Tehnička analiza Ethereuma: ETH postiže novu visoku razinu svih vremena

Dnevna analiza cijena Ethereum ETH

  • Cijena Ethereuma trenutno je u trendu u usponu kanala prema gore.
  • Grafikon od 4 sata na pragu je treptanja signala prodaje u TD sekvencijalnom indikatoru.

Cijena Ethereuma skočila je na 1.475 USD u ranim jutarnjim satima da bi dosegla novi vrhunac svih vremena. Budući da bikovi imaju potpunu kontrolu nad cjelokupnim tržištem, možemo očekivati ​​da će ETH uskoro probiti psihološku razinu od 1500 dolara. Međutim, nekoliko pokazatelja u četverosatnom grafikonu pokazuje da bi medvjeđa korekcija mogla biti odmah iza ugla.

Cijena ethereuma u trendu je u usponu kanala

Cijena Ethereuma kretala se u usponu prema gore. U petak, 22. siječnja, ETH je uspio preokrenuti 20-dnevni SMA s otpora na podršku, jer su bikovi na kraju uspjeli povezati četiri uzastopna bikovska sesije. Tijekom ova posljednja četiri dana cijena Ethereuma popela se s 1.100 na 1.425 dolara.

eth / usd dnevni grafikon 012521

Slika: ETH / USD dnevno

IOMAP nam pokazuje da unaprijed ne postoje poznate razine otpora, što ETH-u daje slobodu da zacrta nove razine. S negativne strane, najzdravija podrška je 20-dnevni SMA (1.235 USD). Prije je na ovoj razini 935.000 adresa kupilo 9,5 milijuna ETH tokena.

grafikon volumena eth / usd 012521

Slika: IntoTheBlock

Četverosatni grafikon cijena Ethereuma također nam pokazuje da vođa pametnog ugovora ima tendenciju u usponu prema gore. Osim toga, SMA od 20 bara na pragu je prelaska preko SMA od 20 bara kako bi stvorio bikovski križni obrazac.

eth / usd 4-satni grafikon 012521

Slika: ETH / USD 4 sata

Međutim, dnevni grafikon također pokazuje dva negativna znaka koji bi mogli ukazivati ​​na kratkoročnu medvjedastu korekciju. Prvo, indeks relativne čvrstoće (RSI) na rubu je uvlačenja u zonu prekupovanja. To bi moglo značiti da je Ethereum na rubu da postane precijenjen.

Drugo, cijena ETH-a na rubu je treperenja signala za prodaju u obliku zeleno-devet svijećnjaka u TD sekvencijalnom indikatoru. Oba ova pokazatelja uskoro bi mogla potaknuti medvjedastu korekciju.


DeFi je glavni čimbenik koji stoji iza rasta cijena Ethereuma – analitičari

Nakon što je u posljednjih nekoliko mjeseci dobio preko 300% vrijednosti, Ether (ETH) trguje na najvišoj točki u otprilike tri godine. Mnogi industrijski stručnjaci vjeruju da je ogroman rast sektora decentraliziranih financija (Defi) ono što gura cijenu Ethereuma naprijed.

Brian Norton – glavni operativni direktor My Ether Wallet – objasnio je u nedavnom intervjuu:

U 2020. godini eksplodirao je ekosustav Defi na Ethereumu – prvi je put dosegao milijardu dolara ukupne vrijednosti zaključan u veljači, sada 20,5 milijardi dolara za samo 11 mjeseci. Ovaj rast privukao je mnogo novih korisnika koji traže prinose koji nisu dostupni na bitcoinima s centraliziranim posrednicima.

Dodao je da su mnogi ljudi dodijelili vrijeme, novac i resurse mreži Ethereum od pokretanja ETH 2.0. Po završetku nadogradnja je postavljena kako bi blockchain postao skalabilniji i učinkovitiji u pogledu plaćanja, transakcija i stvaranja aplikacija. To je uzrokovalo da DeFi-ov prostor naglo poraste na način na koji jest. On je dodao:

Ono što promatram je aktivnost programera na Ethereumu, jer služi kao pokazatelj da dolaze novi i bolji slučajevi upotrebe koji će povećati potražnju za izvornim sredstvom. Ethereum ima pet puta veći broj aktivnih programera kao bitcoin i svakodnevno dodaje programere bržim klipom.

Paolo Ardoino, glavni tehnički direktor Bitfinexa, rekao je da je prostor DeFi stvorio nekoliko problema zajednici ETH. Međutim, vjerojatno će dugoročno unijeti potpuno novu razinu snage u ETH mrežu.

Iako je eksplozija projekata u Defiju uzrokovala sve veće bolove za Ethereum, u tijeku su rješenja za slojeve koja pomažu mreži da se poveća.

Nadogradnja ETH 2.0 ide glatko – vodeći programer Ethereuma

Vodeći programer Ethereuma Danny Ryan nedavno je objavio ažuriranje u kojem se navode detalji o razvoju ETH 2.0. U postu na blogu pod nazivom “State of Eth2”, Ryan je primijetio da lanac svjetionika sada u njega ima 2,5 milijuna ETH.

Nekoliko članova kripto zajednice vjerovalo je da će prelazak Ethereuma s konsenzusa dokaza o radu (PoW) na dokaz o udjelu (PoS) učiniti ETH1 zastarjelim. Komentirajući ovo, Ryan je pojasnio da će i ETH 1 i ETH 2.0 i dalje funkcionirati, jer se taj izraz odnosi samo na zasebne slojeve mreže Ethereum.

Izrazi “eth1” i “eth2” pogrešno su imenovani. Da imam svoj put, izbacio bih ih zauvijek. Ove oznake – eth1 / eth2 – podrazumijevaju lažnu sekvencijalnost. Oni impliciraju da će eth1 biti zastario u korist eth2, da će jedno biti ostavljeno za drugim. Umjesto toga, pojmovi zapravo predstavljaju različite slojeve stoga.

Razvoj je nadalje dodao da ETH 1 obuhvaća rad i nadogradnju mrežnog korisničkog sloja (stanje, transakcije i računi) jer se tiče krajnjih korisnika Ethereuma. S druge strane, ETH 2.0 serija je nadogradnji osmišljenih kako bi preispitao temeljni konsenzus Ethereuma sa trenutnog PoW-a na “održiviji i skalabilniji dokaz o udjelu”. ETH 2.0 u konačnici će poboljšati ETH 1 korisnički sloj.

Ryan je primijetio da, iako ETH 2 lanac svjetala radi bez zastoja, tim će ga nastaviti ispitivati, ocjenjivati ​​i poboljšavati tijekom 2021. godine prije spajanja ETH1 i ETH2. Dodao je da će visoke naknade za plin na mreži Ethereum biti fiksne čak i prije ili nakon spajanja, jer je provedba EIP 1559 potpuno neovisna o razvoju ETH2.

EIP 1559, dugo očekivana nadogradnja Ethereum-ovog tržišta naknada, također je dovoljno neovisan o eth2 i tehnički se može dogoditi prije ili nakon spajanja eth2. To je rekao, R&D za ovu je stavku pokupio paru u posljednjih 12 mjeseci, a optimistično ćemo vidjeti 2059 mehaničara naknada na glavnoj mreži 2021. godine.

Očekuje se da će Ethereum cijena doseći ove razine

Cijena Ethereuma trebala bi imati dovoljno u kompletu da probije psihološku razinu od 1500 dolara. Čak i ako ETH prođe kroz privremenu korekciju, svejedno bi trebao prekršiti ove razine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector