Ulasan dan Panduan Pertukaran Yobit 2020

YoBit adalah pertukaran cryptocurrency yang dilancarkan pada tahun 2014 dan merupakan antara yang tertua di pasaran. Falsafah YoBit adalah menjaga perkara-perkara mudah. Bursa hanya menawarkan perdagangan spot pada platform yang agak intuitif dan tidak rumit. Pertukaran ini popular di seluruh dunia, dengan komuniti yang sangat besar di Rusia dan Eropah. Walau bagaimanapun, YoBit memang menawarkan beberapa ciri unik bukan perdagangan seperti rancangan pelaburan, permainan dadu, dan peluang berterusan untuk pengguna memperoleh cryptocurrency percuma.

Didaftarkan di Panama sebagai YoBiCrypto Corp, Bursa ini merupakan ciptaan sekumpulan pemaju Eropah yang meminati cryptocurrency. Menurut CoinMarketCap Yobit mempunyai jumlah dagangan sebanyak lebih daripada USD $ 50 juta setiap 24 jam

Dalam ulasan ini, kami melihat pelbagai ciri pertukaran YoBit dan memberi pengguna panduan bagaimana memulakannya. Kami juga melihat sama ada YoBit adalah pilihan yang boleh dipercayai dan selamat untuk peniaga cryptocurrency pada tahun 2020.

Ciri-ciri utama

 • Tiada pendekatan frills: YoBit membezakan dirinya daripada pesaingnya dengan bersikap sederhana. Pengertian kesederhanaan ini juga dapat dilihat di antara muka. Setelah anda log masuk semua ciri dan maklumat yang diperlukan dipaparkan dengan jelas dan mudah diakses dalam 1 klik.
 • Tidak diperlukan KYC: Tidak diperlukan prosedur KYC untuk mendaftarkan akaun dan mereka tidak mengumpulkan data dari pengguna. Tujuan Exchange adalah untuk melindungi anonimitas pengguna dan menghormati privasi dan kerahsiaan mereka. Pengguna baru boleh mendaftar dengan e-mel mereka dan mula berdagang dalam beberapa minit.
 • Ciri-ciri unik: Selain perdagangan spot, Bursa memiliki fitur unik seperti InvestBox, permainan dadu, FreeCoins, “YoPony“Dan bekerjasama dengan forum CryptoTalk, dll.

Mari kita perhatikan ciri unik utama mereka secara bergantian.

InvestBox – panduan cara mudah

Menurut YoBit, InvestBox membolehkan pengguna mengembangkan portfolio mereka dan berpotensi memperoleh dari 0.1% hingga 7% sehari. Tujuan InvestBox adalah untuk merapatkan jurang antara pedagang cryptocurrency dan pembangun dengan membantu mereka mempopularkan duit syiling mereka, dan supaya peniaga dapat memanfaatkan popularitinya. Bursa mendakwa bahawa pembayaran dari rancangan ini berasal dari dana khas yang diisi semula dari komisen yang diperoleh oleh Bursa. Pengguna boleh mengeluarkan dana mereka dari rancangan pada bila-bila masa dan pengeluaran tidak dikenakan komisen yang perlu dibayar kepada Bursa.

Pelan berbeza dari segi wang syiling yang anda dapat, jumlah pelaburan minimum dan masa yang diperlukan, dan tindakan yang diperlukan untuk mendapatkan pembayaran. Seperti yang terlihat pada gambar di bawah ini, setiap rencana InvestBox memiliki “peraturan” tersendiri seperti berikut:

 • Duit syiling: Jenis cryptocurrency yang akan dilaburkan
 • Peratus: Peratusan yang anda akan dapat
 • Tempoh: Bilakah anda akan mendapat pembayaran, mis. harian, mingguan dll.
 • MinInvest: pelaburan minimum diperlukan
 • MaxInvest: Maksimum yang boleh anda laburkan
 • Tindakan: Tindakan apa yang diperlukan untuk mendapatkan pembayaran. Mengambil YOMI dalam gambar di bawah sebagai contoh “YOMI / BTC: 10 perdagangan beli + tidak ada penjualan YOMI + BTC: 10 ds” bermaksud pengguna: (1) mesti membeli token YOMI 10 kali di pasaran YOMI / BTC; (2) tidak dapat menjual token YOMI mereka sehingga pembayaran diterima; dan (3) bermain permainan DICE 10 kali (walaupun tidak menjadi masalah jika anda menang atau kalah).
 • Status: Sama ada rancangan itu aktif atau tidak.

InvestBoxPengguna boleh memilih dari pelbagai rancangan di InvestBox Bursa

Permainan dadu dan YoPony

Ciri yang popular di Exchange adalah permainan dadu mereka di mana pengguna meneka jika dadu gulungan yang akan datang akan kurang dari 48 atau lebih dari 52. Seperti yang disebutkan di bahagian InvestBox, beberapa rancangan mungkin menghendaki pengguna memainkan permainan ini dengan jumlah yang ditentukan masa. YoPony adalah permainan perlumbaan crypto, di mana anda meneka kuda mana yang akan memenangi perlumbaan.

FreeCoins- cara mendapatkan cryptocurrency di YoBit

Untuk mendorong lebih ramai orang berdagang di YoBit, Bursa memberikan syiling percuma untuk pengguna yang berkongsi Bursa di media sosial. Yang perlu dilakukan oleh pengguna ialah memilih duit syiling percuma yang ingin mereka dapatkan dan klik “Dapatkan duit syiling percuma”.

Koin PercumaFreeCoins membolehkan pengguna memperoleh cryptocurrency

Kemudian di tetingkap pop timbul pilih sama ada anda mahu membuat catatan anda di Twitter, Facebook atau Vkontakte. Anda kemudian secara automatik akan diarahkan ke laman web media sosial anda untuk meletakkan catatan tersebut. Selepas itu anda perlu menampal pautan pos anda ke bar alamat dan tekan “Periksa” supaya YoBit dapat mengesahkan bahawa anda telah menghantar.

Tetingkap pop timbulTetingkap pop timbul akan meminta anda menghantar dan memasukkan alamat pos untuk diperiksa

Kempen YoBit CryptoTalk – cara lain untuk mendapatkan cryptocurrency percuma

Yobit juga mengadakan kempen ganjaran dengan CryptoTalk.org, forum cryptocurrency di mana orang dapat memperoleh Bitcoin dengan terlibat dalam perbincangan. YoBit akan memberi ganjaran kepada pengguna dengan 0.00001 BTC setiap pos, sehingga 30 siaran setiap hari. Setelah anda membuat pengeposan, anda perlu memasukkan UID CryptoTalk anda ke dalam Halaman kempen CryptoTalk agar siaran anda disahkan. Selepas pengesahan oleh moderator di forum CryptoTalk, ganjaran akan diberikan kepada siaran yang layak dan anda akan dapat menghantarnya terus ke baki BTC anda di Bursa.

Halaman kempen CryptoTalkHalaman kempen CryptoTalk

Cryptocurrency yang disokong

YoBit menawarkan perdagangan untuk lebih dari 442 cryptocurrency, lebih dari dua kali lebih banyak daripada pesaing seperti pertukaran Binance. Ini termasuk beberapa altcoin yang agak tidak diketahui, yang berpotensi menjadikannya satu-satunya pilihan yang tersedia untuk peniaga altcoin yang serius.

Yang juga menjadikan pertukaran YoBit menonjol adalah jumlah pasangan perdagangannya yang tersedia. Ia mempunyai lebih dari 4,600 pasangan perdagangan yang membuatnya pasangan perdagangan yang paling banyak dari pertukaran di pasaran mengikut CoinGecko.

Mata wang dan kaedah pembayaran yang disokong

YoBit menerima USD dan RUB (Rubel Rusia). Bagi kaedah pembayaran, Bursa menerima deposit Visa / Mastercard, AdvCash, Payeer, Perfect Money, Capitalist, Yandex dan cryptocurrency.

YoBit Yuran

Bayaran deposit dan pengeluaran

Deposit ke Bursa adalah percuma untuk kebanyakan kaedah pembayaran utama seperti deposit Visa / Mastercard atau cryptocurrency. Untuk pengeluaran namun bayaran boleh berkisar antara 0.0005 untuk cryptocurrency, hingga 7% (USD) menggunakan Payeer atau USD $ 6 dan 5% menggunakan kad kredit.

Inilah a senarai yuran deposit dan pengeluaran YoBit.

Bayaran perdagangan

YoBit mengenakan bayaran 0.20% untuk setiap pesanan jual beli di Bursa. Berbanding dengan pesaingnya, ini biasanya rata-rata. Beberapa pertukaran seperti KuCoin atau OKEx mengenakan sedikit lebih sedikit pada 0.10%, sementara pertukaran lain seperti Coinbase Pro mengenakan lebih banyak pada 0.50% ditambah dengan yuran lain.

