Kajian Enjincraft: Menambah Blockchain ke Minecraft

Logo EnjinCraftEnjinCraft – Enjin Membawa ekonomi Blockchain ke Minecraft

EnjinCraft memberikan kehidupan baru ke dalam Minecraft dengan menghadirkan koleksi digital ekonomi dan Non-fungible Token (NFT) yang terbaik. Walaupun Minecraft adalah permainan kotak pasir terbesar di dunia, ia selalu kekurangan ekonomi sebenarnya. Penyatuan Minecraft dan SDK Enjin yang baru membolehkan pemain untuk benar-benar memiliki item dan memindahkannya ke pelayan. Dengan pelancaran Pemalam Minecraft pada 28 Mei 2020, pemilik pelayan boleh menggunakan plugin mudah untuk membolehkan item blockchain digunakan di dunia Minecraft mereka.

Dengan Enjincraft, pemain dapat melengkapkan aset ERC-1155 secara langsung sebagai item Minecraft. Ini juga membolehkan perdagangan barang di luar permainan dan ke Enjin Wallet. Integrasi baru Enjin memungkinkan perdagangan langsung aset ERC-1155, Ethereum dan Enjincoin secara langsung di Minecraft.

Pemain akan dapat memasukkan “Enjincraft“Dan cari harta karun seperti pedang, baju besi, dan alat dalam permainan. Setelah menjumpai item ini, pemain dapat memiliki pemilikan item yang sebenarnya kerana mereka adalah Aset Tidak Berjangkit (token ERC-1155). Item boleh disimpan secara langsung di Enjin Wallet, memungkinkan perdagangan mudah atau bahkan mencair.

Dunia Enjincraft Pertama

Dunia pertama Enjincraft dipenuhi dengan pencarian, cerita dan banyak bandar dan bandar yang boleh dijelajahi. Bagi mereka yang berani meneroka, dunia ini penuh dengan peti harta karun dan misteri yang dapat diselesaikan. Peti harta karun dalam permainan memberikan item ERC-1155 sebenar yang mempunyai nilai berdasarkan Enjin Coin.

Peta Enjincraft

Bagi pemula, peta dunia sangat berguna kerana menandakan semua lokasi utama dalam permainan. Peta ini dapat dijumpai di Witek’s House di kota pertama (ikuti jalan utama ke bandar).

Mengikat Dompet Enjin

Pemain dapat menyimpan barang berharga Enjincraft melalui Enjin Wallet. Proses onboarding sangat mudah:

  1. Log masuk ke enjincraft.com
  2. Permainan akan memberi anda kod pengikat 5 watak.
  3. Buka Enjin Wallet di telefon bimbit anda
  4. Navigasi ke “Aplikasi terpaut”
  5. Pilih dompet dan masukkan kod pengikat

Enjincraft dengan Wallet yang dipautkan

Proses ini akan memakan masa sekitar 1 minit dan selepas itu akaun akan terikat dan siap dimainkan. Status dompet akan dipaparkan seperti yang dipautkan dan panel Enjin Coin akan menunjukkan baki ENJ dan ETH dari dompet. Ini menjadikan Minecraft hampir sama dengan permainan Multiplayer Massively seperti World of Warcraft.

Item Enjincraft ERC-1155

Item Enjincraft adalah pelayan silang dan boleh bergerak di antara alam. Pada masa ini pemilik barang dapat dijelajahi dengan menggunakan Penjelajah blockchain Enjinx.

Lihat Panduan Enjin kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Apa itu EnjinCraft?

Poster YouTube Perbincangan dan temu ramah dengan Enjin CTO Witek Radomski

EnjinCraft adalah pemalam terbaru Enjin untuk Minecraft pelayan. Plugin EnjinCraft akan membolehkan pemilik pelayan mengintegrasikan sepenuhnya ekonomi blockchain ke dalam Minecraft.

Ini bermaksud bahawa pemilik pelayan Minecraft akan dapat memberikan pemain kepemilikan nyata aset dan mata wang dalam permainan. Aset dalam permainan boleh digunakan di ruang sembang pemilik laman web, laman web dan Enjin Multiverse.

Stormwall adalah contoh aset multiverse Enjin adalah Stormwall. Ini adalah item yang boleh dimainkan yang dibuat oleh Enjin yang boleh digunakan dalam 32 permainan Enjin.

DonationCraft adalah pemalam Minecraft pertama Enjin. Ini membolehkan pelayan MineCraft menerima pembayaran Paypal dan kad kredit. Menurut Enjin, Kraf Derma mempunyai lebih daripada 5 juta muat turun dan membolehkan pemilik pelayan membuat jutaan dolar.

Seperti yang pertama kali dilaporkan oleh Asia Crypto Hari Ini, untuk memperkenalkan orang ramai ke plugin Enjin’s MineCraft, Enjin telah melancarkan versi beta tertutup dari EnjinCraft Server One, pelayan Minecraft yang dibina dengan pemalam Enjin.

EnjinCraft Server One mempunyai senjata, perisai, dan aksesori Minecraft berasaskan blockchain yang boleh dicari dan dimenangi oleh pemain.

Cari dan kumpulkan aset blockchain di alam semesta Minecraft yang luasCari dan kumpulkan aset blockchain di alam semesta Minecraft yang luas

Item dalam permainan disokong dengan Enjin Coin (ENJ). Pemain boleh mendapatkan Enjin Coin dengan mencairkannya melalui Enjin Wallet. Setelah mencairkan Enjin Coin, ia dapat dipindahkan ke cryptocurrency lain. Enjin Coin juga boleh digunakan untuk membeli kad hadiah dari peruncit arus perdana. Contohnya, Amazon, Apple, dan Uber.

Enjin Blockchain SDK untuk Java

SDK untuk Java membolehkan pemaju Java membuat dan mengintegrasikan aset blockchain ke platform mereka.

Untuk SDK Java Enjin, Syarikat telah menggunakan pangkalan data sumber terbuka. Oleh itu, pengguna Java SDK dapat mengubah dan menggunakan SDK sesuka mereka. Enjin menyebut bahawa mereka mendorong semangat bekerjasama dan berharap pengguna dapat menggunakan SDK untuk membina perkara yang tidak pernah mereka bayangkan.

Pemain boleh menukar aset dalam permainan mereka menjadi nilai kehidupan sebenar.Pemain boleh menukar aset dalam permainan mereka menjadi nilai kehidupan sebenar.

Pengguna akan dapat menggunakan platform Enjin untuk mengintegrasikan ekonomi blockchain ke pelayan mereka. Ini bermaksud pengguna dapat mengintegrasikan ekonomi blockchain ke permainan, aplikasi web dan bahkan aplikasi andriod.

Anda boleh mula membina dengan Blockchain SDK dengan membuat akaun Enjin di sini.

Dengan mendaftar dengan program pengguna awal Enjin Spark, pengguna akan diberi pelbagai faedah awal pengguna. Ini akan membantu mereka memasarkan, membiayai dan mengewangkan projek mereka.

Anda boleh mendaftar untuk program Enjin Spark di sini.

Kesimpulannya

Poster YouTube Memperkenalkan EnjinCraft: Pelayan Minecraft Bertenaga Blockchain Pertama di Dunia

Melihat item dalam permainan sebagai piksel semata-mata adalah perkara masa lalu. Enjin membolehkan para pembangun untuk mengintegrasikan ekonomi blockchain ke dalam dunia dalam talian dengan SDK Java Enjin.

Dan dengan MineCraft Server One, Enjin menunjukkan bagaimana ekonomi ini dapat berfungsi dalam permainan arus perdana. Mudah-mudahan kita akhirnya dapat melihat situasi menang-menang untuk pemaju dan pemain. Pembangun mampu menjana lebih banyak keuntungan. Walaupun membolehkan pemain memperoleh nilai kehidupan sebenar melalui item dalam permainan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai periksa Ulasan Enjin kami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me