Analiza cijene bitcoina: BTC pronalazi podršku na 20-dnevnom SMA dok kvadrat kupuje pad

Dnevna prognoza cijene Bitcoin BTC

  • Cijena bitcoina probila je razinu od 50 000 USD.
  • MACD je na rubu da preokrene medvjeđi na bikovski.

Bitcoin je opao sa 57.300 na 48.800 dolara 22. veljače i 23. veljače. Trenutno BTC sjedi na vrhu 20-dnevnog SMA i popeo se natrag do 50.500 dolara. Pogledajmo detaljnije tehničku analizu.

Cijena Bitcoina natrag iznad 50 000 USD

Tijekom posljednja dva dana cijena Bitcoina porasla je za 2.000 američkih dolara i dosegla 50.300 američkih dolara od trenutka tiska. Međutim, pad 22. veljače pobrinuo se da BTC preokrene parabolični SAR s bikovskog na medvjeđi. To pokazuje da je trenutni osjećaj na tržištu negativan.

btc / usd dnevni grafikon 022521

Slika: BTC / USD dnevno

Povrh svega, cijena Bitcoina suočava se s umjerenim do jakim zidom otpora od 51.500 USD, na kojem je 465.000 adresa kupilo 201.000 BTC tokena. Ako kupci prevladaju ovu zonu, BTC će doseći otpor od 54.000 USD.

grafikon volumena btc / usd 022521

Slika: IntoTheBlock

Gledajući četverosatni grafikon cijena Bitcoina, možemo vidjeti da će se MACD uskoro preokrenuti s medvjeđeg na bikovski, što pokazuje da će se BTC oporaviti još više.

btc / usd 4-satni grafikon 022421

Slika: BTC / USD 4 sata

Američki kongres zabrinut zbog kripto financiranja domaćeg terorizma


Pododbor američkog Kongresa trenutno ispituje koriste li domaći ekstremisti kripto kao izvor sredstava za svoje aktivnosti. Pododbor za nacionalnu sigurnost, međunarodni razvoj i monetarnu politiku održava danas ročište pod nazivom “Dolari protiv demokracije: financiranje domaćeg terorizma nakon pobune”.

U memorandumu odbora navodi se da “kako se povećavaju nadzor tradicionalnih banaka i platnih platformi, ekstremisti se okreću traženju kriptovaluta.” U memorandumu se navode dva glavna incidenta koji impliciraju da je kripto možda pomogla financirati pobunu Capitola.

Prvo je 8. prosinca francuski ekstremist koji je počinio samoubojstvo poslao 28,15 BTC (tada vrijednih 522 000 USD) na 22 adrese. Neke od ove 22 adrese pripadaju poznatim aktivistima krajnje desnice i internetskim osobama. Više od 250.000 dolara BTC-a koji je prenio pripalo je aktivistu Nicku Fuentesu za kojeg je utvrđeno da je bio u Kapitolu tijekom pobune. Međutim, izričito je porekao ulazak u zgradu.

Drugo, memorandum se referirao na video zapis prosvjeda Kapitola u kojem je streamer primio oko 222 dolara savjeta za kriptovalute. Prema tom dokumentu, platforma za streaming video zapisa Dlive platila je “stotine tisuća dolara ekstremistima od svog osnivanja”. Platformu je kupio BitTorrent – u vlasništvu Tron Foundation.

Odbor vjeruje da će se, kako se tradicionalne financije sve više reguliraju, budući pobunjenici vjerojatno okrenuti netradicionalnim načinima financiranja svojih aktivnosti. Dodalo je da su “neka uhićenja vezana za napad 6. siječnja” bila uspješna zbog metoda izvještavanja koje koriste banke i druge regulirane financijske institucije.

Kripto investitor koji se zove “The Crypto Monk” rekao je da bi čak i Pokemon kartice bile bolje za plaćanje od Bitcoina zbog mogućnosti kovanice da prati sredstva.

CryptoMonkTweet

Izvršni direktor MicroStrategy: Tržišna kapitalizacija Bitcoina premašit će 100 TT dolara

Micheal Saylor, izvršni direktor MicroStrategyja, nedavno je rekao da će tržišna vrijednost Bitcoina u budućnosti premašiti 100 bilijuna dolara. Dodao je da će vodeći kripto postati “stabilizacijski utjecaj” za globalni financijski sustav.

Govoreći na CNBC-ovom “Squawk Boxu”, Saylor je rekao da će Bitcoin nadmašiti tržišnu kapitalizaciju zlata.

Tada će sumirati negativni prinos državnog duga i druge monetarne indekse dok ne naraste na 100 bilijuna dolara. Jednom kad dosegne 10 bilijuna dolara, njegova će nestabilnost biti dramatično manja.

Dodao je da će, kako BTC naraste na 100 bilijuna dolara, stope rasta i volatilnost pasti, jer će novčić postati “stabilizacijski utjecaj u cijelom financijskom sustavu 21. stoljeća”. Saylorovi komentari dolaze usred korekcije kripto tržišta koja je zabilježila pad cijene BTC-a za 20% s novog maksimuma od 58.000 američkih dolara.

Saylor je otkrio da je osim značajnih BTC holdinga MicroStrategyja i sam uložio u najveću kriptovalutu. Prema izvršnom direktoru, potražnja za Bitcoinom porast će u sljedećih nekoliko godina, ne samo od institucija već i od maloprodajnih investitora.

Dodao je da možemo očekivati ​​da ćemo vidjeti “milijardu ljudi koji u roku od pet godina na mobilnom uređaju pohranjuju svoju vrijednost, u osnovi štedni račun, i poželjet će upotrijebiti nešto poput bitcoina.”

Square kupuje Dip. Ulaže još 170 milijuna dolara

Tvrtka za financijske usluge Square nedavno je objavila da je stekla dodatni Bitcoin. U izjavi za javnost tvrtka je istaknula da je “kupila približno 3.318 bitcoina po ukupnoj nabavnoj cijeni od 170 milijuna dolara”.

Dodalo je:

U kombinaciji s prethodnom kupnjom Squarea od 50 milijuna dolara bitcoina, ovo predstavlja približno pet posto ukupne gotovine, novčanih ekvivalenata i tržišnih vrijednosnih papira Squarea na dan 31. prosinca 2020..

U posljednjih nekoliko dana Bitcoin je značajno pao od svoje nove svevremenske visoke cijene. Na temelju 170 milijuna dolara koje je Square platio za oko 3.318 BTC, čini se da su u prosjeku platili 51.235 dolara po kovanici.

Square je dodao da vjeruje da je kriptovaluta “instrument” ekonomskog osnaživanja jer ljudima pruža način da sudjeluju u globalnom monetarnom sustavu i osiguraju svoju financijsku budućnost. Također je primijetio da je nedavno ulaganje dio trajne posvećenosti tvrtke Bitcoin-u. Square je 2020. godine kupio Bitcoin u vrijednosti od 50 milijuna dolara, što je najavio prošle jeseni.

Očekuje se da će cijena bitcoina doseći ove razine

Cijena bitcoina doseći će otpor od 51.500 USD, a zatim dodirnuti 54.000 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector