5 Buku Pelaburan Nilai Terbaik

"Semakin banyak yang anda baca, semakin banyak perkara yang akan anda ketahui. Semakin banyak yang anda pelajari, semakin banyak tempat yang akan anda lawati. ??"

– Dr. Seuss, Saya Boleh Membaca Dengan Mataku!

… dan mungkin semakin banyak wang yang akan anda hasilkan jika anda membaca buku-buku yang boleh memberi perbezaan kepada kehidupan, pekerjaan atau permainan anda. Majoriti orang yang berjaya suka membaca mengenai perniagaan, minat dan kehidupan mereka. Pelabur yang berjaya tidak berbeza.

Ringkasnya, sangat penting untuk belajar menjadi berjaya dan membaca adalah elemen penting dalam pembelajaran itu, dan ini berlaku bagi mereka yang berpengalaman atau baru untuk menilai pelaburan atau menghargai buku pelaburan.

Di sini di Pendidikan Perdagangan, kami fikir kami akan mengumpulkan senarai buku yang akan memberi anda platform terbaik untuk kejayaan pelaburan. Ini adalah klasik di lapangan dan sesiapa sahaja yang berminat untuk memaksimumkan pulangan mereka atau belajar bagaimana menjadi pelabur bernilai yang berjaya harus mendapatkannya segera setelah mereka dapat.

"Pendidikan Pelabur Nilai: Pencarian Transformatif Saya untuk Kekayaan, Kebijaksanaan, dan Pencerahan" oleh Guy Spier

Pendidikan Pelabur Nilai oleh Guy Spier

Cari di Amazon >>

Salah satu bacaan asas yang membantu mewujudkan dan mengembangkan sikap yang betul dan pemikiran yang berjaya untuk menjadi pelabur nilai yang berkesan. Ini mungkin tidak memberikan semua butiran teknikal yang disediakan oleh buku lain, tetapi fokusnya pada elemen tingkah laku pelaburan menunjukkan betapa pentingnya kejayaan ini. Buku ini juga merangkumi Spier’s Tools of Investing, instrumen untuk pelaburan yang berjaya yang dihasilkannya untuk menyempurnakan sistem pelaburannya sendiri. Terdapat beberapa peraturan umum seperti "berhenti memeriksa harga saham" dan "jangan bercakap dengan pengurusan dan orang lain yang kurang dikenali". Buku yang mesti dibaca oleh semua orang di lapangan.

Lihat juga: Cara Berfikir Seperti Guru Pelaburan?

"Seni Pelaburan Nilai: Bagaimana Pelabur Terbaik Dunia Mengalahkan Pasaran" oleh John Heins dan Whitney Tilson

The Art of Value Investing oleh John Heins dan Whitney Tilson

Cari di Amazon >>

Dicipta dari temu ramah dengan pelabur bernilai global yang berjaya, "Seni Melabur Nilai" memberikan jawapan kepada persoalan utama yang mesti ditanyakan oleh sesiapa sahaja yang berminat dalam pelaburan nilai Soalan seperti: Apakah ketidakcekapan pasaran yang perlu saya manfaatkan? Apakah fokus geografi saya? Kaedah apa yang harus saya gunakan? Ini adalah sumber yang sangat baik untuk pelabur baru atau yang dilayan masa. Yang pertama akan menemui buku panduan yang baik untuk membuat strategi pelaburan yang berjaya; yang terakhir akan menikmati dan mendapat manfaat daripada cabaran sebilangan rakan sebaya yang sangat berjaya.

"Analisis Keselamatan: edisi keenam" oleh Benjamin Graham dan David Dodd, Kata Pengantar oleh Warren Buffett


Analisis Keselamatan: edisi keenam oleh Warren Buffett

Cari di Amazon >>

"Peta jalan untuk pelaburan yang telah saya ikuti selama 57 tahun". Petikan ini diambil dari kata pengantar oleh Warren E. Buffett – cadangan yang cukup hebat untuk buku ini. Sesiapa yang rajin membaca buku ini akan menyedari bahawa walaupun ia dianggap sebagai buku teks lama, ia tetap merupakan karya pasti yang menyediakan kit alat yang relevan untuk pelabur masa kini. Edisi tahun 1940 "Analisis Keselamatan" adalah Alkitab nilai pelaburan. McGraw-Hill meneruskan tradisi terhormatnya dengan edisi keenam ini yang akan menjadi tolok ukur untuk generasi pelabur bernilai seterusnya.

Orang ramai juga membaca: 5 Cara Pintar untuk Melabur $ 1,000

"Manual Idea: Kerangka Terbukti untuk Mencari Pelaburan Nilai Terbaik" oleh John Mihaljevic

Manual Idea oleh John Mihaljevic

Cari di Amazon >>

Sumber penting untuk penyelidikan dan idea perintis dari beberapa syarikat pelaburan dan pengurus wang teratas di dunia, "Manual Idea" mempunyai senarai pelanggan yang berbunyi seperti siapa yang mempunyai kewangan tinggi dan menggambarkan dirinya sebagai "corong idea" untuk pengurus wang teratas di dunia. Ini termasuk Joel Greenblatt dan Guy Spier, dan untuk pertama kalinya, John Mihaljevic menemui kerangka di sebalik usaha kumpulan elit ini untuk mendapatkan idea pelaburan yang belum dieksploitasi.

"Pelabur Dhandho: Kaedah Nilai Berisiko Rendah untuk Pulangan Tinggi" oleh Mohnish Pabrai

Pelabur Dhandho oleh Mohnish Pabrai

Cari di Amazon >>

Mohnish Pabrai adalah pengusaha dan pelabur India-Amerika yang menjalin perkongsian berdasarkan model yang dikendalikan oleh Warren Buffett pada tahun 1950-an. Dana perkongsian ini telah mengalahkan S&P 500 kembali secara konsisten sejak penubuhannya. Prinsip utama buku ini adalah bahawa pulangan pelaburan perniagaan yang tinggi harus wujud bersama dengan peluang berisiko tinggi. Sesuatu yang telah diberitahu oleh banyak ahli akademik selama bertahun-tahun dan sesuatu yang disetujui oleh Warren Buffet. Pabrai mengakui dalam buku itu bahawa dia sedikit sebanyak "pengklonan", dan dia boleh melakukan jauh lebih buruk (sebenarnya dia melakukannya dengan sangat baik) daripada mengklon Buffet.

Anda mungkin juga suka: 5 Usahawan Berjaya yang Bermula dengan Apa-apa dan Apa yang Anda Pelajari dari Kisah Mereka

Sekiranya anda seronok membaca artikel ini dari Trading Education, berikan yang serupa dan kongsikan kepada sesiapa yang anda rasa mungkin juga menarik..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector