Kako koristiti Shapeshift s Coinbaseom

Možda ste čuli za Shapeshift.io. To je razmjena kriptovaluta koja djeluje malo drugačije od ostalih, tradicionalnijih kripto burza. Ako Coinbase koristite za kupnju kriptovaluta s fiat valutom, možda se pitate kako koristiti Shapeshift s Coinbaseom za razmjenu ili kupnju altcoina. Nadamo se da će ovaj pregled i vodič za promjenu oblika odgovoriti na vaša pitanja.

Što je Shapeshift?

Shapeshift je kripto-samo mjenjačnica. To znači da ne radi s fiat valutom pa ga nećete moći koristiti za kupnju kriptovaluta s američkim dolarima, eurima ili bilo kojom drugom vladinom valutom. Možete ga koristiti samo za zamjenu jednog žetona za drugi. Shapeshift definitivno nije jedina kripto razmjena. A neke burze osim kripto trgovanja nude i fiat trgovanje. Međutim, za razliku od većine drugih razmjena vani, Shapeshift je neskrbnički razmjena.

Što je razmjena bez skrbništva?

Većina burzi pohranjuje korisničke žetone u novčanike koje je stvorila sama razmjena. Ako kupujete bitcoin na Coinbaseu ili Poloniexu, ti se bitcoini čuvaju na novčanicima za razmjenu dok ih ne povučete. To je kontroverzno među kripto trgovcima jer burze ne daju svojim korisnicima privatne ključeve tih novčanika, što znači da korisnici nemaju potpuno vlasništvo.

Razmjene bez skrbništva funkcioniraju drugačije. Te razmjene ne stvaraju novčanike za njihove korisnike. Umjesto toga, korisnici moraju koristiti vlastiti novčanik za primanje tokena. To omogućuje upotrebu Shapeshifta ne samo s osobnim novčanicima već i s novčanicima s drugih burzi, poput Coinbasea ili Poloniexa. U ovom ćete pregledu naučiti kako koristiti Shapeshift s Coinbaseom. Nastavi čitati.

Koje su prednosti Shapeshifta?

Kada je shapehift počeo trgovati, ponudio je anonimne razmjene. Korisnici nisu trebali niti stvoriti račun. To više nije slučaj. Od listopada 2018. korisnici moraju stvoriti račun da bi koristili razmjenu. Dakle, anonimnost više nije jedna od prednosti. Ali to ne znači da ne nudi nikakve pogodnosti.

Vlasništvo nad novčanikom:

Kao što je gore rečeno, Shapeshift je razmjena bez skrbništva pa ćete za držanje kovanica koristiti vlastite novčanike. To je prednost ne samo zato što je vaš novčanik zaista tvoja, ali i zbog sigurnosti. Budući da ova vrsta razmjene ne sadrži valutu, niti su privlačna meta hakera. Mjenjanje oblika bila hakiran još 2016. godine, ali od tada su dodali nove sigurnosne mjere.

Jednostavnost upotrebe i brzina:

Shapeshift ima vrlo jednostavno sučelje. Izravno i bez ometanja ili kompliciranih opcija za navigaciju. A transakcije se događaju vrlo brzo uz minimalno potrebne potvrde. Čak i trgovci prvi put neće imati problema s razmjenom svojih tokena.

Naknade za pomicanje oblika:

Obično burze naplaćuju naknadu iz svake transakcije. Neki naplaćuju paušalne naknade, poput 1% na sve trgovine. Drugi naplaćuju različite naknade ovisno o vrsti transakcije ili određenom tokenu kojim se trguje. Shapeshift je drugačiji. Ne naplaćuju nikakve naknade, osim naknade za rudare koja je obično puno niža od one koju naplaćuju druge burze. Naknada rudara razlikuje se ovisno o kriptovaluti. Na primjer, za Bitcoin, naknada rudara iznosi 0,00056 BTC. Za Ripple je 0,15 XRP. Za Ethereum to iznosi 0,003 ETH. Možete vidjeti cjelovit popis naknada za rudare ovdje.

Postoje li neka ograničenja Shapeshifta?

Kao i na svim razmjenama, postoji ograničenje transakcija na Shapeshift-u. Trenutno je ograničenje za potvrđene korisničke račune 10.000 USD po transakciji.

Što je s Shapeshift alternativom?

Iako je većina kripto razmjena skrbničkih, Shapeshift nije jedina trenutna razmjena koja nije skrbnička. CoinSwitch i Changelly alternative su Shapeshiftu. Postoje razlike između tri navedena altcoin-a koja su navedena, naknada i vremena trgovanja. Changelly podržava fiat valute, a CoinSwitch nudi veći popis podržanih tokena. Sve su solidne, pouzdane, sigurne mogućnosti za razmjenu kriptovaluta. Pročitajte o njima i odaberite najprikladnije za vaše potrebe.

Sada ćemo prijeći na odjeljak s vodičima ovog članka …

Kako koristiti Shapeshift s Coinbaseom

Ako ste se ovdje pitali kako koristiti Shapeshift s Coinbaseom, vjerojatno već imate Coinbase račun i koristili ste ga za kupnju neke kripto valute i želite koristiti Shapeshift za trgovinu.

Ako nemate Shapeshift račun, prvi korak bit će stvaranje i potvrda računa.

