Enjin (ENJ) Objašnjeno: Blockchain platforma za igre

Enjin je blockchain platforma za igre usmjerena na stvaranje digitalnih kolekcionarskih predmeta koji su uistinu u vlasništvu korisnika. Platforma nudi metode za stvaranje digitalnih sredstava (poznatih kao ERC1155 tokeni) za upotrebu u više videoigara. Njihova uporaba uključuje kolekcionarske umjetnine ili čak kupone u trgovini. Blockchain igranje omogućuje igračima da imaju stvarno vlasništvo nad svojim predmetima u igri i trguju njima za vrijednost.

Enjin Platform koristi Blockchain tehnologiju za ove ključne prednosti:

  • Pravo vlasništvo predmeta – s transakcijama koje se ne mogu cenzurirati pomoću Ethereum blockchaina.
  • Prikladna razmjena vrijednosti – digitalnim se predmetima može odmah trgovati ili prodavati. Enjin novčanik također omogućava korisnicima pristup decentraliziranim razmjenama kao što su Kyber Network i Changelly.
  • Rezervna vrijednost – neželjeni digitalni predmeti mogu se “stopiti” u kriptovalutu Enjin Coin.
  • Jedan novčanik za sve predmete – korisnici Enjin novčanika da drže svu digitalnu imovinu na jednom mjestu.
  • ERC-1155 Token Standard – vrhunska verzija tokena ERC20 i ERC721. Značajke grupiranja transakcija i višestrukog slanja znače da će uštedjeti troškove korisnika.

Što je Enjin Coin (ENJ)?

Vrijednost Enjin coin (ENJ) dolazi iz njegovog slučaja upotrebe kao a uskladištena vrijednost rezerve u svakoj stavci stvorenoj na platformi Enjin. $ ENJ je zaključan kada se stvaraju predmeti i pušten kad su predmeti uništeni.

Predmeti pohranjuju (zaključavaju) određenu količinu ENJ-a s predmetima kao što je zloglasni “Monolit”Pohranjujući 1.155.777 ENJ. ENJ iz predmeta mogu biti izvađeni samo uništavanjem stavka (“postupkom topljenja”). To stvara situaciju u kojoj je sve više i više ENJ-a zaključano, a ukupna ponuda smanjena jer platformu koristi sve više igara.

#meltismurderPopularni mem “Melt is Murder” obeshrabruje uništavanje predmeta

U ekonomskom smislu ENJ je oskudan resurs i svaka igra djeluje kao “vrijednosna zamka” za ENJ – zaključavanje rezerve ENJ i povećanje oskudice od $ ENJ. S ograničenom opskrbom od 1,000,000,000 $ ENJ, ova kriptovaluta djeluje kao oblik “Digitalnog zlata” – njezina vrijednost određena je dinamikom ponude i potražnje unutar ekosustava igre.

Enjinx prikazuje svu vrijednu imovinu i igre na Enjin Plastofrm

Predmeti u više igra – Enjin Multiverse

Jedna od jedinstvenih prednosti Blockchain igara je sposobnost stvaranja predmeta koje različiti programeri mogu koristiti u različitim igrama. To znači da igrači mogu nositi svoje predmete između igara kao da je to jedinstveni svijet (poznat i kao Multiverse).

Mogući su multiverzalni artikli jer su sredstva pohranjena na decentraliziranom blockchainu – tako da svi neovisni programeri mogu pristupiti toj stavci. Kako bi potaknuo razvoj predmeta za više igara, Enjin je najavio svoj najnoviji kapital Stormwall. Primjer je onoga što možemo očekivati ​​od njegovih igara na sreću. Stormwall je štit koji se kreće kroz Enjinov Multiverse igara.

U donjem videu vidimo da je Stormwall element koji se može igrati u 32 različite igre, uključujući 9Lives Arena, Doba hrđe, Mačke u Mechsu i više.

Zašto je multiverse korisno?

Jedno od najvećih pitanja koje se postavlja o stavkama u više igara jest – zašto je to korisno za programere i igrače igara? Za programere, podržavanje predmeta u više igara znači da ostvaruju prednosti dodatnog izlaganja igrama koje sudjeluju u multiverzumu i povećanom zadržavanju igrača koji žele testirati predmet. To je posebno važno u ovo doba jer je pažnja igrača izuzetno vrijedna i ako igrači “provjere” kako predmeti rade u drugoj igri drastično poboljšavaju interes igrača.

Za igrače, posjedovanje predmeta u više igara znači da su njihovi predmeti prirodno vrijedni, posebno dugoročne vrijednosti. To znači da se trud koji se koristi za zarađivanje vrijednih predmeta ne troši ako se može koristiti u novim nadolazećim igrama.

Ekosustav kovanica Enjin

Enjin su stvorili čitav ekosustav u kojem možete stvarati, čuvati, trgovati i koristiti ove predmete.

  • Enjin novčanik – Novčanik za kriptovalute za sigurno spremanje kriptovaluta, blockchain sredstava za igranje i razmjenu vrijednosti. Za više informacija pogledajte naš pregled EnjinWallet.
  • EnjinX – Blockchain Explorer za pregled transakcija i predmeta
  • Dodatak za jedinstvo – Omogućuje programerima igara da izravno implementiraju i izdaju stavke u igrama na više platformi kao što su iOS, Android, PC i MacOS.
  • Tržište – kupujte i nabrajajte stavke sa sigurnošću pametnih ugovora koji neovisno olakšavaju trgovinu.
  • Ekosustav Enjin

Enjin za mobilne igre

Jedan od najvećih slučajeva upotrebe nezamjenjivih tokena su mobilne igre. Mobilno igranje trenutno se procjenjuje na 63,2 milijarde USD na globalnoj razini i raste iz godine u godinu (Izvor: newzoo). Enjin ima izravno partnerstvo s igra motor Jedinstvo koji je domaćin Enjin SDK-a koji omogućuje jednostavnu integraciju Blockchain imovine izravno u igru.

Enjin partnerstva

Enjin ima strateška partnerstva s povećanjem brzine usvajanja Blockchain Gaminga i rastom ekosustava. Na strani igara postoji partnerstvo s cross-platform engineom Unity s uvođenjem SDK-a

Enjinwallet je nedavno postao prvi novčanik koji nudi puni Binance Chain i sve tokene temeljene na BEP-2 (Mithril, ChangeNow).

Enjin i Samsung partnerstvo

Samsungova prezentacija s10 na MWC Barcelona 2019 koja je slomila internet

Enjin je udružen s proizvođač pametnih telefona Samsung Electronics kao pružatelj tehnologije. Enjin Novčanik izravno komunicira sa Samsungovom Blockchain Keystoreom, pouzdanom zonom na novim Samsungovim uređajima koja je posebno dizajnirana za zaštitu kriptografskih privatnih ključeva. Samsung će također podržati Enjinov standard ERC-1155 tokena i povećati usvajanje nezamjenjivih tokena temeljenih na Blockchainu.

Enjin i Microsoftovo partnerstvo

Microsoft Azure Heroes koji koriste Enjin ERC 1155Microsoft Azure Heroes koji koriste Enjin ERC 1155

Microsoft je za dobavljača tehnologije izabrao Enjin razmještanjem Azure Heroes, programa koji će izravno koristiti ERC-1155 nezamjenjive tokene kao nagradu. Ova nagrada temeljena na Blockchainu dobit će se suradnicima koji pomažu u stvaranju materijala za platformu Microsoft Azure, a sudionici će dobiti slatke značke. Na primjer, tvorci koji daju svoj doprinos zajednici programera ili herojima sadržaja dobit će rijetke jazavce.

Ovi sakupljajući jazavci dokaz su postignuća kao Azure Hero koji možete pokazati na svojim društvenim mrežama. Budući da se radi o tokeniziranoj imovini na blockchainu, ne može se glumiti. Dakle, ovdje nema lažnih postignuća ili heroja!

Enjin je ušao u (DeFi) igru

Enjin Coin (ENJ) sada podržava protokol Aave. To znači da korisnici mogu položiti ENJ u protokol Aave i zaraditi kamate dok drugi posuđuju vaš ENJ. Protokol Aave štiti vaše depozite jer se njima kontroliraju nepromjenjivi i transparentni Ethereum pametni ugovori. Vaš ENJ osiguran je i drugim kriptovalutama koje su na Protokolu ostavljene kao zalog.

Kako povezati Enjin novčanik s protokolom Aave

Sada s partnerstvom Enjin-Aave možete izravno komunicirati s protokolom Aave sa svojim Enjin novčanikom (koji je po našem mišljenju najbolji mobilni novčanik IKAD). Evo kako: Na novčaniku Enjin idite na “DApp preglednik”. Na traci za pretraživanje idite na app.aave.com. Kliknite “Novčanik preglednika” i kada se od vas zatraži da odaberete svoje tržište, odaberite “Aave Market”.

Povežite Enjin novčanik s protokolom AavePovežite Enjin novčanik s protokolom Aave

Enjin i BMW

Nakon mnogo nagađanja, Enjin je potvrdio da se udružuju s BMW-om kako bi integrirali zamjenu tokena Enjin Coin u BMW-ovu Vantage aplikaciju. Aplikacija Vantage korejska je aplikacija za lojalnost kupaca za vlasnike automobila. Korisnici mogu koristiti aplikaciju za plaćanje robe / usluga kao što su plin, cestarine i naknade za parkiranje. Također će biti dodijeljene nagrade za preporuku za objedovanje i kupnju.

Kupnje u aplikaciji BMW Vantage nagrađuju se BMW kovanicama koje se mogu koristiti kao potrošnja za razne aktivnosti i zamijeniti za ENJ.

Imajte na umu da značajka zamjene tokena još nije dostupna u aplikaciji Vantage, a prema Enjinu, više pojedinosti bit će dostupno nakon što bude objavljeno.

Enjin stavljanje imovine na NFT-ove uz partnerstvo LABS Grupe

Enjin svojim partnerstvom pomaže LABS Group u postavljanju imovine na NFT-ove i blockchain.

LABS Group koristit će Enjinovu platformu za kovanje NFT za tokeniranje nekretnina na blockchainu. LABS Group nudit će frakcionalizirana djela nekretnina već od 100 USD, omogućujući malim ulagačima (posebno milenijalcima) da konačno uđu i investiraju na tržište nekretnina.

Paleta nekretnina u ponudi uključivat će zgrade, hotelske sobe i apartmane. Sve će se trgovine odvijati sigurno putem regulirane LABS sigurnosne burze.

To označava uvođenje blockchaina u najstariju i najveću klasu imovine na svijetu, čija se vrijednost procjenjuje na približno 228 bilijuna USD.

Enjin ulazi na japansko tržište kriptovaluta

Enjin će biti PRVA igračka kriptovaluta koja će biti navedena na japanskim burzama kriptovaluta. I ide ravno prema vrhu s jednom od najvećih burzi kriptovaluta- Novčanica.

Enjin ($ ENJ) bit će naveden na Coinchecku od 26. siječnja 2021.

Ovo je značajan prvi korak za Enjin na japanskom tržištu. Enjinovi su ciljevi dvojaki – da ENJ odobre japanski financijski regulatori i da promiče usvajanje Enjin platforme u japanskoj industriji igara na sreću.

Ovaj je popis bio u izradi godinu i pol dana, a morao je proći rigoroznu reviziju i nadzor Japanskog udruženja virtualnih mjenjača valuta (JVCEA) – službeno priznatog od strane japanskih financijskih regulatora, Japanske agencije za financijske usluge (FSA). Postupak odobravanja kriptovaluta u Japanu ozloglašen je, jer je samo 15 kripto valuta (uključujući Enjin) odobreno za uvrštavanje na Coincheck.

Japan također ima jako konkurentno tržište razmjene kriptovaluta s preko 20 razmjena u radu. Coincheck je jedna od najvećih kriptovaluta u Japanu temeljena na količini, osnovana 2014. godine preko 1,7 milijuna korisnika i brojanje, i ponosi se time što je najbolje preuzeta aplikacija za kriptovalute u Japanu.

Kako Enjin sada kroči na vrata japanskog tržišta, tim Enjin sada razgovara s raznim domaćim tvrtkama i projektima. Budući da su Japan pioniri svijeta igara (pomislite Super Mario, Pokemon i Final Fantasy), bit će zanimljivo vidjeti koje inovacije Enjin može donijeti u svemir.

Vidjeti Enjinova službena objava na listi Coincheck.

Enjin Japan CoincheckEnjin ide u Japan! (Slika zasluga: Coincheck)

Često postavljana pitanja

Da li košta ENJ prijenos žetona na Enjin Chain?

Enjin nije blockchain, već je projekt izgrađen na Ethereumu. Da biste prenijeli stavke (nezamjenjivi tokeni), morat ćete upotrijebiti ethereum (slično onome kako rade ERC20 tokeni). U budućnosti će Enjin istraživaču omogućiti dodatne mogućnosti skaliranja (Efinity) besplatni prijenosi predmeta.

Koji je najskuplji predmet na ENJIN-u

Monolit je najskuplja stavka na ENJIN-u, a u njoj je zaključano 1.155.777 ENJ. U vrijeme pisanja ovog članka, ovaj predmet vrijedi 168 000 USD!

Ono što ENJIN čini vrijednim

ENJIN je oskudni resurs koji se koristi za zaključavanje vrijednosti u sve stavke stvorene na platformi ENJIN. To znači kako će vrijeme odmicati i sve više igara stvarati stavke na ENJIN, sve više $ ENJ će biti zaključano stvarajući oskudicu u ponudi

Gdje mogu kupiti Enjin

$ Enj je naveden na svim glavnim burzama, kao što je Binance.

Ostali izvori:

EnjinX – Blockchain Explorer koji prati stavke Ethereum Blockchain, ERC-20 i ERC-1155

Egameri – Web mjesto vijesti Enjin Games

Sve Enjin – Odlična web stranica koja pokriva vijesti povezane s Enjin

Multiverse Era – Telegram kanal o Enjin Multiverseu

Dvorac Crypto – Pokrivenost Enjin igara

AsiaCryptoToday – naslovnica platforme Enjin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me