VeChain ToolChain: Blockchain dijamin anti-pemalsuan untuk semua orang

VeChain ToolChain dapat membawa teknologi blockchain kepada orang ramai. Rantai alat membolehkan sesiapa sahaja menggunakan kekuatan blockchain tanpa pengaturcaraan atau kejuruteraan yang rumit. Kami selalu mendengar banyak mengenai projek blockchain termasuk VeChain bekerjasama dengan nama besar. Contohnya ialah DNVGL, BMW, PwC dan lain-lain (Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Vechain dan perkongsiannya).

Menurut statistik dari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, lebih daripada 90% syarikat di seluruh dunia adalah Perusahaan Mikro, Kecil dan Sederhana (UMKM).

ToolChain VeChain nampaknya menyedari kepentingan mereka dan membawa teknologi blockchain kepada mereka.

Apa itu VeChain?

VeChain adalah platform blockchain yang menyokong pembuatan kontrak pintar. Ini adalah kenalan yang dilaksanakan sendiri yang mempunyai hasil yang dijamin tanpa kepercayaan pihak ketiga. Ini memungkinkan untuk mewujudkan aplikasi terdesentralisasi yang bertujuan untuk menyelesaikan masalah perusahaan seperti anti-pemalsuan dan logistik rantai sejuk. Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat artikel kami yang dijelaskan VeChain atau VeChain kami dalam video Ringkas di bawah.

Ringkasnya VeChain

Untuk lebih banyak video ringkas, mengapa tidak melihatnya Cryptocurrency dalam senarai main Ringkasnya untuk mengetahui lebih lanjut mengenai projek lain?

Apa itu ToolChain?

ToolChain adalah produk terbaru VeChain. Ia diumumkan pada Sidang Kemuncak VeChain 2019 (Klik di sini untuk rangkuman).

Kit perkakasan ToolChain yang dipaparkan di VeChain Summit 2019

ToolChain adalah kit yang mengandungi semua perkakasan, perisian dan protokol perkhidmatan yang diperlukan untuk memulakan perniagaan ke blockchain VeChainThor.

Terdapat 3 Versi kit ToolChain: Standard, Developer dan Channel Partner. Ini supaya perniagaan dengan tahap kemampuan teknikal boleh menggunakan teknologi VeChain.

Versi Piawai

Versi Piawai menyediakan modul aplikasi, alat dan peranti Internet of Things (IoT) yang terstandarisasi. Ia dirancang untuk MSME tanpa kemampuan untuk mengembangkan penyelesaian pengurusan kitaran hidup berasaskan blockchain mereka sendiri. Perniagaan boleh dilancarkan ke blockchain VeChainThor dalam masa 30 minit.

Versi Pembangun

Versi Pembangun direka untuk pelanggan perusahaan dengan kemampuan teknikal yang lebih kuat. Ini akan membolehkan perusahaan mengembangkan pelbagai aplikasi berdasarkan blockchain VeChainThor yang disesuaikan dengan keperluan mereka.

Versi Rakan Saluran

Rakan Saluran akan dapat menggunakan penyebaran bebas dan penyesuaian multi-dimensi ToolChain.

Sekilas Alat VeChain sekilas

Kit perkakasan ToolChain mengandungi:

  • Pencetak kod QR dan perisian aplikasi untuk mencetak kod QR.
  • Penulis dan perisian NFC untuk membuat label digital pada tag NFC.
  • Peranti IoT, cip RFID dan peranti sensor
  • Peranti terminal genggam yang akan membolehkan aplikasi ToolChain mengikat dan mengaktifkan cip NFC, dan memindahkan data padanya.

Dari segi perisian:

  • Pusat Pentadbiran ToolChain: aplikasi ini adalah pusat arahan. Salah satu ciri-cirinya ialah pemilik perniagaan boleh menggunakan perisian ini untuk mengkonfigurasi NFC dan / atau cip RFID. Syarikat boleh menghantar cip NFC dan / atau RFID ini terus ke perniagaan.
  • Aplikasi Kerja VeChain: aplikasi ini membolehkan pemilik perniagaan atau pengeluar pihak ketiga untuk “mengikat” produk fizikal ke cip NFC / RFID. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai aplikasi ini, lihat artikel Bsc44 di sini.
  • Aplikasi VeChain Pro: aplikasi ini sudah tersedia untuk dimuat turun. Ia akan dimuatkan terlebih dahulu ke pengimbas NFC. Ini membolehkan sesiapa sahaja melihat keseluruhan cerita produk termasuk bukti keaslian dan asal usul.

Penerangan mengenai komponen kit ToolChain

Contoh VeChain ToolChain yang digunakan

Salah satu pengguna ToolChain yang terkenal ialah SBTG Surplus & Co., artis kasut biasa. SBTG menggunakan cip NFC yang disertakan dalam kasut edisi terhadnya. Pelanggan dapat mengesahkan keaslian, asal dan maklumat lain kasut tersebut dengan mengimbasnya dengan aplikasi VeChain Pro.

