayani berjuta-juta pengguna di seluruh dunia untuk membeli / menjual cryptocurrency.

Mereka adalah pertukaran terbesar di Jepun dan satu-satunya pertukaran yang dilesenkan untuk beroperasi di Jepun, EU, dan AS (46 negeri termasuk New York).

Infrastruktur bitFlyer dibina oleh veteran Wall Street untuk peniaga profesional dengan semua ciri dan kekuatan yang anda harapkan dari salah satu pertukaran terbesar di dunia. Dengan menggunakan bitFlyer seseorang dapat dengan mudah memperdagangkan Bitcoin, Ethereum, dan mata wang lain secara 24 × 7 dengan jumlah kecairan yang besar.

bitFlyer telah mencapai jumlah 250+ bilion dolar setakat ini dan diperingkat sebagai pertukaran “AA” oleh CryptoCompare. BitWise juga telah memasukkannya ke dalam senarai 10 pertukaran teratas dengan jumlah sebenar dengan pelbagai jenis pesanan dan struktur bayaran yang kompetitif yang anda miliki..

Deposit bank dan pindahan wang boleh diterima di bitFlyer dan boleh digunakan dari semasa ke semasa bila-bila masa anda ingin membeli cryptocurrency seperti BTC, ETH, ETC, LTC, & BCH, jadi apa tunggu lagi, cubalah.

Daftar di bitFlyer Secara Percuma

# 2. Pangkalan Wang Syiling

 • Perkhidmatan Negara: Coinbase melayani 42 negara.
 • Fiat yang disokong: USD, EUR, GBP (melalui SEPA)
 • Keperluan AML / KYC: AML / KYC wajib diwajibkan

Coinbase adalah salah satu pertukaran bitcoin tertua dan terbaik dari mana anda boleh membeli / menjual cryptocurrency yang popular. Ia ditubuhkan pada tahun 2012 dan sejak itu telah membantu lebih dari 10 juta pengguna memasuki perjalanan crypto.

Pertukaran ini berpusat di Amerika Syarikat dan melayani pelanggan di 90+ ​​negara. Terutama, jika anda dari Amerika Syarikat, UK, Kanada, Singapura, Australia, dll.

Broker Coinbase menyokong BTC, ETH, BCH, & LTC mulai sekarang.

Tetapi ia menjadi lebih baik:

Satu lagi perkara baik dengan pertukaran kripto yang paling popular ini ialah ia membolehkan anda memperdagangkan mata wang kripto popular seperti BTC, ETH, LTC, ETC, BCH, dan lain-lain dengan pasangan fiat.

Oleh itu, jika anda adalah seseorang yang ingin membeli Bitcoin untuk mata wang fiat seperti USD, EUR, dll. Atau ingin memperdagangkan BTC untuk fiat, Coinbase Pro adalah tempat untuk pergi !!

Terakhir, pengguna baru Coinbase dapat tambahan bonus $ 10 dalam BTC semasa mereka mendaftar menggunakan pautan ini dan melakukan transaksi sekurang-kurangnya $ 100 !!

Daftar Coinbase Secara Percuma

# 4. CoinSwitch

CoinSwitch adalah agregator pertukaran cryptocurrency yang menghubungkan ke pelbagai pertukaran seperti Bittrex, Binance, KuCoin, dan lain-lain untuk membawa anda kecairan untuk perdagangan crypto-to-crypto anda.

Dan yang baik adalah bahawa ia tidak memerlukan anda membuat akaun atau pendaftaran di bursa apa pun dan juga di CoinSwitch.

Selain itu, anda dapat melihat tawaran terbaik yang tersedia untuk pasangan cryptocurrency tertentu yang ingin anda jual.

Oleh itu, beli, jual, jual lebih dari 300 cryptocurrency, altcoin, token seperti Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) dan lain-lain menggunakan CoinSwitch.

Cubalah CoinSwitch Sekarang

# 5. Changelly

Changelly adalah perkhidmatan pertukaran / pertukaran cryptocurrency segera, tetapi memerlukan anda mendaftar menggunakan ID e-mel anda.

Tetapi anda boleh memotongnya dengan menggunakan ID e-mel alias dan sebagai balasannya, anda akan mendapat akses ke riwayat transaksi penuh yang dapat diaudit di akaun Changelly anda.

Ini adalah salah satu kaedah termudah untuk menukar mata wang kripto secara langsung tanpa mengalami masalah dalam buku pesanan. Changelly kini menyokong lebih daripada 130 cryptocurrency, dan saya dapati UI-nya cukup bersih untuk dipahami. Anda juga boleh membaca ulasan khusus kami di Changelly Exchange Service.

Dan ia menjadi lebih baik:

Mereka mengenakan yuran komisen yang cukup rendah (0.25%) dan menawarkan harga terbaik yang tersedia pada saat transaksi selesai.

Cubalah Changelly Sekarang

# 6. Coinmama

Pasangan Dagangan Terdapat Di Fiat
Bitcoin BTC / USD
Ethereum ETH / USD
ADA ADA / USD
XRP XRP / USD
Litecoin LTC / USD
QTUM QTUM / USD
Tunai Bitcoin BCH / USD
Ethereum Classic ETC / USD

Mahu membeli / menjual pelbagai jenis cryptocurrency?

Anda mesti melihat Coinmama-tempat terbaik untuk membeli cryptocurrency.

Coinmama tidak diragukan lagi adalah cara termudah dan berpuasa untuk membeli cryptocurrency untuk fiat dari seluruh negara di seluruh dunia.

Perkhidmatan ini aktif sejak 2012 dan telah melayani berjuta-juta pelanggan, jadi anda tidak perlu risau tentang kebolehpercayaan mereka.

Beli cryptocurrency secara langsung dalam beberapa minit menggunakan kad kredit / debit Visa atau MasterCard anda, tetapi sebelum itu, anda perlu mendaftar di Coinmama dan menyelesaikan pengesahan anda (biasanya diperlukan beberapa jam untuk disahkan setelah anda menyerahkan dokumen anda)

Oleh itu, anda boleh membeli cryptocurrency (8 cryptos) dalam mata wang apa pun melalui kad debit / kredit anda melalui Coinmama dengan serta-merta.

Daftar di Coinmama Secara Percuma

# 7. Wirex

Wirex adalah perkhidmatan lain yang boleh anda gunakan jika anda berminat dengan cryptocurrency popular seperti BTC, ETH, LTC, XRP, DAI.

Perkhidmatan ini terkenal kerana beroperasi sejak 2015 di London, UK. Menariknya, anda mendapat kripto yang menghubungkan akaun bank lengkap untuk beroperasi di wilayah UK dan Euro yang dikuasakan oleh cryptocurrency.

Ia juga mengeluarkan kad debit crypto tetapi USP utamanya adalah kemudahan dengan anda dapat menukar wang fiat anda menjadi cryptocurrency

Akaun bank yang dihubungkan dengan kripto dikawal satu dan membolehkan anda menyimpan pelbagai mata wang termasuk Bitcoin, USD, EUR, GBP. Anda juga boleh menambah akaun dengan mata wang fiat dari akaun bank lain untuk membeli cryptocurrency daripadanya.

Catatan: Wirex juga mula menyokong negara-negara seperti Australia, Hong Kong, Malaysia, Singapura, Korea Selatan, dan Taiwan. Juga, semasa menggunakan kad debit Wirex, anda mendapat pulangan tunai 0.5% dalam Bitcoin.

Cuba Wirex Secara Percuma Sekarang

# 8. Binance.je

Binance.je (pertukaran Binance Jersey) adalah pertukaran pertukaran pertukaran Binance yang dilancarkan khas untuk penduduk UK dan Eropah untuk membantu mereka membeli BTC, BNB, LTC, ETH, atau BCH dalam mata wang fiat seperti EUR atau GBP.

Anda tentu saja perlu melengkapkan KYC di bursa ini tetapi prosesnya sedikit lebih mudah daripada pertukaran lain. Oleh itu, jika anda adalah pemastautin di Eropah atau UK yang ingin membeli cryptocurrency dalam mata wang fiat mereka, Binance adalah cara untuk pergi !!

Binance.je

# 9. Binance

Anda sudah mempunyai BTC atau ETH dan ingin memperdagangkan cryptocurrency lain?

Anda mesti melihat pertukaran cryptocurrency Binance.

Pertukaran cryptocurrency Binance telah memerintah pasaran pada tahun 2019, dan kemungkinan akan melakukan perkara yang sama pada tahun 2020.

Binance adalah pertukaran crypto-to-crypto sahaja di mana anda boleh menukar 100 token dan cryptocurrency dengan mendepositkan mata wang seperti BTC atau ETH.

Binance bermula pada tahun 2017 dari China, dan kini ia menjadi pertukaran crypto terbesar dari segi kecairan dan pengguna.

Ia adalah pertukaran buku pesanan di mana peminat kripto seperti anda boleh membuat tawaran masa nyata dan menikmati ciri carta canggih lain.

Dengan pertukaran Binance, anda tidak perlu melalui pemeriksaan KYC yang ketat, tetapi jika anda ingin menikmati had pengeluaran yang lebih tinggi, anda harus melengkapkan pengesahan Binance yang mudah.

 • Akaun yang disahkan: pengeluaran 100BTC setiap 24 jam
 • Akaun yang tidak disahkan: pengeluaran 2BTC setiap 24 jam

Terakhir, mengenai yuran perdagangan, Binance adalah salah satu platform perdagangan yang paling menjimatkan kerana mengenakan caj hanya 0.1% sebagai yuran perdagangan di mana anda juga boleh mendapat diskaun hingga 50% jika anda memilih untuk membayar yuran perdagangan dalam Binance Coin ( BNB), mengikut jadual yang diberikan.

Daftar Di Binance Sekarang

# 10. Bitcoin tempatan

LocalBitcoins aka LBC seperti namanya adalah pertukaran peer to peer Bitcoin sahaja di mana anda dapat bertemu pembeli / penjual Bitcoin sebenar di 200+ negara.

Anda boleh bertemu mereka secara dalam talian atau luar talian mengikut tawaran beli / jual yang anda pilih untuk terlibat dan sekarang perkhidmatan ini terdapat di 15000+ bandar di seluruh dunia.

Lebih-lebih lagi, ia adalah perkhidmatan berasaskan escrow jadi anda tidak perlu bimbang tentang seseorang yang melarikan diri dengan bitcoin anda kerana mereka ditahan di escrow.

Dan perkhidmatan yuran escrownya juga serendah 1% yang saya rasa adalah adil untuk mengawasi perdagangan Bitcoin di platformnya.

Jadi apa tunggu lagi?

Buat Akaun LocalBitcoin Sekarang

# 11. Bitit

Bitit berpusat di Perancis dan beroperasi di ruang ini sejak 2015.

Tujuan tunggal Bitit adalah untuk membuat pembelian cryptocurrency mudah dan dengan itu, mereka telah menggabungkan 10+ mata wang fiat dan 15+ cryptocurrency di platform mereka.

Terdapat pelbagai kaedah pembayaran yang boleh anda gunakan semasa menggunakan Bitit tetapi kaedah yang paling popular adalah pemindahan wang dan kad kredit.

Oleh itu, jika anda adalah seseorang yang ingin membeli Bitcoin atau cryptocurrency lain dengan cepat di negara-negara seperti UK, Eropah, Australia, Kanada, Perancis, dan lain-lain, anda boleh menyemak Bitit.

Lihat Bitit

Terhadap Anda Sekarang

Saya tahu:

Memilih pertukaran cryptocurrency yang baik boleh menjadi tugas yang mencabar, memandangkan kita mempunyai banyak pilihan di luar sana.

Tetapi ingat:

Anda tidak boleh bergantung pada pertukaran apa pun dan harus selalu memeriksa langkah-langkah keselamatannya, kecairan, penawaran duit syiling, sokongan pelanggan sebelum membuat keputusan.

Saya tahu ada di antara anda yang mungkin berfikir, bagaimana anda tahu mengenai sokongan pelanggan?

Baiklah, kami telah menggunakan semua pertukaran ini dan juga mengesahkannya melalui beberapa maklum balas pertukaran cryptocurrency terbaik melalui Reddit.

Sebilangan daripada anda mungkin juga kehilangan Kraken dan BitStamp seperti pertukaran, tetapi maaf, saya tidak banyak menggunakannya, oleh itu saya tidak menyenaraikannya di sini.

Selanjutnya, saya harap anda cukup pintar untuk tidak menyimpan cryptocurrency anda di bursa ini kerana tiada pertukaran yang selamat untuk penyimpanan cryptocurrency.

Juga, dapatkan dompet perkakasan seperti Ledger Nano X atau Trezor yang akan membantu anda menjimatkan 90% cryptocurrency ini yang anda ingin beli.

Sebelum kita tutup, saya ingin menjawab beberapa Soalan Lazim dengan pantas?

 • Apakah pertukaran cryptocurrency terbaik untuk pemula?

Cex.io dan Changelly adalah pertukaran cryptocurrency terbaik untuk pemula. Sistem sokongan mereka juga direka untuk membantu pemula dalam kripto.

 • Apakah pertukaran cryptocurrency terbaik untuk perdagangan hari

Binance adalah pertukaran crypto terbaik untuk perdagangan hari. Ia mempunyai kecairan tertinggi di pasaran dan itulah yang anda perlukan semasa anda melakukan perdagangan hari.

 • Yang merupakan pertukaran cryptocurrency terbaik di USA, UK & India?

Untuk USA-Coinbase Pro, UK & USA- CEX.io dan untuk India- Wazirx makan pertukaran cryptocurrency terbaik di mana sesiapa sahaja boleh berdagang cryptocurrency dengan mudah

Akhir sekali, saya harap senarai ini dapat membantu anda memilih pertukaran yang tepat; Saya mengesyorkan anda mempunyai akaun di sekurang-kurangnya 4-5 pertukaran kerana kepelbagaian dari segi pertukaran juga merupakan kaedah terbaik untuk meminimumkan risiko.

Bagaimanapun, berkongsi dengan kami pertukaran mana yang akhirnya anda pilih?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector