Rarif ($ RARI): Evolucija NFT-a?

Rarif ($ RARI) platforma je koja korisnicima omogućuje stvaranje i prodaju svojih digitalnih kolekcionarskih predmeta osiguranih blockchain tehnologijom.

Tradicionalni načini marketinga vlastitog umjetničkog rada, prodaje kolekcionarskih predmeta visoke vrijednosti ili čak samo pronalaženje mogućnosti da svoj rad pokažete ostatku svijeta može biti težak pothvat. Osim operativnih i financijskih troškova koje ovi ciljevi mogu imati, na kraju umjetnika ili kolekcionarskog vlasnika uvijek postoje rizici intelektualnog vlasništva. Rarible nudi inovativno rješenje za te probleme – i još više.

Kroz blockchain, Rarible je stvorio platformu koja omogućava umjetnicima i vlasnicima da dođu do šire publike i pronađu zainteresirane investitore. Svi su ovi ciljevi ostvarljivi putem platforme bez rizika da umjetnik posjeduje određenu umjetnost ili potraživanje vlasnika nad naplativim predmetom. Ali kako to rade i kako je sve počelo?

Sažetak

  • Rarible je platforma koja korisnicima omogućuje stvaranje, prodaju i kupnju nezamjenjivih tokena (NFT).
  • RARI je izvorni uslužni token tvrtke Rarible. Korisnici mogu te žetone zaraditi iz različitih aktivnosti na platformi, poput kupnje / prodaje umjetnina ili predmeta za prikupljanje predmeta – poznatih kao „Tržišno rudarstvo likvidnosti“.
  • RARI token daje nositeljima prava da odluče o ažuriranjima sustava na Raribleu i da određuju koji se sadržaj prodaje na platformi.

Pozadina

Rarible su osnovali Alex Salnikov i Alexei Falin početkom 2020. Njihova je vizija biti u mogućnosti stvoriti uspješnu blockchain aplikaciju s fokusom na pomoć umjetnicima i vlasnicima kolekcionarskih predmeta.

Tim koji stoji iza Rariblea osmislio je internetsko tržište temeljeno na blockchainu gdje umjetnici mogu pronaći potencijalne kupce za svoj sadržaj.

Prema Salnikovu, sudjelovanje zajednice u smislu donošenja odluka za platformu može puno pomoći u napredovanju. Naplata naknada za upotrebu platforme jedan je od primjera zabrinutosti zajednice o kojoj Salnikov vjeruje da bi se moglo razgovarati, stoga je njihova odluka o primjeni upravljačkog tokena za platformu.

Te su značajke dale Raribleu dio pažnje koju su decentralizirane platforme za financiranje (DeFi) dobivale sredinom 2020. godine.

Što je Rarible?

Rarible je decentralizirana aplikacija zasnovana na Ethereumu (dapp) usmjerena na stvaranje tržišta za NFT-ove. Omogućuje i značajku za korisnike da izrade vlastite NFT-ove, što znači tokeniziranje njihovih predmeta za naplatu.

Rarible MarketplaceRarible Marketplace (zasluga za sliku: Rarible web stranica)

Značajna značajka platforme, koja je također privukla pozornost mnogih, jest postavka upravljanja. Kroz svoj izvorni uslužni token korisnici mogu sudjelovati u odlukama o upravljanju protokolom putem mehanizma glasanja. Na to se poziva Rarible koji provodi decentraliziranu autonomnu organizaciju (DAO).

Takva značajka ne postoji na većini NFT tržišta u kripto prostoru.

Što su NFT-ovi?

NFT-ovi su dio mnogih blockchain inovacija koje omogućuju svima da stvore digitalni primjerak stvarnog imovine koja se drži. U osnovi, ovo daje stvarnoj imovini potencijal ne samo da se može plasirati na tržište širom svijeta, već i da ima sposobnost primanja međunarodnih ulaganja sve dok je povezana s mrežom.


NFT-ovi također osiguravaju da vlasnici umjetnina ili bilo koje vrste djela mogu biti sigurni da se njihovi proizvodi ne mogu duplicirati putem značajke koja omogućuje provjeru autentičnosti.

Saznajte više o NFT-ima.

Kako Rarible koristi NFT-ove?

Svatko može stvoriti NFT. Umjetnik može lako otići na platformu i stvoriti svoj digitalni primjerak. Hoće li svoje NFT-ove staviti na prodaju, ovisi o njima.

