Ethereum 2.0 akan datang – Inilah yang PERLU anda ketahui

Ethereum 2.0 (“Serenity”) adalah peningkatan ke Ethereum Network yang meningkatkan kelajuan, kecekapan, dan skalabiliti rangkaian. Ini akan membawa Ethereum ke tahap baru kerana ia akan dapat melakukan lebih banyak transaksi, mengurangkan kesesakan, dan kos gas yang tinggi di rangkaian Ethereum. Setelah mencapai fasa terakhir peningkatan, yang dijuluki “fasa 2”, Ethereum akan memenuhi cita-citanya untuk menjadi rangkaian yang telus dan terbuka untuk aplikasi dan kewangan yang terdesentralisasi (DeFi). Artikel ini menguraikan peta jalan untuk peningkatan ini, termasuk perubahan ekonomi utama yang akan datang dengan pengenalan token ETH 2.0 baru.

Ethereum 2.0 akan melibatkan pelarian meningkatkan lebar jalur rangkaian secara drastik dan mengurangkan kos gas, menjadikannya lebih murah untuk menghantar Ethereum, token, dan berinteraksi dengan kontrak pintar. Akan ada perubahan ekonomi asas juga, Ethereum 2.0 akan membenarkan sokongan untuk meletakkan node dan memperoleh Ethereum sebagai pendapatan pasif. Dalam banyak cara, Ethereum 2.0 adalah usaha gabungan ribuan pemaju yang bekerja selama bertahun-tahun. Peningkatan Ethereum 2.0 akan dilakukan dalam 3 fasa berbeza, bermula dengan Fasa 0 (bagaimanapun, pembangun mengira dari 0 dan bukan 1). Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, penentang Ethereum sering mengkritik jaringan tersebut kos urus niaga yang tinggi dan kerapuhan semasa penggunaan puncak. Adakah Ethereum 2.0 dapat menyelesaikan masalah ini? Adakah skala projek akan menyokong sebilangan besar permainan Desentralized Finance (DeFi) dan Blockchain yang sedang dibina? Panduan ini akan merangkumi garis masa untuk peningkatan ke ETH2.0 dan penyelesaian yang dicadangkan.

Ujian untuk penggunaan Ethereum 2.0 sedang dijalankan dengan “Medalla Testnet“- ujian berbilang pelanggan yang melibatkan penyertaan 20,000+ pengesah di seluruh dunia. Ini akan menjadi ujian rasmi rasmi sebelum Ethereum 2.0 Fasa 0 diterapkan.

Anda juga boleh melihat video saya mengenai perkara-perkara yang PERLU anda ketahui mengenai Ethereum 2.0.

Ethereum 2.0 akan datang- Inilah 5 perkara yang WAJIB anda ketahui

Ciri-ciri Utama Ethereum 2.0

 • Menjerat – Ethereum akan dipecah menjadi 18 “Shards” yang beroperasi pada masa yang sama. Ini akan meningkatkan kecekapan secara drastik.
 • Mempertaruhkan – Ethereum akan bergerak ke Konsensus Proof-of-Stake, kaedah yang lebih cekap tenaga untuk mengekalkan rangkaian.

ETH2.0 pada asasnya akan mengubah ekonomi semasa. Sebenarnya, kemas kini Ethereum akan sepenuhnya menghapus konsep perlombongan. Oleh itu pelombong Ethereum saya akan diberhentikan setelah kemas kini Ethereum 2.0 selesai sepenuhnya.

Ini adalah peta jalan terperinci untuk keluaran Ethereum 2.0’s (Ethereum Serenity).

Apakah keadaan Ethereum sekarang. 2.0?

Pada 4 Ogos 2020, testnet “Final” untuk Ethereum 2.0 bernama “Medalla” telah digunakan. Tidak seperti testnet sebelumnya yang lain, ujian ini terbuka untuk umum dan akan membolehkan mana-mana 5 pelanggan – Prysm Labs Prysm, ChainSafe’s Lodestar, PegaSys ‘Teku, Status’ Nimbus dan Rumah Api Sigma Prime – untuk berhubung dengan rangkaian dan berkomunikasi dengan satu sama lain. Juga, kerana bersifat umum, pengesah rangkaian tidak dikoordinasikan secara terpusat oleh pasukan pemaju. Sejauh ini, lebih daripada 30,000 pengesah telah bergabung dengan rangkaian dan lebih dari 946,000 ETH telah dipertaruhkan. Ujian ini dijangka berjalan hingga akhir tahun ini, selepas itu Ethereum 2.0 Phase0 secara rasmi akan digunakan (mainnet). Pada masa ini, mainnet ETH 2.0 dijangka dilancarkan pada bulan November 2020. Apa yang penting untuk diingat ialah pelanggan Ethereum 2.0 tidak akan dikembangkan oleh satu pihak – sebaliknya, ia akan mempunyai ekosistem pemaju yang kuat dan 5 pelepasan pelanggan yang berbeza.

Peta Jalan Ethereum 2.0 (melalui Consensys)

Oleh itu berdasarkan rajah Peta Jalan Ethereum 2.0 di atas, kami sedang berusaha melalui Serenity Phase 0. Penerimaan ke testnet sangat luar biasa, dengan lebih daripada 20,000 pengesah mendaftar dan mendedikasikan sumber daya mereka untuk membantu dengan Beacon Chain Testnet. Vitalik Buterin- Pengasas Ethereum telah menyatakan bahawa ini tidak akan menjadi ujian “Akhir” pada Beacon Chain, jadi kami menjangkakan lebih banyak penyertaan masyarakat pada bulan-bulan mendatang.

Oleh itu, seperti yang kita lihat dalam rajah di bawah, kita sedang menguji “lapisan” pertama seni bina Ethereum 2.0 iaitu Beacon Chain. Pada bulan-bulan mendatang, Fasa 0- Rantai Beacon saat ini akan selesai, dan pengembangan akan bergerak ke bangunan Fasa 1- Rantai Shard dan akhirnya Fasa 2- Mesin Pelaksana, seperti yang akan diperincikan di bawah.

Persediaan dan seni bina Ethereum 2.0

Fasa 0 – Rantai Beacon

Fasa 0 akan dimulakan dengan pelancaran rasmi Beacon Chain. Sekarang ini dijadualkan pada Q2 2020 (dijangka 1 Disember 2020 seperti yang dikemas kini kemudian). Objektif Fasa 0 adalah untuk memberikan pengesahan dan keacakan bagi sekumpulan pecahan. Dengan pelancaran Fasa 0 muncul token baru, ETH2. Pengguna Ethereum akan dapat menukar ke ETH2 (pada nisbah 1: 1) melalui kontrak pendaftaran (yang berkesan membakar ETH yang biasa anda pegang). Komuniti akan mempunyai pilihan untuk mempertaruhkan 32 ETH2 pada nod validator.


Fasa 1- Rantai Shard

Fasa 1 akan memungkinkan Ethereum untuk skala besar melalui “pecahan”. Rangkaian ini akan dibahagikan kepada 64 pecahan yang beroperasi pada masa yang sama, yang bermaksud mereka semua akan memproses transaksi dan pengiraan. Fasa 1 juga membolehkan pelindung berkomunikasi antara satu sama lain melalui pautan silang.

Frasa 2 – Mesin Pelaksanaan

Fasa 2 akan menghasilkan bentuk akhir Ethereum 2.0. Ini adalah ketika bukti kerja sedia ada (warisan) dan bukti rangkaian saham yang lebih baru disatukan. Mulai sekarang dan seterusnya ETH akan digabungkan menjadi ETH2 dan memulakan era baru untuk Ethereum.

Testnet rangkaian berbilang pelanggan ETH2

Ethereum 2.0 adalah inisiatif pelbagai makmal dan kumpulan. Sebagai sebahagian daripada rancangan untuk menjadikan Ethereum terdesentralisasi, makmal dan syarikat yang berbeza sedang mengembangkan pelaksanaan ETH 2.0 mereka sendiri. Ini bermaksud terdapat banyak pangkalan data yang semuanya berkomunikasi dengan protokol yang sama. Pada akhirnya, Ethereum akan dapat menyokong pelbagai klien yang semuanya dapat bercakap dan berkomunikasi antara satu sama lain melalui rangkaian berbilang pelanggan.

Pada 28 April 2020, testnet berbilang pelanggan untuk Ethereum 2.0 dikeluarkan oleh Prysm and Lighthouse. Ujian ini membolehkan pelanggan ETH2 yang dikembangkan oleh makmal yang berbeza (seperti Prysm, Lighthouse atau Casper) untuk berkomunikasi antara satu sama lain.

Kejadian testnet

Pada 14 Ogos, “Medalla” telah melalui pelbagai insiden yang sangat menekankan testnet (anda boleh membaca lebih lanjut di sini). Dalam Ethereum seterusnya blog, dinyatakan bahawa “node Prysm kehilangan jejak waktu ketika salah satu pelayan masa yang mereka gunakan sebagai rujukan tiba-tiba melonjak satu hari ke masa depan”. Ini mewujudkan rentetan peristiwa yang akhirnya membawa kepada perbaikan besar. Menantikan tarikh pelepasan Ethereum 2.0, dan seperti yang Danny Ryan katakan, ini adalah perkara yang sangat baik: “Sejujurnya saya dapat mengatakan bahawa perisian pelanggan jauh lebih mantap berikutan kejadian ini. Saya sebenarnya akan tidur sedikit lebih baik sekarang menjelang pelancaran et2 Mainnet. ”

Kejadian ini mendorong para pembangun untuk menunjukkan bahawa kepelbagaian pelanggan adalah suatu keharusan untuk masa depan ETH2 dan desentralisasi, memandangkan jika lebih daripada 33% pengesah keluar di luar talian pada masa yang sama, zaman tidak dapat diselesaikan lagi.

Mempertaruhkan Ethereum pada nod pengesah

Ganjaran bertaruh Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 akan berpindah ke bukti kesepakatan kepentingan. Dalam perenggan di atas “Fasa 0 – Rantai Beacon” kami menyebutkan bahawa 32 ETH dapat dipertaruhkan oleh masyarakat pada simpul validator. 32 ETH2 bertaruh digunakan untuk mengesahkan transaksi dan keadaan di rangkaian, serta bertindak sebagai jaminan bahawa simpul pengesah akan jujur ​​dan beroperasi. Sebagai balasannya, mereka yang mempertaruhkan akan dihargai dengan Ethereum atas usaha mereka. Ini bermaksud bahawa pengesah akan menghasilkan Ethereum sebagai pendapatan pasif dan menerima pembayaran ETH secara perlahan dari masa ke masa. Pengiraan semasa Ethereum 2.0 menunjukkan Pulangan Pelaburan (ROI) 14.2% tahunan. Ini akan sangat baik bagi mereka yang mempertaruhkan ETH yang dapat menikmati faedah pendapatan pasif sementara secara peribadi menyimpan dana mereka di simpul validator. Penganalisis meramalkan permintaan ETH yang lebih besar setelah bukti kepentingan dilaksanakan kerana permintaan tambahan untuk ETH dari staking dan validator node, sementara pada masa yang sama, permintaan GPU berkurang kerana perlombongan Ethereum akhirnya akan dihentikan.

Status Beacon Node menunjukkan Pendapatan dan Pengakuan

Anda dapat melihat status nod validator Ethereum kami pada gambar di atas. Kami mempunyai beberapa downtime awal untuk simpul, jadi kami sebenarnya kehilangan 0.01333 Ether sebagai hukuman kerana kehilangan undi kita. Oleh itu, penting untuk diingat bahawa undi adalah wajib setelah nod diaktifkan. Node luar talian bermaksud bahawa undi tidak dijawab, yang mengakibatkan hukuman kehilangan ETH.

Cara menubuhkan Ethereum Validator Node

Lihat kami Demonstrasi LANGSUNG mengenai cara menubuhkan Ethereum 2.0 Node.

Di samping itu, saya juga menyediakan sesuatu yang disebut a nod pengesah untuk Ethereum 2.0. Node ini akan menjadi masa depan bagaimana Ethereum akan dijalankan dan bagaimana transaksi akan disahkan, iaitu bergantung pada taruhan. Oleh itu, kami akan meneroka semua konsep ini juga dalam panduan ini.

Pada masa ini, anda dapat menguji Ethereum yang berada di ETH 2.0 Testnet disediakan oleh makmal Prysmatic (aka Topaz). Oleh kerana ia adalah ujian, Ethereum tidak akan digunakan, sebaliknya akan menggunakan Göerli ETH, versi testnet Ethereum yang percuma untuk mendapatkan.

Masa yang diperlukan: 2 hari.

Menyiapkan Ethereum Validator Node

Panduan ini telah disesuaikan dari Panduan Testnet Prysm ‘Topaz’

 1. Dapatkan beberapa Göerli ETH

  Göerli ETH ialah percuma untuk mendapatkan dan akan digunakan untuk mempertaruhkan 32 ETH yang diperlukan untuk nod. Cara termudah untuk mendapatkan ETH Göerli adalah dengan menggunakan keran sosial.

 2. Putar Pelayan

  Anda mesti biasa menjalankan pelayan VPS (anda boleh menggunakan AWS, Hetzner atau Linode). Spesifikasi yang disyorkan termasuk pemproses Intel Core i7 dengan storan SSD 100 GB

 3. Mulakan Nail Beacon anda

  Cara termudah yang kami dapat lakukan adalah melalui Docker

  docker run -it -v $ HOME / prysm / beacon: / data -p 4000: 4000 -p 13000: 13000 \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/beacon-chain:latest \ –datadir = / data

 4. Menghasilkan pad kekunci pengesahan

  docker run -it -v $ HOME / prysm / validator: / data \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/validator:latest \ akaun membuat –keystore-path = / data

  Selesaikan langkah-langkah di sini untuk mempertaruhkan ETH

 5. Memulakan klien pengesah

  docker run -it -v $ HOME / prysm / validator: / data –network = ”host” \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/validator:latest \ –beacon-rpc-provider = 127.0.0.1: 4000 \ –keymanager = keystore \ –keymanageropts = ‘{“path”: “/ data”, “frasa laluan”: “changeme”}’

 6. Selesaikan pengaktifan

  Tunggu (kira-kira 2 hari) untuk diaktifkan, dan anda boleh pergi!

Pelepasan alamat kontrak deposit

Pada 4hb Nov, dengan blog baru jawatan dan secara senyap-senyap ketika semua orang mengikuti keputusan langsung Pilihan Raya A.S., spesifikasi ETH2 v1 yang diperlukan dan Alamat Kontrak Deposit Mainnet telah diperakui. Pengguna ETH2 kini dapat mempertaruhkan ETH mereka dan menjadi pengesah untuk membantu mengamankan rangkaian.

Penting untuk diingat bahawa tidak boleh hanya menghantar ETH ke kontrak jika tidak, transaksi akan gagal. Anda perlu melalui PAD pelancaran dan ikut panduan. Lebih-lebih lagi, seperti yang kami nyatakan sebelumnya, mempertaruhkan dan menjalankan validator memerlukan usaha, masa dan kepakaran teknikal. Kegagalan memenuhi syarat boleh berakhir dengan kehilangan sebahagian, jika tidak semua, ETH anda sebagai penalti bertambah.

Pelancaran Mainnet

Pelancaran Ethereum 2 Phase 0 Beacon Chain kini telah dijangkakan pada 1 Disember, bukannya awal 2021 seperti yang difikirkan sebelumnya. Untuk mencetuskan peristiwa, syarat diperlukan: sekurang-kurangnya 524,288 ETH (16384 pengesahan), ~ $ 210 juta, dalam kontrak deposit 7 hari sebelum tarikh yang dirancang. Sekiranya ambang ini belum dipenuhi, acara tersebut akan dicetuskan secara automatik 7 hari setelah syarat tersebut dipenuhi (setiap kali berlaku).

Berikutan catatan alamat kontrak deposit, terdapat lonjakan harga ETH yang memecahkan halangan $ 400 sekali lagi (ia berlaku pada separuh kedua bulan Oktober juga). Harganya kini melambung sekitar $ 410, sementara BTC juga terus meningkat setelah pilihan raya dan sekarang hampir mencecah $ 15000. Masih terlalu awal untuk mengatakan berapa harga Ethereum 2 dalam beberapa bulan; banyak pengguna sangat bullish tetapi ramai yang masih bimbang kerana ETH2 masih jauh dan masalah skalabiliti ETH dan kos transaksi yang tinggi akan kekal untuk jangka masa yang panjang.

