Kako iskopati Ethereum (ETH) kovanice za početnike

Dakle, čuli ste vijesti o Ethereumu, gorivu decentralizirane kripto ekonomije, i želite naučiti kako ga iskopati. Ovaj će vodič objasniti sve što trebate znati o tome kako kopati Ethereum, od hardvera do softvera. Pročitajte opsežni vodič kako biste znali kako pravilno postaviti i rudariti.

kako iskopati ethereum

Zašto Mine Ethereum?

Iako je Bitcoin klasična kripto-imovina na koju ljudi pomisle kad razmišljaju o rudarstvu radi profita, konkurencija ASIC tehnologije učinila ga je nepraktičnim za većinu. Ethereum ostaje konkurentna mogućnost za nove rudare.

Za sada Ethereum ovisi o protokolu “provjere rada”. To znači da pojedina računala daju snagu za postizanje konsenzusa za tehnologiju distribuirane knjige. Rudari rješavaju matematičke probleme kako bi potvrdili blokove transakcija. Za svoj naporan rad nagrađeni su ETH tokenima.

U budućnosti će Ethereum implementirati Casperovo ažuriranje, koje će kombinirati protokole konsenzusa „dokaz o radu“ i „dokaz o udjelu“. “Proof-of-work” znači da će rudari, umjesto da ovise o pojedinačnoj računarskoj snazi, “uložiti” svoje tokene stavljajući ih kao zalog za rudarstvo kojim se bave. Što je više ETH žetona uloženo, to su veće nagrade.

Sve je to dio remonta Ethereuma 2.0, koji će riješiti visoke naknade i nisku skalabilnost protokola. Do tada je Ethereum dokaz o radu. Ovaj vodič objašnjava kako možete rudariti Ethereum na računalu s dokazom o radu.

Prije nego što se odvažite na ETH rudarsku avanturu, potrebno je uzeti u obzir hardver i troškove.

BRZI VODIČ: Kako iskopati Ethereum

1. Pripremite svoj GPU za rudarstvo. Instalirajte najnovije stabilne upravljačke programe sa službene stranice.

2. Preuzmite softver za rudarstvo sa https://claymoredualminer.com i raspakirajte sadržaj datoteke u mapu kojoj možete lako pristupiti.

3. Odaberite bazen za rudarstvo u kojem želite rudariti.

4. Stvorite novčanik za koji želite dobiti našu nagradu. Preporučuju se novčani lisnici koji nisu skrbnički, poput MyEtherwallet, Metamask i Trustwallet.

5. Stvorite BAT datoteku ili uredite jednu od isporučenih BAT datoteka za određeni bazen za rudarstvo koji želite koristiti. Softver za rudarstvo dolazi s mnogim unaprijed konfiguriranim rudarskim spremištima za odabir.

6. Započnite s rudarstvom dvostrukim klikom na datoteku Bat koju ste konfigurirali.


Idite u Claymore Miner

Ethereum ASIC i GPU rudari

ASIC i GPU tablica za usporedbu

ASIC rudariGPU rudar
Rudari Ethereum ASIC Ethereum GPU rudar
Specijalizirana upotreba ne može se prenamijeniti u druge funkcije CPU se lako može prenamijeniti u druge funkcije poput igranja igara, grafike i uređivanja video zapisa
Energetski učinkovit u usporedbi s GPU rudarima Manje energetski učinkovit u usporedbi s ASIC rudarima

Niža vrijednost preprodaje zbog ograničene upotrebe

Veća vrijednost preprodaje zbog višestruke upotrebe GPU-a
Obično ima vlastite rudarske bazene Obično koristi bazene za rudarstvo treće strane
Jednostavnije postavljanje i optimizacija Podrazumijeva određivanje stupnja za optimizaciju

Rudarstvo Ethereum

Prvo o čemu treba razmisliti je algoritam konsenzusa koji koristi Ethereum. Ovaj algoritam naziva se Ethash.

Kao što je gore spomenuto, Bitcoin rudarstvo često koristi ASIC-ove. ASIC-ovi su računala napravljena za miniranje kriptovaluta na troškovno i energetski učinkovit način. Ethash je, za razliku od Bitcoin-ovog algoritma rudarstva, otporan na ASIC.

Za rudara to znači da će računalo s GPU grafičkim procesorom raditi gotovo jednako dobro kao i specijalni ASIC hardver. Ova je tehnologija napravljena tako da pojedinačni korisnici mogu kopati Ethereum.

Obje verzije koriste složene izračune za rješavanje matematičkih zadataka. Rješavanje problema rezultira blok nagradom, a to su Ethereum tokeni koji se stavljaju u Ethereum novčanik rudara. Tada se može trgovati ili mijenjati na burzama ili slati između drugih Ethereum novčanika.

Buduće verzije algoritma mogu biti još otpornije na ASIC. Postoji mogućnost promjene ProgPOW-a, što bi GPU-ima dalo još veću prednost.

U svakom slučaju, trebat će vam računalo s dobrim GPU-om ili ASIC stroj. Većina domaćih rudara imat će GPU. Što je hardver bolji, stroj može učiniti više proračuna. Što više računa izračuna stroj, veća je vjerojatnost da će riješiti problem blok nagrade.

Rudarski hardver Ethereuma

Brzina raspršivanja određuje učinkovitost rudarenja. Što je veća brzina raspršivanja, strojevi su profitabilniji. Velika brzina raspršivanja znači da računalo može brže rješavati izračune.

Također je važno uzeti u obzir električnu energiju. Rudarstvo koristi puno električne energije, čineći potrošnju energije obvezom u knjizi bilance rudara. Također, potrebna je energija za hlađenje GPU procesora. Stoga je bitna učinkovitost.

Rudarstvo Ethereuma na računalu

GPU-ovi za rudarstvo Ethereuma

S prekidom lanca opskrbe zbog COVID-19, neki uređaji možda neće biti dostupni. Ipak, mnogi grafički procesori dostupni su za rudarenje Ethereuma.

Evo nekoliko najpopularnijih grafičkih procesora koji se koriste za rudarstvo Ethereuma na računalu:

 • XFX – AMD Radeon VII 16 GB ~ 600 USD

  +Puno Ram + Runs Cool – Koristi puno snage

 • Nvidia GeForce GTX 1070 ~ 550 USD

  +Dobra učinkovitost – Dugoročno gledano skupo

 • AMD Radeon RX580 ~ 240 USD

  +Učinkovito + dobro hlađenje -Često rasprodano

ASIC strojevi za rudarstvo Ethereuma

fotografija asic stroja

ASIC antiminer D3 – Amazon.com

Na tržištu postoje i mogućnosti za ASIC strojeve. To su više poput punih strojeva koji su dizajnirani samo za rudarstvo kriptovaluta.

 • Antminer D3

 • To košta oko 400 USD i složenije je za upotrebu od dodavanja GPU kartice na postojeće računalo.
 • Bitmain S17 Pro

  • Ovaj ASIC rudar je učinkovit i jeftin, ali ga često nema na skladištu.
  • Uzimajući u obzir troškove

   Prihod od najboljih strojeva može iznositi i do 10 dolara dnevno. Međutim, kada se razmatra kupnja, održavanje, troškovi napajanja i režijski troškovi, neto prinos iznosi između 3 i 6 USD dnevno.

   Neke web stranice, poput Cryptocompare, Whatomine.com i F2Pool, mogu prikazati nedavne informacije o profitabilnosti rudarstva Ethereum. Oni imaju Ethereum rudarske kalkulatore koji mogu pomoći u određivanju dobiti.

   Troškovi rudarstva Ethereuma

   U teoriji, što je veća brzina raspršivanja, to je bolji rudarski stroj. No, moraju se uzeti u obzir troškovi nabave strojeva. Također, uređaji se s vremenom mogu amortizirati, a da ne spominjemo energetsku učinkovitost. Može potrajati neko vrijeme dok se ne vidi puni povrat ulaganja. To vrijedi za sve vrste Ethereum rudarskih strojeva.

   Za Ethereum ASIC strojevi obično ne vrijede. Kao što je gore spomenuto, zajednica Ethereum planira promijeniti protokol konsenzusa i možda rudarstvo Ethereum učini još otpornijim na ASIC.

   Korisnici ASIC-a također se žale na probleme s firmware-om i hardverskom podrškom. Općenito, ASIC-ovi su složeni za upotrebu.

   Suprotno tome, GPU-ovi su jedna računalna komponenta koja se može ukloniti i još uvijek daje određenu korist stroju. Skloni su zadržati i svoju vrijednost i mogu se preprodati. Osim za rudarenje, GPU-ovi se mogu koristiti za igranje igara.

   Nažalost, rudarstvo Ethereuma može istrošiti GPU-ove. To je jedan od razloga što je pravilan sustav hlađenja toliko važan. GPU-ovi koji gube snagu uz intenzivnu upotrebu uobičajeni su i prodaju se za manje. Svejedno, imaju tendenciju zadržati svoju vrijednost bolju od ASIC-a.

   Hashrate smjene

   Protokol i mreža za Ethereum se mijenjaju i te promjene treba uzeti u obzir. Stopa raspršivanja za ETH, iako raste, i dalje je niža nego što je bila u studenom 2018. To znači da je rudarstvo Ethereuma sada isplativije nego što je bilo tada, barem u relativnom smislu.

   Nagrade za rudarstvo smanjene su u veljači 2019. Ethereum je iskusio tvrdu rašlje Carigrada. Ovo je smanjilo nagrade za blokove s 3ETH na 2ETH. U budućnosti se može smanjiti. S druge strane, cijena svakog Ethereum tokena znatno je porasla u posljednjih nekoliko mjeseci. Dakle, isplativost je još uvijek moguća.

   Promjene u protokolu ne bi trebale obeshrabriti rudare da pokušaju naučiti kako rudariti Ethereum. Iako će Ethereum 2.0 uvesti dokaz o udjelu, neće ga odjednom u potpunosti preuzeti kao glavni rudarski mehanizam.

   Štoviše, što se više rudarstva sada napravi, to će ETH tokeni rudar morati kasnije uložiti. Ulog i dalje zahtijeva hardver, tako da posjedovanje hardvera neće biti gubitak, čak i ako se dokaz o radu potpuno ukine.

   Rudarstvo na kućnom sustavu teoretski može Ethereum unijeti u korisnikov novčanik. No mnogo je vjerojatnije da ćete uspjeh pronaći kao dio rudarstva Ethereuma.

   Rudarski bazeni Ethereuma

   Iako domaći rudar može kopati kako bi dobio nagradu za blok, snaga raspršivanja potrebna za otkrivanje bloka prilično je velika. Stoga se mnogi rudari Ethereuma odlučuju pridružiti rudarstvu Ethereuma. Na ovaj način na isplatu nećete morati čekati godinama.

   Rudarski bazeni rade kada rudari kombiniraju svoju snagu raspršivanja, a zatim dijele dobit ostalih rudara. Često rudar mora platiti članarinu da bi se pridružio bazenu. To će profit učiniti nešto manjim. Razlika može biti gubitak manji od 2%, ali je koristan u dugoj runiji.

   Neki od najvećih bazena kojima se možete pridružiti uključuju Ethermine, Sparkpool, F2pool i Nanopool.

   Različiti bazeni imaju različite šminke. Koriste različite modele naknada, a isplate su različite. Također postoji minimalni iznos koji treba isplatiti ili uplatiti. Troškovi su obično blizu 1%, a za unovčavanje bit će potrebna najmanje jedna desetina ETH tokena. Imati dosljednu zaradu, umjesto da korisnike čekate na blok nagradu, vrijedi za većinu ljudi.

   Softver je lako pronaći na internetu kako bi se omogućilo rudarenje u bazenu. Neki od popularnih uključuju CGMiner, Geth, Phoenix Miner i Ethminer. Uvijek se pobrinite za preuzimanje datoteka s pouzdanog web mjesta. Nitko ne želi biti prevaren.

   Bazeni također zahtijevaju softver. Softver se može mijenjati ovisno o tome s kojim ste bazenom rudarili. Oni će pružiti upute kako to učiniti.

   Cloud Rudarstvo Ethereum

   Druga metoda rudarenja je rudarstvo u oblaku. To se može učiniti putem bilo kog pristupa Internetu, tako da se na neki način vrši rudarstvo na računalu, Androidu, Macu ili bilo kojem operativnom sustavu koji imate.

   Osim što miniranje ne vrši vaš hardver. Za rudarenje u oblaku ne trebate kupiti nikakav poseban hardver. To možete učiniti iznajmljivanjem hash power-a na web mjestu.

   Heš-moć Ethereuma može se kupiti na web lokacijama poput NiceHash ili Minergate. Postoje mnoge druge usluge. Ovo je način za stvaranje pasivnog prihoda bez ikakvih unaprijed režijskih naknada.

   Svi popravci i razmatranja troškova električne energije odrađeni su za vas. Možete dodati i ukloniti svoje ulaganje kako želite. Za ljude koji ne žele kupiti opremu, Ethereum u oblaku može biti dobra opcija.

   Postoje nedostaci u rudarstvu Ethereuma u oblaku. Većina ovih usluga traži plaćanje prije nego što se nagrade vide, a ne nakon. Kao i kod svih dijelova kripto prostora, i u rudarstvu u oblaku postoje rizici.

   Neke usluge mogu oduzeti novac korisnika ili prestati poslovati bez plaćanja doprinosa. NiceHash nije uspio otplatiti žrtve napada prošle godine. Nisu odgovarali.

   Ova metoda rudarenja ima manji rizik zbog nedostatka režijskih troškova. S druge strane, rudari koji oblak rudnika Ethereum u osnovi plaćaju za najam hardvera i ulazak u bazen, a rudarstvo plaćaju na dva različita načina. Kao rezultat toga, rudarstvo Ethereuma u oblaku obično dugoročno nije isplativo.

   Većini korisnika bilo bi bolje da rudari Ethereum na računalu. Ovaj način iskopavanja ethereuma najisplativiji je način dodavanja vrijednosti vašem Ethereum novčaniku.

   Korak po korak Vodič za rukovanje ethereumom

   Korak 1

   Ako to niste učinili, nabavite opremu kojom želite rudariti. Najbolja rudarska oprema nesumnjivo su ASIC strojevi, ali su skupi i jednonamjenski su uređaji. Bolje vam je koristiti GPU-ove za rudarstvo. Mogu se koristiti za druge primjene, a kasnije ih možete lako prodati kako biste nadoknadili troškove.

   Nekoliko stvari koje morate uzeti u obzir prilikom odabira GPU-a za kupnju. Kao pravilo, što je veća procesorska snaga GPU-a, to su veće vaše šanse za blok nagrade. Također, prilikom rudarenja Ethereuma bitna je GPU memorija; što je veća video memorija, veća je brzina raspršivanja.

   Također je poželjno ažurirati na najnovije verzije upravljačkih programa GPU-a koje ćete koristiti. Najnovija verzija upravljačkih programa često ima najnoviji optimizacijski kôd, kao i ispravke za nedavno otkrivene greške.

   Korak 2

   Nakon odabira hardvera za rudarstvo, sljedeći je korak odabir softvera za rudarstvo. Postoji velik broj opcija iz kojih možemo izabrati, od softvera koji se pokreće na vašem postojećem računalu ili potpuno razvijenog operativnog sustava posebno dizajniranog za rudarstvo kriptopisa. Za ovaj smo vodič odlučili koristiti Claymore dual rudar.

   Claymore zahtijeva upotrebu GPU-a s najmanje 4 GB video memorije. Obavezno se pridržavajte ovog pravila za učinkovitije rudarske aktivnosti. Softver rudar možete preuzeti na https://claymoredualminer.com. Odaberite verziju kompatibilnu s vašim operativnim sustavom.

   Datoteka je komprimirana zip datoteka. Raspakirajte sadržaj zip datoteke u mapu. Nakon što izdvojite sadržaj ZIP datoteke, otkrit ćete nekoliko unaprijed konfiguriranih batch datoteka koje možete koristiti za pokretanje rudarske aktivnosti.

   3. korak

   Nakon što odaberete opremu koju želite koristiti za rudarstvo, kao i softver za rudarstvo, sada ćemo odabrati kojem rudarskom spremištu želite pristupiti. Trenutno je tolika konkurencija u rudarstvu Ethereuma da je gotovo nemoguće samostalno ga iskopati. Možete odabrati jedan od mnogih rudarskih bazena o kojima smo ranije govorili.

   Alternativno, možete birati s popisa rudarskih bazena koji su uključeni u ZIP-datoteku claymore. To su BAT datoteke koje su unaprijed konfigurirane za miniranje na određenim rudarskim bazenima. Za sada imajte na umu da imate ove mogućnosti. Kasnije u ovom vodiču vratit ćemo se na konfiguriranje vaše BAT datoteke.

   4. korak

   Sad kad znate hardver, softver i mrežni fond gdje ćete kopati, pripremite novčanik u kojem ćete dobivati ​​nagrade za rudarstvo. Korištenje novčanika koji nisu skrbnički najbolje funkcionira, ali usluge skrbništva možete koristiti i toliko dugo da budu sigurne. Neki od najpoznatijih novčanika koji nisu skrbnički uključuju MyEtherwallet, Metamask i TrustWallet. Učinit će svaki sigurni novčanik, posebno onaj u kojem korisnici drže vlastite privatne ključeve.

   Korak 5

   To je to! Sad imamo sve stvari koje su nam trebale za miniranje kriptografije. Započinjemo stvaranjem BAT datoteke koja će služiti kao izvršna datoteka. Za stvaranje ovog možete koristiti notepad, samo odaberite “Sve datoteke” kao vrstu datoteke. Jednom kada ste kreirali BAT datoteku, unesite ove naredbe u svoju BATCH datoteku:

   setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

   setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

   setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

   setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

   setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

   EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -radnik YOUR_RIG_NAME -ewal YOUR_WALLET ADDRESS -epsw x

   Zamijenite sljedeće:

   YOUR_RIG_NAME Odaberite bilo koje ime za svog rudara.

   VAŠA ADRESA U NOVČANICU Zamijenite ovo adresom svog novčanika Ethereum.

   Korak 6

   Da biste započeli rudarenje, dovoljno je dvaput kliknuti na BAT datoteku koju smo stvorili. To će pokrenuti postupak rudarstva, pokrenuti naredbe setx i započeti raspršivanje. Ako je uspješno, trebali biste vidjeti nešto poput ovoga.

   Korak 7

   Samo u slučaju da želite vidjeti koliko ste već iskopali, dovoljno je otići na web mjesto bazena i upisati adresu svog javnog novčanika koju ste unijeli u svoju BAT datoteku. Mnogi bazeni automatski šalju nagrade za rudarstvo kada nagrade za rudarstvo dosegnu određenu razinu. Za bazen etermina zarada se šalje na adresu novčanika kada dosegne 0,01 ETH.

   Android alternativa

   Kako iskopati Ethereum na Androidu

   Do 2018. godine mnogi su korisnici Androida koristili Minergate aplikacija za kopanje Ethereuma na njihovim Android telefonima. Međutim, naknadno, Google je zabranio aplikacije za rudarstvo kriptovaluta. I dalje je moguće iskopati Ethereum na Androidu pomoću aplikacija za rudarstvo u oblaku.

   NiceHash nudi mobilnu aplikaciju za svoju uslugu rudarstva u oblaku. Aplikacija Minergate Control na Androidu omogućuje korisnicima kontrolu nad njihovim vanjskim Minergate računima bazena. Minergate radi na Windows softveru.

   Rudarstvo Altcoins

   Ostali Altcoins, kriptovalute slične Ethereumu, koriste Ethash algoritam. Iako je Ethereum obično najisplativija kovanica Ethasha za mene, ovo je zamjenski način na koji rudar može iskoristiti svoje ulaganje. Ponekad će povrat biti veći kod altcoina. Ovo je još jedan način da naučite kako rudariti ethereum.

   Kako iskopati Ethereum – Zaključak

   Rudarstvo Ethereuma još uvijek može biti moguće i još uvijek nudi prednosti u odnosu na Bitcoin rudarstvo. S promjenom protokola u dokaz o udjelu i većom ASIC otpornošću, kupnja GPU-a možda je najbolji način za iskopavanje Ethereuma.

   Ipak, dokaz o udjelu promijenit će krajolik kako će se uvoditi u sljedećih nekoliko godina. Također je teško dobiti blok nagradu, a da niste dio rudarskog alata. Učenje kako rudariti Ethereum moglo bi promijeniti sadržaj vašeg kripto portfelja i vašeg života.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
   Adblock
   detector