Buletin # 17: Pasaran Bitcoin memilih antara berita baik dan buruk

Adakah anda ingin mendengar berita baik … atau berita buruk terlebih dahulu? Ini telah menjadi persoalan lama yang terpaksa dihadapi oleh pasaran Bitcoin minggu ini. Seperti yang akan kita lihat di bawah, ADA jawapan yang tepat untuk ini … tetapi Bitcoin telah memilih dengan bijak?

Yang saya mahukan untuk Krismas adalah lejar!

Ledger sedang melakukan bundle permulaan kripto! Dapatkan baucar USD $ 25 untuk membeli crypto dengan setiap pembelian Ledger Nano X! Terhad untuk 5,000 baucar dan hanya tersedia sehingga 29 Disember 2020!

Beri diri anda atau keluarga anda sekumpulan yang mereka mahukan! Katakan TIDAK pada set hadiah dan stoking krim!

Lihat ulasan Ledger Nano X kami dan KLIK DI SINI UNTUK MEMBELI!

Berikan hadiah yang lebih baik pada Krismas ini!

Sentimen Pasaran: Melangkah ke sisi?

Tindakan harga pasaran minggu ini tidak begitu menggembirakan, dengan Bitcoin dan Ethereum kebanyakannya tidak bergerak. Pada 12 Disember 2020, kami melihat reaksi yang masih berterusan hingga kini dan telah membawa $ BTC kembali ke kawasan $ 19000 dan $ ETH lebih dekat ke $ 600.

$ BTC dan $ ETH (carta harian) pada rintangan mingguan$ BTC dan $ ETH (carta harian) pada rintangan mingguan

Kedua-dua duit syiling ini masih berada pada rintangan mingguan yang berusaha membina momentum sekitar 21 EMA (Exponential Moving Average) pada carta harian. Kami boleh menjangkakan percubaan lain untuk lulus ATH dalam beberapa hari akan datang!

Berita utama minggu ini

Pelabur besar terus terkumpul

Dana / syarikat besar membeli dan mengumpulkan Bitcoin dan Ethereum.

Massachusetts Mutual Life Insurance Company (MassMutual), baru sahaja dibeli $ 100 juta $ BTC melalui NYDIG, sebuah syarikat pengurusan dana di New York. Ini dilaporkan merupakan pembelian Bitcoin pertama mereka dan setara dengan kurang dari 1% daripada keseluruhan akaun pelaburan mereka yang bernilai sekitar USD $ 235 bilion.

Skala kelabu juga telah meningkatkan pegangan mereka. Walaupun mereka bukan baru untuk melabur dalam crypto, mereka mempunyai dibeli 130000ETH lagi, mencapai sejumlah 3 juta token di akaun mereka.

Strategi Mikro diumumkan mereka telah menyelesaikan “tawaran $ 650M sebanyak 0.75% Nota Senior Boleh Tukar 2025”, untuk melabur dalam $ BTC sesuai dengan polisi cadangan mereka. Beberapa hari sebelumnya, Ketua Pegawai Eksekutif Michael Saylor, tweet bahawa mereka memegang kira-kira 40,824 Bitcoin.

Minat kripto oleh gergasi kewangan menunjukkan peningkatan permintaan dari golongan kaya sebagai bentuk kepelbagaian dan adakah mereka bertaruh pada harga untuk meningkat di masa depan.

Mt. Tarikh akhir pembayaran balik Gox semakin hampir

15 Disember 2020 akan menandakan tarikh akhir untuk Mt. Pemiutang Gox Exchanges semoga mendapat kembali apa yang mereka hilang di platform. Bursa, salah satu yang paling terkenal pada masa itu dan dilancarkan pada tahun 2010, berhenti beroperasi pada Februari 2014 setelah mengajukan kebangkrutan. Sebanyak 860,000 $ BTC “hilang” di mana 200,000 telah “dipulihkan” (dan ini tidak termasuk cryptocurrency lain yang juga “hilang”). Pada tahun 2015 baru bukti oleh syarikat keselamatan Tokyo WizSec menunjukkan bahawa “sebahagian besar atau semua bitcoin yang hilang dicuri terus dari Mt. Dompet cryptocurrency panas Gox dari masa ke masa, bermula pada akhir 2011. “

Pengguna platform semestinya akan menerima sejumlah 140,000 $ BTC (bernilai $ 2,6 bilion dolar) yang kini berada di tangan Nobuaki Kobayashi, peguam Jepun yang mengendalikan proses tersebut.

Namun, tidak ada yang pasti kerana tarikh akhir pengembalian dana telah ditangguhkan beberapa kali pada masa lalu, yang terakhir adalah pada bulan Oktober 2020. Terdapat juga kebimbangan serius di pasaran mengenai kemungkinan akibat penjualan pasaran Bitcoin yang besar oleh mangsa apabila mereka menerima dana mereka setelah 6 tahun. Memandangkan Bitcoin pada tahun 2014 bernilai kurang dari $ 1000, ini akan mewakili kira-kira 20x dari dana yang mereka perolehi semula!

Poster YouTube Pemikiran mengenai Mt. Bayaran balik Gox

DBS Singapura untuk melancarkan pertukaran digital dengan crypto

Setelah khabar angin muncul beberapa bulan yang lalu, kini rasmi: DBS Singapura akan menjadi bank pertama yang melancarkan pertukaran mata wang digital.

Platform ini hanya akan dibuka untuk pelabur runcit institusi dan bertauliah. Terdapat 4 cryptocurrency utama yang boleh diperdagangkan: $ BTC, $ ETH, $ XRP dan $ BCH, dipasangkan dengan 4 mata wang FIAT: USD, SGD, HKD DAN JPY.

Bursa juga akan menawarkan Penawaran Token Keselamatan (STO) dan platform untuk aset token seperti bon, dana ekuiti persendirian, harta tanah dan sebagainya. Ketua Eksekutif DBS Piyush Gupta kata:

“Saya percaya bahawa waktunya tepat untuk ini”, dan menambah “Kami berada di puncak tokenisasi besar-besaran dan oleh itu anda akan menemui tokenisasi semua jenis aset di seluruh dunia dan saya fikir semakin banyak pertukaran akan mula berurusan dengan aset token ”.

Anggota Kongres A.S. menunjukkan keraguan terhadap peraturan dompet baru yang dihoskan sendiri

Beberapa minggu yang lalu kami menyebut bahawa Ketua Pegawai Eksekutif Coinbase Brian Armstrong bimbang mengenai khabar angin bahawa Perbendaharaan AS merancang untuk mengenakan peraturan pada dompet cryptocurrency yang dihoskan sendiri.

Dompet yang dihoskan sendiri, sama ada dompet dalam talian (panas) seperti Metamask atau dompet luar talian (sejuk) seperti Ledger dan Trezor, membolehkan anda mengekalkan akses peribadi dan total ke dana anda, tanpa entiti perantara atau pihak ketiga. Pemilik memiliki kunci peribadi mereka sendiri dan bertanggungjawab sepenuhnya terhadap dana mereka. Yang paling penting, dompet biasanya tidak memerlukan prosedur KYC untuk disiapkan. Ketahui lebih lanjut mengenai dompet panas dan sejuk, dan kebaikan dan keburukannya.

Armstrong menyatakan pemikirannya (dikongsi oleh banyak nama lain di ruang crypto), di antaranya kemungkinan peraturan boleh mengakibatkan lebih berbahaya daripada yang lain. Ini kerana pada dasarnya dapat mengecualikan mereka yang tidak dapat memperoleh dokumen dan bukti untuk KYC biasa, dan mereka biasanya merupakan kumpulan yang paling tidak beruntung yang mungkin sudah tersisih dari sistem kewangan. Selanjutnya, cadangan ini dapat menjadi langkah mundur dalam inovasi oleh AS, syarikat dan pengguna terkemuka untuk memintasnya ke negara lain.

Beberapa hari yang lalu Warren Davidson, Anggota Kongres A.S. yang berkhidmat di Daerah ke-8 di Ohio, bersama beberapa rakan sekerja, menerima pendapat ini dengan menghantar surat kepada Perbendaharaan A.S. Surat itu juga menunjukkan bahawa “banyak laporan menunjukkan bahawa aset digital tidak banyak digunakan oleh pelaku haram”.

Surat Warren Davidson kepada Perbendaharaan AS

Bagaimana dengan Eropah?

Sementara itu di Eropah, pengembangan Euro digital berterusan. Walau bagaimanapun sumber telah menunjukkan bahawa Kementerian Kewangan Perancis sedang mempersiapkan “untuk tidak hanya memperketat peraturan mengenali pelanggan-pelanggan (KYC) untuk firma crypto tetapi juga mengatur transaksi crypto-to-crypto, menurut Simon Polrot, presiden persatuan kripto Perancis ADAN.”

Ini nampaknya muncul sebagai tindak balas terhadap serangan pengganas baru-baru ini ketika 29 orang ditangkap kerana pendanaan terorisme haram melalui cryptocurrency.

Berita penting lain

  • Kanada telah menjadi negara pertama yang mempunyai Dana berasaskan Ethereum yang tersenarai di bursa saham utama. Dana Ether (TSX: QETH.U) ditawarkan oleh 3iQ Corp, pengurus aset digital yang berpusat di Toronto. Ether Fund diperdagangkan sekitar $ 11 sesaham hari ini.
  • Pemberian DCEP kedua (Mata Wang Digital Nasional China) telah bermula di Suzhou, China, pada 12 Disember 2020 untuk 10,000 pemenang. Minggu lalu, Penguasa Monetari Hong Kong (HKMA) juga mengesahkan bahawa ia bekerjasama dengan Institut Mata Wang Digital Bank Rakyat China untuk ujian percubaan teknikal DCEP untuk pembayaran lintas batas antara Tanah Besar China dan Hong Kong. Anda boleh membaca lebih lanjut dalam artikel kami.
  • Messari, sebuah syarikat Penyelidikan dan Data crypto yang terkemuka, baru-baru ini telah menyenaraikan “10 orang teratas untuk ditonton pada tahun 2021”

$ YETI Index: the Yearn ekosistem dalam satu token

Setelah semua kolaborasi yang diumumkan baru-baru ini antara pasukan Yearn Finance dan banyak projek Defi besar lain, seperti Cover Protocol ($ COVER) atau Sushiswap ($ SUSHI), Yearn Ecosystem Token Index, $ YETI, telah dicipta oleh Powerpool ($ CVP).

Indeks terdiri daripada 8 token: $ YFI, $ SUSHI, $ CREAM, $ AKRO, $ COVER, $ K3PR, $ CVP, $ PICKLE dengan pengedaran wajaran yang dicadangkan sebanyak 35% untuk $ YFI, 17% untuk $ SUSHI dan 8% masing-masing untuk selebihnya. Oleh itu, pelabur kini berpeluang untuk melabur di seluruh ekosistem Yearn dalam satu token, menerima “aliran tunai dari strategi Vault yang diterapkan pada token komposit, dan memilih cadangan dalam tadbir urus ekosistem Yearn menggunakan pendekatan meta-tadbir urus PowerPool.” Ini juga akan membolehkan pemegang menyimpan wang gas yang biasanya diperlukan untuk mempertaruhkan banyak token.

Bercakap mengenai $ YFI, minggu ini kami juga menyaksikan deposit peti besi transaksi tanpa gas (untuk pengguna) pertama di Yearn.Finance.

Bendera merah minggu ini

DeTrade Fund, kes pertama palsu dalam crypto?

DeTrade Fund, projek Defi arbitraging yang akan datang dan berjalan di hadapan telah lenyap dengan 1450ETH beberapa jam sebelum menyenaraikan.

Pasukan itu nampaknya tidak dikenali, dengan profil Linkedin awam, syarikat berdaftar secara terbuka, profil Twitch dan video di mana “CEO” Mark Jensen, bercakap dengan masyarakat. Video tersebut dengan cepat menjadi terkenal di crypto Twitter dengan komuniti yang mengesyaki bahawa ia adalah palsu palsu yang digunakan oleh penggodam crypto. Teori lain yang beredar di sekitar masyarakat adalah bahawa penggodam mengupah pelakon untuk menyamar sebagai CEO.

Video dari DeTrade “CEO” Mark Jensen

Melalui dua pusingan pelaburan pra-jual, pasukan dana DeTrade berjaya mengumpulkan sejumlah $ 1.450 ETH yang luar biasa dalam beberapa jam. Kontrak mereka diaudit oleh Solidity Finance yang segera menimbulkan beberapa kebimbangan dalam audit mereka lapor, menilai bahawa pasukan bertanggungjawab terhadap terlalu banyak kuasa terhadap dana pengguna. Kemungkinan pasukan mengambil kesempatan ini dan mencuri dana presale pada waktu antara presale kedua dan penyenaraian rasmi yang seharusnya berlaku beberapa jam selepas.

Beberapa jam kemudian dan mungkin kerana seseorang dapat mengesan dana yang disalahgunakan, 70% daripada $ ETH yang dicuri dihantar kembali kepada pelabur melalui transaksi dalaman.

“Pengembalian separa ini menjadi semakin biasa dalam serangan DeFi. Sebagai contoh, penggodam Eminence mengembalikan 50% sementara pengguna Harvest Finance hanya menerima 10% daripada jumlah mereka kembali.

$ 12 juta telah dicuri oleh Compounder Finance

Pada 1 Disember 2020, Compounder.Finance ($ CP3R), klon Harvest and Yearn Finance, telah “menarik permaidani”. Nampaknya pasukan tanpa nama di sebalik projek ini yang harus dipersalahkan.

Compounder telah diaudit oleh Solidity Finance. Dalam log sembang di antara dua syarikat itu kita dapat melihat bahawa Solidity Finance menunjukkan bahawa kontrak Perbendaharaan projek dan pengemaskinian kumpulan strategi dikendalikan oleh pasukan mereka. Solidity Finance juga menunjukkan bahawa mereka merasakan fakta ini harus diungkapkan dalam laporan audit mereka. Eksploitasi itu sama seperti yang ditunjukkan oleh Solidity Finance. Setelah audit, fungsi penarikan ditukar dengan fungsi jahat yang kemudian digunakan untuk mengalirkan semua wang dalam kontrak ke alamat penyebaran mereka. Tidak ada yang menyedari penipuan itu pada waktunya sehingga pengguna tidak dapat mengeluarkan dana mereka.

Serangan disusun dengan 4 langkah dan dijelaskan secara terperinci dalam bedah siasat ini oleh pemaju Vasa dan Kewangan Soliditi.

Ini bukan kali pertama projek yang diaudit mengalami hack dan kita semua sudah tahu sekarang bahawa Audit tidak dapat menjamin keselamatan 100%. Perkara ini harus selalu diingatkan.

Seorang pemaju terkenal ruang Defi dan pemilik Defiyield.info juga menjadi mangsa serangan itu. Dia juga sedang menyiasat perkara itu dan berusaha untuk mengemukakan kes kepada pihak penguatkuasa yang berkenaan.

Token Deriswap palsu

Pelakon yang berniat jahat baru-baru ini membuat pelbagai token Deriswap palsu untuk memanfaatkan gembar-gembur di sekitar percubaan terbaru ini dari Andre Cronje. Pelaku yang berniat jahat akan membuat token dengan nama yang serupa dengan Deriswap dan menyetujuinya untuk diperdagangkan di Uniswap untuk menarik minat orang untuk membeli.

Ingatlah bahawa Deriswap tidak mempunyai token rasmi buat masa ini!

Kejadian tinju

  • Libra kini Diem! Semua yang anda perlu ketahui di cryptocurrency Facebook!

Diem ($ DIEM) – Libra 2.0 Facebook

Poster YouTube Pembunuh XRP seterusnya? Velo Protocol membuat pergerakan BESAR

Klik di sini untuk mendapatkan kembali buletin kami!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me