O cijeni transakcijskih naknada pri kupnji određenog umjetničkog djela također može odlučiti vlasnik NFT-a. Kroz značajke prijenosa tokena, kolekcionarstvo se može prikladno dati drugoj osobi na dar samo slanjem NFT-a željenom primatelju.

Ako vlasnik umjetničkog djela odluči da svoj rad želi ukloniti s platforme, to može slobodno učiniti. “Spaljivanjem” NFT-a, umjetničko djelo može se ukloniti iz blockchaina. U konačnici, svaka funkcija koja se odnosi na vlasništvo nad naplatnim stvarima u potpunosti je pod nadzorom vlasnika NFT-a.

Platforma također implementira “sustav kraljevskih naknada”, koji funkcionira slično tradicionalnom mehanizmu nagrađivanja za izvornog tvorca umjetničkog djela. Kroz ovaj sustav, autor ima pravo na određeni postotak prodajne cijene umjetničkog djela ako bi se ponovno prodao drugima.

Ako korisnici otkriju da su neka umjetnička djela ili kolekcionarstvo krivotvorene, mogu ih slobodno prijaviti i putem platforme.

Raribleov DAO

Buduća primjena DAO-a uključena je u Raribleov plan. Tu sudionici njegove platforme dobivaju pravo sudjelovanja u upravljanju protokolima. To znači da mogu predlagati nadogradnje platforme i dopunjavati postojeće protokole kao zajednica.

RARI je znak koji podupire provedbu DAO-a. Ali kako možete dobiti RARI?

$ RARI žeton

Kao što je već spomenuto, RARI je Raribleov izvorni uslužni token. Ne može se kupiti s platforme, a može se zaraditi samo sudjelovanjem u aktivnostima platforme, poput kupnje i prodaje umjetničkih djela i drugih kolekcionarskih predmeta. To se naziva “Tržišno rudarstvo likvidnosti”.

$ RARI Tokenomics$ RARI Tokenomics (zasluga za sliku: ‘Predstavljamo $ RARI – prvi upravljački token u prostoru NFT-a’ Medium članak)

Rudarstvo likvidnosti na tržištu započelo je 15. srpnja 2020. i izdavanje tokena održavalo se svake nedjelje od 19. srpnja 2020. tijekom 200 tjedana uzastopno. Korisnicima se tjedno distribuira točno 75 000 RARI, proporcionalno količini njihove prodaje i kupnje iz prethodnog tjedna. I kupci i prodavači podjednako dobivaju polovicu podijeljenog iznosa.

$ RARI Tržišno rudarstvo likvidnosti - distribucija žetona$ RARI Marketplace Liquidity Mining – Distribucija tokena (zasluga za sliku: ‘Predstavljamo $ RARI – prvi upravljački token u prostoru NFT-a’ Medium članak)

Holding RARI daje korisniku pravo na određena prava. Osim odluka o ažuriranjima sustava, vlasnici RARI-a mogu biti i dio moderacije platforme zasnovane na zajednici tvrtke Rarible.

RARI se također koristi za pomaganje u uređivanju sadržaja koji se prodaje na platformi. Zajednica može glasati o tome koja umjetnička djela pripadaju njenom tjednom odabiru, dajući im dodatni poticaj u dosegu koji im treba.

Redovni tjedni odabiriRarible Weekly Picks (Slika zasluga: Rarible web stranica)

U budućnosti će RARI uvoditi svoj NFT tržišni indeks koji sadrži portfelj najtraženijih NFT-a koje bi ulagači mogli biti zainteresirani podržati.

Ostale buduće implementacije uključuju:

  • Mehanizam otkrivanja cijena
  • Mobilna aplikacija
  • Društvene značajke
  • Više vrsta sadržaja (AR + VR + Metaverse + 3D)
  • DeFi NFT-ovi
  • Djelomično vlasništvo

Zaključak

Blockchain je otključao potencijal digitalnog svijeta, što bi uvelike koristilo korisnicima. Tradicionalno je teško plasirati umjetničko djelo bez potrebe da pronađete posrednike koji će vam pomoći da se povežete sa širom publikom. Operativni i financijski troškovi toga također su posve drugačija rasprava.

A putem blockchaina to možda više ne zabrinjava. Rarible je jedna od inovacija koja će osigurati da kolekcionarski vlasnici i umjetnici mogu biti potpuno neovisni u donošenju odluka o vlastitoj imovini.

Rarible također osigurava da platforma bude što decentraliziranija prepuštajući odluke o upravljanju protokolom diskreciji svoje zajednice. Imajući to na umu, čini se da put pred nama obećava.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector