Perisian Perlombongan Bitcoin Terbaik untuk Digunakan (2020)

Perlombongan Bitcoin adalah istilah umum untuk menerangkan proses penambahan transaksi ke lejar bitcoin. Ini berfungsi penting untuk mengamankan dan mengesahkan transaksi blockchain, dan berpotensi menguntungkan jika didekati secara strategik. Kami menguraikan perisian perlombongan bitcoin terbaik dan kaedah terbaik untuk menggunakannya dalam artikel ini.

Apakah Perlombongan Bitcoin?

Perlombongan Bitcoin biasanya merujuk kepada proses menggunakan perisian dan perkakasan komputer khusus untuk mengesahkan blok transaksi Bitcoin. Pelombong diberi ganti rugi secara kewangan (dengan bitcoin sebagai ganjarannya) untuk ‘mining bitcoin’, dan lebih senang atau sukar untuk diberi ganjaran berdasarkan berapa banyak pelombong lain yang ada di rangkaian.

Oleh kerana Bitcoin adalah lejar terdesentralisasi dengan banyak entiti berbeza mengambil bahagian dalam melindungi dan mengesahkan rangkaian, adalah penting semua pengesah tetap jujur ​​untuk memastikan rangkaian tidak terganggu. Untuk Bitcoin, ini dilakukan dengan menggunakan a bukti kerja kaedah, atau dengan mendedikasikan elektrik dan kuasa pengkomputeran untuk menyelesaikan persamaan kompleks yang membuktikan blok urus niaga berikutnya adalah sah. 

Perlombongan Perkakasan vs Perlombongan Awan

Pada mulanya, melombong Bitcoin hanya dapat dilakukan sekiranya anda menyediakan komputer anda sendiri dengan perisian perlombongan. Jenis “Perlombongan Perkakasan” ini sukar dan mahal. Komputer khusus yang hanya dibuat untuk perlombongan, yang dikenali sebagai litar bersepadu khusus aplikasi, atau ASIC adalah standard untuk perlombongan bitcoin hari ini.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai mesin ini dalam artikel kami: Perkakasan Perlombongan Bitcoin Terbaik pada tahun 2020 

Daripada membeli perkakasan perlombongan bitcoin seperti ASIC yang disebutkan di atas, banyak pelombong memilih untuk melombong Bitcoin dengan menyewa komputer perlombongan fizikal dari syarikat perlombongan cryptocurrency. Proses ini disebut sebagai “Cloud Mining”. Walaupun proses perlombongan adalah sama, penambangan awan membolehkan para pelabur dan peminat terlibat dengan perlombongan Bitcoin tanpa perlu mempunyai kepakaran atau modal awal yang biasanya diperlukan untuk memulakan operasi perlombongan mereka sendiri.

Penting untuk memahami bahawa pendapatan yang anda terima dari perlombongan bitcoin atau cryptocurrency lain adalah bentuk pendapatan yang boleh dikenakan cukai. Penting untuk anda melaporkan pendapatan perlombongan bitcoin atas cukai anda. 

Untuk gambaran keseluruhan mengenai cara kerja cukai cryptocurrency, lihat panduan ini: Panduan Cukai Crypto 2020.

Perisian perlombongan Bitcoin

Jenis Perlombongan Yang Perlu Anda Pilih?

Terdapat banyak faktor yang harus diambil keputusan anda tentang bagaimana anda merancang untuk menanggung. Beberapa faktor terpenting yang perlu anda pertimbangkan sebelum perlombongan adalah:

• kos elektrik tempatan

• kos perkakasan, pemasangan, dan penyelenggaraan

• kesukaran perlombongan blockchain

• masa pemulihan keuntungan

• nisbah kecekapan kuasa

Oleh kerana membeli, memasang, dan menjalankan perkakasan perlombongan khusus adalah mahal, dan model ASIC baru dikeluarkan secara berkala yang menjadikan model lama menjadi usang, penting untuk mempertimbangkan faktor-faktor ini serta tujuan perlombongan jangka pendek dan jangka panjang anda sebelum membuat keputusan yang terburu-buru . Dengan pertumbuhan industri yang berterusan, terdapat banyak pilihan yang dapat digunakan dengan pengetahuan yang minimum atau mendalam.

Pilihan perlombongan awan bitcoin terbaik

Pilihan Perlombongan Awan Terbaik

Sekiranya anda berminat untuk terlibat dalam perlombongan Bitcoin atau cryptocurrency tetapi tidak tahu harus bermula dari mana, perlombongan awan adalah pilihan terbaik di mana anda boleh mula memahami aspek teknikal sambil terus terlibat dalam ruang tersebut. 

Dengan menggunakan cloud mining, anda boleh menyewa perkakasan perlombongan komputer syarikat lain dan mempunyai akses ke platform yang mudah digunakan yang secara automatik akan menambang dan memperoleh ganjaran untuk anda. 

Berhati-hatilah, seperti halnya dengan banyak pertukaran cryptocurrency, anda harus melakukan usaha wajar dengan platform yang anda gunakan untuk memastikannya sah. Terdapat banyak penipu di ruang yang cuba memanfaatkan pendatang baru dan pelabur yang tidak curiga. Di bawah ini kami menggariskan beberapa pilihan perlombongan awan terbaik yang ada sekarang.

Perisian Perlombongan Bitcoin Hash yang bagus

Hash yang bagus

Hash yang bagus adalah platform perlombongan jarak jauh terkemuka dalam talian, yang membolehkan pengguna dari seluruh dunia menjual, membeli, dan menyewa kuasa pengkomputeran mereka kepada pengguna yang berminat. 

Nice Hash adalah broker kuasa hashing, yang bermaksud mereka adalah platform yang memudahkan perdagangan kuasa hashing antara individu. Nice Hash mempunyai susunan yang mudah digunakan yang membolehkan pengguna memulakan perlombongan dengan serta-merta, serta kalkulator keuntungan untuk menganggarkan berapa banyak anda akan membuat perlombongan Bitcoin berdasarkan kos awal anda. 

Nice Hash juga mempunyai pertukaran cryptocurrency mereka sendiri, yang bermaksud anda boleh menjual sebahagian atau semua ganjaran Bitcoin anda yang anda terima dari perlombongan serta-merta tanpa perlu menukar platform. Nice Hash menawarkan harga yang kompetitif dan telah menjadikan dirinya sebagai platform untuk dicontohi di ruang tersebut.

Perisian perlombongan bitcoin Minergate

MinerGate

MinerGate adalah alternatif yang bagus untuk Nice Hash, terutama bagi pengguna yang risau akan keselamatan dan desentralisasi.

Salah satu faedah terbesar menggunakan MinerGate ialah pengguna tidak perlu menyimpan ganjaran mereka di platform MinerGate; sebaliknya, ganjaran dibayar terus ke dompet panas atau sejuk pilihan anda setelah anda mencapai tahap pembayaran minimum. Ini menghilangkan banyak ketakutan kehilangan ganjaran penambangan anda kerana penipuan, penipuan, atau masalah lain di dalam syarikat yang tidak anda kendalikan, kerana anda yang mengawal kunci peribadi dompet anda. 

Walaupun MinerGate tidak sebanding dengan Nice Hash, ini adalah alternatif yang bagus dengan bayaran yang kompetitif, platform yang mudah digunakan, dan menambahkan ciri-ciri yang terdesentralisasi.

perisian perlombongan bitcoin honeyminer

Pembuat Madu

Pembuat Madu adalah konsep perlombongan awan yang menarik yang membolehkan anda menyalurkan lebihan kuasa pengkomputeran anda menjadi kuasa pencucian, menjadikan komputer anda menjadi rig perlombongan de facto. 

Walaupun komputer anda tidak mempunyai kemampuan untuk menghasilkan banyak kekuatan hash dengan sendirinya, ketika digabungkan bersama di kolam perlombongan, anda masih dapat memperoleh pendapatan boleh guna secara konsisten. Aplikasi HoneyMiner tersedia di komputer Windows dan Mac dan boleh dimuat turun untuk mula memperoleh Satoshis dengan serta-merta.

Apa itu Perisian Perlombongan Bitcoin?

Sekiranya anda ingin memaksimumkan potensi keuntungan anda melalui perlombongan, maka anda harus memiliki dan mengendalikan perkakasan dan perisian perlombongan cryptocurrency anda sendiri. Walaupun perkakasan perlombongan adalah aspek yang sangat penting dalam proses pengesahan cryptocurrency, menggunakan perisian perlombongan yang betul boleh menjadi sama penting dan penting bagi keuntungan perlombongan Bitcoin. 

Sebaik sahaja anda mempunyai perkakasan perlombongan sediakan dengan dompet dan alamat Bitcoin, anda harus memilih perisian perlombongan Bitcoin yang tepat yang akan membantu anda menguruskan proses perlombongan cryptocurrency. 

Nasib baik untuk pelombong Bitcoin, terdapat pelbagai pilihan percuma di ruang ini yang membolehkan operasi perlombongan anda berkembang maju dan menghasilkan output tertinggi.

Apakah Perisian Perlombongan Bitcoin Terbaik?

CGMiner

CGMiner secara meluas dianggap sebagai salah satu platform perisian perlombongan Bitcoin terbaik kerana itu kemudahan penggunaan dan banyak ciri. 

CGMiner berjalan di semua komputer, termasuk Windows, Mac, dan Linux, dan bersumber terbuka untuk sesiapa sahaja yang ingin mengesahkan cara kerja kod platform. CGMiner menyokong pelbagai jenis perkakasan perlombongan selain ASIC, seperti GPU, dan FPGA, dan juga memungkinkan pengguna untuk meningkatkan kekuatan pencucian mereka tanpa penundaan. Ini bermakna anda dapat mengembangkan operasi perlombongan anda tanpa ada kekurangan atau kekurangan dari perisian anda.

MultiMiner

Sekiranya ini merupakan jalan masuk awal anda dalam perlombongan perkakasan Bitcoin, maka anda mungkin ingin menganggap MultiMiner sebagai perisian perlombongan anda, kerana ia adalah salah satu platform perisian perlombongan termudah dan paling intuitif yang ada. 

Banyak program perlombongan memerlukan anda menerapkan a tahap pengekodan tertentu, tetapi MultiMiner menghilangkan semua aspek teknikal yang membingungkan bagi penggunanya. 

Seperti CGMiner, Multiminer juga tersedia di Windows, Mac, dan Linux, dan juga membolehkan anda menambang dengan penambang ASIC atau FPGA. Di luar kemudahan penggunaan dan ciri seperti pemantauan jarak jauh dari perlombongan perlombongan anda, MultiMiner juga memberi penggunanya keupayaan untuk menambang cryptocurrency yang berbeza dengan cara yang mudah. Ciri-ciri ini membolehkan anda memanfaatkan rangkaian yang paling menguntungkan untuk perlombongan.

BFGMiner

Mungkin perisian perlombongan kedua paling popular di belakang CGMiner, BFGMiner sangat sesuai untuk pelombong yang lebih maju yang ingin menyesuaikan perisian perlombongan mereka. 

Seperti MultiMiner, dengan BFGMiner anda dapat memantau rig perlombongan anda dari jauh, dan anda juga dapat memantau suhu perkakasan anda untuk memastikannya tidak terlalu panas. Ciri lain yang ditawarkan oleh BFGMiner adalah keupayaan untuk melombong banyak syiling dengan algoritma hash yang berbeza pada masa yang sama, memberi pengguna peluang untuk menambang secara berkala, melindungi, atau mengambil risiko tambahan dengan menambang cryptocurrency yang berbeza.

Keuntungan Perlombongan Bitcoin

Adakah Masih Menguntungkan Melombong Bitcoin pada 2020?

Dengan pembelahan Bitcoin yang paling baru berlaku pada bulan Mei 2020, ganjaran perlombongan Bitcoin kembali menurun pada separuh dari 12.5 hingga 6.25 BTC setiap blok. 

Dengan semakin banyak entiti yang bersaing untuk menghasilkan kekuatan hashing yang paling banyak, adakah masih menguntungkan untuk menambang Bitcoin pada tahun 2020? 

Terdapat banyak faktor yang perlu dipertimbangkan untuk keuntungan perlombongan, seperti kesukaran perlombongan (berapa banyak kekuatan hashing yang anda lawan), harga cryptocurrency, harga elektrik, harga perkakasan, output daya hashing, dan banyak lagi. 

Oleh kerana pelombong ASIC terus diinovasi, ada juga kemungkinan bahawa pelombong ASIC paling kuat yang ada di pasaran akan usang dalam 6-12+ bulan.

Apabila mempertimbangkan semua faktor ini, secara amnya sukar untuk mengatakan sama ada perlombongan Bitcoin masih menguntungkan, kerana berbeza bergantung pada entiti yang melakukan penambangan dan input perlombongan mereka. 

Adakah masih boleh menjadi Bitcoin perlombongan dan cryptocurrency lain yang sangat menguntungkan? Ya. Adakah ia akan menguntungkan bagi setiap orang tanpa mengira operasi perlombongan mereka dan pelbagai faktor lain? Tidak semestinya. 

Sekiranya harga Bitcoin terus meningkat maka akan lebih mudah bagi semua pelombong untuk mengekalkan keuntungan; namun, jika harga jatuh atau stagnan, dengan penurunan ganjaran perlombongan dari separuh, banyak pelombong mungkin mempunyai kos yang lebih tinggi daripada keuntungan.

Adakah Terdapat Batasan Undang-Undang Pada Perlombongan Bitcoin?

Pada masa ini, tidak ada batasan undang-undang untuk melombong Bitcoin, tetapi ada implikasi undang-undang. Salah satu faktor yang perlu anda pertimbangkan ialah implikasi cukai yang anda hasilkan dengan melombong bitcoin.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai cara melaporkan laporan anda dengan mudah ganjaran perlombongan bitcoin atas cukai anda di sini.

Kesimpulannya

Secara keseluruhan, terdapat banyak pilihan perlombongan Bitcoin untuk pengguna semua tahap kemahiran dan pengetahuan yang berpotensi untuk menguntungkan. 

Menggunakan perlombongan awan atau perisian perlombongan Bitcoin yang betul, lebih mudah daripada sebelumnya untuk melombong Bitcoin dan membantu mengesahkan transaksi blockchain.

Terdapat banyak faktor jangka pendek dan jangka panjang yang perlu dipertimbangkan sebelum memulakan operasi perlombongan anda, tetapi terdapat banyak pilihan yang berbeza dengan kebaikan dan keburukan mereka yang membolehkan anda memulakan perlombongan pada tahap yang paling anda mahukan selesa dengan. Walaupun perlombongan Bitcoin boleh menjadi proses yang sangat teknikal, anda boleh memulakan perlombongan pada platform yang mudah dan terus meningkatkan apabila anda menjadi lebih berpengetahuan secara teknikal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me