Stvorite i potvrdite Shapeshift račun:

 1. Krenite prema Početna stranica Shapeshift i kliknite na gumb “Prijavi se” u sredini.

  Kako koristiti pomicanje oblika s coinbaseom

 2. Unesite svoju adresu e-pošte, odaberite i potvrdite sigurnu lozinku za svoj račun, popunite CAPTCHA i kliknite “Prijavi se”.

  alternativa pomicanju oblika

 3. Na adresu koju ste naveli poslat će se e-pošta s vezom za aktivaciju. Otvorite ga i kliknite vezu.

 4. Nakon aktivacije, vrijeme je da započnete provjeru računa. Upišite svoje osnovne podatke: ime, datum rođenja, telefonski broj i adresu. Kliknite “Nastavi”.

 5. Sljedeći je korak potvrda vašeg identiteta. Za to možete odabrati jedan od tri dokumenta: osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu ili putovnicu. Odaberite vrstu dokumenta koji želite koristiti, popunite broj dokumenta i kliknite “Pošalji”. Tada ćete morati fotografirati ili prenijeti skenirane dokumente. Nakon prijenosa, provjera bi se trebala obaviti za nekoliko minuta.

  ograničenja pomaka oblika

 6. Nakon završetka provjere osobnih podataka, od vas će se tražiti da postavite dvofaktorsku provjeru autentičnosti (2FA). Ovo je neobavezno, ali se toplo preporučuje. Kliknite “postavke” na izborniku s lijeve strane, a zatim “Postavljanje 2FA” na ploči. Slijedite upute da biste dovršili ovaj korak.

Nakon što izvršite gornje korake, bit ćete spremni započeti trgovanje.

Kako koristiti Shapeshift s Coinbaseom za razmjenu

Pretpostavimo da želite zamijeniti neki Bitcoin pohranjen na vašem Coinbase računu za neki Ethereum, koji će također biti položen na Coinbase (to može biti i bilo koji drugi Ether novčanik).

 1. Idite na početnu stranicu Shapeshift.io. Kutija s desne strane je mjesto gdje ćete postaviti trgovinu. Kliknite polje “Depozit” i s popisa odaberite Bitcoin. Zatim kliknite polje “Primanje” i odaberite “Eter”. Dvije su vrste trgovine dopuštene: brza i precizna. Ovo potonje omogućuje vam veću kontrolu nad razmjenom, pa kliknite na “Precizno”. Zaslon bi sada trebao izgledati poput slike. Kliknite “Nastavi”.

  Kako koristiti Shapeshift s Coinbaseom

 2. Sljedeći zaslon predstavlja neke korisne informacije. Možete vidjeti i minimalnu i maksimalnu količinu Bitcoina s kojima možete trgovati, kao i naknadu rudara za trgovinu. Ovdje ćete također popuniti iznos Bitcoina koji ćete poslati. Također morate ispuniti adresu na koju želite da vam se pošalje eter i navesti adresu za povrat vašeg Bitcoina u slučaju da trgovina iz nekog razloga zakaže.

 3. Budući da ćemo koristiti Coinbase i za slanje i za primanje, idemo na Coinbase, prijavite se i idite na vaše novčanike.

 4. Ispod svog Bitcoin novčanika kliknite “Primanje”. Ovo će biti vaša adresa za povrat. Kopirajte ga i zalijepite u polje “Adresa povrata” na Shapeshift-u.

 5. Još uvijek na Coinbaseu, ispod svog Ethereum novčanika, kliknite na “Primanje”. Ovo je adresa na koju će Shapeshift poslati vaš Eter. Kopirajte ga i zalijepite u odgovarajuće polje na Shapeshift.

 6. Ispunite iznos Bitcoina kojim želite trgovati i Shapeshift će prikazati količinu Etera koji ćete dobiti.

  Kako koristiti Shapeshift s Coinbaseom

 7. Nakon što se sve popuni, pristanite na uvjete i kliknite “Započni transakciju”.

 8. Shapeshift će vam sada pokazati adresu na koju trebate poslati svoj Bitcoin. Kopirajte ga i vratite se na Coinbase.

 9. Na Coinbaseu, pod svojim BTC novčanikom kliknite “Pošalji”. Zalijepite navedenu adresu Shapeshift i pošaljite svoje tokene.

 10. Nakon toga, ostaje samo pričekati da Shapeshift obavi trgovinu (potrebno je samo nekoliko minuta) i pošalje svoj Eter na Coinbase. Vrijeme primanja ovisit će o tokenu i mrežnoj aktivnosti.

Čestitamo! Sada ste koristili Shapeshift za trgovinu tokenima koji se drže na Coinbaseu.

U zaključku…

Ne skrbničke razmjene poput Shapeshifta izvrsna su opcija za brzo trgovanje kripto tokenima, često uz niže naknade. Budući da odlučujete koje novčanike ćete koristiti s tim mjenjačnicama, možete odabrati da koristite svoje postojeće osobne novčanike ili svoje novčanike. Slijedom ovdje opisanih koraka, sada znate kako koristiti Shapeshift s Coinbaseom.

Pročitajte također: Najbolja alternativa Shapeshift-u

Ostavite svoje komentare ili pitanja u nastavku!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me