Analiza cijene bitcoina: BTC će doseći 146 000 USD? JPMorgan tako misli

Dnevna prognoza cijene Bitcoin BTC

  • Cijena se trenutno pregovara s linijom otpora od 34.500 USD.
  • Broj novih adresa koje ulaze u protokol dramatično je porastao između 1. siječnja i 5. siječnja.
  • Broj adresa koje drže najmanje 1.000 BTC dosegao je vrhunac svih vremena.

Unatoč kontinuiranom rastu cijena Bitcoina, zlato je otprilike 4,6 puta veće od trenutne tržišne kapitalizacije Bitcoina od 5,85 milijardi USD. Ipak, stratezi banke JPMorgan Chase predviđaju scenarij u kojem BTC uskoro nadmašuje zlato.

Nedavno izvješće Bloomberga citiralo je bilješku stratega banke, predvođene Nikolaosom Panigirtzoglouom. U bilješci su stručnjaci skicirali put do ukupnog ulaganja privatnog sektora u Bitcoin koji postaje jednak vrijednosti koja se trenutno ulaže u zlato putem fondova ili šipki i kovanica kojima se trguje na burzi. Međutim, ovaj put ovisi o nestabilnosti Bitcoina koja konvergira sa zlatom. Prema njihovom mišljenju, ovo će vjerojatno potrajati.

Istiskivanje zlata kao ‘alternativne’ valute dugoročno podrazumijeva velike napore za Bitcoin […], konvergencija volatilnosti između Bitcoina i zlata vjerojatno se neće dogoditi brzo i u našem je umu višegodišnji proces. To implicira da bi se gornji teoretski cilj cijene Bitcoina od 146 000 USD trebao smatrati dugoročnim ciljem, a time i neodrživim ciljem cijene za ovu godinu.

Bitcoin je prilično nestabilan čak i unutar nedavnog skoka cijena. Unatoč tome, stratezi su identificirali snažne pozitivne znakove za kriptovalutu, ukazujući na nakupljanje špekulativnih dugih pozicija. Ipak, upozorili su da je srednjoročno čitanje investicijskog krajolika i dalje teško:

Pozadina procjene i pozicije postala je puno izazovnija za Bitcoin na početku Nove godine […] Iako ne možemo isključiti mogućnost da će se trenutna špekulativna manija širiti dalje gurajući cijenu Bitcoina prema konsenzusnom području između 50 000–100 000 USD, vjerujemo da bi se takva razina cijena pokazala neodrživom.

Liftoff bitcoina na 40 000 USD

Bitcoin je porastao sa 18.000 USD 12. prosinca na 34.500 USD, gotovo udvostručivši se u procjeni. Od sada, glavna kripto valuta pregovara s barijerom otpora od 34.500 dolara. Nakon uspješne navigacije, BTC bi trebao moći doseći razinu od 40 000 USD.

btc / usd dnevni grafikon 010621

Slika: BTC / USD dnevni grafikon

Grafikon od četiri sata dodaje dodatnu vjerodostojnost našem bikovskom izgledu. Ovdje morate primijetiti dvije stvari. Prvo, tijekom posljednje četiri sesije, BTC je uspješno preokrenuo parabolični SAR s medvjeđeg na bikovski. To pokazuje da je ukupni trend na tržištu trenutno težak za kupce.

btc / usd 4-satni grafikon 010621

Slika: BTC / USD četverosatni grafikon

Uz to, MACD u četverosatnom grafikonu pokazuje sve jači zamah na tržištu. To također ukazuje da se očekuje veći rast cijena. Konačno, kad vidimo broj dnevno aktivnih adresa koje ulaze u mrežu, možemo vidjeti da se on neprestano povećavao sa 445.500 na 601.500 između 1. siječnja i 5. siječnja.

grafikon bitcoin adresa 010621

Slika: IntoTheBlock

Ovo je vrlo pozitivan znak za protokol jer nam govori da mreža neprestano raste i postaje jača nego ikad.

Broj kitova doseže vrhunac svih vremena

btc / usd grafikon raspona 010621

Santiment, lančana analitička platforma, također je primijetio da je broj adresa koje se drže od 1.000 BTC ili ~ 34 milijuna američkih dolara dosegnuo najvišu razinu od 2.323, dok se sjednica u utorak bližila kraju. Kao što kaže Santiment – “Možda neće biti značajnijeg bikovskog mjerila od onog koji ukazuje na rastuće vlasnike s 33,7 milijuna dolara više na liniji.”

Američke banke sada mogu službeno koristiti stabilne kovanice i javne blokčeine

Američki ured nadzornika valute (OCC) nedavno je objavio dodatne smjernice prilagođene kriptografiji. To će omogućiti veće sudjelovanje reguliranih financijskih institucija u prostoru digitalne imovine.

U nedavnom priopćenju za tisak, OCC je raspravljao o svojoj odluci da federalnim ovlaštenim bankama i štedljivicama omogući upotrebu stabilnih kovanica i javnih blockchaina za bankovne funkcije kao što su namire plaćanja. OCC je vijest prenio interpretativnim pismom u kojem su navedeni svi modaliteti za banke koje sudjeluju u neovisnim mrežama za provjeru čvorova (INVN).

Prema ovom pismu, bilo koja nacionalna banka ili savezno udruženje štediša može pokretati čvorove za provjeru valjanosti, pohranu i bilježenje transakcija na javnim blockchain mrežama. Smjernica je također spomenula da banke mogu koristiti INVN-ove i stabilan novac za plaćanje sve dok su protokoli u skladu s trenutnom industrijskom praksom.

Korištenje blockchain mreža i stabilnih kovanica moglo bi potencijalno povećati učinkovitost federalne bankarske arhitekture, istodobno osiguravajući stabilnost plaćanja. Vršilac dužnosti kontrolora OCC-a Brian Brooks rekao je:

Naše pismo uklanja svaku pravnu nesigurnost oko ovlasti banaka da se povezuju s blockchainovima kao čvorovima za provjeru valjanosti i time izvršavaju stabilcoin plaćanja u ime kupaca koji sve više zahtijevaju brzinu, učinkovitost, interoperabilnost i niske troškove povezane s tim proizvodima.

Ovo je izuzetno bikovito za tržište kriptovaluta.

Ključni nivoi cijena koje treba pripaziti na BTC

Od sada moramo vidjeti kako cijena reagira na psihološkoj razini od 34.500 USD. Nakon uspješnog pregovaranja o tome, cijena bi trebala doseći razinu od 40 000 USD. Međutim, ako cijena padne, SMA od 20 bara u četverosatnom grafikonu (33 000 USD) mora biti jak da zadrži cijenu u zoni od 30 000 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me