150 Juta Pembayar Cukai Perlu Menjawab Soalan Cryptocurrency ini pada Borang Cukai IRS Baru

Dua hari selepas IRS melancarkan kemas kini mereka dan sangat dinantikan panduan cukai cryptocurrency baru pada bulan Oktober 2019, agensi tersebut mengedarkan draf Jadual 1040 baru 1 untuk musim cukai 2019 yang akan datang. Pada borang cukai baru ini, yang akan diisi oleh semua pembayar cukai dalam satu atau lain cara (hampir 150 juta), ada tanda tanya “ya” atau “tidak” di bahagian paling atas:

“Pada bila-bila masa selama 2019, adakah anda menerima, menjual, mengirim, menukar, atau memperoleh kepentingan kewangan dalam mata wang maya?” 1040 Jadual 1 Cryptocurrency Baru

Ini adalah masalah yang sangat besar. Di bawah hukuman palsu, 150 juta pembayar cukai sekarang perlu menyatakan sama ada mereka berurus niaga dengan mata wang maya seperti bitcoin.

Penafian – Catatan ini hanya untuk tujuan maklumat dan tidak boleh ditafsirkan sebagai nasihat cukai atau pelaburan. Bercakap dengan pakar cukai anda sendiri, BPA atau pengacara cukai mengenai bagaimana anda harus memperlakukan percukaian mata wang digital.

Bagaimana Cryptocurrency dikenakan cukai?

Cryptocurrency seperti bitcoin sendiri tidak dikenakan cukai secara langsung. Dengan kata lain, hanya memiliki bitcoin tidak menimbulkan kewajipan cukai. Sebaliknya, keuntungan dan kerugian yang anda alami semasa membeli, menjual, dan berdagang cryptocurrency yang menghasilkan keuntungan dan kerugian modal yang akhirnya perlu dilaporkan pada penyata cukai anda.

Inilah caranya: IRS memperlakukan cryptocurrency sebagai harta untuk tujuan cukai, bukan sebagai mata wang. Sama seperti bentuk harta tanah lain pada masa itu — saham, bon, harta tanah — anda menanggung tanggungjawab pelaporan cukai semasa anda menjual, berdagang, atau menjual cryptocurrency anda lebih atau kurang daripada yang anda perolehi. 

Dalam pengertian ini, perdagangan cryptocurrency kelihatan serupa dengan stok perdagangan untuk tujuan cukai.

Sebagai contoh, jika anda membeli 0,2 Bitcoin dengan harga $ 2,000 pada bulan April 2019 dan kemudian menjualnya dua bulan kemudian dengan harga $ 4,000, anda mempunyai keuntungan modal $ 2,000. Anda melaporkan keuntungan ini pada penyata cukai anda, dan bergantung pada jumlah cukai yang anda miliki, anda akan membayar peratusan cukai tertentu atas keuntungan tersebut. Kadar turun naik berdasarkan braket cukai anda dan juga bergantung kepada sama ada jangka pendek berbanding keuntungan jangka panjang. 


Sebaliknya, jika anda menjual cryptocurrency dengan harga yang lebih rendah daripada yang anda perolehi, anda boleh menghapus kerugian modal tersebut untuk menjimatkan wang pada bil cukai anda. Semua ini mungkin tidak asing bagi anda kerana cara kerja cukai saham (bentuk harta tanah) adalah tepat.

Untuk menyelam menyeluruh, anda boleh membaca catatan blog kami Panduan 2019 untuk Cukai Cryptocurrency

Mengapa IRS Meningkatkan Penguatkuasaan Cukai Cryptocurrency?

IRS bimbang bahawa cryptocurrency digunakan sebagai alat untuk mengelakkan cukai. Dengan menambahkan kotak pilihan mandatori ini ke dalam Jadual 1 1040 yang baru, setiap pembayar cukai AS perlu menyatakan sama ada mereka telah menggunakan atau tidak menggunakan cryptocurrency dalam satu atau lain cara. IRS menggunakan ini sebagai alat untuk meningkatkan pematuhan cukai cryptocurrency dan mengurangkan skim pengubahan wang haram / mengelak cukai.

Tidak Perlu Panik

Ini bukan akhir dunia. Bila-bila masa ada kelas aset pertumbuhan baru yang baru muncul, masyarakat dan pemerintah perlahan-lahan memikirkan bagaimana ia harus bergabung dengan dunia semasa. Ini hanyalah evolusi cryptocurrency seperti bitcoin menjadi lebih utama. Agar penggunaan secara besar-besaran berlaku, peraturan dan undang-undang di sekitar cryptocurrency perlu jelas. Kejelasan membolehkan setiap orang memperoleh tahap keselesaan dan keakraban dengan aset baru seperti bitcoin.

Bagaimana Melaporkan Cryptocurrency Ke Atas Cukai Anda

Untuk memfailkan dan melaporkan transaksi crypto anda dengan betul, anda perlu mengisi Borang IRS 8949.

Anda akan menyenaraikan semua penjualan, perdagangan, dan pelupusan cryptocurrency ke Borang 8949 (gambar di bawah) bersama dengan tarikh anda memperoleh kripto, tarikh dijual atau diperdagangkan, hasil anda (Nilai Pasaran Saksama), asas kos anda, dan keuntungan atau kerugian anda . Setelah setiap perdagangan disenaraikan, jumlahkan di bawah, dan pindahkan jumlah ini ke Jadual 1040 D. Anda. Sertakan kedua-dua borang ini dengan penyata cukai tahunan anda.

Untuk panduan terperinci mengenai proses pelaporan, sila baca artikel kami di melaporkan cryptocurrency pada cukai anda. Anda juga boleh menonton video ringkas di bawah untuk melihat contoh Borang 8949 yang diisi. 

Seperti biasa, adalah idea yang baik untuk berunding dengan a profesional cukai mengenai keadaan khusus anda.

Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya Anda “Lupa” Melaporkan Crypto Pada Penyata Cukai Tahun-Tahun Sebelumnya

Mungkin anda terlupa, atau tidak menyedari bahawa anda perlu memasukkan keuntungan dan kerugian modal crypto anda pada penyata cukai anda. Ini adalah kesalahan yang jujur. Sekiranya anda berada dalam keadaan ini, pendekatan terbaik adalah dengan mengubah pulangan tahun-tahun sebelumnya. Kami melalui proses ini dalam catatan blog kami di sini mengenai meminda penyata cukai crypto.

IRS 1040 cryptocurrency baru

Perisian Cukai Cryptocurrency

Mengira semua keuntungan dan kerugian modal cryptocurrency anda dan melaporkannya pada 8949 boleh menjadi tugas yang sukar kadang-kadang. Pertukaran cryptocurrency tidak banyak membantu mengenai pelaporan cukai (ketahui mengapa di sini, dan tiada apa yang disebut dalam USD.

Perisian cukai Cryptocurrency seperti CryptoTrader.Tax adalah penyelesaian yang dibina untuk mengotomatisasi keseluruhan proses pelaporan cukai crypto untuk peniaga dan pengguna cryptocurrency. Mereka juga menawarkan alat khas untuk profesional cukai. Cukup import perdagangan dan transaksi anda dari bursa anda ke dalam perisian, dan ia akan menghasilkan dokumen cukai yang diperlukan seperti 8949 dengan satu klik butang.

Cryptocurrency IRS 1040

Anda boleh membawa laporan cukai yang dihasilkan kepada profesional cukai anda atau memasukkannya ke dalam perisian pemfailan cukai seperti TurboTax atau CukaiAct. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana CryptoTrader.Tax berfungsi di sini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector