Bitcoin tehnička analiza: BTC prekidi ispod ključne razine

Dnevna analiza cijene Bitcoin BTC

  • Tržišni zamah sprema se preokrenuti s bikova na medvjeđi na grafikonu od 4 sata.
  • 20-dnevni SMA na dnevnom grafikonu preokrenut je s podrške na otpor.

Medvjedi su ovog utorka odnijeli veliku pobjedu probivši cijenu Bitcoina ispod 20-dnevnog SMA. Premier kriptovaluta trenutno je u trendu nešto ispod 36.000 USD. Pogledajmo detaljnije tehničku analizu.

BTC trendovi ispod 36.000 USD

Nakon pada s razine od 38.500 USD, BTC je u posljednja 4 dana u trendu horizontalno oko 36.000 USD. Tijekom ovog vodoravnog kretanja cijena Bitcoina uspjela je preokrenuti 20-dnevni SMA s podrške na otpor.

btc / usd dnevni grafikon 012021

Slika: BTC / USD dnevno

Ako provjerite IOMAP IntoTheBlock-a, možete vidjeti zašto je ovo bila glavna pobjeda za medvjede. 20-dnevni SMA podudara se s barijerom otpora od 36 000 USD. Ranije na ovoj razini, 688 000 adresa kupilo je 303 000 BTC tokena.

Osim toga, sljedeća jaka barijera je 38.500 USD. Na ovoj je razini 553.000 adresa kupilo 330.000 BTC tokena. Ako se cijena Bitcoina nekako probije iznad 20-dnevnog SMA, imat će ogromnu prepreku od 38.500 dolara.

grafikon volumena btc / usd 012021

Slika: IntoTheBlock

Grafikon od 4 sata dodaje dodatnu vjerodostojnost našem ukupnom medvjeđem izgledu. Prvo, konvergencija / divergencija pokretnog prosjeka (MACD) uskoro će se prebaciti sa zelene na crvenu. Drugo, SMA od 50 bara prešao je SMA od 20 bara da bi stvorio medvjeđi uzorak križa.

btc / usd 4-satni grafikon 012021

Slika: BTC / USD 4 sata

Ti nam pokazatelji govore da je ukupni osjećaj u četverosatnom vremenskom okviru negativan i moglo bi se očekivati ​​daljnji pad cijena.

Sive boje prikupljaju 700 milijuna dolara za samo 24 sata

Div za upravljanje imovinom Grayscale Investments nedavno je prikupio preko 700 milijuna dolara u roku od 24 sata. Izvršni direktor tvrtke Michael Sonnenshein oglasio se na Twitteru kako bi potvrdio vijest.

"Jučer je @Grayscale prikupio sjeverno od 700 milijuna dolara u svoju obitelj proizvoda … čini se da zamah iz Q4 ubrzava [sic] u novoj godini."

Sonnenshein je napomenuo da je ovo značajna prekretnica jer ukazuje na rastući interes među institucionalnim ulagačima za diverzifikaciju njihovih ulaganja odabirom digitalne imovine koja nije Bitcoin. Prema Grayscaleovom izvješću za četvrti kvartal za 2020. godinu, tromjesečje je bilo nevjerojatno uspješno za tvrtku, s ukupno 3,3 milijarde dolara ulaganja zabilježenih u nekoliko proizvoda.

Uz to, Grayscaleov digitalni fond s velikim kapitalom imao je prosječno tjedno ulaganje od 1,6 milijuna dolara. Proizvodi Grayscale, isključujući povjerenje Bitcoin, u četvrtom su tromjesečju svjedočili prosječnom tjednom ulaganju od 33,6 milijuna dolara.

Eric Balchunas, viši ETF-ov analitičar u Bloombergu, usporedio je sive sive kao "ARK" kriptovaluta. Istaknuo je sličnosti između dva entiteta.

"Sličnosti su prilično nevjerojatne. Mislim da su obje visjele u relativnom zaboravu 3-4 godine, imale su kao prije milijardu dolara prije 12 mjeseci, a zatim bum, 10-postotni rast. Oboje prkose trendovima: ARK s berbom dionica i sive boje s vrlo visokim naknadama i 20% + premijama. “

Glavna ponuda ARK Investment Managementa je ARK Innovation ETF (ARKK). Tijekom prošle godine ARKK je vratio preko 171%, a ukupna imovina pod upravljanjem (AUM) povećala se deset puta na 21,8 milijardi dolara.

Suprotno Sonnensheinovim stavovima, izvršni direktor New York Digital Investment Group (NYDIG) Robert Gutmann rekao je da su od posljednjih 100 razgovora koje je NYDIG vodio s investitorima, svi oni „bili o bitcoinima i 0% njih je bilo o bilo kojoj drugoj kripto imovini. ”

Jonathan Ruffer: Bitcoin je “jedinstvena zvijer”

U nedavnom pregledu ulaganja, Jonathan Ruffer, predsjedavajući tvrtke za upravljanje ulaganjima Ruffer, podijelio je svoje stavove o Bitcoinu. Nazvavši imovinu “jedinstvenom zvijeri”, Ruffer je rekao da vodeći novčić sve više izaziva zlato kao imovinu.

Bitcoin je jedinstvena zvijer kao novonastala trgovina vrijednostima, koja kombinira neke od prednosti tehnologije i zlata. [Bitcoin] postaje izazov za položaj zlata kao one nad valute.

Ruffer je prethodno otkrio detalje vlastite Bitcoin investicije. U prosincu je tvrtka potrošila 744 milijuna dolara na BTC, što predstavlja 2,7% ukupne imovine pod upravljanjem (AUM) – 27,3 milijarde dolara. Ulaganje u Bitcoin bio je drastičan korak za Ruffer jer su članovi odbora pažljivo razmišljali o ulaganju.

U ovomjesečnom pregledu Jonathan Ruffer izjavio je da je tvrtka postala “nervozno zadovoljna” da BTC ima važnu ulogu u svojim aktivnostima. Predsjedatelj je napomenuo da je poput zlata i Bitcoin ulaganje za to kada se USD i druge fiat valute “kerpluniraju” – kada vrijednost tih valuta strmoglavo pada zbog inflacije.

Očekuje se da će cijena bitcoina doseći ove razine

Ako je hipoteza o istini točna, onda možemo očekivati ​​pad cijene na psihološku razinu od 34 000 USD. Daljnji odmor u nastavku koji bi mogao biti katastrofalan jer će BTC odvesti na 50-dnevni SMA (27.600 USD).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me