Bitcoin tehnička analiza: BTC se suočava s odbijanjem na psihološkoj razini od 48.000 USD, čak i dok Apple Pay dodaje BitPay podršku

Dnevna analiza cijene Bitcoin BTC

  • Cijena bitcoina više nije precijenjena, prema RSI-u.
  • BTC sjedi na zdravoj razini podrške.

Od 28. siječnja cijena Bitcoina skočila je s 30.000 na 48.500 dolara. Iako su se mnogi pitali bi li 50.000 dolara moglo biti sljedeće, BTC je na kraju pokvario zabavu i pao na 47.850 dolara. Pogledajmo detaljnije tehničku analizu.

Cijena bitcoina pada ispod ključnih razina otpora

Cijena Bitcoina bila je na rubu da bude precijenjena, ali indeks relativne snage (RSI) od tada je pao u neutralnu zonu. Od sada se prepreka za podršku od 46.000 USD mora čvrsto držati kako bi se spriječio daljnji pad.

btc / usd dnevni grafikon 021521

Slika: BTC / USD dnevno

Gledajući zid podrške od 46.000 USD, prethodno na ovoj razini, 718.000 adresa kupilo je 448.250 BTC tokena. Ova je zona dovoljno robusna da apsorbira velik prodajni pritisak.

grafikon volumena btc / usd 021521

Slika: IntoTheBlock

Banke s Wall Streeta sada prihvaćaju Bitcoin?

Za razliku od prethodnog skepticizma, nedavni događaji ukazuju na to da su tradicionalne financijske institucije otvorenije prema Bitcoinu. U intervjuu za CNBC, Daniel Pinto, glavni operativni direktor JP Morgan, rekao je da bankarski div želi ponuditi trgovanje bitcoinima. Čini se da na odluku utječe velika potražnja klijenata banke za kripto imovinom.

Rekao je Pinto; da je bilo samo pitanje vremena kada će njegovi klijenti zatražiti BTC. On je dodao

Ako se s vremenom razvije klasa imovine koju će koristiti različiti menadžeri imovine i investitori, morat ćemo biti uključeni. Potražnja još nije, ali sigurna sam da će kad-tad biti.

Izvršni direktor JPMorgan također je dodao da će, ako Bitcoin postane reguliran, trgovina uključivati ​​provjerene klijente uz regulirane razmjene, uključujući Coinbase. Pintovi komentari suprotni su ranijim komentarima izvršnog direktora banke Jamiea Dimona koji je Bitcoin nazvao prijevarom.

Nedavno je i BNY Mellon, najstarija američka banka, također najavila planove za pružanje skrbničkih usluga Bitcoin-a za svoje klijente.

Elon Musk gradi bitcoin u odnosu na tradicionalne banke

Elon Musk, šef Tesle i suosnivač PayPala, nedavno je podijelio svoja razmišljanja o tradicionalnom bankarskom sustavu. Musk se pridružio raspravi na Twitteru koju je započela Kristen Netten, suvoditeljica trećeg reda Tesla Podcast s Cathy Wood, izvršnom direktoricom ARK Investa. Wood je spomenuo da Musk razumije ekološka pitanja koja se odnose na Bitcoin. Jedan od njegovih ciljeva je spasiti planet, dodala je.

Rasprava se okrenula bankama i plaćanjima nakon što je korisnik Twittera podijelio fotografiju mladog Muska i rekao da je najbogatiji čovjek svijeta nekoć radio kao pripravnik u banci. Korisnik je dodao da je Musk tada shvatio sve nedostatke bankarskog sustava što se tiče plaćanja i ožičenja novca.

Musk je ušao u raspravu na Twitteru kako bi potvrdio ovaj osjećaj. Dodao je da je infrastruktura banaka balkanizirana i da pati od velike kašnjenja i slabe sigurnosti, posebno kada su u pitanju ACH transferi i kreditne kartice.

“Da. Banke su u osnovi balkanizirane, heterogene baze podataka s velikom kašnjenjem & slaba sigurnost, posebno ACH prijenosi & kreditne kartice.”

Krajem siječnja Musk je sudjelovao u podcastu gdje je priznao da je postao navijač Bitcoina, a također je nastavio označavati Bitcoin u svom Twitteru. Mnogi kripto influenceri i entuzijasti vjeruju da je Teslina Bitcoin investicija bila samo pitanje vremena.

Apple Pay dodaje Bitpay podršku

Davatelj usluga kripto plaćanja, Bitpay, nedavno je objavio da je dodao podršku za Apple Pay. Vlasnici debitnih kartica Bitpay sa sjedištem u SAD-u sada mogu dodati svoju karticu kao izvor plaćanja u svojoj aplikaciji Apple Pay. To će im omogućiti kupnju putem interneta i u trgovini s kriptovalutama gdje god se prihvati Apple Pay.

Izvadak iz najave glasi:

Vlasnici američkih kartica pretplaćene Mastercard kartice Bitpay mogu dodati svoju karticu u Apple novčanik i trošiti uz Apple Pay. Uz Apple Pay, vlasnici kartica Bitpay mogu sigurno kupovati u trgovinama, u aplikacijama i na mreži.

Dok novi Bitpay kupci čekaju da im kartica stigne, oni mogu dodati virtualne kartice u Apple novčanik putem Bitpay novčanika. To će im pomoći da odmah počnu koristiti Apple Pay. Bitpay je također najavio da je “podrška za Google Pay i Samsung Pay planirana za kasnije ovaj kvartal.”

Izvršni direktor Stephen Pair rekao je:

Imamo tisuće kupaca Bitpay novčanika koji koriste Bitpay karticu i koji uvijek traže nova mjesta i načine kako potrošiti svoju kripto. Dodavanjem Apple Paya, a uskoro i Googlea i Samsung Paya, čini se jednostavnom i prikladnom korištenje kartice Bitpay na više mjesta, od svakodnevnih predmeta do luksuznih kupnji.

Bitpay kartica pretvara digitalnu imovinu u fiat valutu koja se može koristiti za plaćanje kupnji. Aplikacija novčanik podržava financiranje iz Bitcoina, Bitcoin Casha i Etera, uz četiri stabilno kovanice vezane za dolar – USDC, GUSD, PAX i BUSD.

Očekuje se da će cijena bitcoina doseći ove razine

Cijena bitcoina vjerojatno će se spustiti na zid podrške od 46.000 USD kako bi se spriječio daljnji pad.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me