Bitcoin tehnička analiza: Nosi kontrolu dok BTC klizi ispod 18 000 USD

Dnevna analiza cijene Bitcoin BTC

  • MACD pokazuje da je trenutni zamah na tržištu prilično medvjedast.
  • Tjedni grafikon oblikovao je medvjedast gutajući obrazac.

Nakon odbijanja na 20-dnevnom SMA, BTC je u velikom padu. Tijekom posljednja dva dana, glavna kripto valuta pala je sa 18.650 na ispod 18.000. Hoće li vlasnici i dalje prodavati svoje tokene ili ćemo imati hrpu novih adresa koje će ovaj trenutak iskoristiti kao korak po korak? Pogledajmo.

Koje je dno dok BTC stalno klizi?

S MACD-om (konvergencija / divergencija pokretnog prosjeka) koji pokazuje da je tržišni zamah trenutno u velikoj mjeri medvjedast, može se očekivati ​​daljnje kretanje prema dolje.

btc / usd tjedni grafikon 121120

Slika: BTC / USD tjedni grafikon

Kao što vidite, BTC / USD prebacio je signal prodaje na tjednom grafikonu zelenim devet svijećnjaka u TD sekvencijalnom indikatoru. Uz to, indeks relativne snage (RSI) kreće se iznad 70, što znači da je sredstvo trenutno preskupo. Oba ova pokazatelja pokazuju da će cijena ići na pad.

Kako bi dodali dodatnu vjerodostojnost našoj negativnoj hipotezi, dva najnovija svijećnjaka oblikovala su obrazac “medvjeđeg gutanja”. Prema Investopediji, medvjeđi obrazac gutanja ukazuje na niže cijene i sastoji se od gornje svijeće praćene još većom dolje svijeće.

Pa, dokle će cijena padati? Za to provjerimo dnevni grafikon.

btc / usd dnevni grafikon 121120

Slika: BTC / USD dnevni grafikon

Minimalna cijena za cijenu leži na podršci od 17 000 USD i 50-dnevnom SMA (16 500 USD). Svaka daljnja stanka ispod te cijene svodi na SMA od 20 bara na tjednom grafikonu, koji iznosi 13.300 USD.

Unatoč medvjeđoj akciji cijena, Bitcoin još uvijek istražuje slučajeve višestruke upotrebe i pronalazi institucionalnu podršku. Sve to dugoročno pozitivno utječe na vodeću kriptovalutu. Krenimo kroz te priče jednu po jednu.

Venezuela koristi BTC kako bi zaobišla američke sankcije

U pokušaju da zaobiđe američke sankcije, Venezuela planira povećati Bitcoin plaćanja za uvoz, prema izvještaju RunRun.es. Službenici središnje banke Venezuele tvrde da su “plaćanja tvrtkama iz savezničkih zemalja poput Irana i Turske izvršena pomoću Bitcoina”.

Venecuelanska vlada već nekoliko godina promovira svoju kriptovalutu “Petro” kao sredstvo razmjene (i na međunarodnom i na domaćem tržištu). Međutim, loše usvajanje Petroa natjeralo je građane da se okrenu drugim sredstvima poput Bitcoina i Ethereuma.

U rujnu je predsjednik zemlje Nicolás Maduro počeo javno prijetiti upotrebom kripto valuta kao sredstva za zaobilaženje sankcija. Izjavio je da će njegova administracija uskoro “upotrijebiti sve kriptovalute na svijetu, javne, državne ili privatne, za unutarnju i vanjsku trgovinu”.

U studenom je vlada osnovala svoj „Proizvodni centar za digitalnu imovinu“ – skladište rudarstva bitcoina – dok je zemlja povećavala svoje oslanjanje na digitalnu imovinu. Nekoliko dana unazad, vlada je pokrenula svoju razmjenu kriptovaluta kako bi građanima omogućila razmjenu Bolivara za Bitcoin. Razmjenu podržava Nacionalna kriptoaktivna superintendencija.

JPMorgan vjeruje da će Bitcoin dugoročno pojesti zlato

Bankarski div JPMorgan Chase vjeruje da će, ako Bitcoin nastavi uzlazno kretanje, tada mnogi ulagači vjerojatno prodati svoje zlato i umjesto toga kupiti BTC. To bi značilo povećani protok kapitala od zlata do Bitcoina. Značajno je da je ovo situacija koja bi se mogla zadržati godinama, a ne kratko vrijeme.

Prema izvještaju BNN Bloomberg, stratezi JPMorgana rekli su:

Ako se ova srednjoročna i dugoročna teza pokaže ispravnom, cijena zlata patila bi od strukturnog protoka na vjetru tijekom sljedećih godina.

Stratezi su također razmotrili mogućnost da je Bitcoin mogao doseći lokalni vrh i možda je vrijeme da se povuče ili ispravi. U međuvremenu, zlato bi moglo doživjeti oporavak u sljedećih nekoliko dana.

Vjernost u ponudi gotovinskih zajmova uz podršku Bitcoina

Fidelity Digital Assets nedavno se udružio s BlockFi-om kako bi omogućio svojim institucionalnim kupcima da založe Bitcoin kao kolateral protiv gotovinskih zajmova. Iako Fidelity nudi razne usluge kriptovaluta, ovo je prvi put da će njegovi kupci moći koristiti BTC kao zalog.

Zbog nestabilnosti cijena Bitcoina, zajmovi će imati potporu po stopi zajma od 60%. Da bi pristupili ovoj usluzi, kupci moraju imati BlockFi račun. Tom Jessop, predsjednik Fidelityja, rekao je da je korištenje Bitcoina kao kolaterala za zajmove “temeljna sposobnost”. Dodao je da će ova praksa vjerojatno postati “prilično važan dio ekosustava” kako rastu tržišta.

Jessop je nadalje napomenuo da je nova usluga namijenjena investitorima u Bitcoin koji svoje BTC vlasništvo žele pretvoriti u gotovinu bez prodaje. Na temelju omjera zajma i vrijednosti od 60% (LTV), potencijalni kupci za ovu uslugu zajma uključuju hedge fondove, rudare kriptovaluta i pultove za prodaju bez recepta..

Ključne razine cijena za BTC

S obzirom na to da Bitcoin klizi ispod 18 000 USD, zona od 16 000–17 000 USD je presudna. Kao takav, 50-dnevni SMA na dnevnom grafikonu mora ostati jak kako bi spriječio katastrofalni pad.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me