Vodič za postavljanje Lightning Node (s Dockerom)

Ovaj vodič započet će s postavljanjem Lightning čvora za slanje i primanje Bitcoina na munjevitoj mreži. Čvor će uvijek biti na mreži – moći ćete slati i primati munjevite transakcije u bilo kojem trenutku. Koristit ćemo Docker spremnik koji omogućuje bržu implementaciju i ažuriranje. Čvorovi s udaljenim Lightningom izvrsni su za svakoga tko želi zaraditi nešto dodatnog novca usmjeravajući transakcije munjevite mreže za pasivni prihod.

  • Teškoća: srednja
  • Potrebno vrijeme: 1h
  • Vrsta postavljanja: LND s Dockerom
  • Preduvjeti: Sposobnost postavljanja čvorova na AWS ili DigitalOcean

Ovaj je vodič bio adaptirano iz ZAP-tutorijala – uključujući nekoliko ažuriranih naredbi.

Napomena: Za ovaj vodič koristit ćemo Bitcoin Testnet – testno okruženje u kojem možemo pogriješiti bez ozbiljnih posljedica. Nakon što se zadovoljite raspoređivanjem čvora, možete se prebaciti na bitcoin glavnu mrežu zamjenom “testnet” s “mainnet” u kodu.

Udaljeno postavljanje čvora s Dockerom

Za ovo postavljanje trebat ćete postaviti svoj vlastiti udaljeni čvor na usluzi hostinga u oblaku kao što je AWS ili DigitalOcean. U ovom sam primjeru rasporedio t2.micro instancu na AWS s pokrenutim Ubuntu Server 18.04. Možete postaviti bilo koju vrstu poslužitelja, sve dok podržava Docker, dobro je krenuti.

Napomena: na VPS-u mora imati 1 GB ili više RAM-a. Sve manje rezultirat će čestim padovima.

Da biste dobili Docker, instalirajte ga pomoću ovih naredbi

sudo apt ažuriranje sudo apt instaliraj docker.io

Instaliranje čvora Lightning

Za spremnik ćemo koristiti sliku koju je stvorio Zap – ona je već unaprijed konfigurirana sa svime što vam treba za početak (lnd, lndconnect). Prvi je korak stvaranje “volumena” koji omogućuje očuvanje naših podataka u slučaju da spremnik bude uništen u budućnosti. Volumen koji stvaramo naziva se “lnd-data”.

Napomena: neki instalacijski dockeri ne zahtijevaju “sudo”, ako naiđete na probleme, pokrenite docker bez povišenih privilegija “sudo”.

sudo docker volume stvori lnd-podatke

Sljedeći ćemo korak pokrenuti najnoviju sliku iz “lnzap / lnd: latest”. Povezati ćemo se s Bitcoin Testnetom – na ovaj način ako napravimo bilo kakve pogreške nećemo izgubiti pravi Bitcoin.

Također se povezujemo s javnim neutrino klijentima – to uvelike smanjuje zahtjeve tvrdog diska za ovaj čvor.

Prije izvršenja obavezno ispunite svoju IP adresu u odjeljku YOUR_EXTERNAL_IP.

sudo docker pokrenite -v lnd-podaci: / lnd –name = lnd-node -d \ -p 9735: 9735 \ -p 10009: 10009 \ lnzap / lnd: najnovije \ –bitcoin.active \ –bitcoin.testnet \ –debuglevel = info \ –bitcoin.node = neutrino \ –neutrino.connect = testnet1-btcd.zaphq.io \ –neutrino.connect = testnet2-btcd.zaphq.io \ –autopilot.active \ – -tlsextraip = YOUR_EXTERNAL_IP \ –externalip = YOUR_EXTERNAL_IP: 10009 \ –rpclisten = 0.0.0.0: 10009

Čestitamo! Osigurali ste i pokrenuli svoj Lightning Node.

Stvorite Bitcoin novčanik

Sada je vrijeme za stvaranje Bitcoin novčanika. To možete izravno učiniti interakcijom s lnd-čvorom putem Dockera.

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lncli –network = testnet create Uspješno stvoren Bitcoin novčanik. Obavezno čuvajte frazu o sjemenu (zapisanu na papiru)

Sljedećom naredbom možete stvoriti novu adresu

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lncli –network = testnet nova adresa np2wkh

To će vam dati Bitcoin adresu na koju možete poslati Bitcoin za financiranje računa. Budući da smo na Bitcoin Testnetu, možete ga koristiti https://coinfaucet.eu/en/btc-testnet/ za besplatno financiranje računa.

PRO SAVJET: Možete provjeriti radi li vaš čvor skeniranjem priključaka 10009 i 9735 https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/. Ovo je izvrstan način da provjerite postoje li vatrozidi koji sprečavaju komunikaciju vašeg čvora i je li cjelokupno postavljanje uspješno. Izvođeni čvorovi uvijek će imati status “OTVOREN” za 2 porta.

Povezivanje udaljenog čvora sa ZAP iOS aplikacijom

ZAP aplikacija na iOS-u omogućuje vam lak pristup udaljenom čvoru čvora, slanje transakcija, upravljanje kanalima i još mnogo toga. ZAP aplikacija je besplatna i s nje se može preuzeti https://zap.jackmallers.com/

Da biste povezali ZAP s udaljenim čvorom, pokrenite ovu naredbu:

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lndconnect –bitcoin.active

To vam daje QR kôd koji možete skenirati novčanikom (“Poveži se s udaljenim čvorom”) da biste dovršili povezivanje. (Napomena: Stariji vodiči traže da koristite zapconnect koji više ne radi i dobit će pogrešku).

Stvaranje kanala s drugim čvorovima

Da biste započeli s plaćanjem, morat ćete stvoriti Lightning kanale s drugim čvorovima na mreži. Izvrsno mjesto za početak pronalaska drugih čvorova je putem https://1ml.com/testnet/. Ovo je popis svih testnet čvorova.

QR kôd možete skenirati za razne poslužitelje putem “Postavke” -> “Upravljanje kanalima” -> “+”

Korisni alati i naredbe za otklanjanje pogrešaka

Sad ste gotovi – udaljeni čvor je pokrenut i financiran. Da biste testirali konfiguraciju, možete se poslužiti sljedećim testovima:

Provjerite status LND

Ova naredba provjerava status lnd-a i jeste li u potpunosti sinkronizirani s Bitcoin mrežom.

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lncli –network = testnet getinfo

Provjera LND dnevnika

Ako postoje problemi i problemi, obično će se pojaviti u zapisnicima. Pristupite najnovijim 100 poruka dnevnika pomoću ove naredbe

zapisnici sudo dockera – rep 100-f lnd-node

Ponovno pokretanje spremnika

Kada ponovo pokrenete čvor, morat ćete ponovno pokrenuti spremnik. Za to ćete morati znati ID spremnika, a zatim ga pokrenuti.

sudo docker ps -pokretanje sudo dockera CONTAINER_ID

Otključavanje Novčanika

Svaki put kad ponovno pokrenete spremnik, morat ćete otključati novčanik:

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lncli unlock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me