Harmony Protocol (JEDAN): Sve što TREBATE znati

Logotip protokola Harmony

The Protokol Harmony (ONE) preuzima izazov skaliranja blockchaina bez žrtvovanja decentralizacije. Ovo je sveti gral izazova, jer rješavanje skaliranja obično uključuje žrtvovanje decentralizacije – međutim Harmony održava otvoreni konsenzus u kojem se svatko može pridružiti. To se postiže:

  • Dokaz o udjelu – Nositelji harmonije mogu sudjelovati u mrežnom konsenzusu i poboljšati mrežnu sigurnost
  • Duboko oštrenje – mreža je podijeljena na različite timove ili “krhotine” koji rade zajedno i povećavaju učinkovitost transakcija
  • Mrežno optimizirano – Mrežne komunikacije podijeljene su u male fragmente i podijeljene (usmjeravanje Kademlia)

Harmony protokol ima blockchain zasnovan na osenčenju, potpuno skalabilan, siguran i učinkovit. To znači da mehanizam konsenzusa može pružiti blockchain rješenje potrebno za budućnost DApps-a. Iako su mreže Proof of Work u početku bile vrlo decentralizirane, ovaj se element može razrijediti velikom upotrebom. Kao takav, mehanizam konsenzusa za Harmony osigurava da je i dalje decentraliziran i bez dopuštenja. To su kritični dijelovi buduće relevantnosti i održivosti.

Pogledajte uvod u projekt Boxmininga sa suosnivačem Harmony Protocol, Nickom Whiteom, za uvod u projekt.

Intervju sa suosnivačem Nickom Whiteom

Područje skalabilnosti konkurencije

Pružanje skalabilnosti plemenit je pothvat i ne iznenađuje što Harmony neće biti prva koja će to učiniti. To je zato što polje već sadrži niz pokrenutih projekata kojima je također cilj pružiti isto rješenje. Ovi suparnički projekti uključuju: EOS, Zilliqa, Algorand i druge. Harmony se razlikuje po tome što ima solidan sustav provjere udjela s oštrinom države. Oštrenje država dijeli mrežu na timove koji rade zajedno. To omogućuje mreži brži rast kako se dodaje više čvorova (umjesto da ostane stagnirati). Lanci i transakcije koordiniraju a lanac svjetionika.

“Niti jedan od gore spomenutih projekata nema blockchain koji će biti izvedben, skalabilan i jednako nizak kao što će biti Harmony blockchain.”

Nick White, suosnivač tvrtke Harmony

Suosnivač Nick White hvali činjenicu da Harmony ima prednosti u odnosu na tipične projekte skalabilnosti. To su u obliku poboljšanog korisničkog iskustva, smanjenja troškova i mogućnosti podržavanja većih korisničkih baza za decentraliziranu zajednicu aplikacija. To će zauzvrat privući više programera i projekata koji će biti dio projektne zajednice Harmony.

Konsenzus Protokola o harmonijiKonsenzus Protokola o harmoniji

Nepotrebno je reći da ciljana publika nije ograničena samo na DApps programere već i na osnovane tvrtke s većim brojem korisničkih baza koje žele integrirati blockchain tehnologiju u svoje proizvode. White tvrdi da su takve aplikacije imale problem usporenih i postojećih mreža. S druge strane, Harmony omogućuje njihovo poslovanje učinkovitim i pristupačnim rješenjima.

Izazov privlačenja novih čvorova

Privlačenje novih čvorova u mrežu definitivno je problem mreže. Po tom pitanju, njihov suosnivač i izvršni direktor, Stephen Tse izjavio je kako slijedi:

“Harmony gradi robusni ekosustav i u pregovorima smo sa svim glavnim partnerima kao uslužna tvrtka kako bismo ih uveli i pomogli rastu Harmonijevog ekosustava validatora.”

Kao takav, projekt ima prijedlog za smanjenje zapreka za one koji žele sudjelovati u mreži. Ovo je u obliku nižih zahtjeva za resursima (konkretno, 4 GB) za nove sudionike. Uz to, Harmony će napisati skripte koje će pojednostaviti početno postavljanje, kao i blokirati nagrade za ulaganje. Ekonomski model koji to naglašava tek treba biti jasan, ali dionici imaju jamstvo nagrade za sudjelovanje.

Binance partnerstvo

Razmjena binancea je nedavno najavio nadolazeći Protokol o harmoniji Početna ponuda za zamjenu (IEO). Ovaj IEO održat će se 28. svibnja 2019. godine, a cilj mu je prikupiti sredstva za projekt čiji rad uvelike sliči njegovom imenu. To je zato što je ideja pružanja odgovarajuće potražnje za kriptosferom, skalabilnošću, nešto što se može oslanjati na kolektivnu ljudsku suradnju u inovativnoj platformi.

Podloga za lansiranje Harmony BinanceHarmony će biti na Binance Launchpadu

Poznato je da je Binance IEO poticaj za njegove istaknute projekte. To je zbog marketinškog katalizatora kao i privlačenja investitora. Kao takav, Harmony može doseći milijune više pomoću Binance partnerstva. Partnerstvo će također biti u skladu s Harmonyjevom vizijom pružanja skalabilnosti milijardama širom svijeta.

White je izjavio da tim ima motivaciju iz globalnih izgleda koje pruža Binance. Blockchain tehnologija može transformirati život onih u razvijenim zemljama i zemljama u razvoju. To znači da dijelovi Afrike i Latinske Amerike, oba unutar dosega ciljeva Harmonije, također mogu postići značajan napredak.

Imajući to na umu, Binance Launchpad održat će se 28. svibnja 2019. Značajno je da će postupak slijediti format lutrije koji je tipičan za Binance sada. Cijena tokena je 0,003175 USD za jedan Harmony (ONE) token s tvrdom kapom od 5 milijuna USD.

Presuda

Mapa puta Harmony 2019Mapa puta Harmony 2019

Ukratko, Harmony snažno udara u rješavanju skalabilnosti blockchaina, zadržavajući otvoreni konsenzus. Vrhunac Harmonyja je sposobnost izoštravanja stanja umjesto jednostavnog transakcijskog oštrenja, omogućavajući više prostora za buduće skaliranje bez zagušenja lanci svjetionika.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me