Syarikat Terbaik untuk Pinjaman Crypto dan Bitcoin

Pinjaman Bitcoin menjadi popular di kalangan pelabur crypto yang mencari kecairan tanpa perlu menjual crypto mereka.

Menggunakan crypto sebagai cagaran adalah kaedah terbaik untuk melakukan perkara seperti membeli rumah, membiayai perniagaan, atau membayar hutang kos tinggi. Selain itu, terdapat faedah cukai untuk meminjam crypto. Tidak seperti menjual crypto anda, pinjaman sandaran crypto atau bitcoin tidak mencetuskan peristiwa cukai keuntungan modal, menyelamatkan anda sakit kepala ketika melakukan cukai kripto. Syarikat yang menawarkan pinjaman crypto dan bitcoin telah muncul di mana-mana untuk menawarkan jenis perkhidmatan ini kepada pelabur. Artikel ini menguraikan yang terbaik dari pemberi pinjaman crypto ini.

Pinjaman Bitcoin

BlockFi

Berpusat di New Jersey, BlockFi menawarkan produk kewangan untuk pemegang cryptocurrency untuk berbuat lebih banyak dengan aset digital mereka. Syarikat itu memberi perkhidmatan kepada pelanggan di seluruh dunia, termasuk 47 negara A.S., dengan akaun yang memperoleh faedah dan pinjaman USD rendah yang disokong oleh crypto BlockFi mempunyai senarai pelabur yang mengagumkan termasuk Galaxy Digital, Susquehanna, Akuna Capital, Fidelity, Recruit Strategic Partners, Coinbase Ventures, CMT Digital, SoFi, ConsenSys Ventures, dan Morgan Creek Digital.

Untuk mendapatkan pinjaman, anda meletakkan Bitcoin, Litecoin, atau Ethereum sebagai cagaran. Syarikat kini menawarkan nisbah Pinjaman hingga Nilai (LTV) hingga 50% di crypto anda.

Ini bermaksud untuk mengeluarkan pinjaman $ 25,000, anda perlu membayar sekitar 10,06 BTC sebagai jaminan (pada masa ini bernilai kira-kira $ 50,000 pada masa penulisan ini). Kadar faedah bermula pada 4.5% dengan jangka masa pinjaman 12 bulan.

pinjaman bitcoin

Modal Tidak Terikat

Berasaskan dari Austin, TX, Modal Tidak Terikat adalah penyedia pinjaman crypto dan bitcoin yang lain. Syarikat ini mengikuti proses 3 langkah cepat untuk mendapatkan pinjaman. Dengan proses yang mudah, mereka dapat meluluskan pinjaman kripto sehingga $ 1,000,000 dalam satu hari.

Unchained mengambil pendekatan unik untuk menjaga dan mendapatkan pinjaman anda. Dengan mengembangkan model storan multi-tandatangan, mereka menghilangkan satu-satunya model kegagalan titik perlindungan crypto.

Tiga pemegang kunci bebas bekerjasama untuk melindungi cagaran yang kemudian disimpan di alamat berbilang tandatangan yang memerlukan 2-of-3 kunci untuk dibelanjakan. Kunci ini dipegang oleh anda (peminjam), Unchained, dan ejen kunci pihak ketiga. Tidak ada orang atau organisasi yang satu titik kegagalan. Elemen keselamatan yang bijak ini adalah cadangan nilai yang besar untuk Tidak Terikat.

Berkaitan: Ketahui mengenai implikasi cukai dari Crypto Loans, DeFi, dan Margin Trading

pinjaman bitcoin

Pinjaman Garam

Berdasarkan Denver, CO, Pinjaman Garam adalah satu lagi platform popular untuk permulaan pinjaman crypto dan bitcoin. Mengklaim sebagai pinjaman yang disokong blockchain asal, Salt menawarkan pinjaman dalam Bitcoin, Litecoin, dan Ethereum juga dengan nisbah LTV 50%.

Syarikat ini memperluas kawasan pinjamannya di seluruh AS dan ke negara-negara seperti Bermuda, Brazil, Hong Kong, Switzerland, UAE dan Vietnam untuk memberi orang dan perniagaan akses kepada kebebasan kewangan yang disediakan oleh akses kepada mata wang fiat melalui aset blockchain.

Garam juga menyediakan pemantauan masa nyata akaun unik anda dan memberikan jaminan tertentu bahawa aset anda ada untuk anda setiap kali anda memerlukannya.

Pinjaman crypto SpectroCoin

SpectroCoin

Berpusat di Lithuania, SpectroCoin telah menjadi pilihan utama di antara broker kripto Eropah sejak 2013. Syarikat baru-baru ini melancarkan perkhidmatan pinjaman yang disokong kripto dan menawarkan salah satu minimum terendah di pasaran dengan harga hanya 25 EUR tetapi boleh mengeluarkan pinjaman setinggi 1 juta EUR. Selain itu, SpectroCoin mempunyai pilihan untuk mengeluarkan pinjaman dengan nisbah LTV 75% yang terkemuka di pasaran.

Syarikat ini menyokong BTC, ETH, XEM dan DASH sebagai mata wang cagaran. Pelanggan boleh mengeluarkan dan membayar pinjaman dalam mata wang kripto utama dan Euro.

Sebagai tambahan kepada pinjaman yang disokong crypto, syarikat ini juga menawarkan dompet, perkhidmatan pertukaran crypto-fiat, kad debit, dan IBAN khusus untuk pelanggannya.

pinjaman crypto

Nexo

Beribu pejabat di Switzerland, Nexo adalah salah satu peneraju global dalam pinjaman crypto. Nexo memberi pengguna akses kepada kredit segera apabila mereka memasukkan bitcoin dan crypto ke dalam dompet Nexo mereka.

Syarikat ini menawarkan pinjaman dalam jumlah banyak atau cryptocurrency termasuk Bitcoin, Ethereum, XRP, BNB, dan Litecoin.

The proses empat langkah kerana mendapatkan pinjaman dari Nexo termasuk memasukkan cryptocurrency ke dalam dompet Nexo yang selamat dan kemudian dengan segera mendapat pinjaman, tidak diperlukan pemeriksaan kredit. Dompet ini diinsuranskan sepenuhnya dan membolehkan anda meminjam lebih dari 45 mata wang FIAT yang berbeza di seluruh dunia.

Sebagai tambahan kepada pinjaman, Nexo menawarkan akaun berbunga dan perkhidmatan kewangan lain yang menggunakan cryptocurrency anda. Syarikat ini telah mengeluarkan pinjaman kripto lebih dari satu bilion dolar hari ini.

pinjaman bitcoin

Perisian Cukai Crypto

Adakah anda menggunakan pinjaman crypto dan bitcoin untuk menjimatkan cukai? Meminjam terhadap cryptocurrency tidak mencetuskan a peristiwa bercukai. Walau bagaimanapun, menerima pembayaran faedah, dan melakukan pelaporan cukai untuk semua transaksi cryptocurrency anda boleh menjadi satu cabaran. Anda boleh mengira dan laporkan tanggungjawab cukai crypto anda dengan menggunakan perisian cukai crypto seperti CryptoTrader.Tax.

pinjaman crypto

CryptoTrader.Tax adalah platform penyediaan cukai cryptocurrency terkemuka yang digunakan oleh puluhan ribu peminat crypto untuk menangani cukai crypto mereka. Cukup muat naik sejarah transaksi crypto anda ke dalam platform dan buat keperluan anda secara automatik laporan cukai crypto. Anda boleh memberikan laporan ini kepada anda profesional cukai atau memuat naiknya ke dalam perisian pemfailan cukai seperti TurboTax atau CukaiAct.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me