Bagaimana Melabur Dalam Bitcoin Pada 2020?

Melabur dalam Bitcoin tidak begitu rumit seperti yang anda fikirkan.

Saya terlibat dengan Bitcoin pada akhir 2016, dan saya mesti mengatakan bahawa ia adalah masa yang tepat.

Tetapi selepas 2016, Bitcoin telah mengalami banyak kenaikan dan akhirnya menjadikan masa sekarang sebagai masa terbaik untuk melabur dalam Bitcoin.

Saya tahu mengapa anda berada di sini:

Anda telah membuat keputusan untuk melabur dalam Bitcoin, dan itu adalah keputusan yang bagus yang mesti saya katakan, tetapi sekiranya anda salah seorang yang ragu-ragu, saya mengesyorkan anda membaca panduan ini: Adakah Bitcoin Pelaburan Yang Baik Pada 2019?

Bagi yang tidak ragu-ragu, saya akan menjawab soalan berikut dalam panduan ini:

 • Cara Melabur Dalam Bitcoin?
 • Tempat Melabur Dalam Bitcoin?
 • Mengapa Melabur Dalam Bitcoin?
 • Berapa Banyak Untuk Melabur Dalam Bitcoin?
 • Sekiranya Anda (I) Melabur Dalam Bitcoin?

Oleh itu mari kita mulakan dengan:

Bagaimana Mula Melabur Dalam Saham Bitcoin? [Panduan Pelaburan Bitcoin Pemula (BTC)]

Bitcoin adalah teknologi yang luar biasa, dan tidak ada masalah untuk tidak melabur di dalamnya, terutamanya setelah anda memahami apa itu?

Tetapi, masih banyak pelabur yang mengelak daripada Bitcoin dan kehilangan peluang keemasan hingga 10x atau 100x wang mereka. Ya, pulangan ini masih boleh dilakukan jika anda bermain pintar.

Oleh itu, untuk membantu para pelabur yang tidak berpengalaman, saya menulis panduan hari ini.

Sekiranya anda salah satu daripadanya, anda boleh mengambil panduan ini sebagai rangka tindakan pelaburan Bitcoin anda.

Sudah tentu, anda boleh menyesuaikan panduan ini mengikut kehendak anda, tetapi ada dua aspek asas pelaburan Bitcoin yang saya mahukan jangan sesekali anda ubah atau ubah, walau apa pun !!

Berikut adalah aspek-aspek tersebut:


 1. Memilih pertukaran Bitcoin yang boleh dipercayai untuk membeli Bitcoin
 2. Dompet selamat untuk menyimpan bitcoin anda

Tidak kira apa yang berlaku, anda tidak boleh berkompromi dengan pertukaran Bitcoin dan dompet Bitcoin anda kerana jika anda melakukannya, anda pasti akan kehilangan pelaburan anda sebelum menikmati kegembiraannya.

Anda perlu memahami bahawa Bitcoin tidak seperti aset tradisional. Sebaliknya, Bitcoin adalah tanggungjawab anda sepenuhnya yang harus anda miliki dengan kunci peribadi Bitcoin anda dalam kawalan anda.

Pokoknya: Gagal mengawal kunci peribadi anda adalah sinonim dengan kehilangan bitcoin anda.

Sekarang setelah anda mengetahui aspek penting dalam pelaburan Bitcoin, mari kita bincangkan setiap aspek ini secara terperinci sehingga anda mahir dalam pelaburan Bitcoin.

Tempat Melabur Dalam Bitcoin?

Melabur dalam Bitcoin adalah mudah pada masa ini.

Kembali pada hari ketika tidak ada pertukaran Bitcoin, sukar untuk melabur dalam bitcoin. Pada masa itu, orang biasa berkoordinasi di forum dan kumpulan swasta untuk melabur dalam Bitcoin.

Tetapi sekarang anda mempunyai pertukaran Bitcoin khusus untuk setiap jenis pelabur Bitcoin.

Tidak masalah sama ada anda ingin melabur dalam BTC melalui wang tunai atau pindahan bank atau kad kredit / debit, semua pilihan ini tersedia untuk anda sekarang di seluruh dunia.

Berikut adalah senarai perkhidmatan di seluruh negara dari mana anda boleh melabur dalam Bitcoin:

Melabur dalam Bitcoin (BTC) Pautan Beli Pantas
CEX.io (Semua negara) [Disyorkan] Cuba sekarang
Pangkalan Wang Syiling (UK, Amerika Syarikat, Eropah, Kanada, dll) Cuba sekarang
Coinmama (Semua negara) Cuba sekarang
Wirex (Eropah & UK) Cuba sekarang
Bitit (AS, UK, Eropah, Australia, Kanada, dll.) Cuba sekarang
Binance.je (UK & Eropah) Cuba sekarang
Bitcoin tempatan (Semua negara) Cuba sekarang
BitBay Cuba sekarang
Exmo Cuba sekarang

Sebilangan besar pertukaran ini membolehkan anda membeli bitcoin dengan mendepositkan mata wang fiat seperti USD, EUR, atau GBP di atasnya. Di sini anda perlu melakukan pemeriksaan KYC dan memindahkan mata wang fiat anda di dompet kripto fiat mereka. Selepas itu anda boleh menukar fiat dengan Bitcoin.

