Bitcoin‌ ‌Tehnička ‌Analiza: ‌ ‌Bulls‌ ‌ oprez‌ ‌ponovljenih‌ ‌odbijanja‌ ‌at‌ ‌ključa‌ ‌razine‌

Dnevna analiza cijene Bitcoin BTC

  • Cijena se bori za proboj iznad linije otpora od 24.000 USD.
  • Linije podrške od 23.000 i 22.500 dolara drže cijenu.

Ove nedjelje BTC je imao prvi medvjeđi dan nakon osam uzastopnih bičjih sesija. Od sada se kupci trude proći razinu od 24 000 USD. Čini se da su prodavači identificirali 24.000 USD kao mjesto rasprodaje. Međutim, kupci se i dalje čine izdržljivima.

Linija otpora od 24 000 dolara zaustavlja se prema gore

Zajedno s zaustavljanjem cijena na liniji od 24.000 USD, indeks relativne snage (RSI) također se kreće oko zone prekomjerne kupljenosti. Sve to ukazuje na to da smo možda na rubu lagane korekcije prije nego što BTC nastavi kretanje prema gore.

btc / usd dnevni grafikon 122120

Slika: BTC / USD dnevno

Ako je cijena ispravna, kojih biste negativnih ciljeva trebali biti svjesni? Za to, hajde da se prijavimo u IOMAP TheBlock. Čini se da je cijena na vrhu dvije jake razine podrške od 23.000 i 22.500 dolara. Izgleda da su ove dvije razine dovoljno zdrave da apsorbiraju znatnu količinu prodajnog pritiska.

grafikon volumena btc / usd 122120

Slika: IntoTheBlock

Probijanje ispod ova dva zida potpore vodi glavnu kriptovalutu na 20-dnevni SMA na (20.200 USD). Gledajući četverosatni grafikon, možemo vidjeti da je MACD u trendu duboko u crvenoj zoni. To ukazuje na to da tržišni zamah postaje sve više medvjeđi. To učvršćuje naše kratkoročne medvjeđe perspektive.

btc / usd 4-satni grafikon 122120

Slika: BTC / USD 4 sata

Čini se da je i izvršni direktor Coinbasea oprezan u vezi s akcijom cijena Bitcoina.

Izvršni direktor Coinbase izdaje upozorenje

Nakon što je započeo tjedan na 19.000 dolara, Bitcoin je porastao za oko 30%, prelazeći granicu od 24.000 dolara. Usred impresivnih performansi novčića, izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong upozorio je ljude na to "rizik" ulaganja u kriptovalute poput Bitcoina.

U nedavnom postu na blogu, Armstrong je napisao:

Iako je sjajno vidjeti okupljanja na tržištu i vidjeti kako novinske organizacije na novi način usmjeravaju pažnju na ovu novu klasu imovine, ne možemo dovoljno naglasiti koliko je važno razumjeti da ulaganje u kripto nije bez rizika.

Izvršni direktor objavio je blog neposredno prije nego što je Coinbase objavio da je podnio zahtjev za dugo očekivanom početnom javnom ponudom (IPO) američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC). Armstrong je dodao:

Kripto može biti nestabilna klasa imovine. Često više od vrsta tradicionalnih financijskih instrumenata na koje je većina ulagača navikla. Na primjer, to znači da se tržište može kretati u oba smjera puno brže od tržišta dionica.

Cijena Bitcoina u posljednje se vrijeme kreće prema gore jer su višestruki ugledni investitori BTC nazvali potencijalnom zaštitom od inflacije. Armstrong je komentirao nestabilno kretanje cijena novčića u 2017. godini, gdje se on početkom godine popeo s ispod 1.000 na oko 20.000 dolara da bi se vratio na 3.000 u 2018. godini.

Povremeno ćemo vidjeti jake okupljanja na tržištu gdje će cijene rasti brzo i agresivno. Iako smo uvijek uzbuđeni kad vidimo povećan interes za kripto, važno je naglasiti da ovo nije samo vrijeme velikih količina, već i volatilnost cijena.

Unatoč tim upozorenjima, zajednica kriptovaluta slavila je kretanje cijena vodećeg novčića. Prema Forbesovom izvještaju, Ian Balina, izvršni direktor Token Metrics, rekao je da će Bitcoin u sljedećih nekoliko godina doseći „50 000 USD."

Investicijska banka podržava Bitcoin

Jefferies, investicijska banka koja ima 50 milijardi dolara imovine pod upravljanjem (AUM), sada drži Bitcoin u svom jedinom dugogodišnjem portfelju za mirovinske fondove. Prema izvještaju Trustnodes, Christopher Wood, globalni voditelj strategije kapitala u Jefferiesu, rekao je:

Ovo je godina u kojoj je bitcoin postao istraživan za institucije s dostupnim skrbničkim aranžmanima te za istaknute investitore i doista institucionalne investitore koji izjavljuju da su ga kupili.

Bitcoin je sada postao dio sustava s mogućnostima da ga maloprodajni ulagači mogu kupiti putem kotiranih vozila.

Navodno je Jefferiesa impresionirala MicroStrategyjeva masovna Bitcoin investicija. Banka je djelovala kao jedini menadžer ponude kabrioleta od 650 milijuna USD tvrtke MicroStrategy. Wood je rekao da ga je nagovorio Michael Saylor, izvršni direktor MicroStrategyja, tvrdeći da BTC “uništava prijedlog vrijednosti zlata” jer je na novčiću “nematerijalizirano zlato”. Wood je priznao da ovaj narativ ima neke zasluge.

Jefferiesov vrlo konzervativni portfelj ranije je dodijelio 70% zlatu ili zalihama zlata i 30% azijskim dionicama (isključujući Japan). Sada iznosi 45% za fizičko zlato, 20% za zalihe zlata, 30% dionica i 5% Bitcoina.

Ključne razine cijena za gledanje

Dok Bitcoin prolazi kroz kratkoročnu korekciju, ključne razine na koje treba paziti su linije podrške od 23.000 i 22.500 dolara. Ako se cijena još više probije, 20-dnevni SMA na (20.200 USD) mora biti jak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me