Surat Berita # 4

Minggu dalam tinjauan

Pelancaran kontroversi Curve Finance $ CRV

Pada 14 Ogos 2020, Curve Finance ($ CRV) tiba-tiba dilancarkan oleh pemaju tanpa nama yang dikenali sebagai “OxChad”. Malah pasukan Curve Finance benar-benar terperanjat dan pada mulanya bergegas untuk menutup orang lain yang menyiarkan pelancaran di Twitter. Mereka juga bergegas untuk mengesahkan bahawa kontrak yang digunakan oleh pemaju mempunyai kod yang sama dan tidak ada yang berbahaya dalam kontrak.

Akhirnya, Curve tidak mempunyai “pilihan lain selain menggunakannya” dan menyatakannya sebagai pelancaran token rasmi mereka. Ini tidak sesuai dengan komuniti cryptocurrency, terutamanya sejak beberapa jam antara pembangun melancarkan $ CRV dan pasukan Curve yang menyatakan pelancarannya, 80,000 token CRV sudah dilombong oleh beberapa petani yang berani. Ini menyebabkan banyak orang mengadu bahawa pelombong tersebut mendapat kelebihan yang tidak adil kerana pasukan Curve sebelumnya telah mengumumkan akan ada 24 jam antara kontrak yang digunakan dan token pertama dikeluarkan.

Walaupun pelancaran ini sangat bermasalah dan merosakkan reputasi Curve Finance, jangka panjang tidak mungkin mempengaruhi Syarikat. Sebenarnya, selepas pelancaran, petani lain berlumba-lumba memasukkan kecairan ke dalam protokol, dan pada masa ini, lebih dari $ 1 bilion dikunci dalam Curve Finance. Ini adalah projek DeFi yang ketiga untuk mencapainya, selepas Maker dan Aave. Harga Curve Finance melonjak menjadi lebih dari $ 50 pada beberapa jam pertama pelancaran tetapi jatuh ke bawah $ 4 kerana petani hasil segera menjual token $ CRV mereka untuk memaksimumkan ROI mereka. Dan tidak mungkin petani akan terus menjual hasil tanaman mereka sebaik sahaja dituai, jadi mereka yang membeli $ CRV di pasaran perlu berhati-hati.

Lelongan SKALE ditangguhkan

SKALE Network ditubuhkan pada tahun 2018 sebagai platform skalabilitas blockchain yang memberikan konsensus berkelajuan tinggi dan memberi kekuatan kepada dApps untuk menjalankan kontrak pintar. Ini akan membantu pembangun Ethereum Dapp dengan menyediakan platform Layer 2 dengan kelajuan tinggi, final yang cepat dan yang paling penting, dengan kos rendah.

Token SKALE Rangkaian SKALE ($ SKL) sepatutnya tersedia untuk pembelian melalui lelongan Belanda 3 hari mulai 17 Ogos 2020. Namun, hanya beberapa jam sebelum permulaan lelongan SKALE mengumumkan lelongan akan ditangguhkan kerana “jumlah yang terlalu banyak lalu lintas ”. Ini mungkin disebabkan oleh gelombang orang yang bergegas menyelesaikan proses KYC sehingga layak untuk menyertai lelang. Pada 19 Ogos 2020, belum ada pengumuman mengenai tarikh dan masa lelongan yang ditangguhkan. Walaupun setakat ini, orang sepertinya tidak kecewa (mungkin kerana mereka juga menunggu untuk melewati proses KYC) dan dengan sabar menunggu kemas kini lebih lanjut. Oleh itu, jika anda berminat untuk menyertai lelongan, anda mungkin mahu menyelesaikan proses KYC ASAP.

Yam Finance tidak berputus asa!

Yam Finance ($ YAM) menimbulkan kegemparan minggu lalu ketika mengumpulkan rakan-rakan petani untuk “menyelamatkan keladi”. Walaupun terdapat cukup banyak dukungan dari petani, didapati bug tersebut akan berinteraksi dengan modul tadbir urus dan mencegah cadangan tadbir urus berjaya. Oleh itu, $ YAM tidak lagi dapat diubah oleh tadbir urus dan pada tahap teknikal, ia akan berkelakuan dengan cara yang serupa dengan aset pelunasan lain seperti Ampleforth ($ AMPL).

Tetapi YAM tidak berputus asa! $ YAM lama akan dipindahkan ke versi baru $ YAM, yang akan menjadi versi protokol YAM yang diaudit sepenuhnya. Pada masa ini, Peckshield Inc telah mengaudit kontrak migrasi dan dilapor untuk berjaya dan segala masalah “rendah” atau “maklumat” telah diselesaikan. Yam Finance telah menggunakan kontrak migrasi yang membolehkan pemegang $ YAM berhijrah ke versi baru. Tetapi Pemegang $ YAM hanya mempunyai masa 72 jam untuk menyelesaikan proses migrasi iaitu sehingga 22 Ogos 2020 jam 4:20 petang (UTC). Selepas masa tersebut, token YAM v1 tidak lagi layak untuk migrasi. Oleh itu, bungkus beg $ YAM anda dan DAPATKAN PERGERAKAN!

Perincian mengenai cara berhijrah boleh didapati di sini.

Pelancaran dan redenominasi $ DOT Polkadot

Polkadot ($ DOT) membolehkan komunikasi merentasi rantai dan interoperabiliti sehingga rangkaian blockchain dapat beroperasi bersama dengan lancar sebagai ekosistem. Projek ini terkenal kerana ia diasaskan oleh Gavin Wood- salah seorang pencipta bersama Ethereum. Polkadot juga merupakan salah satu projek yang paling tidak disukai dalam komuniti cryptocurrency Cina. Kami baru-baru ini menukar nota dengan pengurus dana China yang sangat aktif dalam komuniti crypto Cina, inilah yang dia katakan mengenai projek blockchain terpanas di China sekarang.

Polkadot akhirnya dilancarkan pada 18 Ogos 2020 sehingga kini dapat dipindahtangankan tetapi terdapat penukaran semula $ DOT yang belum selesai yang akan berlaku pada 21 Ogos 2020. Terdapat 2 versi $ DOT yang tersedia di pasaran, versi baru $ DOT 100x lebih kecil daripada $ DOT lama. Sebilangan besar pertukaran seperti Binance atau Kraken secara automatik akan menggandakan deposit DOT pengguna selepas penukaran semula, iaitu jika anda mendepositkan $ DOT lama sebelum penukaran semula, anda akan dikreditkan secara automatik dengan 1.000 DOT $ baru setelah penukaran semula. Dan untuk melindungi pengguna dalam jangkaan ini, pengguna tidak akan dapat mengeluarkan DOT $ yang baru sehingga selepas penukaran semula.

Sementara itu, ingat bahawa beberapa pertukaran misalnya. OKEx, MXC dll menawarkan pasangan perdagangan dalam $ DOT LAMA, sementara yang lain mis. Binance dan Kraken menawarkan pasangan perdagangan dalam DOT $ BARU. Oleh itu, jangan menjadi lelaki yang pernah kita lihat di Twitter yang membayar $ 50 untuk $ DOT baru, yang hanya bernilai $ 3. Pemegang dan pedagang $ DOT harus memeriksa dengan pertukaran yang mereka diniagakan untuk mengetahui apakah polisi mereka untuk $ DOT.

Aktiviti yang akan datang

“Akhir minggu ini”: Makmal SKALE akan mengumumkan waktu dan tarikh lelongan yang ditangguhkan.

21 Ogos 2020 pada anggaran. 13:15 (UTC): Hari penukaran semula $ DOT. Polkadot akan mengubah denominasi token $ DOT sehingga $ DOT lama akan dibahagikan kepada 100 $ DOT baru.

21 Ogos 2020 jam 16:00 (UTC): Pelancaran awam akses awal VIMworld. VIMworld juga akan menjual VIM-nya.

22 Ogos 2020 jam 16:20 (UTC): Tarikh akhir penghijrahan ke YAM 2.0.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me