Beberapa Kemas Kini

Kurang dari seminggu sebelum tarikh akhir, ETH yang berada di jaring utama Ethereum 2 adalah kurang daripada separuh daripada apa yang diperlukan untuk memicu permulaan Beacon Phase 0. Seperti yang dijangkakan oleh banyak sumber, masyarakat mengharapkan peningkatan yang menentukan dalam kadar deposit di hari-hari terakhir sebelum tarikh akhir. Sekiranya syarat minimum akan dipenuhi pada 24 November, ETH2 akan dilancarkan pada 1 Disember, jika tidak, ia akan bermula secara automatik 7 hari selepas ambang akan dipenuhi.

Status ETH2 pada 22 NovStatus ETH2 pada 22 Nov

Dalam satu kebelakangan ini AMA, Danny Ryan, Penyelidik Teras di Ethereum Foundation menjawab kebimbangan pengguna mengenai kemungkinan pelancaran yang gagal. Ryan mengatakan bahawa Yayasan memang mempunyai jalan penyelesaian, iaitu menyesuaikan ambang ke sekitar 100k + ETH yang mereka anggap cukup. Ini akan mengelakkan daripada meninggalkan ETH yang tersekat di limbo. Ryan juga menyatakan bahawa bagi mereka yang mempertaruhkan, akan ada ganjaran yang tinggi untuk pengguna awal ini. Mereka Halaman Github juga menerangkan lebih terperinci mengenai alternatif lain.

Ambang dicapai!

Pada 24 Nov, hanya beberapa jam sebelum tarikh akhir, ambang ETH yang diperlukan melancarkan Ethereum Phase 0 – Beacon Chain telah dipenuhi!

Banyak spekulasi berlaku pada hari-hari terakhir kerana ramai orang tidak percaya bahawa matlamat itu dapat dicapai. Hanya melihat bar status rangkaian langsung (seperti yang kita lihat pada kemas kini terakhir), kita masih berada pada tahap 50% dua hari yang lalu, tetapi pada akhirnya penganut ETH berjaya! Sebilangan besar pegangan terbesar berlaku pada hari-hari terakhir (seperti yang diramalkan oleh beberapa orang). Ketika ambang telah dicapai, harga ETH juga meningkat, meningkat pada minggu lalu dari sub $ 500 ke puncak $ 620 pada pengumuman.

Langkah seterusnya akan berlaku pada 1 Disember, apabila pencetus untuk Fasa 0 akan ditarik secara automatik! Ethereum 2 akhirnya nyata.

Status Rangkaian Eth 2 100%Status Rangkaian Eth 2 100%

Rantai Beacon disiarkan secara langsung!

Hari ini (1 Disember) pukul 12:00 UTC tepat seperti yang dirancang, Ethereum Fasa 0 disiarkan secara langsung!!

Setelah bertahun-tahun, akhirnya ia berlaku. Pelancaran itu berjaya dan pengguna yang sukar (di samping pemangku kepentingan) tidak akan mendapat manfaat langsung dari ekosistem baru untuk jangka masa yang panjang, kegembiraan terasa dan Twitter Crypto sangat senang!

Hari ini kami juga mendapat pengumuman bahawa Pangkalan Wang Syiling dan Binance, antara lain (lihat f.a.q. di akhir artikel) akan menawarkan hadiah bertaruh Eth 2!

Ini adalah hari yang baik dan ditunggu-tunggu untuk semua peminat crypto: hari ini bukan sahaja menandakan permulaan era baru untuk Ethereum, tetapi juga hari setelah Bitcoin mencapai ATH baru setelah tiga tahun di beberapa pertukaran (dan hari ini telah dibuat yang lebih tinggi juga)!

Ini adalah Penjelajah Ethereum 2, periksa!

Lebih daripada 2 juta $ ETH dipertaruhkan

Hampir dua bulan selepas pelancaran Ethereum 2 Phase 0 Beacon Chain, adalah menarik untuk melihat bagaimana keadaan berjalan.

Semuanya berjalan dengan lancar dan jumlah token yang dipertaruhkan telah meningkat dengan ketara. Hari ini, 17 Januari 2021, terdapat 2,537,698 $ ETH (ambang 5 kali) yang disimpan dalam alamat kontrak, yang bernilai lebih dari $ 3 bilion dolar. Jumlah pengesah aktif adalah 63125, dengan 15925 permintaan belum selesai (yang dipotong adalah 36) dan Kadar Penyertaan sekitar 97-99%. Petunjuk ini, yang mengukur kesihatan rangkaian ETH2, menunjukkan bilangan pengesahan yang secara aktif mengambil bahagian dalam mekanisme konsensus. Kadar yang baik akan sentiasa melebihi 80-90% untuk memastikan keselamatan rantai.

Pada kadar semasa ini, dengan banyak validator baru ditambahkan setiap hari, Fasa 1 (yang memerlukan minimum 262,144) dijangka menjelang Q3-Q4 2021.

Tidak seperti sebelumnya, Ethereum 2 berlangsung dalam zaman (32 blok), setiap 6.4 minit (jika tidak ada kelainan yang dikesan). Anda boleh menyemak metrik ini di sini beaconscan.com/epochs.

Bagaimana harga bertindak balas terhadap ETH2?

Nilai Ethereum pada dasarnya meningkat dua kali ganda sejak Fasa 0 dilancarkan. Pada 1 Disember, harganya melayang di sekitar $ 600 sementara hari ini kita menjumpai pada $ 1220, cuba mematahkan rintangan mingguan terakhir sebelum penerokaan harga baru di wilayah yang tidak diketahui!

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Bolehkah kita memindahkan ETH2 ke Topaz Testnet?

Pemindahan Ethereum / ETH2 sebenar tidak diaktifkan untuk Beacon Chain Testnet. Testnet dijalankan di Göerli dan menggunakan Göerli ETH yang boleh anda perolehi secara percuma

Bolehkah anda menarik balik ETH2 ke ETH biasa?

Pada Tahap 0, ETH2 tidak dapat ditarik kembali ke ETH biasa. Setelah ditukarkan, ETH2 hanya akan dapat digunakan di Staking Chain sehingga Fasa 3

Apa yang boleh saya lakukan dengan ETH2 saya?

Seperti yang dikatakan, pada masa ini tidak ada yang dapat anda lakukan dengannya, itu hanyalah “penerimaan digital”, dan transaksi atau ciri lain yang kami ada sekarang di ETH tidak akan tersedia di ETH2 selama bertahun-tahun. Terdapat khabar angin mengenai pasaran sekunder yang mungkin untuk menjualnya

Bolehkah saya kehilangan Deposit ETH saya di Node?

Ya. 32 ETH yang diperuntukkan bagi validator node dirancang sebagai insurans bahawa validator node beroperasi dan dalam talian setiap masa. Penalti akan diberikan sekiranya simpul berada di luar talian, dan sejumlah kecil ETH akan dipotong dari masa ke masa

Apa yang “Slashed”?

Di samping itu, ada hukuman “dipotong” untuk tindakan jahat yang sengaja dilakukan oleh simpul, seperti dua suara yang bertentangan

Bilakah perlombongan Ethereum akan berakhir

Perlombongan Ethereum tidak akan berakhir selama beberapa tahun. Ethereum akan mengekalkan perlombongan di rantai utama sehingga sekurang-kurangnya tahun 2020. Rantaian ETH1 utama akan terus menggunakan perlombongan dan berjalan selari dengan rantaian ETH2.0. Ini untuk memastikan kestabilan semasa penghijrahan

APR yang diharapkan untuk mempertaruhkan ETH?

Di sini anda boleh mempunyai idea mengenai APR (dalam ETH) kerana ia berbeza dengan bilangan ETH yang dipertaruhkan (sumber)

Bolehkah ada yang tidak kena dengan pelancaran Fasa 0?

Segala-galanya harus berjalan dengan lancar, kerana terdapat banyak ujian pada fasa sebelumnya yang membawa kepada pelancaran. Secara khusus, 2 ujian dikhaskan secara eksklusif untuk menguji genesis Beacon Chain

Apakah syarat minimum perkakasan untuk menjadi pengesah?

Mengikuti senarai ini di Prysm laman web untuk memasang pelanggan:

Spesifikasi minimum

Sistem Operasi: Linux 64-bit, Mac OS X 10.14+, Windows 64-bit

Pemproses: Intel Core i5–760 atau AMD FX-8100 atau lebih baik

Memori: RAM 8GB

Storan: SSD 20GB ruang yang ada

Internet: Sambungan jalur lebar

Spesifikasi yang disyorkan

Pemproses: Intel Core i7–4770 atau AMD FX-8310 atau lebih baik

Memori: RAM 16GB

Storan: 100GB ruang SSD yang ada

Internet: Sambungan jalur lebar

Adakah terdapat projet yang membolehkan saya mempertaruhkan walaupun saya mempunyai kurang dari 32 ETH?

Sekiranya anda ingin mengambil bahagian dalam pertaruhan ETH2 tetapi anda tidak memiliki jumlah minimum yang diperlukan untuk menjadi pengesah, atau anda tidak mahu mempertaruhkan gandaan tepat 32 ETH, jangan risau. Akan ada kemungkinan melalui Pertukaran Berpusat (seperti Binance dan Coinbase) dan bukan sahaja. Kelebihan besar dalam kes ini adalah dengan menerima kecairan untuk ETH yang dipertaruhkan.

RoocketPool ($ RPL), sekarang dalam versi beta, akan sesuai dengan rETH (1: 1 dengan ETH), aset token yang akan dapat anda jual bebas. Kewangan Lido akan melakukan perkara yang serupa melalui stet mereka. Stake Cecair sebaliknya akan membiarkan anda meminjam USDC untuk cagaran ETH anda. Banyak penyelesaian lain akan muncul kerana ETH2 akan memulakan perjalanannya; sebagai contoh, Kewangan Krim ($ CREAM) baru-baru ini mengeluarkan sebuah artikel menjelaskan bahawa pengguna akan menerima token ETH2P ketika bergabung dengan ETH2 yang mempertaruhkannya

Adakah terdapat perbezaan dalam penggunaan ETH seperti yang saya biasa?

Tidak, ETH1 akan berterusan seperti yang ada tanpa perbezaan. ETH2 dipasang pada garis selari dan keduanya akan bergabung pada masa akan datang. Penggabungan akan berlaku tanpa pengguna ETH dapat menyedarinya

Apa yang akan berlaku sekiranya tidak ada 524,288 ETH (16384 pengesahan) pada 24 November ?

Sekiranya ambang ini belum dipenuhi, acara tersebut akan dicetuskan secara automatik 7 hari setelah syarat tersebut dipenuhi (setiap kali ia berlaku). Kadar taruhan dijangka tidak linear, kerana banyak orang akan terus menggunakan ETH mereka untuk mengunci keuntungan, memaksimumkan kos peluang yang ditawarkan oleh Defi misalnya, hingga saat terakhir. Kadar pengambilan mungkin akan meningkat ketika kita semakin hampir dengan tarikh akhir

Sebarang berita mengenai hukuman?

Dalam satu kebelakangan ini tweet Vitalik Buterin telah mengumumkan bahawa hukuman untuk bulan-bulan awal telah dikurangkan sekitar 25% hingga 33% dibandingkan dengan tahap Medalla. Selain itu, jika ambang akan dipenuhi, ganjaran (APR) kini dianggarkan sekitar 25% (bukannya sekitar 14% seperti yang difikirkan sebelumnya)

Berapa lama sebelum menguntungkan?

Dengan anggaran terakhir, anda seharusnya memperoleh untung bersih dalam tiga minggu

Adakah Vitalik Buterin sendiri telah menyumbang kepada pemerolehan ETH2?

Ya tentu saja, dia mempertaruhkan dirinya sendiri seperti yang kita semua harapkan. Menurut CryptoBuzz, Vitalik menghantar 3200 ETH, bernilai hampir $ 1,5 juta

Sumber:

https://medium.com/prysmatic-labs/how-to-scale-ethereum-sharding-explained-ba2e283b7fce

Pemegang Dompet Ethereum: https://bitinfocharts.com/comparison/activeaddresses-eth.html

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector