Prinsip oleh Ray Dalio – Bagaimana Menjadi Berjaya dalam Perniagaan dan Kehidupan Anda

Bagi sesiapa yang berminat untuk mendorong perkembangan peribadi yang luar biasa dalam pekerjaan dan kehidupan, ‘Prinsip: Kehidupan dan Kerja’ oleh Ray Dalio adalah mesti beli. Seperti yang dinyatakan dalam Bookalicious ulasan buku ‘Prinsip’ mengandungi banyak rahsia untuk menolong sesiapa sahaja mencapai kekayaan dan kejayaan ‘.

Reka bentuk untuk kehidupan

Buku ini adalah alat yang sangat hebat untuk membantu anda berkembang dalam kehidupan. Di dalamnya, Ray Dalio berkongsi kisah peribadinya dan prinsip-prinsip yang membawanya melihat tahap kemakmuran yang luar biasa.

Bercakap mengenai buku, kata pengarang itu sendiri, "Saya mengikuti prinsip-prinsip ini kerana saya sekarang berada di tahap dalam kehidupan saya di mana saya ingin menolong orang lain menjadi berjaya, dan bukannya menjadi lebih berjaya sendiri". Kalimat ini merangkum mengapa buku ini begitu revolusioner tetapi juga mengapa Ray Dalio berada di mana dia berada sekarang. Untuk multi-jutawan buatan sendiri dan pengurus dana lindung nilai terbesar di dunia untuk menyampaikan pengetahuan peribadinya adalah sesuatu.

Cari di Amazon >>prinsip oleh ray dalio

Pelajaran dalam kehidupan

Salah satu perkara utama ‘Prinsip: Kehidupan dan Kerja’, seperti yang dinyatakan di Bookalicious, adalah bahawa kebenaran sejagat yang terkandung akan membolehkan anda berkelakuan dengan cara yang betul. Ini kemudian akan melihat tingkah laku anda dihargai dengan mendapatkan semua yang anda inginkan dari kehidupan. Ini seperti resipi untuk makanan terbaik yang pernah anda masak – prinsip-prinsip yang diteruskan oleh Ray Dalio di sini memberi anda langkah demi langkah untuk menjadikan hidup anda lebih baik.

Semua orang yang berjaya di dunia tidak sampai ke tempat mereka secara tidak sengaja atau nasib baik. Semua akan hidup dan bekerja dengan sekumpulan prinsip yang memungkinkan kejayaan ini. Ini berlaku dalam kehidupan peribadi mereka seperti dalam perniagaan. Yang penting untuk diketahui adalah bahawa prinsip-prinsip ini akan berbeza bagi setiap orang.

Anda tidak boleh hanya melihat orang lain dan menyalin perbuatan mereka secara membuta tuli. Anda mesti mencari prinsip yang sesuai untuk anda sebagai individu yang akan menjadikannya lebih mudah untuk dilaksanakan. Isu yang dihadapi oleh kebanyakan orang adalah bahawa mereka tidak tahu apa asasnya! Mereka juga tidak menyedari apa kesan besarnya prinsip mereka sendiri terhadap kehidupan seharian mereka. Mendapatkan perincian terperinci adalah penting di sini kerana ini menjadikan prinsip lebih mudah dilaksanakan dan lebih cepat untuk melihat hasilnya.

Anda mungkin juga suka: Lelaki Ini Boleh Mengubah Keadaan Kewangan Anda Untuk Lebih Baik

Prinsip: Buku Kehidupan dan Kerja oleh Ray Dalio

Mari ‘Prinsip: Kehidupan dan Kerja’ oleh Ray Dalio membantu

Matlamat utama buku ini adalah untuk membantu semua orang mencari dan menggunakan prinsip asas yang unik untuk berjaya. Mungkin mengejutkan anda apabila mengetahui bahawa ini adalah bahan utama kejayaan anda dalam hidup dan bekerja. Anda tidak perlu mengetahui semuanya tetapi anda perlu mengetahui asas anda sendiri dan bagaimana anda akan menerapkannya ke dalam hidup anda.

Apa yang ada dalam ‘Prinsip: Kehidupan dan Kerja’?

Seperti yang ditunjukkan dalam ulas mengenai Bookalicious, Ray Dalio telah membahagikan buku ini kepada 3 bahagian:


Bahagian I Dari mana saya berasal

Bahagian I melihat penulis menjelaskan perspektifnya dan bagaimana kisah hidupnya sendiri telah membentuk pandangannya. Ia melihat dia memberitahu pendengar tentang hidupnya, sejak dia dilahirkan hingga sekarang. Ini membolehkan pendengar berhubung dengan Ray Dalio secara peribadi dan melihat bahawa mereka boleh mempercayai nasihatnya.

Bahagian II Prinsip hidup

Bahagian II melihat konsep Prinsip Hidup diperkenalkan. Walaupun tidak dapat dinafikan bahawa pekerjaan sangat penting untuk hidup bahagia, jika anda hanya menumpukan perhatian pada bidang ini maka anda tidak akan menjalani kehidupan yang memuaskan. Tidak mendapat keseimbangan antara kehidupan dan kerja dengan betul adalah salah satu sebab utama orang berpisah. Pastikan anda mempelajari Prinsip Hidup anda dan anda akan benar-benar bahagia.

Bahagian III Prinsip kerja

Bahagian III melihat Prinsip Kerja dijelaskan. Ray Dalio menggunakan pengetahuannya yang luas di bidang ini untuk menunjukkan kepada anda bagaimana menjadi pemimpin yang berkarisma dan usahawan yang berjaya. Ini adalah kemahiran penting yang masih ada dalam dunia perniagaan moden dan kemahiran yang perlu diambil kira.

Orang juga membaca: Temui 5 Peniaga Terkaya di Dunia

Mengenai Ray Dalio

Ray Dalio

Sejak awal yang sederhana, penulis telah berkembang menjadi salah satu tokoh perniagaan terkemuka di dunia hari ini. Ini memberikannya platform yang berwibawa dan terbukti untuk memberikan nasihat. Setelah menubuhkan perniagaan Bridgewater Associates yang berjaya pada tahun 1975, Dalio terus berjaya.

Syarikatnya masih kuat 40 tahun kemudian dan telah menghasilkan lebih banyak wang untuk pelaburnya daripada dana lindung nilai lain dalam sejarah! Pada peringkat peribadi, Dalio sendiri telah dinobatkan sebagai 100 Individu Terunggul di Planet majalah Time dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Kunci kenaikan Bridgwater Associates adalah prinsip yang Dalio tetapkan untuk dirinya sendiri dan semua kakitangan pada asalnya. Prinsip-prinsip ini telah membolehkan syarikat berkembang dan menunjukkan mengapa mereka sangat penting. Buku ini memberi peluang kepada semua orang untuk mendapatkan bimbingan yang diuji dari lelaki yang mereka panggil "Steve Jobs melabur". Walaupun penuh dengan konsep novel dan idea inovatif, buku ini juga mempunyai pendekatan yang mudah dan mudah difahami.

Sekiranya anda ingin membuka kunci kejayaan dalam kehidupan dan perniagaan, maka ‘Principles: Life and Work’ karya Ray Dalio adalah buku untuk anda. Anda boleh mendapatkan lebih banyak pandangan di blog Pendidikan Perdagangan.

Jangan ketinggalan: Lima Sebab Teratas Mengapa Anda Perlu Mempelbagaikan Portfolio Pelaburan Anda

Sekiranya anda seronok membaca artikel ini dari Trading Education, berikan yang serupa dan kongsikan kepada sesiapa yang anda rasa mungkin menarik juga..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector