Što je AAVE ($ LEND)?

Aave Protocol s njihovim matičnim tokenom $ LEND je vodeća tvrtka u sferi decentraliziranih financija (DeFi). Tvrtka omogućuje svojim korisnicima pristup svom otvorenom izvoru i protokolu koji nije skrbnički, kako bi stvorio tržišta novca, pridružujući se rastućem popisu projekata poput Compounda kako bi masama donijeli decentralizirane opcije. Promatramo tko je Aave ($ LEND), njegovu upotrebu i po čemu se razlikuje od ostalih projekata poput Compound Finance.

Što je Aave?

Nazvana po finskoj riječi za “duh”, londonska tvrtka Aave osnovana je u rujnu 2018. nakon uspješne inicijalne ponude kovanica (ICO) prethodne godine za svoj ETHLend token koji je prikupio 16,2 milijuna USD. Izvršni tim pod ETHLendom preselili u Aave po njegovom osnivanju, ETHLend postaje podružnica Aavea. U siječnju 2020. ETHLend je objavio da jest više nije u funkciji a njegova će web stranica ostati aktivna samo za trenutne korisnike da zatvore svoje postojeće zajmove.

Cilj Aavea jest popuniti praznine koje su ostavili centralizirani giganti fintech industrije poput PayPala, Skrilla i Coinbasea. Njihov glavni proizvod je Aave Protocol, protokol otvorenog koda i ne-skrbnički protokol za stvaranje novčanih tržišta na Ethereum blockchainu.

Tko je ekipa koja stoji iza Aavea?

Aave ima bogatstvo talenta i iskustva u svom timu. Stani Kulechov (izvršni direktor) i Jordan Lazaro Gustave (COO) zadržali su i premjestili svoje uloge s ETHLenda, donoseći svoje bogatstvo znanja u Aave. Njihov raznoliki tim od 18 ljudi okuplja bogato iskustvo na startup sceni.

Što je Aave Protocol?

Najveći i najsadržajniji aspekt Aavea je Aave Protocol koji je pokrenut u siječnju 2020. Njegov prelazak s ETHLenda označio je značajan pomak u strategiji za tvrtku. Prelazeći od decentraliziranog P2P kreditiranja do strategije temeljene na bazenu, Aave Protocol je otvoreni izvor koji nije skrbnički protokol koji korisnicima omogućuje stvaranje vlastitih decentraliziranih novčanih tržišta na Ethereum blockchainu.

Aave ProtocolAave Protocol

Štediši osiguravaju likvidnost polaganjem kriptovaluta u zajmove koji će im omogućiti zaradu kamata. U međuvremenu, zajmoprimci mogu dobiti zajmove tako što će ući u ove grupe kredita na bilo prekomjerni ili podkolateralizirani način. Zajmovi se ne trebaju pojedinačno podudarati, tj. Jedan zajmodavac jednom zajmoprimcu. Umjesto toga, depoziti u bazenu i posuđeni iznosi / kolateral koriste se za trenutne zajmove na temelju stanja bazena. Trenutno postoje 2 novčana tržišta na koja korisnici mogu ući, a to su Aave i Uniswap.

Aave tržištaAave tržišta

Flash zajmovi

Aave ima jednu značajku koja ga razlikuje od ostalih. Flash krediti omogućuju kupcima ili podizanje kredita bez ikakvih kolaterala. Ovi brzi zajmovi omogućuju prilagođeni pametni ugovor za posudbu imovine iz Aave-ovih rezervnih grupa u okviru jedne transakcije. Zajam se daje pod uvjetom da se likvidnost vrati u bazen prije završetka transakcije. Međutim, ako se do tog trenutka ne otplati, transakcija se poništava – što će učinkovito poništiti sve radnje izvršene do tog trenutka i jamčiti sigurnost sredstava u rezervnom fondu.

Značajka brzog zajma namijenjena je programerima da izrade alate koji zahtijevaju kapital za arbitražu, refinanciranje ili likvidaciju. Aave objasnio Flash zajmovi rekavši da je “dizajniran za programere / ljude s određenim tehničkim znanjem”, uz korist od bezrizičnih zajmova. Aave naplaćuje 0,09% naknade za flash kredite.

