Membeli cryptocurrency menggunakan Ledger Live: Panduan langkah demi langkah

Ledger, pembuat Ledger Nano S dan Ledger Nano X mempunyai diumumkan bahawa aplikasi mereka, Ledger Live kini menyokong pembelian cryptocurrency dengan kad kredit atau pindahan wang melalui bank. Ciri ini dikendalikan dengan pasangan mereka, Menggabungkan dan sekarang pengguna boleh terus ke Ledger Live untuk membeli cryptocurrency mereka dan menghantarnya ke keselamatan peranti Ledger mereka. Tidak perlu lagi melakukan langkah tambahan seperti membeli cryptocurrency di bursa dan kemudian menghantarnya ke dompet perkakasan anda untuk disimpan! Dalam panduan ini, kami memberi anda arahan langkah demi langkah mengenai cara membeli cryptocurrency menggunakan Ledger Live di Nano S dan Nano X anda.

Mata wang kripto yang ada

Ledger Live hanya mempunyai cryptocurrency berikut yang boleh dibeli: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) dan Dash (DASH). Oleh itu pengguna yang ingin membeli cryptocurrency lain harus membelinya di tempat lain mis. di pertukaran cryptocurrency. Untuk melihat pertukaran mata wang kripto mana yang menurut kami terbaik, lihat artikel kami di Pertukaran Cryptocurrency Terbaik Terbaik pada tahun 2020.

Cara membeli cryptocurrency menggunakan Ledger Live

Sekiranya anda pengguna Nano X atau Nano S baru, anda perlu menyediakan peranti anda terlebih dahulu dan memasang perisian Ledger Live. Lihat di sini untuk panduan persediaan Ledger Nano S dan panduan persediaan Ledger Nano X kami.

Untuk memulakan dengan membeli cryptocurrency menggunakan Nano S atau Nano X anda, buka aplikasi Ledger Live di PC anda dan pergi ke “Buy crypto” di bar sisi. Pilih cryptocurrency mana yang anda mahu beli, anda boleh memilih dari Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) atau Dash (DASH). Untuk tujuan panduan ini, kami akan menunjukkan pembelian Bitcoin, jadi kami akan memilih Bitcoin sebagai aset crypto yang ingin kami beli. Kemudian pilih akaun mana yang anda mahu cryptocurrency anda didepositkan. Sebagai alternatif anda boleh menambahkan akaun baru untuk pembelian cryptocurrency anda- lihat bahagian kami yang bertajuk “Bagaimana cara menambah akaun baru untuk pembelian cryptocurrency”.

Beli cryptoKlik “Beli crypto” di bar sisi

Di Ledger Live, anda akan diminta untuk mendaftar atau log masuk ke akaun Coinify anda. Untuk tutorial mengenai cara membuat akaun Coinify, lihat bahagian kami yang bertajuk “Cara mendaftarkan akaun Coinify di Ledger Live”.

Log masuk atau sediakan akaun CoinifyLog masuk atau sediakan akaun Coinify

Anda kemudian akan diminta untuk memilih jumlah cryptocurrency yang ingin anda beli, mata wang pembayaran dan kaedah pembayaran. Buku besar membolehkan anda membayar dalam mata wang berikut: AUD, BGN, CAD, CHF, DKK, EUR, GBP, HKD, HRK, HUF, INR, JPY, NOK, NZD, PLN, SEK, TRY, USD dan VND. Anda boleh membayar cryptocurrency anda menggunakan kad kredit (Visa atau Mastercard) atau untuk lokasi Eropah, pindahan bank melalui. SEPA.

Beli cryptoPilih pembelian cryptocurrency anda dan sahkan transaksi.

Oleh kerana harga cryptocurrency berubah-ubah, Ledger akan mengunci harga pembelian anda dan memberi anda 15 minit untuk menyelesaikan pembelian. Masukkan butiran kad kredit anda, periksa semula butiran pembelian anda dan klik “Bayar”. Mata wang kripto yang anda beli akan dimasukkan secara automatik ke dalam akaun yang ditentukan pada peranti lejar anda.

Bayaran lengkapBayaran lengkap

Cara mendaftar akaun Coinify di Ledger Live

Bagi mereka yang tidak mempunyai akaun Coinify atau membeli cryptocurrency untuk pertama kalinya di Ledger Live, anda perlu melalui proses Kenali Pelanggan Anda (KYC) Coinify dan sediakan akaun. Di Ledger Live, masukkan e-mel anda dan pilih kata laluan, kemudian klik “Buat akaun”. Anda kemudian akan diminta untuk menjawab beberapa soalan KYC.


Buat akaun CoinifyBuat akaun Coinify

Sahkan e-mel anda (Coinify akan menghantar e-mel pengesahan kepada anda) dan lokasi.

Sahkan e-mel dan lokasiSahkan e-mel dan lokasi anda

Berikan maklumat mengenai alamat tempat tinggal anda dan bagaimana anda merancang untuk menggunakan akaun anda.

Berikan alamat kediaman dan penggunaan akaunBerikan alamat kediaman dan penggunaan akaun

Anda juga akan diminta untuk mengesahkan identiti anda dengan memberikan gambar Kad Pengenalan / pasport anda dan untuk mengimbas wajah anda seperti memasang FaceID di iPhone.

Sahkan identiti andaSahkan identiti anda

Selepas itu Coinify akan memproses pendaftaran anda secara automatik yang memakan masa sekitar 2 minit. Maka anda sudah bersedia!

Pemprosesan pendaftaranCoinify akan memproses pendaftaran anda dalam masa 2 minit

Cara menambah akaun baru untuk pembelian cryptocurrency

Untuk menambahkan akun, klik “+ Tambahkan akun” seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas. Kemudian pilih akaun aset crypto yang ingin anda tambahkan. Untuk tujuan panduan ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan akaun Bitcoin, jadi saya memilih Bitcoin sebagai aset dan mengklik “Teruskan”. Apabila ditanya, sambungkan peranti Ledger anda ke PC anda dan buka kunci. Kemudian pergi ke aplikasi yang sesuai untuk mata wang kripto yang ingin anda beli pada peranti, peranti anda akan mengatakan “Aplikasi sudah siap” sementara ia diselaraskan dengan Ledger Live di PC anda.

Setelah diselaraskan, anda akan diberi pilihan pada akaun baru yang ingin anda tambahkan. Pilih akaun yang akan ditambahkan kemudian klik “Tambah akaun”. Akaun baru anda kemudian akan ditambahkan dan anda kemudian boleh memilih untuk menambah lebih banyak akaun atau menutup tetingkap untuk menyelesaikannya.

Pengalaman dan kesimpulan pengguna

Kami telah mencuba banyak dompet perkakasan cryptocurrency dan peranti Ledger pastinya pilihan utama kami. Keutamaan ini pasti diperkukuhkan oleh fakta bahawa kita sekarang boleh membeli cryptocurrency di Ledger Live kerana ini bermaksud kita tidak perlu lagi membeli cryptocurrency di bursa, terutama ketika kebanyakan pertukaran mengharuskan kamu melalui prosedur KYC jika membeli crypto untuk pertama kalinya. Jadi sementara anda juga perlu melalui prosedur KYC ketika membeli dengan Ledger Live untuk pertama kalinya yang sedikit menyusahkan, keseluruhan proses hanya memerlukan masa sekitar 5 minit untuk diselesaikan. Dan pada penghujung hari adalah berbaloi untuk membeli cryptocurrency menggunakan Ledger Live dalam jangka masa panjang kerana cryptocurrency anda dihantar terus ke peranti anda yang merupakan peranti penyimpanan yang lebih selamat. Banyak yang mungkin menggunakan banyak pertukaran dan bahkan melangkau dari satu pertukaran ke satu pertukaran yang lain tetapi pada akhirnya hari dompet perkakasan anda adalah tempat di mana sebahagian besar cryptocurrency anda harus disimpan. Oleh itu, kami sangat mengesyorkan untuk mencuba ciri ini dan walaupun hanya ada 4 cryptocurrency yang tersedia untuk dibeli, biasanya cukup sebagai permulaan untuk berdagang di bursa dan kami berharap dan menjangkakan bahawa Ledger mungkin akan menambah lebih banyak duit syiling pada masa akan datang.

Ingin membeli Ledger Nano X? Klik di bawah untuk MEMBELI SEKARANG!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector