Predviđanje cijene bitcoina: BTC se povlači nakon testiranja psihološke razine od 28 000 USD

Dnevna prognoza cijene Bitcoin BTC

  • Bitcoin se smanjio na 27.000 USD.
  • Desetodnevni SMA snažna je prepreka za podršku BTC-u.

Bitcoin je prešao razinu od 28.000 dolara i ove je nedjelje dosegao novu najvišu razinu od 28.288,84 dolara. Međutim, cijena se od tada povukla i dosegla 27 000 USD. Provjerimo jednodnevne i četverosatne tablice kako bismo dobili bolju perspektivu.

Bitcoin se povlači s razine od 28.000 USD

Vrhunska kriptovaluta prilično je sjedila na desetodnevnom SMA-u i iskoristila je ovu razinu za poskakivanje i postizanje novih visina. Bikovi su krenuli u ponedjeljak snažno i čini se da će ponovno pokrenuti napad na razinu cijene od 28.000 dolara, nakon što su povratili psihološku zonu od 27.000 dolara.

Slika: BTC / USD dnevni grafikon

Međutim, mora se primijetiti da je indeks relativne snage (RSI) zalutao na prekupovani teritorij. To pokazuje da je imovina trenutno precijenjena i da bi se uskoro mogla suočiti s novim popravkom. Pogledajmo 4-satni grafikon da bismo dobili bolju ideju o cijenama.

Slika: BTC / USD četverosatni grafikon

Nakon odbijanja na razini otpora od 27.600 USD, cijena je imala tri uzastopne crvene svijeće i pala je ispod SMA od 10 bara. Kupci su uspjeli povratiti kontrolu i preokrenuti SMA od 10 bara s otpora na podršku. MACD pokazuje održivi bikovski zamah.

Drugi najbogatiji čovjek u Meksiku: Bitcoin je “najbolje ulaganje ikad”

Ricardo Salinas Pliego, predsjednik konglomerata Grupo Salinas, nedavno je rekao da je svoj prvi Bitcoin kupio 2013. Pliego, drugi najbogatiji čovjek Meksika, rekao je za Cointelegraph da mu je kupnja BTC-a “najbolja investicija ikad”.

Nakon što ga je zadržao sve do maksimuma u 2017., prodao je sve svoje pozicije po cijeni od 17 000 dolara i kasnije ih ponovo kupio po nižoj cijeni. Salinas trenutno drži oko 10% svog likvidnog portfelja u BTC-u i ne planira ga uskoro prodati.

Želim sjediti još pet ili deset godina.


Salinas je napomenuo da ga je Bitcoin u početku privukao kao sredstvo razmjene. Međutim, sada je uvjeren da potencijal Bitcoina ostaje u zalihi vrijednosnih značajki. Prema njegovim riječima, svojstva Bitcoina posebno su atraktivna u gospodarstvima Latinske Amerike gdje se raspravlja o fiat valuti, a inflacija je raširena.

Ono što se događa u Venezueli, u Argentini gdje se fiat novac ruši, postalo je skandal (…) Doista vam otvara oči za problem fiat gotovine.

Po mišljenju milijardera, Bitcoin je prirodni rezultat evolucije novca, od fizičkog do digitalnog.

Bitcoin su bitovi i bajtovi u eteru, ali dobra stvar je što se ne može poništiti i ne može se tako lako oduzeti.

Tržišna kapitalizacija bitcoina sada je više od visine

Nakon božićnog procvata Bitcoina, novčić je nadmašio MasterCard i Visa i postao 11. najveća imovina prema tržišnoj kapitalizaciji, prema Asset Dash-u. Trenutno je tržišna kapitalizacija imovine 461,9 milijardi dolara, dvije milijarde dolara veća od one dionica Visa, što je 459,9 milijardi dolara. Tržišna kapitalizacija Mastercarda iznosi 332 milijarde dolara.

Da bi preuzeo sljedeću najveću imovinu prema tržišnoj kapitalizaciji, dionice klase B u Berkshire Hathawayu, Bitcoin mora dodati dodatnih 70 milijardi dolara na svoju tržišnu granicu. Berkshire Hathaway ima tržišnu kapitalizaciju od 531,4 milijarde dolara.

Da bi preokrenuo Berkshire Hathaway, Bitcoin bi morao doseći cijenu od 28.602 dolara. To bi vjerojatno moglo iritirati izvršnog direktora Berkshire Hathawaya Warrena Buffetta, koji je prethodno Bitcoin odbacio kao “kvadratni otrov za štakor”. Ako Bitcoin uspije nadmašiti Berkshire Hathaway, postat će deseta najveća imovina prema tržišnoj kapitalizaciji.

Sivi tonovi kupili su nešto više od 12.000 BTC u 24 sata

Grayscale Bitcoin Trust nedavno je u 12 sati dodao 12.319 Bitcoina, potisnuvši ukupnu imovinu kriptovaluta pod upravljanjem (AUM) iznad 15 milijardi dolara. Prema Bybt.com, Grayscale sada ima gotovo 589 000 Bitcoina, zajedno s 2,94 milijuna Ethereuma.

Nedavna akumulacija dolazi nakon što je Grayscale zaustavio primanje novih investitora u svojih šest fondova. Tvrtka je nedavno privukla veliku pažnju zbog svoje reklamne kampanje DropGold. Također je ranije u prosincu izvijestio o velikom interesu za Ethereum.

Nedavni skok cijena Bitcoina povećao je vrijednost BTC imovine u sivim tonovima pod upravljanjem. Ukupna vrijednost imovine kompanije Bitcoin sada iznosi oko 14 milijardi dolara, zajedno s gotovo 1,8 milijardi dolara imovine Ethereuma.

Bitcoin ključni nivoi cijena za gledanje BTC-a

Gledajući jednodnevni grafikon, možemo vidjeti da će, ako se glavna kriptovaluta suoči s još jednim odbijanjem, vjerojatno testirati 10-dnevni SMA na 24.500 dolara. Kao što je već spomenuto, ova je razina bila jaka za BTC. Bikovi će se nadati da će i dalje ostati jak jer ciljaju na otpor od 27.600 dolara.

Međutim, probijanje ispod 10-dnevnog SMA moglo bi biti katastrofalno jer je sljedeći zdrav zid potpore skroz na 50-dnevnom SMA (19 600 USD).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map