Prebacivanje stopa

Promjena cijena je još jedno jedinstveno prodajno mjesto za Aave, koje je stiglo tijekom svibnja nadograditi njihovih pozajmica / kamatnih stopa. Promjena stopa omogućava zajmoprimcima da se prebacuju između fiksnih i promjenjivih kamatnih stopa, nešto korisno na nestabilnom decentraliziranom tržištu. Za visoke kamatne stope korisnici se obično odluče za fiksnu kamatnu stopu, ali kada je ona hirovitija i očekuje se da će biti niža, može se odabrati plutajuća opcija za smanjenje troškova posudbe. Fiksna kamatna stopa može se promijeniti, ali samo kada se stopa zarade na depozit poveća iznad fiksne kamatne stope, jer sustav može postati nestabilan isplatom više nego što se plaća. Ako je to slučaj, fiksna stopa se ponovno uravnoteži s novom stabilnom stopom. S druge strane, kada je varijabilna stopa niža od fiksne stope za 20%, zajam će se automatski smanjiti zbog razlike.

Koji su tokeni kriptovaluta povezani?

Na Aaveu je dostupno 19 žetona. To uključuje DAI, USD Coin (USDC), TrueUSD (TUSD), USDT Coin (USDT), sUSD, Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH), Basic Token Tok (BAT), Kyber Network (KNC), ChainLink (LINK) ), Decentraland (MANA), Maker (MKR), Augur (REP), SNK, Enjin Coin (ENJ), REN, WBTC Coin (WBTC), Yearn.finance (YFI) i Ox Coin (ZRX).

Napomena: Svaka imovina ima drugačiji zahtjev za kolateralom. To je zbog razlika u volatilnosti cijena. Stabilni novci prirodno daju omjere zajma i vrijednosti zbog njihove stabilnosti cijena. Potpuna analiza postupka ocjenjivanja Aave može se naći u njihovom Okvir rizika.

Uz ove tokene, postoji i izvorni žeton koji Aave koristi i koji se zove Lend. Objašnjenje i analiza tokena nalaze se u nastavku.

LEND ($ LEND) žeton

Često se naziva i ETHLend, žeton kriptovalute LEND preokrenuo se i postao matični token Aave nakon prestanka poslovanja od strane ETHLenda u siječnju ove godine. Iako je zadržala naziv, nova Aave verzija Lenda uvelike se razlikuje od prethodne.

Metrika tokena LENDMetrika tokena LEND

Binance ključne metrike na Lendu

Izgrađeni na temelju ERC-20 standarda, $ LEND tokeni mogu se koristiti za smanjenje naknada. Tokeni izgaraju iz naknada prikupljenih iz protokola Aave, a koristi se oko 80% naknada za platformu. Čini se da ovo sugerira da će Lend tokeni s vremenom vrijediti više. Vlasnici LEND-a također mogu zahtijevati naknadu za protokol u zamjenu za djelovanje kao prva linija obrane u slučaju likvidnosnih događaja od strane zlonamjernih zajmoprimaca.

Uz to, žetoni $ LEND mogu se koristiti za glasanje o prijedlozima za poboljšanje Aave (AIP). Štoviše, imatelji LEND-a mogu glasati sa svojim LEND-om deponiranim na platformi Aave, čak i ako se trenutno koristi kao zalog. Trenutno je ova značajka prethodno pokrenuta na testnoj mreži Ropsten prije nego što je pokrenuta na mrežnoj mreži Ethereum. To je tako da zajednica Aave može glasati o prijedlozima bez velikih troškova za plin, isprobati modul i pružiti povratne informacije timu Aave prije nego što je službeno pokrenut. Također je vrijedno napomenuti da se ishodi svih glasova na test mreži ne smatraju dugoročno valjanima.

Glasanje na AaveuGlasanje na Aaveu

Kako posuditi na Aaveu

Polaganje i zarada kamata na Aaveu jednostavan je postupak. Prije nego što započnete, morate posjetiti https://app.aave.com/ i povežite se pomoću web 3.0 novčanika kao što su Metamask, Coinbase Wallet ili Fortmatic.

Položiti je jednostavno, jednostavno odaberite željenu imovinu u koju ćete investirati, a zatim omogućite Aaveu pristup toj imovini. Nakon što se transakcija obradi i potvrdi kamatna stopa, promjene stope možete provjeriti u aplikaciji Aave. Žetoni koji zarađuju kamate nazivaju se aTokens koji su slični žetonima Compound-a C.

Žetoni koji generiraju kamatu

Postoje neke razlike između žetona Compounda i aTokena. Glavno je da aToken drži cijenu svoje temeljne imovine i da će povećati količinu vlasničkih tokena kada cijena poraste, umjesto da povećavaju cijenu tokena.

Aave vs Složeni ($ COMP)

Čini se da su i Compound Finance i Aave dvije glavne platforme za posudbu DeFi-a. Međutim, oboje imaju jedinstvene značajke koje ih razlikuju. Compound ima USDT kao korisnu imovinu, ali Aave nudi širi raspon tokena. Za Aavea njihove nove kamatne stope i propisi, poput promjene stope, daju im malu prednost. Za prve korisnike, Aave nudi velike stope poticaja. Međutim, kreditne stope i naknade za posudbe u prosjeku su veće kod Aavea. Kako god bilo, Aave se pokazao dobrim dodavanjem zajednici Defi i trebao bi se pokazati popularnim. Ovdje možete pročitati više o spoju ($ COMP).

Ključne značajke Aave 2.0

Aave 2.0 je bio najavio 14. kolovoza 2020. Aave Market sada nudi 19 sredstava, plus Uniswap Market nudi različite Uniswap parove kao zalog. Platforma je također narasla na preko 15 000 korisnika. Evo nekoliko ključnih značajki koje se mogu očekivati ​​u fazi 2 Aavea.

Platite uz kolateral

Trenutno, ako korisnici žele otplatiti zajam dijelom svog kolaterala, trebaju obaviti 4 odvojene transakcije na nekoliko protokola: povući kolateral, kupiti posuđenu kriptovalutu, otplatiti dug i otključati sve položene kolaterale. Pomoću ove nove funkcije korisnici Aave mogu razdužiti ili zatvoriti svoje pozicije izravnim plaćanjem kolaterala u jednoj transakciji.

Tokenizacija duga i domaće delegiranje kredita

Korisničke dužničke pozicije bit će tokeni, tj. Korisnici će dobiti tokene koji predstavljaju njihov dug. To omogućuje delegiranje izvornih kredita unutar Aave protokola, uz ostale značajke poput upravljanja izvornim položajem iz hladnih novčanika i strategija uzgoja uroda specifičnih za korisnika.

Depozit s fiksnom kamatnom stopom

Depoziti na Aaveu mogu generirati predvidljive kamatne stope koje nisu vezane uz tržišne varijacije.

Poboljšana stabilna stopa pozajmljivanja

To će nadalje osigurati predvidljivost kamatnih stopa zaključavanjem njihove kamatne stope na određeno razdoblje.

Privatna tržišta

Aave će omogućiti upravi da otvori privatna tržišta da otvori privatna tržišta kako bi podržala sve vrste tokenizirane imovine. Tim Aave također radi na suradnji s RealT-om koja će donijeti hipoteke na Ethereum.

Poboljšani aTokens

aTokens su Aave-ovi žetoni koji nose kamatu i koji se iskažu kada se položi depozit, a zatim spale kada se iskoriste. AToken je vezan 1: 1 na vrijednost temeljne imovine položene kod Aavea. U Aave 2.0, sada će postojati verzija 2 aToken-a koja integrira EIP 2612 koja omogućuje odobrenja bez plina.

Optimizacija plina

Ova je značajka trenutno u izradi i dovest će do značajnog pada transakcijskih troškova za većinu interakcija na Aaveu. Za neke interakcije troškovi plina mogu se čak smanjiti za 50%. Aave inačica 2 također će implementirati izvornu podršku za GasToken.

Sigurnost

U inačici 2, interni dizajn je pojednostavljen, arhitektura je također poboljšana, tako da je formalniji za provjeru. Aave također surađuje s vrhunskim revizorima poput Consensys Diligence i Certora – vodeće tvrtke u tehnologijama automatske provjere.

Izvorne funkcionalnosti trgovanja

Aave v2 će predstaviti sposobnost korisnicima da izvorno trguju svojom dužničkom pozicijom s jedne imovine na drugu, tj. Možete posuditi DAI, a ako USDC postane jeftiniji za posudbu, možete promijeniti svoju dužničku poziciju u USDC u jednoj transakciji.

Korisnici također mogu trgovati deponiranom imovinom u raznim kriptovalutama koje podržava Aave, čak i kad se koristi kao kolateral.

Trgovanje maržom također je uvedeno u verziji 2, tako da korisnici mogu izravno zauzimati duge i kratke poluge bez korištenja usluga trećih strana. Suprotno marginom kreditiranju, pružatelji likvidnosti mogu povećati težinu svojih depozita kako bi iskoristili prilike.

Upravljanje

Aave inačica 2 također uvodi nekoliko novih značajki upravljanja. Nositelji žetona AAVE mogu svoj glas glasa dodijeliti bilo kojoj drugoj adresi. Aave vjeruje da bi to moglo dovesti do pojave političara protokola koji će zastupati interese svojih kolega da bi im prenijeli glasove. No, za razliku od većine reprezentativnih demokracija koje danas vidimo diljem svijeta, delegiranje glasova je likvidna demokracija pa to znači da korisnik može odmah ukloniti delegiranje u jednoj transakciji ako to želi.

Tim Aave također prepoznaje bolne točke potrebe za premještanjem žetona na drugo mjesto radi sudjelovanja u upravljanju. Tako Aave sada omogućava korisnicima da mogu potpisati poruke iz svog hladnog novčanika kako bi sudjelovali u Aave Governanceu. To će zauzvrat smanjiti sigurnosni rizik.

Reference:

AsiaCryptoToday: https://www.asiacryptotoday.com/aave/

Serija o decentraliziranim financijama (vodiči, vodiči i još mnogo toga)

Sa sadržajem i za početnike i za naprednije korisnike, pogledajte našu YouTube DeFi seriju koja sadrži upute o OSNOVNIM ALATIMA koji su vam potrebni za trgovanje u DeFi prostoru, na pr. MetaMask i Uniswap. Kao i duboko zarobljavanje u popularne DeFi teme poput Reef.finance ($ REEF) i Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na ovom web mjestu također obuhvaća teme koje nisu istražene na YouTubeu. Za uvod o tome što je DeFi, pogledajte Pregled decentraliziranih financija (DeFi): Vodič za NAJPOVOLJNIJI trend u kriptovalutama

Vodiči i vodiči za ESSENTIAL DEFI ALAT:

 • Vodič za MetaMask: Kako postaviti račun? PLUS savjeti i hakovi za napredne korisnike
 • Otklonite pregled i vodič: Vodič za početnike i napredni savjeti i trikovi
 • Vodič i pregled serumskog DEX-a
 • Objasnio SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap i Chi GasToken: Vrhunski pregled i vodič

Za detaljnije informacije o drugim specifičnim projektima DeFi, pogledajte naše vodiče za DeFi tokene. Evo nekih od najpopularnijih vodiča:

 • DOSEG ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Osnovni vodič za ovaj DeFi protokol
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna karika u DeFi prostoru
 • Krem financije ($ CREAM): Što je to?
 • Vodič za financiranje krivulja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni pružatelj likvidnosti na lancu
 • Linearno financiranje ($ LINA): Budućnost sintetičkih platformi za razmjenu?
 • Polkadot ($ DOT): Sve što trebate znati o DeFi ljubimcu Kine
 • RAMP DeFi: Kako otključava vrijednost uložene imovine?
 • Reef Finance ($ REEF): Sveukupna Defi platforma
 • Solana ($ SOL) je objasnila
 • Grafikon ($ GRT) – Sljedeća razina decentraliziranih aplikacija
 • Objašnjenje Trustswap ($ SWAP) – Sljedeća generacija DeFi transakcija
 • Čeznite za financiranjem spajanja ekosustava DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – platforma za posudbu kredita DeFi

Više videozapisa i članaka stiže uskoro kao dio naše serije DeFi, zato se PRETPLATITE na našu Youtube kanal i (za sada) BESPLATNI tjedni bilten tako da možete biti obaviješteni čim izađu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me