Negara yang disokong

Pertukaran ini tersedia untuk pengguna dari seluruh dunia, termasuk USA. Untuk memenuhi pelanggan antarabangsa, Bursa menyokong bahasa Inggeris, Rusia dan Cina. Salah satu ciri unik mereka ialah sembang langsung di bar sisi di mana anda boleh berbual dengan peniaga lain dalam masa nyata. Sembang langsung boleh didapati dalam bahasa Inggeris, Jerman, Arab, Cina dan Rusia.

Sembang langsungSembang langsung

Keselamatan- Adakah YoBit selamat?

YoBit mempunyai rekod prestasi yang baik tanpa hack dalam 6 tahun ia dilancarkan. Exchange mempunyai ciri-ciri berikut untuk melindungi penggunanya.

Pengesahan log masuk e-mel: Setelah masuk ke Bursa, mereka akan menghantar e-mel yang memberitahu anda bahawa anda telah berjaya log masuk bersama dengan perincian log masuk anda seperti alamat IP, lokasi dan masa masuk anda. Ini bermakna anda akan diberitahu jika orang lain salah masuk ke akaun anda.

Pengesahan 2-Faktor (2FA): Pengguna dapat menyiapkan aplikasi Google Authenticator pada telefon mereka untuk digunakan dengan Exchange. Oleh itu, semasa pengguna membuat deposit atau pengeluaran, mereka juga diminta untuk memasukkan kata laluan sekali untuk menyelesaikan permintaan.

Pembekuan pengeluaran: Ciri unik, fungsi pembekuan pembekuan terbukti sangat berguna jika anda mengesyaki akaun anda telah diretas. Di halaman Tetapan, anda boleh memilih “Bekukan pengeluaran dari akaun saya (saya mengesyaki penggodaman)”. Setelah memilih pilihan ini, setiap pengeluaran dari Bursa akan dibekukan dan pengguna hanya dapat mengaktifkan penarikan semula dengan melalui sokongan pelanggan.

Membekukan pengeluaranMembekukan pengeluaran

Dana insurans: Di halaman Sokongan, ada pilihan untuk meminta pampasan dari dana insurans.

Dana insuransDana insurans

Tidak banyak maklumat yang diketahui mengenai dana insurans. Tetapi dari penyelidikan kami, Bursa mengalami serangan 51% pada Januari 2019 dan menurut YoBit, kerugian yang dialami ditanggung oleh dana insurans Bursa.

Kira-kira 130417 syiling ETC hilang kerana serangan 51%.

Ia akan dilindungi dari dana Yobit Insurance, simpanan / pengeluaran ETC diaktifkan.

Alamat ETC penggodam: https://t.co/PQj2rDxkrU

IP: 2001: 67c: 2660: 425: 24: 0: 0: 88e, 2001: 67c: 2660: 425: b: 0: 0: cd7 (VPN)

– Yobit.Net (@YobitExchange) 9 Januari 2019

Pengalaman pengguna

Bursa benar-benar membawanya ke langkah seterusnya dengan kesederhanaan. Sehingga hampir tidak ada tutorial atau arahan yang tersedia di Bursa atau di tempat lain. Oleh itu, jika pengguna keliru dengan ciri dan fungsi Exchange, mereka perlu mencari laman web luaran, mencari tahu sendiri atau meminta komuniti YoBit yang aktif dan bermanfaat. Walau bagaimanapun, kerana antara muka sangat mudah dijelaskan, kebanyakan pedagang yang berpengalaman seharusnya dapat menguasai penggunaan YoBit dengan mudah dan mungkin menghargai pendekatan tanpa embel-embel.

Cara mendaftar untuk akaun YoBit

Pendaftaran adalah mudah. Dihidupkan Halaman utama YoBit, cukup klik “Pendaftaran”, isi borang dan klik “Daftar”.

Pendaftaran YoBitPendaftaran YoBit

Selepas itu anda akan menerima e-mel yang meminta anda mengklik pautan mereka untuk mengaktifkan akaun anda. Di laman web, pilih “Aktifkan” dan anda sudah siap!

Proses pendaftaran sangat mudah dan kami dapat mendaftar untuk akaun dalam masa kurang dari 10 minit.

Cara deposit dan pengeluaran cryptocurrency di YoBit

Deposit

Di bar atas, klik “Dompet” untuk melihat baki anda. Pilih duit syiling mana yang hendak didepositkan dan klik “+”. Tetingkap pop timbul akan menunjukkan alamat cryptocurrency dan kod QR anda. Dari sana masukkan alamat atau imbas kod QR dengan dompet yang ingin anda hantar.

Mendepositkan cryptocurrencyMendepositkan cryptocurrency

Pengeluaran

Pengeluaran di YoBit sama mudahnya. Klik pada halaman “Dompet” di bar atas, pilih duit syiling mana yang akan ditarik dan klik “-“. Tetingkap pop timbul akan muncul untuk anda mengisi alamat pengeluaran anda dan kuantiti yang ingin anda tarik keluar. YoBit akan secara automatik mengira bayaran pengeluaran yang perlu dibayar dan menunjukkan jumlah yang sebenarnya akan diterima oleh penerima. Kemudian klik “permintaan pengeluaran”.

Pengeluaran cryptocurrencyPengeluaran cryptocurrency

Sokongan pengguna

YoBit telah menghadapi beberapa kontroversi dengan pengguna yang mengeluh bahawa Bursa lambat untuk menanggapi permintaan di halaman sokongan mereka. Dengan menggunakan Exchange, kita dapat melihat bahawa mereka telah mengambil komen ini dan berusaha membuat penambahbaikan. Pelanggan YoBit boleh mendapatkan sokongan dengan cara berikut:

 • Hantar tiket sokongan pelanggan di halaman Sokongan mereka;
 • Tanya komuniti dalam sembang langsung di bar sisi Exchange;
 • Pada sembang telegram mereka, PM pentadbir atau tanya di halaman utama; dan
 • Hubungi akaun sokongan rasmi mereka @YbtSP di Telegram (kini dalam mod ujian).

Untuk menguji perkhidmatan pelanggan mereka, kami cuba meminta bantuan menggunakan semua kaedah yang disebutkan di atas. Kami mendapat respons dari halaman Sokongan dalam masa kurang dari 10 minit, yang cukup mengagumkan. Kami juga mendapat balasan dari pengguna YoBit lain di komuniti Telegram dan sembang langsung yang semuanya sangat membantu.

Sokongan pelanggan YoBitSokongan pelanggan YoBit

Kesimpulan: Adakah YoBit pertukaran yang selamat dan sah?

YoBit pastinya menepati pengulangan menjaga perkara-perkara sederhana. Berikut adalah beberapa kebaikan dan keburukan Exchange berdasarkan penyelidikan dan pengalaman pengguna kami.

Kelebihan

 • Berbanding dengan pertukaran lain, mereka mempunyai sejarah panjang dan rekod tanpa hack.
 • Pendaftaran adalah mudah dan boleh dilakukan dalam 10 minit.
 • Antara muka yang bersih dan intuitif.
 • Sebilangan besar pasangan perdagangan menjadikannya pilihan yang baik untuk peminat altcoin yang serius.
 • Sokongan pelanggan yang sangat responsif.

Keburukan

 • Hanya menawarkan perdagangan spot dan fungsi lain yang tidak berkaitan dengan perdagangan seperti InvestBox atau FreeCoins.
 • Hampir tidak ada maklumat mengenai diri mereka sendiri atau tutorial di laman web mereka. Kita mesti mencari maklumat mengenai Pertukaran dari sumber luaran, atau mencari sendiri.

Secara keseluruhan, YoBit sesuai untuk pengguna yang mempunyai sekurang-kurangnya pengalaman dengan perdagangan cryptocurrency atau peminat altcoin yang serius. YoBit memang mempunyai rekod keselamatan yang baik dengan ciri keselamatan biasa yang diharapkan dari pertukaran yang sah. YoBit pastinya merupakan pertukaran yang patut diperhatikan.

Soalan Lazim

Di mana saya boleh mendapatkan YoBit di media sosial?

YoBit boleh didapati di Twitter dan Telegram, di mana mereka mempunyai salah satu komuniti terbesar dengan lebih daripada 77,000 anggota mereka Saluran Inggeris. Bursa juga mempunyai Saluran Telegram Rusia.

Bolehkah saya mencari ulasan lain mengenai pertukaran YoBit?

Laman web seperti Kepercayaan, Bloknomi dan Cryptocompare juga telah menulis ulasan terperinci mengenai ciri dan fungsi YoBit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me