 • BERKAITAN: Cara Membeli Bitcoin Dengan Akaun Bank atau Pindahan Bank?

Namun, saya faham bahawa tidak semua negara diliputi dalam senarai ini, dan kemungkinan anda tidak mempunyai cara untuk menukar mata wang fiat anda dalam Bitcoin. Bagi pengguna tersebut, berikut adalah senarai perkhidmatan yang membolehkan anda melabur dalam Bitcoin menggunakan kad kredit / debit:

Saya telah menggunakan semua perkhidmatan yang disenaraikan di atas, dan saya dapati Coinmama sangat cepat dalam menyampaikan bitcoin, dan sokongan pelanggan mereka juga sangat menyokong pengguna baru seperti anda !! Itulah sebabnya saya fikir Coinmama adalah kaedah terbaik untuk melabur dalam Bitcoin.

Sebilangan daripada anda mungkin tidak mempunyai kad kredit / debit dan ingin melabur dalam Bitcoin menggunakan wang tunai. Jadi untuk pengguna seperti itu, saya cadangkan Bitcoin tempatan.

LocalBitcoins adalah perkhidmatan P2P Bitcoin sahaja yang membolehkan anda berhubung dengan pembeli dan penjual Bitcoin di lokasi di 15000+ bandar di 200 negara.

Saya telah menggunakan LocalBitcoins sebanyak 3 kali sekarang, dan sudah lancar.

Lebih-lebih lagi, LocalBitcoins adalah perkhidmatan khusus untuk pelaburan Bitcoin, dan ia berfungsi seperti escrow di antara mereka, jadi anda tidak perlu risau tentang risiko rakan niaga.

Tetapi pastikan untuk memeriksa dan berinteraksi hanya dengan peniaga BTC yang terkenal dengan melihat skor reputasi mereka. Sekiranya anda mahu, anda boleh membaca kami Panduan pemula mengenai LocalBitcoins !!

Oleh itu, ini adalah beberapa pilihan terbaik yang boleh digunakan untuk melabur dalam Bitcoin dengan mudah.

Seiring waktu kami akan mengemas kini bahagian ini kerana kami dapati pilihan yang lebih dipercayai untuk anda melabur dalam Bitcoin. Tetapi buat masa ini, jika anda memilih salah satu perkhidmatan ini, maka anda semestinya baik !!

Catatan: Kecuali anda berasal dari negara asing, anda seharusnya dapat melabur dalam Bitcoin menggunakan perkhidmatan ini. Tetapi jika anda tidak dapat memahami cara melabur dalam Bitcoin di negara anda, sila beritahu kami dalam komen di bawah, dan kami akan melakukan segalanya untuk memulakan anda dengan Bitcoin?

Sekarang persoalan semula jadi yang akan muncul di fikiran anda setelah anda melabur dalam Bitcoin adalah, bagaimana cara menyimpannya dengan selamat? Dan itulah yang akan kita bincangkan di bahagian seterusnya.

Tempat menyimpan Bitcoin anda?

Menyimpan bitcoin anda dengan selamat adalah sangat penting.

Bitcoin adalah wang berdaulat sendiri, tidak seperti mata wang USD atau EUR yang anda simpan di bank anda.

Tetapi banyak pelabur Bitcoin membuat kesilapan menyimpan Bitcoin mereka & cryptocurrency lain dengan perkhidmatan dari mana mereka membeli mata wang ini.

Dan saya mesti mengatakan bahawa ini adalah perkara yang salah untuk dilakukan !!

Pelabur yang melakukan ini akhirnya menjadi mangsa banyak peretasan pertukaran Bitcoin yang selalu berlaku sesekali. Sekiranya anda tidak percaya, lihat statistik penggodaman pertukaran kripto ini sejak 2011:

Sekiranya anda tidak mahu dikira sebagai pelabur yang ceroboh ini, pilihlah kunci peribadi Bitcoin atau pilihan 12 kata Bitcoin anda !!

Bagaimana caranya?

Anda boleh melakukannya dengan memilih beberapa dompet Bitcoin terbaik untuk penyimpanan sejuk yang kita gunakan sendiri untuk menyimpan bitcoin dan cryptocurrency kita. Berikut adalah dua cadangan dari kami:

Dengan menggunakan mana-mana dompet ini, anda boleh mendapatkan 12 kata dari dompet Bitcoin anda, dan benih ini mampu mengembalikan semua dana anda walaupun anda kehilangan dompet anda atau jika dompet itu rosak.

Sudah tentu, ada dompet Bitcoin lain di pasaran, tetapi saya percaya menghabiskan hanya 100 dolar untuk dompet perkakasan Bitcoin tidak seharusnya menjadi masalah bagi pelabur jangka panjang seperti anda.

Dan terutamanya ketika dompet perkakasan ini akan melindungi pelaburan Bitcoin anda yang suatu hari nanti bernilai jutaan dolar.

Beberapa dompet Bitcoin perisian lain yang boleh anda gunakan untuk menyimpan poket seperti perubahan adalah seperti berikut:

 • Mudah Alih: Coinomi
 • Desktop: Keluaran

Saya mengesyorkan anda untuk tidak menyimpan sejumlah besar dana dalam dompet perisian ini kerana mereka selalu tersambung ke internet dan mereka boleh diretas.

Terakhir, menjauhkan diri dari dompet otak dan dompet kertas kerana membosankan untuk digunakan, dan keselamatannya bergantung pada kecekapan keselamatan dalam talian pengguna. Kami juga tidak perlu menggunakan dompet kertas atau dompet otak pada tahun 2019 apabila kami mempunyai pilihan yang lebih selamat seperti dompet perkakasan dan perisian.

Mengapa Melabur Dalam Bitcoin?

Sekiranya ada di antara anda yang masih keliru dengan pelaburan Bitcoin anda, maka saya cadangkan anda bertahan sehingga akhir kerana saya akan berkongsi mengapa saya memilih untuk melabur dalam Bitcoin.

Tetapi buat masa ini, anda yang tidak tahu:

Bitcoin dibuat untuk memberi anda alternatif kepada perbankan tradisional.

Ini kerana pengasas Bitcoin, Satoshi Nakamoto tahu bahawa bank tidak akan menghentikan kaedah perbankan mereka dan pada akhirnya, orang ramai seperti anda dan saya akan terus menderita dengan dasar inflasi mereka.

Itulah sebabnya Satoshi mencipta Bitcoin, dan sekarang ia bertindak sebagai lindung nilai bagi orang biasa terhadap sistem perbankan yang gagal.

Bitcoin bersifat apolitik, dan tidak ada satu entiti yang mengendalikannya, sehingga hampir mustahil untuk dihapuskan. Sebaliknya, sangat murah untuk bertransaksi menggunakan Bitcoin kerana anda benar-benar dapat memindahkan jutaan dolar melintasi sempadan dalam beberapa minit dengan bayaran dalam beberapa sen.

Ini tidak mungkin berlaku sebelum Bitcoin.

Akhir sekali, jumlah bekalan Bitcoin adalah terhad, dan tidak akan ada lebih daripada 21 juta bitcoin.

Hanya 21 juta bitcoin yang akan dihasilkan di mana 3,5 juta daripadanya masih belum dilombong, dan kira-kira 4 juta syiling telah hilang, meninggalkan 7 bilion penduduk dunia dengan bekalan berkesan 13 juta bitcoin, pada saat penulisan.

Adakah anda menyedari betapa sukarnya?

Cuba fikirkan perkara itu !!

Saya rasa sekarang anda tahu mengapa anda harus melabur dalam Bitcoin !!

Strategi Pelaburan Bitcoin (BTC) 101: Berapa Banyak Untuk Melabur Dalam Bitcoin?

Sekarang soalan jelas seterusnya yang masih ada dalam fikiran para pelabur adalah berapa banyak yang harus dilaburkan dalam Bitcoin?

Tidak ada satu ukuran yang sesuai untuk semua jawapan untuk soalan ini, tetapi intinya pelaburan anda adalah seperti berikut:

 • Berapa selera risiko anda?

Sekiranya anda dapat menjawab soalan ini dengan selesa kepada diri sendiri, maka anda berada dalam kedudukan yang baik.

Perspektif lain untuk menjawab soalan ini diberikan oleh Andreas Antonopoulos – penginjil Bitcoin yang terkenal:

Dia mengatakan bahawa peratusan kekayaan anda yang harus anda masukkan dalam Bitcoin harus sama dengan peratusan pemahaman anda tentang Bitcoin sebagai subjek.

Dan saya juga merasakan ini adalah barometer yang sangat baik kerana ia akhirnya akan menghalang anda daripada terlalu komited untuk pelaburan. Jadi ini adalah cara yang baik untuk bermula.

Terakhir, banyak orang bertanya, berapakah pelaburan Bitcoin minimum yang harus mereka buat?

Anda boleh mulai serendah $ 50 atau $ 100 untuk melabur dalam Bitcoin setiap bulan atau minggu dan dengan cara ini anda tidak akan mencuba untuk mendapatkan harga Bitcoin.

Namun, tidak ada syarat pelaburan minimum yang ditetapkan oleh rangkaian Bitcoin itu sendiri, tetapi mungkin ada perkhidmatan Bitcoin yang mempunyai kriteria pelaburan Bitcoin minimum untuk dapat membeli Bitcoin melalui mereka.

Bilakah Melabur Dalam Bitcoin?

Anda boleh membeli Bitcoin bila-bila masa anda merasa yakin bahawa anda telah memahami apa itu !! Tidak ada yang menghalang anda untuk membeli Bitcoin, terutama ketika ia diperdagangkan 24 X 7 di seluruh dunia.

Tetapi saya tahu ada di antara anda yang mungkin ingin mendapatkan titik harga yang sempurna sebelum melakukan pelaburan Bitcoin. Dan biarkan saya jujur, tidak ada yang tahu titik masuk itu, dan semua orang hanya meneka !!

Jadi masa terbaik adalah sekarang, dan kaedah terbaik untuk membeli Bitcoin adalah, secara bertahap, setiap minggu atau setiap bulan.

Tetapi, jika anda ingin mempertaruhkan sejumlah besar wang di Bitcoin dan mencari titik harga, maka Bitcoin Mayer Multiple dan Bitcoin NVT Ratio dapat memberi anda idea atau petunjuk.

Cara melabur dalam bitcoin di India?

Melabur dalam Bitcoin di India menjadi sedikit membosankan, terutamanya setelah RBI memutuskan hubungan antara bank dan pertukaran cryptocurrency di India.

Tetapi Bitcoin tidak menyalahi undang-undang di India, dan itulah sebabnya banyak perkhidmatan membolehkan anda melabur dalam Bitcoin di India dengan cara peer to peer. Beberapa perkhidmatan ini adalah:

Cara melabur dalam bitcoin di Afrika Selatan?

Afrika Selatan sangat berminat dengan Bitcoin, dan terdapat banyak cara untuk melabur dalam Bitcoin di Afrika Selatan. Beberapa perkhidmatan Bitcoin yang membolehkan anda melabur dalam BTC menggunakan South African Rand (ZAR) adalah:

Melabur Dalam Perlombongan Bitcoin

Ini 2019, dan saya tidak akan mengesyorkan anda melabur dalam perlombongan Bitcoin melainkan jika anda bersedia menghabiskan 100-an dan 1000 dolar AS di muka.

Perlombongan Bitcoin menjadi tidak dapat dicapai oleh pelabur individu sejak 2014-2015. Pada tahun 2014-2015, kontrak perlombongan awan digunakan untuk pelabur individu tetapi tidak lagi.

Perlombongan Bitcoin adalah proses yang sangat bertenaga dan memerlukan kos yang memerlukan pusat data khusus dan ladang perlombongan. Itulah sebabnya sekarang tidak ada gunanya melabur dalam perlombongan Bitcoin.

Sebagai gantinya, saya mencadangkan anda untuk membeli Bitcoin atau mendapatkan Bitcoin dengan mengusahakannya !!

Kesimpulan: Cara memulakan dengan Bitcoin?

Saya rasa sekarang anda sudah mendapat jawapan untuk soalan berikut:

 • Cara melabur wang dalam Bitcoin?
 • Cara melabur dalam bitcoin dan menjana wang?
 • Bagaimana cara Bitcoin? atau Bagaimana untuk memulakan dengan Bitcoin?

Jadi sekarang saya ingin memberitahu anda mengapa saya melabur dalam Bitcoin?

Saya melabur di BTC kerana saya terpesona oleh fakta bahawa wang boleh wujud di luar wilayah dan kawalan kerajaan. Bitcoin membantu saya mempersoalkan pemahaman saya mengenai wang.

Akhirnya, saya dapat menjumpai apa itu wang? Dan apa yang sepatutnya & tidak sepatutnya?

Akhirnya saya membawa kepada kesimpulan bahawa:

Bitcoin membunuh insentif di mana ahli politik mempolitikkan dan pegawai bank melakukan perbankan !!

Itulah sebabnya saya HODL BTC dan terus mendorong orang untuk melakukan perkara yang sama !!

Sekiranya anda mempunyai lebih banyak soalan mengenai pelaburan BTC, jangan ragu untuk mencuba di bahagian komen di bawah. Dan jika anda merasakan bahawa panduan ini bermanfaat, maka sebarkanlah cinta dengan membagikannya di Twitter, Telegram, & Facebook !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector