Analiza cijene bitcoina: BTC se usponom penje prema 39 000 USD

Dnevna prognoza cijene Bitcoin BTC

  • Grafikon cijena Bitcoina od 4 sata formirao je bikovski križni obrazac s SMA od 20 bara i 50 bara.
  • MACD pokazuje održivi bikovski zamah u MACD-u.

Tijekom posljednjih osam dana cijena Bitcoina skočila je s 30.400 na 38.250 dolara. BTC je uspio preokrenuti 20-dnevni SMA s otpora kao podrške tijekom ovog uzlaznog skoka, dok se parabolični SAR također preokrenuo s medvjeđeg na bikovski. S toliko pozitivnih znakova, pogledajmo što se s bitcoinima događa iza kulisa.

Cijena bitcoina cilja 40.000 USD

Bikovi kontroliraju cijenu Bitcoina tijekom četiri uzastopna dana, tijekom kojih su uspjeli preokrenuti 20-dnevni SMA s otpora na podršku. Indeks relativne snage (RSI) kreće se oko 63, što znači da BTC može prijeći 40 000 USD prije nego što sredstvo postane precijenjeno.

btc / usd dnevni grafikon 020421

Slika: BTC / USD dnevno

Bitcoin cijena unaprijed nema nedostatak snažnih barijera otpora. Prema IOMAP-u IntoTheBlock-a, postoji umjerena do slaba prepreka od 39.000 USD, gdje je 124.000 adresa prethodno kupilo 156.000 BTC.

grafikon volumena btc / usd 020421

Slika: IntoTheBlock

Grafikon cijena Bitcoina od 4 sata pronio je više pozitivnih signala, što dobro govori za bikove. Pogledajmo ih izbliza.

btc / usd 4-satni grafikon 020421

Slika: BTC / USD 4 sata

  • BTC se kreće u usponu prema gore.
  • SMA od 20 bara prešao je SMA od 50 bara da bi stvorio bikovski križ.
  • MACD pokazuje održivi bikovski zamah na tržištu.

Novi novac koji se slijeva u bitcoin

grafikon btc / usd staklenih čvorova 020421


Slika: Glassnode

Gledajući gornju sliku, koju je objavio Glassnode, možemo vidjeti da je broj Bitcoina koji se povlače s fiat-to-crypto burzi (Coinbase) eksponencijalno veći od broja Bitcoina koji se povlače s crypto-to-crypto burzi (Binance). To je indikativno za činjenicu da se novi novac ulijeva u Bitcoin sa sve više ljudi koji pokušavaju akumulirati što više BTC-a.

Visa za omogućavanje institucijama i bankama da kupuju bitcoin

Visa se nedavno udružila s First Boulevard, digitalnom neobankom, kako bi pilotirala kripto API, koji će institucionalnim klijentima omogućiti kupnju, skrbništvo i trgovinu kriptovalutama koje drži Anchorage. First Boulevard usredotočen je na izgradnju generacijskog bogatstva za Crnu zajednicu. Anchorage je federalno ovlaštena banka za digitalnu imovinu.

Očekuje se da će pilot program API započeti kasnije ove godine. Govoreći o tom pitanju, glavni direktor za proizvode u tvrtki Visa, Jack Forestell, rekao je:

Krenuli smo u namjenu da Visa postane most između digitalnih valuta i naše globalne mreže od 70 milijuna trgovaca, a danas smo vodeća mreža za kripto novčanike s 35 kripto platformi koje odlučuju izdavati Visa. […] Ovim pilot programom želimo proširiti vrijednost Vise na naše klijente neobanke i financijske institucije pružajući jednostavan most za kripto imovinu i blockchain mreže.

Davanjem prioriteta partnerima poput First Boulevarda, Visa nastoji izjednačiti uvjete kada je riječ o pristupu novim i novim tehnologijama. Predsjednik Anchoragea, Diogo Monica, rekao je da je pilot-program Visa API važan korak kako za širenje kriptovaluta kao klase imovine, tako i za dostupnost financijskih usluga za plaćanja. On je dodao:

Oduševljeni smo što radimo zajedno s Visom i First Boulevardom na izgradnji infrastrukture za sigurniju i pravedniju financijsku budućnost.

Može li Kina isključiti Bitcoin za 7 milijardi dolara godišnje?

Tijekom nedavne rasprave s kriptozagovornikom Anthonyjem Pomplianom, Micheal Green – glavni strateg u Logica Capitalu – govorio je o kineskoj dominaciji u rudarstvu bitcoina. Green je istaknuo dominantni udio brzine BTC brzine smještene unutar kineskih granica, opisujući mrežu kao “nevjerojatno ranjivu” iz perspektive SAD-a. Otišao je objasniti zašto Bitcoin nije toliko decentraliziran kako se smatra.

Velika većina rudarskih aktivnosti odvija se u regijama poput Kine, Rusije i Irana, a ako uključimo sudjelovanje rudarskih bazena, oni kontroliraju više od 90% brzine raspršivanja. Ovo nije decentralizirani sustav.

Green je dodao da bi, na primjer, ako bi Kina ugasila Bitcoin mrežu (tako što bi započela iskopavanje praznih blokova), to koštalo zemlju samo 7 milijardi dolara godišnje..

Trenutna procjena koliko bi koštalo gašenje mreže Bitcoin […] ako bi, na primjer, Kina odlučila jednostavno započeti s iskopavanjem praznih blokova […], iznosi oko 7 milijardi dolara godišnje. Za nacionalnu državu to nije ništa

Međutim, Pompliano se nije složio s Greenom, rekavši da je Bitcoin “najjača računalna mreža na svijetu […] po svim mjerama.” Ukazao je na nedavnu “diverzifikaciju” u kineskoj centralizaciji brzine raspršivanja, ističući značajan napredak u hashu. moć kojom zapovijedaju entiteti sa sjedištem u SAD-u.

Nadalje, Pompliano je osporio Greenovu pretpostavku da zemljopisna raspodjela brzine raspršivanja Bitcoina predstavlja sposobnost države da izvrši kontrolu nad mrežom. On je rekao:

To što postoji bilo kakav protok kapitala negdje drugdje ne znači da ga te vlade kontroliraju.

Green je također prikazao Bitcoin kao kanal za kriminal i kao alat koji koriste neprijatelji SAD-a za zaobilaženje dolara. Predvidio je da će američka vlada uskoro zabraniti BTC. Na to je Pomp rekao da će, ako Green-ovo mišljenje prevlada, SAD pogriješiti isključujući se iz globalne financijske revolucije koju će nadahnuti blockchain i kriptovalute.

Argo Blockchain kupio je 172,5 BTC u siječnju

Argo Blockchain (ARB), tvrtka kojom se javno trguje Bitcoinom, nedavno je otkrila da je u siječnju kupila 172,5 BTC u sklopu svoje strategije upravljanja imovinom. U nedavnom priopćenju za tisak, tvrtka je primijetila da je kupila BTC tokene u drugoj polovici siječnja. Procjenjuje se da se glavno kripto za to vrijeme trgovalo između 30.000 i 36.000 dolara.

S BTC-om koji trguje oko 36.500 USD, nova posjeda imaju trenutnu vrijednost veću od 6 milijuna USD. Argo je također rekao da je minirao 93 BTC "ili ekvivalent bitcoina" u siječnju, nešto manje od 96 BTC (ili ekvivalent) u prosincu 2020.

Prema priopćenju za medije, rudarska tvrtka držala je oko 500 BTC do kraja siječnja. Izvršni direktor Peter Wall rekao je da je siječanj bio "najbolji mjesec u povijesti tvrtke i po prihodima i po dobiti." Primjetno je da su dionice Arga porasle za više od 1,350% u proteklih godinu dana.

Očekuje se da će cijena bitcoina doseći ove razine

Očekuje se da će cijena bitcoina probiti barijeru otpora od 39.000 dolara i doseći psihološku razinu od 40.000 dolara.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map