Penggunaan blockchain terbaik adalah penggunaan kehidupan sebenar &# 129321; – dengan @vechainofficialBantuan, kasut ini mustahil untuk dipalsukan. Tag NFC dijahit ke dalam kasut dengan kunci peribadi yang tercatat di Blockchain Vechain. $ VET Sekiranya mereka memilikinya mengikut ukuran saya ….&# 128561;&# 128561;&# 128561;&# 128561; pic.twitter.com/NgFuZrsq5c

– Perlombongan Tinju (@boxmining) 3 Disember 2018

SBTG baru-baru ini bekerjasama dengan Adidas dan HBO Asia untuk menghasilkan sneakers Game of Thrones edisi terhad. Kasut kasut ini dilengkapi dengan Teknologi VeChain.

Semasa anda bermain #GameofThrones dengan ini, hanya ada kemenangan. &# 128293; @OfficialSbtg pic.twitter.com/ud73tXHa93

– HBO Asia (@HBOAsia) 11 April 2019 SBTG x Sneakers Game of Thrones dengan cip VeChain RFID

Masalah dengan keaslian dan jaminan kualiti

UMKM umumnya kekurangan sumber teknikal atau kewangan. Oleh itu mereka menghadapi kesukaran untuk memastikan kesahihan dan kualiti produk mereka. Mereka juga rentan terhadap pemalsu dan pelaku buruk dalam rantaian bekalan. Ini seterusnya boleh merosakkan reputasi mereka secara serius.

Walaupun untuk produk dari syarikat yang lebih besar, keaslian produk dan jaminan kualiti tidak telus. Kami sebagai pengguna tidak mempunyai akses mudah ke maklumat mengenai rantaian bekalan produk kami.

Pengguna masih bergantung pada kaedah pengesahan yang ketinggalan zaman. Ini berlaku walaupun untuk barang mewah yang mahal. Sebagai contoh, untuk jam tangan mewah kami akan membandingkan penampilan item atau menyemak nombor sirinya. Sementara itu terdapat pangkalan data rasmi nombor siri. Nombornya hanya terpahat pada jam tangan dan pemalsu dapat menyalinnya dengan mudah.

Oleh itu, pengesahan jam tangan mewah memerlukan kepakaran dan pengalaman yang signifikan. Walaupun pemalsu selalu berusaha menjadikan jam tangan mereka kelihatan lebih asli.

Bolehkah VeChain ToolChain membawa penggunaan secara besar-besaran melalui MSME?

ToolChain boleh menjadi penyelesaian pengurusan rantaian bekalan yang mudah dan kos efektif untuk MSME. ToolChain akhirnya dapat memberikan kemampuan yang sama kepada UMKM seperti perusahaan besar untuk memastikan kualiti produk.

Seperti disebutkan di atas, sebahagian besar perniagaan dunia adalah UMKM. ToolChain akhirnya dapat membawa blockchain ke kumpulan yang besar tetapi diabaikan

Lebih-lebih lagi, pelanggan akan dapat mengimbas cip NFC / RFID yang disisipkan ke dalam produk dan melihat maklumat yang berkaitan dengan item yang tepat.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai VeChain, lihat panduan kami, jelas VeChain.

Ingin mengetahui lebih banyak kejadian menarik di Sidang Kemuncak VeChain? Lihat video berikut!

Lihat strim langsung kami dengan VeChain’s dengan Sunny Lu (CEO) dan Kevin (COO), dan Patrick dari Plair Dan jangan lupa untuk melihat video rekap Summit VeChain kami!

Pengambilan secara besar-besaran bermula melalui … susu?

Pada 18 Mei 2019, VeChain diumumkan bahawa rakan kongsi perusahaannya, Bright Food (Group) Co., Ltd (“Bright Food”) telah meletakkan susu “Cupids Farm” di Platform Indeks Keyakinan Komoditi BrightCode (“Platform BrightCode”).

Susu Cupid Farm

Platform BrightCode adalah ekosistem komersil berasaskan blockchain yang dibina berdasarkan Versi Rangkaian VeChain ToolChain. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Platform, lihat artikel Oliver di sini.

Bright Food ditubuhkan pada tahun 2006 dan terutamanya menghasilkan produk susu, gula, wain, makanan ringan dan barangan dalam tin. Produk Bright Food terdapat di lebih dari 4000 kedai dalam talian di China. Syarikat ini disenaraikan sebagai salah satu daripada sepuluh syarikat China untuk ditonton di arena antarabangsa oleh Majalah Forbes pada tahun 2015.

Apabila pelanggan dapat mengimbas kod QR pada botol susu “Cupids Farm”, mereka akan diarahkan ke BrightCode Platform. Di sana, maklumat penting mengenai botol kitaran hidup susu akan tersedia. Contohnya maklumat di mana ia dihasilkan, video ladang diari, teknik pengeluaran dll.

Rakan kongsi VeChain yang lain, DNVGL akan bertanggungjawab untuk mengesahkan data sumber dan teknologi bukti gangguan. Oleh itu pelanggan dapat yakin bahawa maklumat yang disampaikan adalah sahih.

Maklumat yang ditunjukkan kepada pelanggan semasa mereka mengimbas kod QR

Percubaan PERCUMA kini tersedia!

Anda kini boleh mendaftar untuk akaun percubaan ToolChain PERCUMA dengan mendaftar dengan mereka! Pautan Di sini!

Tweet dari Kevin Feng, COO VeChain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me