Analiza cijene bitcoina: BTC se penje prema 50 000 USD kao Mastercard i BNY Mellon Dodajte podršku

Dnevna prognoza cijene Bitcoin BTC

  • Cijena bitcoina trenutno je na vrhu zdravih razina podrške.
  • Parabolični SAR preokrenuo se s medvjeđeg na bikovski.

Cijena Bitcoina od početka veljače skočila je s 33.050 na 48.000 dolara. U tom je procesu BTC uspio preokrenuti snažne razine s otpora na podršku. Do ovog skoka cijene došlo je kad su Mastercard i BNY Mellon izrazili podršku BTC-u. Pogledajmo detaljnije tehničku analizu.

Cijena bitcoina puže prema 50 000 USD

S puzanjem cijene Bitcoina prema oznaci od 50 000 USD, možemo vidjeti da je imovina sve skuplja nego ikad prije. Međutim, kako se indeks relativne čvrstoće (RSI) uvlači u zonu prekupovanja, to bi moglo pokrenuti potencijalnu medvjedastu korekciju.

bct / usd dnevni grafikon 021221

Slika: BTC / USD dnevno

Cijena bitcoina nalazi se na vrhu dvije vrlo zdrave razine podrške od 47.000 i 46.000 dolara. Najjača je razina od 46.000 USD, gdje je 488.400 adresa prethodno kupilo 328.400 BTC tokena. Ova dva potporna zida dovoljno su robusna da apsorbiraju ogroman prodajni pritisak.

grafikon volumena btc / usd 021221

Slika: IntoTheBlock

Kratkoročni izgledi za cijenu bitcoina i dalje su jaki. Prvo, MACD se sprema preokrenuti s negativnog na pozitivan. Osim toga, parabolični SAR uskoro će se preokrenuti s medvjeđeg na bikovski. To nam govori da će BTC doseći nove razine.

btc / usd 4-satni grafikon 021221

Slika: BTC / USD 4 sata

Aktivnost adrese ostaje aktivna za cijenu bitcoina

btc / usd grafikon raspona 021221

Prema Santimentu:

“I # aktivne adrese Bitcoina i razmjena #stabilnih kovanica poput USD USDT i dalje su visoke, što je ohrabrujući znak.”

Dakle, čini se da mjerni podaci izgledaju vrlo pozitivno za cijenu Bitcoina.

Mastercard i BNY Mellon Uskoro podržavaju Bitcoin

Mastercard i BNY Mellon nedavno su otkrili svoju novo dodanu podršku za Bitcoin. BNY Mellon, jedna od najstarijih banaka u SAD-u, nedavno je potvrdila da je stvorila novu jedinicu za klijente za držanje, prijenos i izdavanje digitalne imovine.

Roman Regelman, voditelj servisa imovine i digitalnog prometa u BNY Mellon, naglasio je "rastuća potražnja klijenata za digitalnom imovinom" i "poboljšanje regulatorne jasnoće." Dodao je da je ovo bila izvanredna prilika za banku da proširi svoje trenutne ponude usluga na novonastalo područje.

Prije samo nekoliko dana, MasterCard je također najavio da će uskoro dodati podršku za kriptovalute na svojoj platformi. Raj Dhamodharan iz MasterCarda rekao je:

Radeći ovaj posao stvorit će puno više mogućnosti za kupce i trgovce.

Tvrtka za plaćanja naglasila je da digitalna imovina postaje važniji dio svijeta plaćanja.

Vidimo kako se ova činjenica poigrava na mreži Mastercard, s ljudima koji koriste kartice za kupnju kripto imovine, posebno tijekom nedavnog skoka vrijednosti bitcoina. Također vidimo kako korisnici sve više iskorištavaju kripto kartice za pristup toj imovini i pretvaraju ih u tradicionalne valute za potrošnju.

Bitcoin je već bio na rastu cijena nakon Tesline objave oko 1,5 milijarde dolara bitcoin ulaganja. Neil Wilson, glavni analitičar tržišta u CMC Markets UK rekao je:

Korporativna podrška samo dolazi. Velika je to stvar jer je BNY prva velika nacionalna skrbnička banka koja nudi skrbničke usluge za kripto imovinu.

Morgan Stanley strateg: Crypto je “tu da ostane kao ozbiljna klasa imovine”

Ruchir Sharma, šef tržišta u razvoju i globalnih makronaredbi u Morgan Stanleyu, nedavno je objasnio zašto su “kriptovalute tu da ostanu kao ozbiljna klasa imovine”. U izvješću, Sharma je primijetio da bi neki ulagači mogli pomisliti da je Bitcoin trenutno u “balonu”. Međutim, nekoliko drugih, uključujući Morgan Stanley, vjeruje da je trenutna cijena pokazatelj da Bitcoin “slijedi prirodni put novih izuma, u kojima interes investitora prvo dolazi iz rizičnog kapitala, zatim iz hedge fondova i na kraju – otprilike 10 godina kasnije – od tradicionalnih igrača s Wall Streeta. ”

Sharma je dodao da postoji mnogo razloga zašto su kriptovalute ozbiljna klasa imovine. Prva je sve veće nepovjerenje u fiat valute zbog viška ispisa novca od strane središnjih banaka. Drugo je da mlađi ljudi kriptovalute uglavnom doživljavaju kao uzbudljiv napredak za razliku od tradicionalnih fiat valuta koje dolaze u obliku kovanica i novčanica.

Treće, „nepokolebljiva potražnja milenijalaca pomogla je smanjiti volatilnost Bitcoina, čak i tijekom pandemije“. Sharma je rekao da je na tržištima u nastajanju razina nepovjerenja središnje vlasti čak veća od one u milenijalaca.

Iako je priznao da Bitcoin neće uskoro “srušiti dolar”, strateg je istaknuo da “tradicionalisti nastavljaju odbacivati ​​ozbiljnost kripto izazova na vlastiti rizik”.

Izvadak iz izvještaja glasi:

Pa čak i ako cijena Bitcoina iskoči, kao i prije, nalet 2020. ne može se odbaciti kao iracionalna manija. Kriptovalute su još uvijek mlade, i dalje se suočavaju s rastućim bolovima. Ali također obećavaju brzinu, transparentnost i niske naknade s kojima se tradicionalni kanali plaćanja ne mogu mjeriti. Oni zadovoljavaju rastuću potražnju za digitalnom alternativom zlatu, imovinom koja će vjerojatno zaštititi ulagače od masovnog ispisa novca i prijetnje inflacijom.

Očekuje se da će cijena bitcoina doseći ove razine

Cijena Bitcoina dosegnut će granicu od 50 000 USD prije nego što se suoči s medvjeđim korekcijama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me