Cara Membeli Bitcoin Pertama Anda pada 2020 [Panduan Langkah demi Langkah]

Bitcoin wujud untuk satu sebab.

Itu ada untuk memberi anda kaedah alternatif untuk melindungi daya beli anda.

Kuasa beli, yang terus dikikis oleh pemerintah anda dari hari ke hari dan bulan demi bulan.

Tetapi saya rasa anda sudah mengetahui perkara-perkara ini. Itu mungkin menjadi alasan anda juga berada di sini untuk membeli beberapa bitcoin untuk memastikan masa depan kewangan anda.

Biar saya beritahu awak:

Ini adalah keputusan yang baik pertama sekali.

Anda mesti sekurang-kurangnya membeli sejumlah kecil Bitcoin yang menyinggung perasaan dan turun sifar kali ini. Ini bukan mengenai membeli keseluruhan Bitcoin. Anda boleh membeli sebahagian kecil Bitcoin dengan harga serendah $ 100 atau lebih.

Dalam panduan langkah demi langkah ini, kami akan membantu anda membeli Bitcoin pertama anda. Ke arah itu, kami akan menggunakan perkhidmatan Coinbase, yang pada pendapat saya, adalah pertukaran Bitcoin yang paling mesra pengguna. Juga, mereka boleh didapati di 100+ negara dan kemungkinan juga terdapat di negara anda &# 128578;

Oleh itu, mari kita lihat cara menggunakan Coinbase untuk tujuan tersebut:

Cara Membeli Bitcoin Pertama Anda pada 2020?

Langkah 1. Pergi ke Coinbase.com dan isikan butiran untuk mendaftar di Coinbase menggunakan ID e-mel anda seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah. Bonus: Juga, dapatkan Bitcoin bernilai $ 10 percuma apabila anda membuat pembelian $ 100 atau lebih di Coinbase hari ini !!

Amerika Syarikat, UK, Eropah, Australia, Singapura & banyak negara boleh membeli BTC menggunakan perkhidmatan ini.

Catatan: Jaga bukti pengenalan foto anda dengan mudah semasa melakukan proses ini kerana tanpa itu anda tidak akan dapat menyelesaikan proses tersebut dan dengan itu tidak dapat membeli bitcoin.


Langkah # 2. Semasa anda mengklik pada ‘Terus menyanyi’ butang, anda akan melihat skrin ini meminta anda pergi dan memeriksa peti masuk anda untuk mengesahkan e-mel anda.

Langkah # 3. Pergi ke peti masuk anda dan periksa e-mel dari Coinbase. Juga, periksa folder spam anda jika anda tidak dapat mencari e-mel. Sebaik sahaja anda mendapat mel klik ‘Sahkan Alamat E-mel’ seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah:

Langkah # 4. Semasa anda mengklik  ‘Sahkan Alamat E-mel’ seperti yang ditunjukkan di atas skrin yang ditunjukkan pada langkah # 2 akan berubah menjadi ini dan akan meminta anda memasukkan nombor telefon anda seperti yang ditunjukkan di bawah. Masukkan nombor telefon dan klik ‘Hantar Kod.’

Langkah # 5. Semasa anda mengklik ‘Hantar Kod’ anda akan melihat skrin ini ditunjukkan di bawah dan anda juga akan menerima kod 7 digit pada nombor telefon anda. Anda perlu memasukkan kod ini untuk mengesahkan nombor telefon bimbit anda:

Langkah # 6. Setelah memasukkan kod, klik ‘Kirim’ seperti gambar di atas dan anda akan melihat skrin ini meminta anda memasukkan maklumat peribadi anda. Semua butiran wajib dimasukkan.

Langkah # 7. Masukkan semua butiran yang mereka tanyakan dan klik pada butang ‘Lanjutkan’ seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas.

Langkah # 8. Seterusnya, anda akan melihat skrin ini meminta anda mengesahkan identiti anda dengan menyerahkan dokumen yang anda miliki. Muat naik dokumen yang anda gunakan dengan pantas !!

Catatan: Biasanya kad pengenalan yang dikeluarkan oleh negara seperti lesen memandu atau kad pengenalan negara, atau pasport diterima.

Langkah # 9. Dalam tutorial ini, kita akan menggunakan contoh ID foto; namun, anda juga boleh mencuba pilihan lain. Klik pada ‘ID Foto’ pilihan seperti gambar di atas, dan anda akan melihat skrin di bawah yang meminta anda memuat naik dokumen.

Langkah # 10. Klik pada pilihan ‘Muat Naik Fail’ yang ditunjukkan pada gambar di atas dan skrin ini akan muncul meminta anda memuat naik bahagian depan dan belakang kad pengenalan anda.

Langkah # 11. Semasa anda mengklik ‘Teruskan’ seterusnya, anda akan diminta memuat naik gambar selfie dengan dokumen bukti ID anda. Ini adalah langkah wajib, dan anda tidak boleh memintasnya. Semasa anda melakukan ini, identiti anda akan disahkan dalam beberapa minit. Mereka juga akan memberitahu melalui e-mel setelah identiti anda disahkan. Catatan: Langkah ini sangat penting; anda tidak akan dapat membeli Bitcoin tanpa menyelesaikan langkah ini, jadi bersabarlah.

Langkah # 13. Setelah ini selesai, anda mungkin melihat skrin ini. Sekiranya anda tidak melihatnya, saya cadangkan anda log masuk semula di akaun Coinbase anda menggunakan ID e-mel dan nombor telefon yang sama untuk melihat papan pemuka ini:

Langkah # 14. Klik seterusnya pada ‘Tambahkan kaedah pembayaran’ pilihan seperti gambar di atas, dan anda akan dibawa ke skrin seterusnya meminta anda menambahkan kaedah pembayaran yang sesuai. Skrin ini mungkin sedikit berbeza mengikut negara anda, tetapi saya sarankan anda memilih pilihan kad kredit / debit kerana itu adalah cara tercepat untuk mendapatkan bitcoin anda. Catatan: Anda bebas memilih kaedah lain yang disenaraikan di sini juga.

Langkah # 15. Untuk tutorial ini, kami akan mengklik pada pilihan ‘Kad Debit’ seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas, dan semasa anda mengkliknya, anda akan melihat skrin ini meminta anda menambahkan butiran kad anda. Tambahkan butiran kad di sini dan klik ‘Tambah Kad’.

Langkah # 16. Semasa anda pergi ke skrin seterusnya, anda akan diminta untuk mengesahkan kad anda. Ini untuk keselamatan anda sendiri. Untuk ini, anda perlu memasukkan dua jumlah terbesar yang ditahan oleh Coinbase. Anda boleh mendapatkan perincian yang sama dengan melihat sejarah transaksi akaun bank anda. Semasa anda memasukkan jumlah dan klik ‘Sahkan Kad,’ kad anda akan disahkan serta-merta. Catatan: Jangan risau, jumlah yang ditahan oleh Coinbase akan dikembalikan.

Langkah # 17. Sekarang pergi ke pilihan ‘Beli / Jual’ di kiri atas. Pilih Bitcoin dan pilihan pembayaran sebagai ‘Visa / Mastercard’ atau apa sahaja yang anda tambahkan sebelum ini, jika belum dipilih. Masukkan jumlah dalam USD atau mata wang tempatan anda yang ingin anda tukar dengan BTC seperti yang ditunjukkan pada gambar di bawah dan klik ‘Beli Bitcoin dengan serta-merta’ butang.

Langkah # 18. Selanjutnya anda akan melihat skrin ini meminta anda mengesahkan bahawa anda membeli. Cukup klik pada ‘Sahkan Beli’ pilihan, seperti yang ditunjukkan dalam skrin di bawah.

Langkah # 19. Semasa anda mengesahkan, pembelian BTC anda akan berjaya, dan BTC akan dikreditkan dalam akaun Coinbase anda serta merta

Langkah # 20. Terakhir, periksa akaun Coinbase anda untuk mengesahkan sama ada BTC telah dikreditkan di sana seperti yang disahkan pada gambar di bawah.

Tahniah !! Anda telah berjaya !!

Bagaimana & Di mana untuk membeli sejumlah kecil Bitcoin?

Coinbase adalah tempat untuk dikunjungi jika anda ingin membeli sejumlah kecil Bitcoin. Walau bagaimanapun, had minimum pembelian adalah 2 USD (atau 2 EUR atau setara) kami mencadangkan anda membeli sekurang-kurangnya 100 dolar atau Euro dan mendapat keuntungan dengan memperoleh Bitcoin bernilai $ 10 tambahan.

Daftar Sekarang Di Coinbase Percuma (sebelum pendaftaran ditangguhkan)

Plus Coinbase cukup pantas. Sekiranya anda mempunyai kad kredit / debit, gunakan Coinbase dan jika anda berasal dari wilayah Eropah atau UK, anda mungkin menggunakan pemindahan SEPA, tetapi tidak begitu cepat. Begitu juga, pemindahan Swift atau ACH juga memerlukan sedikit masa, tetapi mereka adalah pilihan yang baik untuk dicuba jika anda mahu.

Bagaimana Saya (Anda) Membeli Bitcoin?

Bitcoin dijual seperti kentang panas hari ini, terutamanya di pasaran lembu.

Tetapi di pasar beruang juga, ada yang membelinya tanpa mengira harganya. Itu kerana mereka mempercayai taruhan satoshi dan berpendapat bahawa BTC akan menjadi besar pada masa akan datang.

Itulah sebabnya sekarang saya harap anda memahami bagaimana anda boleh membeli Bitcoin untuk diri sendiri? Bitcoin juga hebat sebagai hadiah. Tetapi bagaimanapun, sama ada anda ingin membelinya sebagai pelaburan atau memberikannya kepada seseorang sebagai hadiah, pastikan menyimpan Bitcoin anda dengan selamat.

Terdapat dompet Bitcoin khas untuk memastikannya selamat, dan beberapa dompet Bitcoin paling selamat ada di sini untuk semakan anda.

Tetapi jika anda mencari satu cadangan, saya cadangkan anda memilih Ledger Nano X yang merupakan dompet perkakasan Bitcoin terkini dan paling moden.

Akhir sekali, jangan sekali-kali meninggalkan bitcoin anda di bursa dari tempat anda membeli duit syiling. Tidak pernah bermaksud, TIDAK PERNAH.

Tiada pertukaran yang cukup selamat. Baru-baru ini Binance, kononnya pertukaran kripto yang paling dipercayai juga diretas. Oleh itu, elakkan menyimpan cryptocurrency dengan segala kos di bursa.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila hantarkan kepada kami di bahagian komen di bawah, dan kami akan berusaha sebaik mungkin untuk menjawabnya. Sehingga masa itu terus berpartisipasi dalam revolusi Bitcoin dengan TheMoneyMongers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector