Ulasan Pinjaman Nexo.io: Adakah Selamat & Sah Digunakan

Pelabur kripto pada amnya melakukan dua perkara, iaitu Beli & Jual.

Mereka menjual ketika harganya tinggi dan membeli ketika harganya rendah. Walau bagaimanapun, banyak pelabur terlepas membeli dan menjual kerana FOMO.

Tetapi tidakkah anda fikir perlu ada lebih banyak aset crypto anda. Maksud saya jalan untuk melakukan lebih banyak perkara dengan mata wang digital anda seperti Bitcoin, Ethereum, dll.

Contohnya, meminjam dan meminjam cryptocurrency !!

Dan berita baiknya, ia bukan lagi contoh hipotesis. Selain membeli / menjual cryptocurrency anda, kini anda juga boleh meminjam dan meminjamnya. Meminjam dan meminjamkan kripto mempunyai beberapa faedah yang telah kita bincangkan dalam artikel sebelumnya mengenai pinjaman kripto.

Lebih-lebih lagi, dalam kehidupan nyata, ada sebilangan yang tidak mahu menjual aset mereka tetapi terpaksa melakukannya kerana kekurangan pilihan. Bagi individu seperti itu, pinjaman kripto sangat sesuai.

Dan salah satu syarikat yang unggul dalam menyediakan perkhidmatan ini adalah Nexo, dan itulah sebabnya kita akan bercakap mengenai pinjaman Nexo hari ini. Jadi mari kita bergolek bola:

Kemas kini: Telah meneliti YouHodler- perkhidmatan pinjaman crypto yang nampaknya lebih lumayan kerana mereka kadar faedah lebih baik dengan catuan LTV tertinggi dan sejumlah besar cryptocurrency untuk dipilih.

Pastikan anda mendapat $ 25 sebagai ganjaran bonus selamat datang bila kamu mengambil pinjaman bernilai $ 100 atau lebih menggunakan ini pautan promo dari kami.

Kajian Pinjaman Nexo & Ulasan Pinjaman Nexo

Platform Nexo Lending adalah platform berasaskan blockchain yang memberikan pinjaman yang disokong crypto kepada pelanggannya. Pinjaman Nexo ini dapat diperoleh dengan menjadikan cryptocurrency anda sebagai cagaran dengan platform Nexo.

Itulah sebabnya pinjaman Nexo juga dikenali sebagai kredit kredit crypto segera di mana seseorang dapat memperoleh wang tunai tambahan dalam USD atau EUR tanpa harus melepaskan pemilikan cryptocurrency mereka pada masa yang sama.

Dengan cara ini, peminjam pinjaman kripto mendapat kecairan yang sangat diperlukan untuk aset crypto yang tidak mahu dijualnya pada masa yang sama dan berhak menuntut balik cagaran kripto kerana ia mungkin bernilai lebih banyak lagi di masa hadapan.

Bagaimana Pinjaman Nexo Berfungsi?

Cara kerja pinjaman Nexo cukup mudah dan senang difahami daripada kitaran pinjaman tradisional.

Lebih-lebih lagi, hampir semua bahagian kritikal dari platform automatik melalui kontrak pintar berasaskan blockchain, jadi anda tidak perlu risau tentang kesalahan manusia.

Jadi, berikut adalah empat langkah peringkat tinggi semasa anda mengambil pinjaman melalui Nexo.

# 1. Pindahkan Cryptoassets ke dompet Nexo

Daftar di Nexo dan singkirkan KYC anda dengan cepat. Setelah selesai, pindahkan cagaran crypto anda ke dompet Nexo dan tunggu sehingga syiling cagaran disahkan di blockchain.

# 2. Terima Pinjaman Segera

Setelah jaminan disahkan pada blockchain, Nexo oracle menilai kualiti cagaran anda dan nilainya menentukan LTV yang sesuai untuk anda. Setelah LTV dikira, anda boleh menerima dana anda secara langsung ke fiat ke akaun bank anda atau dengan duit syiling yang stabil. Contohnya, LTV anda seperti yang disarankan oleh Nexo adalah 50% dan nilai keseluruhan jaminan anda adalah $ 10,000 maka anda boleh menerima pinjaman sehingga $ 5000.

# 3. Bayar Balik Pinjaman

Bayaran balik pinjaman agak fleksibel di Nexo kerana anda tidak perlu melakukan pembayaran bulanan sehingga baki hutang anda kurang daripada had pinjaman. Anda juga boleh mendapat potongan harga 50% pada kadar faedah sekiranya cagaran atau pembayaran balik anda ada dalam token Nexo. Anda boleh membayar balik keseluruhan atau sebahagian pinjaman anda pada bila-bila masa dengan pindahan wang melalui bank atau menggunakan crypto, termasuk aset yang disimpan di Nexo Wallet anda.

# 4. Tarik Jaminan Anda

Sebaik sahaja anda melunaskan jumlah pinjaman penuh dengan faedah, anda boleh dengan mudah mengeluarkan cagaran kripto anda dari dompet Nexo ke dompet kripto lain dalam kawalan anda.

Cara Mendapatkan Pinjaman Crypto Segera dari Nexo?

Sekarang setelah anda mengetahui segala-galanya mengenai pinjaman Nexo dan syarikat, sudah tiba masanya kita membincangkan secara ringkas bagaimana mendapatkan pinjaman yang disokong kripto segera dari Nexo?

Berikut adalah video kecil yang menjelaskan perkara yang sama:

 • Pertama, daftar dan log masuk ke Nexo [Anda HODLer Lebih Baik, Cuba Sekarang]
 • Lengkapkan KYC asas anda untuk mendapatkan pinjaman sehingga $ 10,000 – lengkapkan KYC terperinci dengan mengemukakan bukti ID gambar yang relevan untuk mendapatkan pinjaman sehingga $ 2 juta.
 • Setelah KYC selesai, depositkan cryptoasset anda ke dompet Nexo yang mana anda ingin mengambil pinjaman. Contohnya, deposit BTC, ETH, XRP, dll.
 • Sekarang setelah deposit ini disahkan di blockchain, pergi ke bahagian ‘pengeluaran pinjaman’, dan anda akan melihat had pinjaman tersedia untuk anda mengikut cagaran yang anda depositkan.
 • Pilih kaedah pengeluaran pinjaman pilihan dan dengan itu tambahkan butiran bank atau alamat stablecoin anda untuk menerima pinjaman Nexo anda

Ciri-ciri Pinjaman Nexo

 • Had Pinjaman Minimum Nexo: $ 500
 • Had Pinjaman Maksimum Nexo: $ 2 juta
 • Nisbah Pinjaman Kepada Nilai Nexo (LTV): 20% -50%
 • Tempoh Pinjaman Nexo: Hingga 1 tahun
 • Kadar Faedah Pinjaman Nexo: 8% (dengan token Nexo) sebaliknya 16%
 • Kalkulator Pinjaman Nexo: Dibina dalam platform Nexo
 • Syiling Cagaran Yang Diterima Nexo?

Setakat ini, platform Nexo menerima tujuh cryptocurrency sebagai cagaran, dan ia adalah, BTC, ETH, XRP, NEXO, BNB, LTC, Stablecoins.

Sudah tentu, ada rancangan untuk menambah syiling dan token baru yang boleh bertindak sebagai jaminan. Pada masa ini, pengundian untuk menambah wang syiling sedang berlangsung di sini, dan hanya pemegang token NEXO yang dapat memilihnya.

Terdapat beberapa ciri pinjaman Nexo yang lebih eksklusif yang menjadikannya pilihan yang ideal untuk mengambil pinjaman yang disokong kripto. Kami akan membincangkannya di bahagian seterusnya mengenai mengapa memilih Nexo untuk pinjaman crypto?

Mengapa Pilih Nexo Untuk Pinjaman Yang Disokong Crypto?

Nexo adalah anak syarikat Credissimo, yang merupakan kumpulan fintech terkemuka yang melayani berjuta-juta orang di seluruh Eropah selama lebih dari 10 tahun. Inilah sebab utama untuk mempercayai Nexo kerana disokong oleh syarikat berpengalaman yang telah menjalankan perniagaan pinjaman selama lebih dari sepuluh tahun.

Lebih-lebih lagi, hanya dalam tujuh bulan pelancarannya, Nexo telah mengukuhkan kedudukannya sebagai perkhidmatan pinjaman kripto terkemuka di dunia dan telah memproses lebih dari $ 300 juta ke pangkalan pengguna yang semakin meningkat yang kini melebihi 170,000.

Dan setakat ini tidak ada pelanggaran atau penurunan nilai yang signifikan terhadap pinjaman kripto melalui platform pinjaman Nexo kerana pinjaman pada umumnya dilindungi secara automatik yang secara automatik menjadi faktor-dalam ketidakstabilan liar pasaran kripto.

Nexo juga mempunyai rangkaian terbesar. Ia adalah penyedia pinjaman kripto segera yang paling maju dan dipercayai pada skala global, melayani 45+ mata wang di lebih daripada 200 bidang kuasa.

Ia menjadi lebih baik dari sini:

Platform pinjaman Nexo juga memberikan dividen kepada pemegang token Nexo, dan bagi pemberi pinjaman, ia menawarkan kadar faedah hingga 6.5% yang 2-3 kali lebih tinggi daripada faedah akaun simpanan tradisional.

 • Dividen Nexo

Pemegang token Nexo dibayar dividen 30% dari pegangan mereka. 30% ini dibayar dari keuntungan syarikat, dan hanya dibayar kepada pemegang Nexo yang layak. Lihat di sini siapa pemegang Nexo yang layak untuk menerima dividen

 • Minat Nexo

Melalui platform Nexo, pemberi pinjaman dapat memperoleh faedah dari stablecoin mereka. Deposit stablecoin seperti DAI, PAX, USDC, USDT & TUSD di platform Nexo untuk memperoleh 6.5% p.a. Faedah yang banyak dibayar setiap hari. Proses ini sepenuhnya automatik dan tersedia untuk semua Nexo Wallets tanpa jumlah minimum & tiada sekatan yuran. Akhir sekali tetapi sekurang-kurangnya deposit ini diinsuranskan hingga $ 100 juta dan lebih banyak lagi, aset akan segera hadir untuk membantu anda memperoleh faedah pada cryptoasset anda.

Oleh kerana semua alasan ini, Nexo adalah platform yang sangat baik untuk memanfaatkan pinjaman crypto anda, dan itu semua dari pihak kami dalam tinjauan platform Nexo.io hari ini.

Sekiranya anda sudah menggunakan platform ini? Oleh itu, bagikan pengalaman anda kepada kami dan jika anda belum memeriksa Nexo, maka lakukanlah kerana pendaftaran mungkin ditutup kerana peningkatan populariti pinjaman yang disokong oleh crypto !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me