5 Broker OTC Bitcoin Teratas: Berdagang dengan banyak jumlah Bitcoin yang cekap

Apakah broker Bitcoin Over-the-Counter (OTC)?

Over-the-counter (OTC) adalah entiti yang membenarkan pembelian dan penjualan sejumlah besar Bitcoin dan cryptocurrency lain. OTC menawarkan lebih banyak perkhidmatan peribadi dan peribadi kepada institusi dan individu bernilai bersih yang memerlukan tahap kecairan dan privasi yang tinggi. Kelebihan utama OTC ialah mereka mengendalikannya jumlah dagangan yang besar, seperti berdagang $ 100,000 + USD tanpa penurunan harga. Pedagang OTC biasanya akan mengutip harga mogok untuk keseluruhan blok pesanan dengan pelaksanaan segera. Ini berbeza dengan perdagangan di bursa cryptocurrency di mana pesanan yang besar akan menyebabkan harga menurun kerana a kekurangan pesanan beli. Meja OTC membolehkan institusi dan individu bernilai bersih tinggi untuk membeli Bitcoin tanpa mempunyai meja perdagangan khusus.

Pejabat OTC boleh terletak di wilayah, melayani pelanggan tempatan atau global. Selalunya bandar-bandar besar seperti Hong Kong, Tokyo atau New York mempunyai broker OTC yang melayani pelanggan tempatan. Broker ini dapat memberikan perkhidmatan yang sangat diperibadikan dan bahkan perjumpaan secara peribadi. Sebaliknya, OTC global seperti Binance OTC mengendalikan urus niaga melalui internet.

Secara tradisinya di dunia pasaran saham, meja OTC memudahkan perdagangan sekuriti yang tidak disenaraikan di bursa rasmi, mis. Bursa Saham New York.

Faedah perdagangan melalui broker OTC

 • Kecairan Tinggi – Pedagang yang berdedikasi dari meja OTC akan membantu meningkatkan kecairan pasaran keseluruhan. Ini bermaksud mereka dapat menangani blok pesanan besar
 • Harga tetap – Broker OTC akan mengatasi sebut harga untuk keseluruhan blok pesanan. Ini bermaksud pesanan tidak dipengaruhi oleh penurunan harga.
 • Pilihan Fiat Mudah – Broker akan mempunyai akaun bank tempatan dan kadangkala boleh menerima wang tunai.

Kekurangan perdagangan melalui broker OTC

 • Julat cryptocurrency terhad – Selalunya broker OTC pakar dalam beberapa cryptocurrency. Ini bermaksud tidak seperti pertukaran, mereka tidak akan menawarkan 100+ pasangan perdagangan.
 • Proses perdagangan manual – Pedagang dieksekusi oleh pihak lawan manusia. Waktu perdagangan ini selalunya akan terhad pada waktu pejabat biasa.
 • Saiz pesanan besar diperlukan – Broker sering mempunyai ukuran pesanan minimum, seperti $ 100,000 USD yang diperdagangkan dalam jangka waktu tertentu.

Bagaimana Broker OTC berfungsi

Meja OTC mempunyai rangkaian pembeli dan penjual. Perdagangan itu sendiri difasilitasi oleh peniaga-peniaga OTC yang akan mencari dan berunding secara langsung dengan calon pembeli dan penjual melalui rangkaian komputer atau melalui telefon. Ini berbeza dengan perdagangan di bursa di mana harga dan buku pesanan tersedia untuk umum. Untuk meja OTC, peniaga-peniaga broker mereka akan merundingkan harga perdagangan untuk anda. Perdagangan juga tidak disenaraikan secara terbuka yang memberikan privasi kepada pihak tersebut.

Oleh itu, untuk memahami sepenuhnya apa yang berlaku di pasaran cryptocurrency adalah penting untuk mempertimbangkan apa yang juga berlaku di meja OTC. Ini kerana urus niaga besar berlaku pada mereka setiap hari.

Bitcoin OTC vs Pertukaran

Pilihan sama ada menggunakan Bitcoin OTC atau Exchange banyak bergantung pada jumlah pesanan. Pemain besar yang ingin membeli atau menjual sejumlah besar cryptocurrency lebih baik menggunakan broker OTC. Ini kerana pertukaran tunggal (tidak kira seberapa besar) tidak akan mempunyai kecairan yang diperlukan untuk mengisi blok pesanan besar. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa pesanan penjualan $ 30 Juta dapat menekan harga cryptocurrency dengan ketara, sehingga menyebabkan penurunan 5-10%. Jumlah ini jauh lebih besar daripada yuran yang dikenakan oleh broker OTC. Kelebihan kedua menggunakan OTC adalah mereka dapat menawarkan untuk mengunci petikan tertentu dengan pilihan untuk menyelesaikannya di lain waktu. Ini memberi orang fleksibiliti tambahan untuk memindahkan dana dari bank atau penyimpanan sejuk (seperti Ledger Nano X).

Walau bagaimanapun, bergantung kepada siapa anda, satu kelebihan atau kekurangan OTC adalah bahawa mereka tidak telus. Oleh itu, walaupun anda boleh mencuba untuk mengetahui sama ada terdapat banyak aliran perdagangan melalui meja OTC dengan membaca laporan mereka (jika ada), tidak ada cara untuk anda mengesahkan jika mereka benar. Sebaliknya anda boleh menjalankan perdagangan secara tertutup berbanding di bursa.

Cara perdagangan Bitcoin dengan Broker OTC

Panduan ini menggariskan langkah-langkah umum yang terlibat dalam perdagangan dengan Broker Kaunter. Secara amnya, broker memberikan pengalaman menaiki dan perdagangan yang serupa. Penting untuk diingat semua broker memerlukan pengesahan identiti anda, yang dikenali sebagai Kenali-Pelanggan Anda (KYC) pendaftaran. Selain itu, broker akan mengesahkan sumber dana untuk mencegah pengubahan wang haram.

Masa yang diperlukan: 3 hari.

Cara berdagang dengan Broker OTC Bitcoin

 1. Mendaftar

  Daftar ke broker melalui laman web, e-mel, panggilan atau perjumpaan secara peribadi. Mereka biasanya akan bertanya mengenai jenis dan kuantiti cryptocurrency yang ingin anda jual.

 2. Di atas kapal

  Setiap broker akan meminta anda untuk mengisi dokumen onboarding dan penafian undang-undang. Mereka juga akan meminta anda memberikan pelbagai jenis dokumentasi seperti ID Kerajaan, Bukti Tempat Tinggal dan Bukti Pendapatan.

 3. Berkomunikasi

  Setelah menaiki kapal terbang, mereka akan memberi anda saluran komunikasi. Biasanya ini melibatkan platform pesanan di mana anda boleh meminta sebut harga untuk pesanan seperti:

  Anda: “Saya ingin membeli 100 Bitcoin”

  Pedagang: “Kami dapat menawarkan 100 BTC pada harga $ 8123 USD per BTC”

 4. Sahkan perdagangan

  Anda boleh memilih sama ada mahu menerima sebut harga atau tidak. Sekiranya anda bersetuju, perdagangan akan segera disahkan dan perdagangan akan memberikan anda alamat deposit.

 5. Perdagangan Lengkap

  Setelah deposit diterima, pesanan tidak dilaksanakan sepenuhnya dan anda akan menerima perdagangan anda

Broker OTC teratas di seluruh dunia

Semasa berdagang dengan broker OTC, penting untuk hanya menggunakan broker yang dipercayai dan terkawal. Ini penting kerana ukuran urus niaga yang besar – anda tidak mahu tertangguh atau ditipu dari transaksi. Kami menyusun senarai broker OTC terbesar di seluruh dunia

Bitcoin OTC di China dan Hong Kong

Broker Bitcoin OTC memainkan peranan yang sangat penting di China kerana larangan pemerintah terhadap pertukaran cryptocurrency. Di China, tidak sah untuk menjalankan pertukaran cryptocurrency kerana perubahan undang-undang pada tahun 2017. Ini menjadikan pertukaran China yang besar sebagai OKex, Binance, Genesis Block dan Huobi beroperasi di luar negara atau sebagai broker OTC.

Pada masa ini, broker Bitcoin OTC adalah sah di China. Mereka beroperasi dengan menghubungkan pembeli dan penjual Bitcoin secara langsung. Walau bagaimanapun, institusi kewangan China seperti Alipay di Alibaba telah menjauhkan diri dari transaksi OTC, dengan menyatakan bahawa mereka akan “segera menghentikan perkhidmatan pembayaran yang berkaitan“.

Terdapat beberapa laporan mengenai @Alipay digunakan untuk transaksi bitcoin. Untuk mengulangi, Alipay memantau transaksi di kaunter dengan teliti untuk mengenal pasti tingkah laku yang tidak teratur dan memastikan pematuhan terhadap peraturan yang relevan. Sekiranya ada transaksi yang dikenal pasti berkaitan dengan bitcoin atau mata wang maya yang lain, @Alipay segera menghentikan perkhidmatan pembayaran yang berkaitan.

Pegawai AliPay penyataan

Temu ramah dengan Broker OTC

Perjalanan dengan saya ke Blok Kejadian di Hong Kong untuk melihat apa yang berlaku dengan berdagang di belakang tabir dan Over the Counter (OTC).

Pengubahan wang haram dan aktiviti jenayah

Salah satu kebimbangan terbesar broker OTC dan perdagangan adalah risiko pendedahan kepada dana jenayah. Ini kerana meja OTC yang tidak melakukan usaha wajar pada sumber dana boleh bersentuhan dengan duit syiling yang tercemar. Dalam laporan tahun 2020, syarikat penyelidikan cryptocurrency Chainalysis mengeluarkan laporan mengenai pengubahan wang haram di bursa dan ruang OTC. Laporan tersebut menuduh beberapa pejabat OTC mengambil dana pencucian haram untuk pelanggan swasta. Untuk melindungi diri anda dari aktiviti tersebut, pastikan anda berdagang dengan broker yang sah yang mempunyai KYC yang betul. Selain itu, jangan sekali-kali membeli Bitcoin “diskaun” yang ditawarkan di media sosial seperti Instagram atau Facebook.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Adakah broker OTC akan menerima wang tunai?

Selalunya broker OTC akan mempunyai pilihan tunai – untuk membeli dan menjual Bitcoin. Penting untuk diingat untuk sejumlah besar wang tunai, pendaftaran KYC diperlukan. Selain itu, bukti dana juga mungkin diminta.

Adakah broker OTC memerlukan Identiti saya?

Untuk mematuhi undang-undang anti pencucian wang, broker OTC akan meminta anda mengemukakan dokumentasi rasmi seperti Identity, Bukti alamat, penyata akaun bank, bukti pendapatan atau bukti dana.

Adakah terdapat Had Bitcoin?

Sebilangan besar OTC tidak mempunyai had maksimum pada jumlah Bitcoin yang boleh anda beli atau jual. Ukuran pesanan 100 atau ke atas BTC adalah tempat biasa bagi broker ini. Walau bagaimanapun, sebilangan broker akan mempunyai ukuran pesanan minimum, seperti $ 100,000 USD.

Bagaimana saya membeli Bitcoin tanpa nama (secara tertutup)?

Cara terbaik untuk membeli Bitcoin tanpa rekod adalah melalui transaksi tunai atau peer-to-peer. Penting untuk diingat ini mengandungi risiko yang wujud kerana anda perlu melakukan KYC anda sendiri dan berpotensi menawarkan bukti dana pada masa akan datang.

Adakah terdapat OTC untuk Altcoins?

Terdapat perkhidmatan OTC untuk altcoin dan juga syiling yang belum disenaraikan di bursa. OTC ini akan berfungsi serupa dengan jodoh – penjual dan pembeli aset tertentu yang sepadan. Salah satu contohnya ialah Silverway – platform transaksi OTC dan platform agregasi transaksi.

Bagaimana saya mengetahui jumlah yang dikendalikan oleh OTC?

OTC tidak berkewajiban untuk menyediakan data perdagangan seperti jumlah harian, harga atau buku pesanan. Walau bagaimanapun, beberapa OTC menyediakan laporan tahunan atau catatan blog yang mengandungi data jumlah agregat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me