Analiza cijene bitcoina: BTC bikovi suočavaju se s jednim kritičnim otporom na putu do 20.000 USD

Dnevna prognoza cijene Bitcoin BTC

  • Dvotjedni otpor stoji na putu bika.
  • 4-satni RSI mogao bi ući u prekupovanu zonu, pokrećući kratkotrajnu korekciju.

Bitcoin se kasno hvatao za sve naslove i to s dobrim razlogom. Od institucija do redovnih investitora, čini se da svi žele krišku bitcoin pita. Ovaj pozitivan osjećaj odrazio se na cjenovnu akciju budući da je BTC na korak od zone od 20.000 USD.

Otpor star dva tjedna star

Bikovi su pokrenuli svoj miting ovog vikenda i uspjeli su povezati četiri uzastopna pozitivna dana. Cijena je porasla s 18.000 na 19.360 dolara, prelazeći iznad 20-dnevnog SMA u procesu tijekom ovog skupa. Konvergencija / divergencija pomičnog prosjeka (MACD) sugerira da će se zamah uskoro preokrenuti s medvjeđeg na bikovski.

btc / usd dnevni grafikon 121520

Slika: BTC / USD dnevni grafikon

Kao što se može vidjeti, postoji snažan otpor od 19.725 dolara, koji je zaustavio kretanje cijene unatrag dva tjedna unatrag. Kupci moraju prevladati ovu razinu da bi se ponovno uvukli u zonu od 20.000 USD. Promatrajući četverosatni grafikon, možemo vidjeti dvije kratkoročne barijere otpora koje kupci moraju prevladati na 19.375 i 19.700 dolara.

btc / usd 4-satni grafikon 121520

Slika: BTC / USD četverosatni grafikon

Međutim, indeks relativne čvrstoće (RSI) kreće se oko 66,55, tik do zone prekupovanja. Ako pozitivna cijena krene i potisne RSI iznad 70, to bi moglo pokrenuti kratkoročnu korekciju.

Pola milijarde Bitcoina povučeno s burzi

Dodajući dodatnu vjerodostojnost našem bikovskom POV-u, ispada da je Bitcoin nedavno svjedočio svom najvećem jednodnevnom padu iznosa koji se drže na burzama. Prema Santimentu, otprilike 29.709 bitcoina (u vrijednosti od 570 milijuna dolara) povučeno je samo nekoliko dana unatrag. Pokretanje analitike podataka primijetilo je da je ovo najznačajniji pad od jednog dana od travnja.

količina bitocina zadržana na grafu razmjene

Slika: Santiment


Izgleda da iznos BTC-a koji se drži na burzama opada. Burze su početkom godine imale 6% ukupne ponude Bitcoina. Broj je pao na tek nešto više od 4% u listopadu i 3,8% u studenom. U prosincu je taj iznos još više pao na 3,7% (684 000 bitcoina u vrijednosti od 13 milijardi dolara).

Izgleda da iznos Bitcoina koji se drži na burzama i cijena kovanice u određenoj mjeri koreliraju. Čini se da je rast cijene Bitcoina u 2020. godini povezan s padom iznosa koji se drži na burzama.

Prema izvještaju Trustnodes, podaci sugeriraju da rast u 2019. godini na 14.000 američkih dolara nije bio održiv jer se prodaja povećavala s prelaskom više Bitcoina na burze. To možda neće biti slučaj u 2020. godini jer se dvije metrike kreću u suprotnom smjeru (moguće zbog prepolovljenja). Stoga rudari možda neće moći povećati prodajni pritisak kao što su mogli 2021. godine jer sada dobivaju manje Bitcoina.

Fidelityov posao skrbništva nad Bitcoinom ocijenio je “nevjerojatno uspješnim”

Abigail Johnson, izvršna direktorica Fidelity Investments, rekla je da je skrbničko poslovanje tvrtke Bitcoin "nevjerojatno uspješno. ” Iako nije pružila nikakve posebne informacije, Johnson je primijetila da Fidelity naporno radi na povezivanju naslijeđenog svijeta s budućnošću digitalnih dobara.

U nedavnom intervjuu za Barron’s, Johnson je rekao:

Izgradnja onih na i izvan rampi oko olakšavanja trgovine između fiat valuta i kripto valuta nešto se što se sada događa i drago mi je da se to kreće.

S obzirom na potražnju potrošača, Johnson je rekao da je Fidelityjevo skrbništvo nad Bitcoinom prijeko potrebno. U ožujku 2019. Fidelity je počeo pružati usluge skrbništva nad bitcoinima kroz zasebnu podružnicu nazvanu Fidelity Digital Assets. Osim skrbništva nad Bitcoinima, Fidelity Digital Assets također pruža usluge trgovine i izvršenja kriptovaluta.

U intervjuu je Johnson rekla da joj je prostor kriptovaluta “fascinantan”. Rekla je da je Fidelityjev posao s kriptovalutama na dobrom putu.

Imamo puno dobrih zamaha kao posao, što je zaista uzbudljivo, i to je stvarno ono što sam želio postići kad smo prešli na [kripto], pa sam zaista sretan zbog toga.

Institucije trebaju uložiti 600 milijardi dolara u BTC, prema JPMorganu

Jedna od najvećih američkih banaka, JPMorgan Chase, procijenila je da bi se u Bitcoin moglo slivati ​​do 600 milijuna dolara. Da bi se to dogodilo, osiguravajuće kuće i mirovinski fondovi u Japanu, Europi i SAD-u trebali bi dodijeliti 1% svoje imovine u vodeći novčić.

U nedavnoj bilješci, analitičar JPMorgan Nikolaos Panigirtzoglou rekao je da će se institucionalna potražnja BTC-a povećati u narednim godinama. Prema ranijem izvještaju U.Today, društvo za uzajamno životno osiguranje Massachusetts iznenadilo je kriptovalutnu zajednicu stjecanjem Bitcoina vrijednog 100 milijuna dolara.

Panigirtzoglou vjeruje da će više institucija slijediti put MassMutuala, što će pokrenuti domino efekt.

Kupnje Bitcoina od MassMutuala predstavljaju još jednu prekretnicu u usvajanju Bitcoina od strane institucionalnih investitora. Može se vidjeti potencijalna potražnja koja bi se mogla pojaviti tijekom sljedećih godina dok se druga osiguravajuća društva i mirovinski fondovi slijede primjer MassMutuala.

Iako je izvršni direktor JPMorgan, Jamie Dimon, i dalje kritičan prema Bitcoinu, čini se da su stratezi banke sve češće raspoloženi prema novčiću. Prema nedavnom izvješću Bloomberga, stratezi banke rekli su da je institucionalno usvajanje Bitcoina tek počelo.

Usvajanje bitcoina od strane institucionalnih ulagača tek je počelo, dok je za zlato od institucionalnih ulagača vrlo uznapredovalo.

Ključne razine cijena za BTC

Otpor od 19.725 dolara najkritičnija je razina na koju trebate pripaziti. Probivši cijenu, cijena iznosi 20 000 USD. Međutim, neuspjeh na toj razini svodi glavnu kriptovalutu na 20-dnevni SMA (18.670 USD). Ako cijena još padne, kupci će se nadati da će se zadržati uzlazna linija u trendu kako bi spriječili katastrofalan pad na 50-dnevni SMA (17 000 USD).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector