Vodič za trgovinu Bitcoin arbitražom u Južnoj Africi

Što je arbitražno trgovanje u kripto?

Arbitražno trgovanje kriptovalutom je kada trgovac kupi kriptovalutu po jeftinoj cijeni s jednog mjesta, a zatim je proda za profit na drugoj burzi kako bi iskoristio razlike u cijenama. Bitcoin arbitražno trgovanje jedan je od najlakših načina za ostvarivanje dobiti u trgovanju bitcoinima s minimalnim rizicima.

Je li arbitražno trgovanje legalno?

Trgovina arbitražom je legalna sve dok trgujete u zemljama u kojima je bitcoin legalan. Trgovac arbitražom samo koristi razliku u cijeni između više burzi kako bi zaradio profit.

Kako funkcionira arbitražno trgovanje?

Kriptovaluta se prodaje na premiji na tržištima u razvoju i zemljama s ekonomskim problemima poput Zimbabvea i Venezuele, dok se kriptovaluta u razvijenim zemljama prodaje po cijeni koja je bliža stvarnoj tržišnoj vrijednosti. Trgovci s pristupom stranim tržištima mogu iskoristiti razliku u cijeni i potražnju kupujući bitcoin po niskoj cijeni u razvijenim zemljama i prodavajući po višoj cijeni u zemljama u razvoju ili zemljama bez razvijenog kripto ekosustava.

Kako započeti s bitcoin arbitražnim trgovanjem

Kada želite kupiti bitcoin po niskoj cijeni i prodati po višoj cijeni na drugoj burzi. Prvo što ćete morati učiniti je otvoriti račun na svim mjenjačnicama koje podržavaju vaš način plaćanja. Nakon prijave na različitim mjenjačnicama, bitcoin ćete morati kupiti na burzi s najnižom cijenom i prodavati na burzi s najskupljom cijenom.

Koje su naknade uključene u trgovanje bitcoin arbitražom?

Pored gledanja cijene bitcoina, morat ćete pogledati i naknade za trgovanje i naknade za povlačenje različitih burzi. Da biste ostvarili dobit, vaš Nabavna cijena, uključujući transakcijske naknade, mora biti niža od vaše prodajne cijene, uključujući transakcijske naknade.

Naknade za transakcije uključuju naknade za svaku trgovinu i naknade za povlačenje za slanje kripto na drugu burzu.

Trgovina bitcoin arbitražom u Južnoj Africi

U Južnoj Africi možete izvršiti bitcoin arbitražu kupnjom Coindirect.com i prodaju dalje Luno.com ili localbitcoins.com.

Trik je u tome da kupujete kreditnom karticom / čekovnom karticom na Coindirectu gdje su kupnje kreditnim karticama jeftinije od ostalih načina plaćanja i prodaja u Lunu gdje se bitcoin prodaje po lokalnoj premiji.

U vrijeme pisanja ovog članka kupnja bitcoina na Coindirectu pomoću kreditne kartice koštala bi vas R176.077 u odnosu na R178900 na Luno. Što su tržišta nestabilnija, to je razlika u cijenama veća, jer lokalnim burzama treba neko vrijeme da se prilagode konkurentnijim globalnim cijenama bitcoina.

Kako kupiti bitcoin na Coindirectu koristeći kreditnu karticu (ili VISA čekovnu karticu)

 1. Registrirajte se za besplatni Coindirect račun (jednostavno se prijavite ako već imate račun).
 2.  Pronađite svoj put do svog bitcoin novčanika.
 3. Kliknite “Kupi”, a zatim s padajućeg izbornika odaberite “Nova VISA kartica (EUR)”.
 4. Unesite vrijednost BTC-a u EUR-u koji želite kupiti (više od minimalnog ograničenja) ili iznos BTC-a koji želite kupiti, a zatim kliknite ‘Pregled kupovine’.
 5. Primit ćete ponudu, pritisnite tipku “potvrdi” prije isteka vremena (odbrojava od 55 sekundi).
 6. Upišite podatke o svojoj kreditnoj kartici i platite.
 7. Bit ćete preusmjereni na stranicu kako biste potvrdili svoju transakciju.
 8.  Konačno, bit ćete preusmjereni natrag na svoj Coindirect novčanik nakon uspješnog plaćanja.

Kako prodati bitcoin na Luno

 1. Prijavite se za Luno račun i potvrdite svoj identitet.
 2. Pošaljite Bitcoin sa svog Coindirect Bitcoin novčanika na svoj Luno Bitcoin novčanik.
 3. Ili kliknite “Prodaja” u svom Luno novčaniku i potražite ponudu da biste vidjeli hoćete li dobiti više novca od onoga za što ste kupili na Coindirect.com ili

Stvorite nalog za prodaju na Luno Exchange koji je veći od iznosa za koji ste kupili na Coindirect (uključujući naknadu za transakciju i naknadu za povlačenje).

Nakon što prodate Bitcoin radi zarade na skupljoj burzi. Morate podići novac na svoj bankovni račun (kreditnu karticu) i ponoviti postupak kako biste nastavili kupovati nisko i prodavati visoko kad god se pojavi razlika u cijeni. Što je bitcoin promjenjiviji, to je više mogućnosti za veću zaradu.

Ključni čimbenici rizika kojih treba biti svjestan:

 • Najbolje je djelovati brzo kako bi se smanjila izloženost tržišnim kretanjima. Kako razlika u cijeni može nestati prije nego što započnete trgovati zbog volatilnosti kriptovaluta.
 • Ako postoji puno transakcija, blockchain se može zagušiti, pa će vam trebati neko vrijeme za prijenos vašeg bitcoina iz jednog novčanika u drugi..
 • Uvijek provjerite imate li sredstava na kreditnoj kartici kako biste iskoristili razlike u cijenama u slučaju naglih promjena cijene. Posljednje što želite je da nemate sredstava za kupnju na jeftinijoj burzi kada se ukaže prilika.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me