Kako iskopati DigiByte (DGB): Sveobuhvatan vodič

Ovaj članak podijelit će s vama kako iskopati DigiByte (DGB) i sve sitne hirove koji dolaze s njim. Započinjemo davanjem nekoliko osnovnih podataka o DigiByteu, nakon čega slijede različiti zahtjevi za započinjanje rudarske avanture.

Rudarstvo kriptovaluta jedna je od najvažnijih aktivnosti u kriptoprostoru. Iako danas mnoge kriptovalute ne zahtijevaju rudarenje na svojoj mreži, velika većina Top 10 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji i dalje čini.

Zapravo, dvije glavne kriptovalute, Bitcoin i Ethereum, obje zahtijevaju rudarenje kriptovaluta za pravilno funkcioniranje svog blockchaina. Iskopana digitalna imovina smatra se najsigurnijom i najdecentraliziranijom u industriji.

BRZI VODIČ: Kako iskopati Digibyte

1. Pripremite svoj GPU za rudarstvo. Instalirajte najnovije stabilne upravljačke programe sa službene stranice.

2. Preuzmite i instalirajte Digibyte novčanik. Uzmite adresu novčanika; ovo će poslužiti kao korisničko ime na Digihash rudarskom bazenu.

3. Preuzmite rudar DigiByte 1-Click i pokrenite softver. Sigurnosni sustav vašeg računala može označiti program kao virus. Ovo je lažno pozitivno.

4. Pokrenite rudar s jednim klikom i konfigurirajte spremište za rudarstvo. Unesite adresu svog novčanika DigiByte kao svoje korisničko ime.

5. Kliknite gumb Start da biste započeli rudarenje.

Idite na Rudar jednim klikom

Tabela za usporedbu algoritma rudarstva Digibyte

Tabela za usporedbu algoritma rudarstva Digibyte

AlgoritamOprema bazeni
Algoritam Oprema Bazeni

Groestl

GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Suprnova.cc

Qubit

CPU, GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Suprnova.cc

Scryp

ASIC

DigiHash, TheBlocksFactory, P2Bazen


SHA-256

ASIC

DigiHash, TheBlocksFactory, Ispace.co.uk

Skein

GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Rudarsko polje

Što je DigiByte

The DigiByte (DGB) Blockchain se fokusira na pružanje svojim korisnicima vrhunske brze sigurnosti. Kroz kriptografski sigurnu mrežu decentralizacije i vremena transakcija koja su 40 puta brža od Bitcoina.

Digibyteov Blockchain može se podijeliti u 3 sloja:

  1. Sloj aplikacija / DigiAssets – koristi ih većina korisnika u ekosustavu za svoje svakodnevne aplikacije. DGB ovdje nudi i sloj DigiAssets na kojem se može nadograđivati.
  2. Sloj digitalne imovine / javne knjige – su DGB tokeni, koji potiču zajednicu da iskopa i razvije projekt i, što je najvažnije, osigura DGB.
  3. Core Communications Protocol / Global Network Layer – podržava svu DigiByte infrastrukturu.

Rudari rade u drugom sloju, osiguravajući DigiByte s više algoritama. To se radi obrađivanjem novih transakcija na nepromjenjivoj javnoj knjizi i zarađivanjem DGB-a kao nagradom za uspješno rješavanje trenutnog bloka. Počnimo istraživati ​​kako možete postati rudar i pridružiti se ovom nevjerojatnom dijelu blockchain ekosustava.

DigiByte DGB novčanici

Prije nego što započnete s rudarenjem, morate se upoznati s a Novčanik DigiByte. Iskopani novčići moraju se poslati na rudarsku adresu nakon što su uspješno iskopani.

Preporučujemo pregledavanje nekoliko, traženje recenzija i prethodnih izdanja. Gdje god je to moguće, preporučujemo upotrebu hardverskog novčanika, jer to dodaje maksimalnu razinu sigurnosti. Uvijek se može koristiti adresa za zamjenu, ali to toplo ne preporučujemo.

DigiByte DGB rudarstvo

Prvo o čemu morate razmisliti je kako ćete minirati Digibyte. DGB je prilično jedinstven blockchain jer se može iskopati sa 6 algoritama rudarstva; Skein, Groestl, SHA-256, Scrypt, Qubit i Odocrypt. Skein i Groestl koriste se za GPU rudarstvo, Qubit, SHA-256 i Scrypt dominiraju ASIC rudari, a Odocrypt se koristi za FPGA rudarenje.

Iako možete koristiti CPU-ove za miniranje DGB-a s Qubit-om, SHA-256 i Scryptom, to bi bilo gubljenje vremena i novca, ali moglo bi biti dobra vježba prije nego što potrošite velike količine novca na namjensku rudarsku platformu. Uronjavanje u cjelokupni ekosustav projekta najbolje je vrijeme za istraživanje prije nego što se posvetite financijskim ulaganjima.

Rudarski kalkulatori nužni su ako želite postići profitabilnost. WhatToMine ima nevjerojatne kalkulatore za svaki algoritam Skein, SHA-256, Scrypt, Qubit i Odocrypt. Zanimljivo je primijetiti da Groestl nije podržan.

Korištenje grafičkih kartica

Postoje jednostavni i složeni odgovori o tome kako se rudari DigiByte Nvidia grafičke kartice. Jednostavna je instalacija Skein-a za povezivanje sa Skein-ovim rudarskim bazenom i prikupljanje DGB-a dok se iskopavaju. S druge strane, složeni uključuje postavljanje pitanja o vremenu i novcu je li ovo najisplativija kovanica i hoće li iskopani novčići pokriti troškove električne energije.

Ostvarivanje dobiti sekundarna je briga u usporedbi s pokrivanjem troškova i ne ponovnim mjesečnim ulaganjem u troškove električne energije.

Uvijek koristite rudarski kalkulator i podijelite dobit na pola iz 2 razloga:

  • Prvo, rudarstvo kriptovaluta vrlo je špekulativno, s vrijednostima kriptovaluta koje nasilno variraju;
  • Drugo, rudarske platforme ne uspijevaju isporučiti kako je obećano zbog vremena rada. Okolina rudarskih platformi, temperatura okoliša i protok zraka dvije su najveće brige. Porast temperature uzrokovat će pregrijavanje pločica i rad njihovih optimalnih performansi.

Ako koristite više od samo 1 rudarske opreme DigiByte, morate uzeti u obzir zvuk i privlačenje neželjene pažnje svojim rudarskim aktivnostima. Višestruka zabrinutost povlači nepotrebnu pažnju.

Ova tri najhitnija slučaja su ekstremni slučajevi, ali su legitimni rizici o kojima treba razmišljati i ublažiti ih: krađa rudarske opreme, otmica radi otkupnine ili držanje kao taoca i prisiljavanje na prijenos sve vaše digitalne imovine.

Koristite Groestl i Groestl Mining Pool ako želite minirati DGB pomoću AMD grafička kartica koja ima sve gore spomenute složenosti kao što je Nvidia, treba uzeti u obzir. Pri postavljanju rudarskog stroja, uvijek slijedite vodiče korak po korak jer male pogreške mogu kasnije izazvati masovne probleme.

AMD i Nvidia jedinstveni su u svom postavljanju i bilo koja grafička kartica neće biti profitabilna kao sljedeća. The DGB wiki ima popis podržanih GPU kartica.

Kako minirati Digibyte

Rudarstvo DigiByte-a s ASIC strojevima

Ako se želite ozbiljno baviti DGB rudarstvom, ASIC rudarstvo jedan je od najučinkovitijih načina za pokretanje rudarstva kao posla. Rudarstvo može generirati pasivni prihod ako možete održavati točne omjere troškova i dobiti. ASIC rudar profitabilnost u velikoj je korelaciji s tržišnom vrijednošću kovanog novca i starošću stroja. Istražite puno prije nego što kupite rabljeni stroj.

ASIC rudarstvom dominiraju proizvođači ASIC-a i velike rudarske farme s prvim pravima na novi hardver. Imaju nepravednu prednost ekonomije razmjera jer se većim farmama nudi niža cijena za veće serije, čime se centralizira većina mreža blokova (čak i ako je mreža na kraju bila oslabljena).

Ove prakse ograničavaju mogućnosti malih poljoprivrednih gospodarstava da diverzificiraju i produljuju razdoblje povrata ulaganja (ROI), što u konačnici rezultira manjim ulaganjima u ASIC kovanice zbog boljih ROI-a drugdje. Jedini novčić koji ovo može istinski preživjeti je Bitcoin.

Kako iskopati DigiByte

Rudarstvo DigiBytea s FPGA strojevima

FPGA rudarstvo ima dodatnu korist, osim što je isplativo; vraća distribuiranu prirodu decentraliziranih blockchaina. FPGA nije imun na vlastite probleme; to su složene računalne grafičke kartice koje zahtijevaju dobro informatičko razumijevanje za uspješan rad.

Postoji mnogo resursa koje treba potražiti, preporučujemo da započnete s DigiByte wiki i BitcoinTalk. Svaka se kartica može dodatno optimizirati dodavanjem prijenosa bita, koji pretjeruje FPGA karticu i može rezultirati neuspjehom za nekoliko sati ako nije ispravno konfiguriran. Za FPGA hardver i bitne tokove preporučujemo fpga.guide. The DGB wiki ima i nekoliko predloženih FPGA kartica.

Rudarski bazeni

Rudarstvo pomoću rudarskog bazena nije obvezno, ali oportunitetni trošak samostalnog rudarstva ne vrijedi riskirati ukoliko ne budete upravljali velikom rudarskom farmom od 1. dana rudarskih operacija. Solo rudarstvo ekvivalent je ulasku u lutriju i slično kockanju, osim ako to ne učinite kako treba s DGB-om.

Nažalost, ovo je užasan izbor. Stopa hash-a njihove mreže velika je i izgledi vam ne idu u prilog. Za samostalno rudarenje možete pogledati SHA256, Scrypt, Qubit, i Odokript.

Preporučujemo rudarske bazene jer oni koriste velik broj malih operacija u veliku silu na koju treba računati. Ovdje dolazi do izražaja rudarski kalkulator, kao što sa razumnom sigurnošću možete predvidjeti kolika će biti vaša zarada od vašeg DGB rudarskog rada.

Detaljnu analizu rudarskih bazena možete pregledati miningpoolstats.stream. Svaki se algoritam raščlanjuje kako bi se dobila bolja slika mreže Skein, SHA256, Scrypt, Qubit, i Odokript.

GPU rudarski bazeni

Groestl rudarski bazeni

Rudarski bazeni Skein

ASIC rudarski bazeni

Qubit rudarski bazeni

Scrypt Rudarski bazeni

SHA256 Rudarski bazeni

FPGA rudarski bazeni

Rudarski bazeni Odocrypt

Za dodatne informacije o spremištu, DigiByte je uspostavio popis rudarskih spremišta, pažljivo pregledajte svaki od njih i sami utvrdite jesu li u pitanju prevare ili ne.

DigiByte Cloud Mining

Cloud mining je brzo i jednostavno rješenje za navođenje profesionalnih rudara da kopaju kovanice umjesto vas. Oba HashFlare i NiceHash imaju dovoljno pristojnu reputaciju da ih preporuče, u konačnici preferiramo NiceHash, ali HashFlare je jednako sposoban.

Rudarstvo u oblaku, međutim, ima svoje rizike. Iako ne morate održavati nikakvu opremu, odgovorni ste za ugovorni trošak i možda nećete nadoknaditi početno ulaganje ako tržište padne ispod cijene koštanja.

DigiByte Rudar jednim klikom

Programeri DigiByte razvili su rudar jednim klikom. Bez otklanjanja pogrešaka ili složenih postavki, instalirajte i pokrenite.

Oni imaju GitHub spremište za Windows i Linux. Program je jednostavan i lagan za upotrebu. DBG je snizio ulaznu barijeru svima koji imaju pristup računalu s Nvidijom ili AMD grafičkom karticom ili karticama.

DigiByte Besplatno rudarstvo

Rudarstvo ne znači besplatan novac, puno rada mora se uložiti u istraživanje, planiranje i izgled. Svaka od dostupnih metoda ima određene troškove. Ako već imate neaktivno računalo ili prijenosno računalo, možete rudariti putem CPU-a ili GPU-a.

To, međutim, ima dnevnu cijenu električne energije i skratit će životni vijek vaših strojeva jer je rudarstvo fizički intenzivno za obavljanje računala. To ne znači da ne biste trebali pokušavati iskopavati DGB ili svoj omiljeni novčić. Stečena znanja ne mogu se čitati i stjecati, treba ih vježbati.

Zaključak

Rudarstvo je i posao ljubavi i radi profita. DigiByte ima solidnu zajednicu koja će vam pomoći ako vam zatreba. DigiByte grupa za brzojavni telegram sadrži mnoštvo informacija i, što je još važnije, ljude koji su vam spremni pomoći da postanete rudar ili bolji rudar.

Ako nikada prije niste rudarili, započnite s uređajem za igre na sređu srednjeg ranga, rudarstvo tretirajte kao hobi, a ne radi zarade, kako biste procijenili je li to nešto što stvarno želite raditi. Dok ulazite u zamah stvari, skupit će se iskustvo jer rudarstvo ima mnoštvo zanimljivih problema s kojima se treba boriti.

Većina problema zahtijeva kreativnu upotrebu tražilica za pronalaženje sličnih problema u prošlosti. Ako ne, BitcoinTalk gotovo uvijek ima rješenje za gotovo bilo koji problem. Ako to ne učine, netko bi mogao s vama mozgati o problemu.

Nikada ne ulažite više nego što ste spremni izgubiti izravno. Bilo koji rudarski stroj može biti oštećen izvan fiskalno odgovornog ekonomskog popravka jednim naponom ili šalicom jutarnje kave.

Unatoč tim rizicima, blockchains treba minirati ili će svi decentralizirani dokazi o radu blockchains prestati postojati. Dokazi o kovanicama nisu dovoljno decentralizirani da bi mogli izdržati vladine regulatorne intervencije uz fiat airdrop u ove projekte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector