Buletin # 18: Harga Bitcoin mencapai tahap tertinggi sepanjang masa

Ketika menjelang musim percutian, kami ingin mengucapkan selamat dan selamat semua orang! Inilah harapan untuk hadiah pam Bitcoin dan altcoin!

Bitcoin mencapai ATH sebanyak USD $ 24k!

Telah lama ditunggu-tunggu, tetapi setelah 3 tahun tepat masanya telah tiba. Bitcoin telah berjaya mencapai tahap sebelumnya yang tinggi sehingga mencapai harga luar biasa $ 24,000!

Semua carta kelihatan menakjubkan, mana sahaja yang anda lihat: setiap hari, mingguan dan bulanan mereka semua mengatakan perkara yang sama: Bull Season ada di sini!

Walaupun tidak ada yang tahu bagaimana sebenarnya ini akan berlaku, orang percaya bahawa kita berada di pasaran lembu sekarang. Ramai yang benar-benar percaya ia bermula tepat setelah Black Swan Mac lalu, di mana semua pasaran (bukan hanya crypto) pada dasarnya kilat merosot dalam sehari.

Sekiranya kita melihat carta mingguan, kita masih jauh di atas 21 EMA (Exponential Moving Average) dan Relative Strength Index (RSI) berada pada tahap puncak 2017. Pada carta mingguan hanya beberapa kali lebih tinggi pada tahun 2013. Seperti yang telah berulang kali kita katakan dalam edisi buletin sebelumnya, penembusan semula besar (sekitar 30-40%) dijangka di pasaran bull. Hingga kini, harga “delta” negatif maksimum yang kita miliki sejak Mac lalu adalah sekitar 20%. Ini tidak bermaksud bahawa pembuangan sampah besar-besaran akan berlaku sekarang (boleh berlaku seperti tidak).

Carta mingguan $ BTC, RSI pada tahap 2017 teratasCarta mingguan $ BTC, RSI pada tahap 2017 teratas

Bitcoin masih tidak “panas” di Google Trends

Sekiranya kita melihat sekilas Google Trends, kita dapat melihat bagaimana pertanyaan “bitcoin” masih tidak banyak dicari di seluruh dunia, terutama jika dibandingkan dengan puncak 2017. Ini adalah petanda bahawa walaupun pendedahan media massa baru-baru ini telah menaikkan tren $ BTC, FOMO runcit mungkin masih jauh dari tempat kita sekarang. Ini boleh bermakna bahawa kenaikan masih besar!

Google Trends $ BTC Disember 2020Google Trends $ BTC Disember 2020

Setiap pemegang $ BTC kini memperoleh keuntungan

Terima kasih kepada pam baru-baru ini, Bitcoin kini menjadi # 12 dalam aset ’ peringkat oleh Cap Pasar. Tepat di belakang Visa dan di hadapan Walmart! Lebih-lebih lagi, hakikat bahawa kita berada di luar ATH, di wilayah harga yang belum diterokai, secara automatik bermaksud bahawa setiap orang yang pernah membeli sebilangan kecil duit syiling sebelum minggu lalu, kini memperoleh keuntungan!

Akibatnya, seperti yang dilaporkan Glassnode, jumlah alamat yang mempunyai lebih dari $ 1 juta bernilai $ BTC telah meningkat + 150%, sama dengan 66,540 dompet tunggal sekarang!

Ethereum mengikuti kenaikan Bitcoin sementara Grayscale terus meningkat

Setelah “The King” bergerak, selebihnya biasanya cenderung diikuti, bermula dengan Ethereum. Harga ETH telah meningkat sehingga mencapai paras tertinggi baru hampir $ 680 minggu ini. Walaupun berbeza dengan $ BTC, ATHnya masih jauh lebih tinggi daripada tahap ini, pada harga lebih dari $ 1400. 2021 kelihatan seperti harga tahun akhirnya akan mencapai wilayah yang belum diterokai.


Sementara itu, tidak mengejutkan lagi bahawa pelabur besar terus mengumpulkan kripto, walaupun kenaikan harga berterusan, menyebarkan positif mengenai masa depan crypto. Menurut a lapor, Skala kelabu terus mengumpulkan $ ETH. Grayscale Ethereum Trust mereka masih dianggap “satu-satunya cara berdaftar SEC untuk melabur di Ethereum.”

Adakah anda berminat untuk mempertaruhkan Ethereum anda? Ketahui cara menjana pendapatan pasif dengan ETH 2.0!

The FinCEN mencadangkan penambahbaikan KYC baru

Seperti yang dijangkakan dalam beberapa minggu terakhir, sekarang sudah resmi. Jaringan Penguatkuasaan Jenayah Kewangan (FinCEN) “mencadangkan peraturan mengenai mata wang digital tertentu yang akan melindungi keselamatan negara, membantu penguatkuasaan undang-undang dan meningkatkan ketelusan sambil meminimumkan kesan terhadap inovasi yang bertanggungjawab”, kata Steven Mnuchin, ketua Jabatan Perbendaharaan A.S..

The cadangan akan mengenakan peraturan baru pada catatan transaksi termasuk yang ada di dompet yang dihoskan sendiri. Terutama digunakan di Defi di mana pengguna lebih suka menyimpan dana mereka dengan cara yang terdesentralisasi, di mana mereka adalah satu-satunya yang bertanggungjawab untuk apa yang berlaku, dompet peribadi ini tidak memerlukan KYC sehingga sekarang. Hasil daripada perubahan tersebut (CVC bermaksud mata wang maya yang boleh ditukar sementara LTDA untuk aset digital tender sah.):

“Aturan yang diusulkan melengkapi persyaratan BSA yang ada yang berlaku untuk bank dan MSB dengan mengusulkan untuk menambahkan persyaratan pelaporan untuk transaksi CVC dan LTDA yang melebihi nilai $ 10,000. Mengikut peraturan yang diusulkan, bank dan MSB akan memiliki 15 hari dari tarikh transaksi yang dapat dilaporkan untuk mengajukan laporan kepada FinCEN. Selanjutnya, peraturan yang dicadangkan ini memerlukan bank dan MSB untuk menyimpan rekod transaksi dan rakan niaga CVC atau LTDA, termasuk mengesahkan identiti pelanggan mereka, jika rakan niaga menggunakan dompet yang tidak dilindungi atau dilindungi dan urus niaga lebih besar daripada $ 3,000. “

Peningkatan peraturan ini adalah yang pertama didedahkan oleh Brians Armstrong, CEO Coinbase, dalam tweet pada akhir November, di mana dia menyatakan keraguan dan keprihatinannya mengenai perkara itu, bersama dengan banyak tokoh masyarakat lain. Empat anggota Kongres A.S. menulis surat awam dan Wyoming Senator-Elect Cynthia Lummis berkongsi kebimbangannya juga dalam tweet. Titik perdebatan utama adalah hakikat bahawa cadangan itu boleh memberi lebih banyak kerugian daripada kebaikan kepada pelabur dan dapat meninggalkan A.S. dalam teknologi blockchain, menyimpang pelaburan utama di luar daerah.

Coinbase IPO semakin hampir

Coinbase, pertukaran A.S. yang diketahui, telah “menyerahkan draf penyata pendaftaran pada Borang S-1 dengan SEC. Fail tersebut kini sedang disemak. Sekiranya diluluskan, IPOnya akan menjadi salah satu crypto terbesar dan paling dinanti-nantikan, memandangkan Coinbase sudah menjadi syarikat crypto Amerika yang paling berharga.

Sebenarnya tidak mudah untuk menentukan dengan tepat berapa nilai syarikat pada masa ini. Penilaian terakhir dalam pusingan pendanaan pada tahun 2018, bernilai $ 8 bilion, tetapi Coinbase sememangnya bernilai lebih tinggi sekarang, terutama mengingat harga yang telah dicapai Bitcoin pada tahun 2020.

Grafik disiarkan secara langsung di mainnet

Grafik ($GRT), “Indeks data blockchain global pertama dan mudah dicari”, telah dilancarkan mainnetnya setelah 3 tahun pembangunan. Protokol pengindeksan bertujuan menjadikan web3 dapat diakses oleh semua orang dan membantu membuat aplikasi yang tidak memerlukan pelayan.

Penyenaraian itu adalah salah satu yang paling berjaya baru-baru ini dan tokennya sudah boleh diperdagangkan di banyak bursa, termasuk yang peringkat pertama seperti Binance dan Coinbase. Harganya sekarang 24 kali lebih tinggi daripada penjualan token yang berlaku pada Oktober lalu. Pada masa itu, ia ditawarkan pada harga $ 0,03!

Fasa pertama selepas pelancaran akan berguna untuk menekankan dan meningkatkan prestasi mainnet sebelum jumlah pertanyaan akan meningkat dengan pantas. Setelah itu, dalam beberapa bulan ke depan, tim akan membangun “Graph Explorer dApp dan Gateway siap produksi” untuk mendukung semua penyumbang rangkaian.

Inilah semua yang perlu anda ketahui mengenai Grafik dalam artikel kami.

Bendera merah

Pelanggaran E-mel Ledger – 270,000 e-mel & alamat dibocorkan secara terbuka

Pada 14 Julai, pangkalan data Ledger dilanggar apabila penggodam mencuri 1,075,382 alamat e-mel dan 272,853 pesanan dompet perkakasan. Ini bermaksud bahawa data peribadi seperti e-mel, nombor telefon dan alamat fizikal (untuk orang yang benar-benar membeli peranti) mungkin ada di belakang pembayaran kepada penggodam itu sendiri. Sebenarnya, banyak percubaan pancingan data yang dilaporkan dalam beberapa bulan terakhir, biasanya melalui e-mel dan / atau pesanan teks ke telefon mereka.

Hari ini, seolah-olah ini tidak cukup buruk, keseluruhan pangkalan data telah dibuang secara percuma oleh profil tanpa nama di Raidforum. Walaupun dana masih selamat secara teknikal, pengguna, semestinya memerlukan harapan tentatif gelombang phishing baru dan besar.

Lihat video kami di mana kami menerangkan semua perkara mengenai pelanggaran data Ledger: apa yang berlaku, siapa yang terpengaruh dan apa yang TIDAK perlu dilakukan sekarang.

URGENT: Pelanggaran E-mel Ledger – 270,000 e-mel & alamat dibocorkan secara terbuka

Syarikat itu mengulas di twitter yang mengesahkan bahawa “tanda awal” memberitahu mereka bahawa kandungan ini mungkin dari pangkalan data mereka.

Mereka juga berkongsi a halaman dengan berita dan petua pancingan data, seperti klasik “Jangan sekali-kali berkongsi 24 perkataan frasa pemulihan anda dengan sesiapa sahaja dalam keadaan apa pun”. Walaupun ini semestinya penting, sukar untuk membayangkan bahawa pengguna dompet perkakasan masih perlu mendengarnya. Memandangkan sekarang ada yang dapat melihat di mana pemilik peranti tinggal, mereka mungkin lebih suka mengetahui bahawa syarikat itu secara aktif melakukan sesuatu untuk mencegah pelanggaran di masa depan dan banyak lagi.

Walaupun melindungi dana dengan dompet col bukan hanya untuk pemegang kripto kaya, inilah yang difikirkan oleh kebanyakan orang, dan kita semua dapat membayangkan apa yang boleh dilakukan penjenayah dengan alamat yang ada di tangan mereka.

Sayangnya, nampaknya mesej pancingan data baru sudah datang.

Anda boleh menggunakan laman web ini untuk memeriksa sama ada data peribadi anda (dan apa) terganggu https://haveibeenpwned.com/

Alamat peribadi CEO Nexus Mutual digodam

Malangnya, minggu ini membawa bendera merah baru. Yang paling menonjol adalah projek yang misinya (hampir ironiknya) melindungi pengguna protokol daripada pelaku jahat.

Hugh Harp, pengasas Nexus Mutual, telah melihat dompet peribadinya diserang secara langsung. Penggodam secara misterius berjaya memasang Metamask versi jahat di komputernya, menyesatkannya untuk mengesahkan transaksi ke alamat penerima yang berbeza. Penggodam itu sendiri. Ini adalah salah satu kes di mana menggunakan dompet perkakasan untuk menandatangani transaksi kerana lapisan keselamatan kedua tidak dapat membantu.

Ketua Pegawai Eksekutif, menyedari bahawa peretasan ini adalah “barang tingkat berikutnya”, telah menawarkan sejumlah $ 300,000 kepada penggodam sekiranya dia memutuskan untuk mengirim semuanya kembali. Angka yang tidak diketahui dijawab melalui input data pada tempat kosong berikutnya transaksi.

“Hai Hugh. Saya tidak akan menjual wNXM lagi sehingga wNXM memperoleh semula nilainya atau anda menghantar saya 4.5k ETH. Sekiranya anda memerlukan rundingan dengan saya, hantarkan msg ke alamat eth saya… .. “

Teks akhir mensasarkan alamat peribadi Hugh yang lain, yang memperlihatkan maklumat peribadi Hugh lebih banyak lagi.

Kita akan melihat bagaimana kisah ini terungkap. Sementara itu, seseorang telah memulakan pemberian gitcoin untuk memberi pampasan secara langsung kepada Karp atas apa yang berlaku. Sebagai tindak balas, dia telah mengusulkan agar semua uang yang dikumpulkan akan digunakan untuk meningkatkan keselamatan kontrak pintar.

Kejadian tinju

  • Ulasan dan panduan Yubico’s YubiKey. Dompet yang boleh anda gunakan untuk memastikan kata laluan anda selamat.
  • Bimbang dengan dana anda? Ketahui lebih lanjut mengenai Cover Protocol ($ COVER), salah satu platform paling berjaya untuk membeli perlindungan.

Protokol Sampul ($ COVER): pasaran liputan peer-to-peer untuk DeFi

  • Yearn Finance ($ YFI) baru-baru ini bekerjasama dengan banyak protokol peringkat atasan yang lain. Inilah pengenalan kami kepada keluarga besar Yearn!

Yearn.Finance menggabungkan Ekosistem DeFi

  • Berminat dengan pinjaman-pinjaman? Adakah sistem pemarkahan kredit menarik bagi anda? Dengarkan apa itu $ WING dan bagaimana anda boleh memanfaatkannya!
  • Wootrade ($ WOO): Meningkatkan kekuatan perdagangan cryptocurrency?

Wootrade ($ WOO): Meningkatkan kekuatan perdagangan cryptocurrency?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector